Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pogled iz Moskve

U Vatikanu su rekli da je korona virus stvoren u „laboratoriji jedne moćne i bogate zemlje"

Veštački virus?

Kardinal, nadbiskup Kolomba (Šri Lanka) Malkolm Ranjith je ubeđen da je korona virus kovid-19 stvoren čovekovim rukama u „laboratoriji jedne moćne i bogate zemlje". Kardinal je tražio da u vezi sa tim UN otvori istragu i krivce izvede pred lice pravde pod optužbom za genocid, te da ih kazni. O tome je pisao dopisnik italijanskih novina Mesađero.

Piše: Vladimir Mališev

„Neki virusi", primetio je on, „o kojima govorimo u poslednje vreme, predstavljaju proizvod beskrupuloznih eksperimenata. Moramo da zabranimo eksperimente tog tipa, koji dovode do gubitka života i izazivaju bol i stradanje celog čovečanstva... Ovakva istraživanja ne rade pojedinci u siromašnim zemljama, već se rade u laboratorijama bogatih država. Stvaranje takvih stvari je veoma ozbiljan zločin protiv čovečanstva. Molim Boga da pomogne da se pronađu oni koji su posejali ovaj otrov. Mislim da UN moraju da se aktiviraju kako bi otkrile kako je došlo do ovog incidenta i kako bi odgovorni bili kažnjeni. Takva istraživanja moraju biti zabranjena."

Ko je stvorio virus?

Vatikanski kardinal ne kaže direktno koju zemlju krivi za stvaranje virusa, ipak nije teško dosetiti se koga ima u vidu govoreći o laboratoriji jedne „bogate i moćne države".

Kako je nedavno direktno izjavio kolumnista kanadskog istraživačkog centra Global Research Leri Romanof, korona virus stvoren je u SAD. Prema njegovim rečima, virus se nije pojavio na ribljoj pijaci u kineskom Vuhanu, gde je započela epidemija. On smatra da je, najverovatnije, virus tu donet spolja, i čak je imenovao mesto na kome se nalazi laboratorija za proizvodnju biološkog oružja.

„Jedini mogući izvor korona virusa su SAD, zato što samo u toj zemlji postoje sve grane evolucionog stabla korona virusa. Početni izvor virusa kovid-19 bila je američka laboratorija u Fort Detriku", rekao je Romanof.

Zaključci eksperta su zasnovani na istraživanjima japanskih i tajvanskih epidemiologa. On podseća da je u avgustu prošle godine kroz SAD prošao talas pneumonije za koji su Amerikanci rekli da je izazvan vaporizatorima. Nekoliko slučajeva se završilo smrću. Tada je lekar sa Tajvana upozorio SAD da uzrok pneumonije može da bude korona virus, ali ga niko nije slušao. Romanof je obratio pažnju na činjenicu da su neposredno pred izbijanje epidemije SAD iz nekog razloga zatvorile svoju glavnu vojnu biolaboratoriju u Fort Detriku.

Laboratorija smrti

Mediji su izveštavali da su u ovoj laboratoriji sprovođeni eksperimenti sa tako opasnim mikrobima i toksinima, kao što su virus ebole, velike boginje, antraks, kuga, kao i otrov ricin. Takođe, istraživali su i izbijanje epidemija, radili su projekte za državne ustanove, univerzitete i farmaceutske kompanije. U aprilu 2019. godine odeljenje za molekularne i translacione nauke USAMRIID (Institut za zarazne bolesti vojske SAD) objavilo je rezultate istraživanja korona virusa kod slepih miševa, prema kojima „...nedostatak lekova sposobnih da se suprotstave aktivnosti pankorona virusa povećava ranjivost sistema javnog zdravlja na visokopatogenu pandemiju korona virusa".

Pre početka epidemije u Kini, 31. avgusta 2019. u Njujork tajmsu se pojavio članak o razvoju tajanstvene epidemije u SAD, prethodno nepoznate bolesti pluća, od koje je u tom trenutkku bolovalo više od 200 ljudi.

Sumnjivi su bili kanabis, elektronske cigarete i vaporizatori (isparivači). Ipak, razboljevali su se i oni koji nisu pušili. Zato nije bila isključena virusno-bakterijska priroda teškog obolevanja pluća. Samo 1. oktobra 2019. zabeležno je 1080 slučajeva ove bolesti u 48 američkih država i na Devičanskim ostrvima, uključujući i smrtne slučajeve.

Još jedna zagonetna epizoda privlači pažnju, a u vezi je sa pojavom virusa. Od 18. do 27. oktobra prošle godine u Vuhanu su održane Svetske vojne igre, na koje je Pentagon poslao delegaciju od nekoliko stotina ljudi. U vezi s tim, Global Research, pozivajući se na objave sa kineskih društvenih mreža, podseća na pet stranih sportista ili drugih saradnika koji su hospitalizovani tada u Vuhanu zbog, u tom trenutku nepoznate, infekcije. Kasnije povećanje broja obolelih generalno odgovara standardnom inkubacionom periodu koji su lekari odredili za korana virus i koji iznosi oko 14 dana.

Predstavnik kineskog ministarstva inostranih poslova Džao Liđijan je u vezi sa tim, na svom tviteru objavio da su opasni korona virus u Vuhan doneli vojnici iz SAD.

Prema njegovim rečima, SAD bi morale da objasne zašto se bolest pojavila u Vuhanu. Liđijan je takođe napisao da je iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti došla informacija o tome da je pre izbijanja bolesti u provinciji Vuhan u SAD bilo slučajeva gripa sa smrtnim ishodom. Međutim, posle smrti, kod njih je pronađen korona virus.

U SAD je ovaj demarš predstavnika kineskog ministarstva inostranih poslova izazvao negodovanje. Predsednik Donald Tramp je okrivio Kinu da širi lažne vesti.

Tokom brifinga u Beloj kući on je izjavio da je „Kina proširila lažnu vest o tome da su im naši vojnici to (virus) preneli. To je laž. Umesto da polemišem, ja moram da kažem odakle je on (virus) došao. On je stvarno došao iz Kine", rekao je Tramp. Ipak, ništa konkretno povodom tih konkretnih optužbi od strane eksperata, on nije rekao.

Verziju po kojoj je korona virus mogao da bude uzgojen u biolaboratorijama „preko okeana", a zatim svesno ili nenamerno pušten, dele i ruski eksperti.

Tako je bivši član Komisije UN za biološko oružje Igor Nikulin izjavio da „Kovid-19 se sastoji iz tri dela: korona virusa slepog miša, korona virusa zmije i komponente HIV-a (virus imunodeficijencije čoveka) - glikoproteina. U prirodi takva kombinacija nije mogla da nastane".

Kako je rekao agenciji Carigrad, razloga za sumnju da je korona virus biološko oružje SAD, ima više nego dovoljno. Prvo, vreme i mesto suviše su dobro odabrani da bi se smatrali običnom slučajnošću. Trenutno se između Kine i SAD vodi trgovinski rat, a američki predsednik Donald Tramp je još pre pola godine govorio o tome da će, ako se ne predomisle, Kinezi veoma zažaliti.

Zašto je epidemija buknula u Vuhanu, a ne u Pekingu, Hongkongu ili Šangaju, takođe je jasno. U Hongonkgu je u toku proamerički „majdan". U Šangaju ima veoma mnogo američkih predstavništava, tamo su gotovo sve američke kompanije, tamo radi na hiljade, ako ne i na desetine hiljada Amerikanaca. A Peking je glavni grad, tamo su prevelike mere kontrole, tamo ima milion kamera za snimanje lica, objašnjava ekspert. Zato su izabrali mesto gde je kontrola slabija, a to što se tamo nalazi virusološki institut takođe je dobro, jer se Kinezi mogu okriviti da su sami sve organizovali, i to baš pred Novu godinu - primetio je Igor Nikulin.

„Uz to, u Vuhanu je", nastavlja on, „bio američki konzulat. Ali su ga zatvorili pre nego što su Kinezi objavili epidemiju", kaže ekspert. Znači li to da su unapred znali šta se dešava? To je još jedna informacija koja im ne ide u prilog, smatra Nikulin. Odnosno, ima mnogo detalja koji pokazuju da ništa nije bilo slučajno, ističe ekspert.

On je, takođe, podsetio da do 2000. godine korona virus nije nijednom prešao na čoveka. A od kada su Amerikanci 1999. godine započeli program stvaranja etnički specifičnog biološkog oružja, već osam od 38 virusa je sa životinja prešlo na čoveka.

Kako se pravi vakcina

Pitanja izazivaju i izveštaji iz SAD o tome da su tamo ostvareni uspesi u stvaranju vakcine protiv virusa. Kako su baš SAD uspele da nadmaše druge zemlje u pravljenju vakcine protiv korona virusa kovid-19 u situaciji kada je to nemoguće iz ugla tehnološkog procesa - takvo pitanje je postavio poznati publicista Sergej Kurginjan u tv emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjevom", na tv kanalu „Rusija 1".

„Amerikanci su zvanično izjavili da isprobavaju vakcinu, zar ne? A kako su oni to uspeli? Za razliku od mnogih drugih, smatram da su Amerikanci u smislu tehničkih dostignuća, veliki narod... Ali, ni drugi narodi nisu idioti. Ni Nemci, ni Rusi, ni Kinezi. Znači, oni su napredovali sa vakcinom toliko da je nemoguće tako tehnološki napredovati", rekao je Kurginjan.

On je primetio da se u ovom slučaju valja zapitati kako je došlo do takvog napretka, sa tehnološke tačke gledišta? Posebno je to važno u situaciji u kojoj je virus prvo bio uočen u Kini i kada bi Kina, reklo bi se, trebalo prva da počne da radi na istraživanju vakcine.

„Ili propuštaš neke faze u proveri na oglednim pacovima itd, ili ako ne propuštaš - kad si onda počeo? Te faze imaju svoj hronološki niz koji se ne može izbeći! A oni - da li narušavaju tehnološki ciklus ili su ga imali? A ako su ga imali, kada je to bilo? Protivotrov? Znači, postoji otrov", nastavio je Kurginjan.

Kao što je poznato, danas na svetu postoji oko 400 američkih centara i laboratorija u kojima se razvija biološko oružje. Oko 40 je raspoređeno u blizini ruskih granica.

Ne tako davno, Ministarstvo odbrane RF je okrivilo američke naučnike koji rade u gruzijskom medicinskom centru Lugara, da vrše eksperimente na ljudima. Vojno ministarstvo je objavilo dokaze da su SAD pod maskom „centra za lečenje" stvorile u Gruziji, blizu granice sa Rusijom, tajnu laboratoriju za proizvodnju biološkog oružja. Rezultat eksperimenata koji se tamo sprovode je - 73 preminule osobe.

Ovu senzacionalnu informaciju prvu je objavio bivši ministar za državnu bezbednost Gruzije Igor Giorgadze, koji je objavio podatke o smrti 30 ljudi koji su navodno umrli u decembru 2015. godine tokom lečenja od hepatitisa C u ovoj laboratoriji. U aprilu i avgustu 2016. tamo je umrlo 30, odnosno 13 ljudi. U koloni: „uzrok smrti" pisalo je „nepoznat", a istraga o tome nije se sprovodila. Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je zvanični izveštaj o vojno-biološkom delovanju SAD na teritoriji Gruzije. Podaci iz ovog izveštaja potvrđuju da u Pentagonu postoji koncepcija beskontaktnog rata. Njegova suština je u korišćenju nestandardnog „oružja" koje Amerikanci sada aktivno razrađuju. Oružje mogu da budu čak i insekti ili životinje, inficirane bolestima opasnim za čoveka.

Ako pustite duha iz boce...

Verziju o mogućoj uključenosti SAD u širenje virusa mnogi nazivaju teorijom zavere. Ipak, evo šta je zanimljivo. Posebno snažno epidemija je, iz nekog razloga, eksplodirala u dve zemlje: Kini i Italiji. Pritom je Kina glavni ekonomski suparnik SAD u svetu, a Italija - najnepokorniji saveznik u Zapadnoj Evropi, gde se svaki čas ponovo može na vlast vratiti „Putinov prijatelj", lider Lige, Mateo Salvini. Da li bi i to mogla biti slučajnost? Mogla bi, a i ne bi mogla. Tim pre što SAD imaju veliki „službeni spisak" pokušaja likvidacije svojih političkih protivnika uz pomoć otrova i čak biološkog oružja. Počevši od brojnih pokušaja atentata na Fidela Kastra do čudne smrti narodnog lidera Venecuele Uga Čavesa.

Ali, ako se to već radilo, zašto onda i korona virus ne bi mogao da bude posledica sličnih američkih „eksperimenata", ne samo prema jednom lideru, već i prema celoj državi? I to su radili ranije, bez kolebanja - bombardovali su Srbiju, rasturili Irak i Libiju.

Istina, mogu da kažu da, eto, sada se epidemija razbuktala i u SAD. Ali, opštepoznato je da ako čak i slučajno pustite duha iz boce, on će početi da proždire sve, pa i one koji su ga pustili.

Puski političar Franc Klincevič je izjavio da se treba pažljivo odnositi prema svim teorijama zavere koje su povezane sa korona virusom. Prema njegovom mišljenju, većina činjenica upravo ukazuje na laboratoriju u SAD. „Zaključci se sami nameću: utvrđeno je da je virus veštački i sa visokim stepenom verovatnoće ima veze sa američkim vojnicima", rekao je ovaj političar.

Čak je i korona virus za SAD postao predmet informativnog rata

Virus laži

Piše: Nikolaj Petrov

Nemojte da dezinformišete ljude o borbi protiv korona virusa u Rusiji - pozvao je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov rukovodioca američke organizacje za ljudska prava Human Rights Watch, Keneta Rota. „Pozivam prvog čoveka HRW da ne dezinformiše svoje čitaoce u Njujorku i po celom svetu o radu ruske vlade u borbi protiv korona virusa. Mere koje smo svojevremeno doneli omogućavaju nam da se sa ovom novom globalnom pretnjom borimo mnogo efikasnije od onih zemalja koje HRW tradicionalno izbegava da kritikuje", piše u izjavi Antonova na fejsbuk stranici ambasade.

Diplomata je posavetovao Rota da se upozna sa informacijom o situaciji sa aparatima za veštačko disanje (respiratorima) koja je bila objavljena u intervjuu (verzija na engleskom jeziku) Denisa Procenka, glavnog doktora bolnice br. 40 u Komunarki gde se leče zaraženi korona virusom.

„Danas, kao nikad pre, važni su ujedinjeni napori međuanrodne zajednice. Potrebna je međusobna podrška. Rusija je već pružila stvarnu i traženu pomoć Italiji. Sada je najvažnije - spasavanje ljudskih života", istakao je Antonov.

Ambasador je takođe ukazao na problem pružanja medicinske pomoći Rusima koji se nalaze u američkim zatvorima, pozvavši HRW da se odazove pozivu za pomoć koji su uputile ruske diplomate.

Rot je na tviteru napisao da ruske vlasti ništa ne preduzimaju kako bi sprečile „kupovinu respiratora od strane bogatih Rusa" jer, navodno, obični građani možda neće imati dovoljno ovih aparata. Pritom se Rot pozvao na članak iz The Moscow Times, novina koje izlaze u Moskvi na engleskom i ruskom jeziku.

Zapravo, u Moscow Times-u je 21. marta objavljen članak koji su potpisali Pjotr Zauer, Evan Gerškovič i Džejk Kordel, pod naslovom: „Ekskluzivno: bogati Rusi prave zalihe respiratora kako bi se zaštitili od korona virusa.

U međuvremenu, lekari strahuju da u nekim ruskim regionima neće biti dovoljno ovih aparata." „Dok ruski bogataši mogu da se samoizoluju u velelepnim vilama, moraće da pretrpe neke poteškoće ako se korona virus raširi po celoj zemlji: državne bolnice su jedine ustanove koje primaju pacijente sa virusom", pišu oni. Ali, The Moscow Times je našao dokaze, zasnovane na desetini intervjua, da ruski bogataši stvaraju privremene klinike u svojim kućama da bi, ako se zaraze, garantovali da mogu da imaju bolju negu od naroda.

Zbog toga, a to može da ima ozbiljne posledice u budućnosti za borbu Rusije protiv korona virusa, oni kupuju i čuvaju respiratore koji su neophodni za spasavanje života u teškim slučajevima."

Jasno je šta nagoveštava ovaj članak. Navodno, sve aparate u Rusiji kupuju bogataši, a za „sirotinju" ništa neće ostati. Jasno je da u Rusiji do toga nikada neće doći, jer u ruskim klinikama, kako je izvestila zamenica premijera Tatjana Golikova, ima više od 40.000 ovih aparata.

U Ministarstvu zdravlja Rusije takođe su istakli da kupovina aparata za veštačko disanje za ličnu upotrebu uopšte nema nikakvog smisla, jer oni mogu da se koriste samo u bolnicama, pod nadzorom lekara-specijalista.

Pored toga, ruski premijer Mihail Mišustin je 23. marta dao nalog da se izdvoji 7,5 milijradi rubalja za kupovinu, u 2020. godini, najmanje 5,7 hiljada aparata za veštačko disanje i ekstrakorporalnu membransku oksigenaciju, kao i 5 milijardi za nabavku termovizijskih kamera, beskontaktnih termomtara i postrojenja za dezinfekciju vazduha. Za dobavljače ovih proizvoda odabrane su dve ćerke-kompanije „Rosteha" - „Koncern radioelektronske tehnologije" i holding „Švabe".

Pritom, novinari The Moscow Times-a koji ne daju nikakve konkretne dokaze kojima bi potvrdili svoje informacije, nisu se udostojili da objave šta se po ovom pitanju dešava u Evropi.

Na primer, u Italiji, gde se oseća veliki nedostatak respiratora, zbog čega pomoć ne dobijaju mnogi pacijenti kojima je potrebna i zbog čega ljudi umiru, o čemu pišu italijanski mediji. Na taj način, jasno je, reportaža u moskovskim novinama predstavlja očiglednu propagandu, jednu od epizoda informativnog rata protiv Rusije.

Istovremeno, pomenute novine objavljuju i niz drugih jasno provokativnih materijala na temu korona virusa. Kao što je, na primer, intervju sa Kirilom Serebrenikovim. „Poznati ruski pozorišni režiser", pišu ove novine, „koji je proveo pola godine u kućnom pritovoru, pod optužbama koje njegovi sledbenici smatraju politički motivisanim, podelio je svoje savete za samoizolaciju tokom karantina zbog korona virusa." Šta je to, ako ne provokacija? Zar ne bi bilo bolje pitati za takve savete iskusnog lekara, virusologa ili direktora klinike?

Trebalo bi reći da je glavni urednik The Moscow Times-a ozloglašena Ksenija Aljbac, koja stalno objavljuje rusofobne materijale zbog čega je u Rusiji više puta bila oštro kritikovana, dok su ove novine stavljene na spisak „stranih agenata" koji se finansiraju iz inostranstva.

Mehanizam nove antiruske provokacije je jasan: u početku novine koje izlaze u Rusiji, a finansiraju se iz inostranstva, u datom slučaju The Moscow Times, objave naručeni propagandni tekst, a zatim, pozivajući se na njega, kobajagi na „rusku pubikaciju", na Zapadu počinje buka.

U pomenutom slučaju na račun toga da ruske vlasti, navodno, ništa ne preduzimaju kako bi sprečile „ruske bogataše da kupuju respiratore" kojih, kobajagi, možda neće biti dovoljno za lečenje običnih građana.

Rat na polju informacija vodi se i u samoj Rusiji, preko nekoliko blogera koji su, nije teško pretpostaviti, takođe finansirani iz inostranstva.

Na primer, preko mreža se prenosi sledeći vic. Doktor: „Otkrili smo 35 zaraženih korona virusom." Pitanje: „A koliko njih ste testirali?" Doktor: „35."

Poenta je jasna, navodno u Rusiji nema dovoljno testova, zato statistika prikazuje manji broj zaraženih. A u stvari, poznato je da Rusija sama proizvodi testove za otkrivanje korona virusa - više od 100.000 dnevno (novosibirski Državni istraživački centar za virusologiju i biotehnologiju Vektor registrovao je testove još 15. februara).

Ruski bloger, koji je razotrkio ovu provokaciju piše: „U proteklom periodu kod nas je testirano skoro 110.000 ljudi, samo u mom rodnom Jekaterinburgu 5000. Citiram rezultate: stanje na dan 15. 3 2020 - urađeno je 109.939 testova u centrima za higijenu i epidemiologiju Federalne službe za nadzor nad zaštitom prava potrošača i dobrobiti ljudi (koja je uključena u zdravstveni sistem) širom RF, kojima se utvrđivalo prisustvo novog korona virusa kod ljudi koji su došli iz zemalja koja su žarišta ovog virusa."

Takav informativni rat u vezi sa epidemijom, SAD vodi i protiv Kine. Vašington je već demonstrativno korona virus nazvao „kineskim virusom", iako su ga, prema podacima kineske strane, u Kinu doneli američki vojnici.

U vezi s tim, kineske novine „Ženmin žibao" objavile su članak pod naslovom „Korona virus i ljudska prava. Čak i u borbi protiv epidemije, SAD nastavljaju da grubo narušavaju ljudska prava". Ove novine pišu o tome da je pres-kancelarija Državnog veća Kine (kineska vlada) objavila „Izveštaj o narušavanju ljudskih prava u SAD tokom 2019. godine". Na osnovu velikog broja činjenica i podataka, Kancelarija je istakla da se situacija sa ljudskim pravima u SAD pogoršava.

Amerika, u okvirima svoje ograničene predstave o ljudskim pravima, kao i na osnovu svojih interesa za svetskom dominacijom, svake godine objavljuje izveštaje o ljudskim pravima u drugim zemljama na bazi izmišljenih podataka i glasina.

SAD negativno ocenjuju situaciju sa ljudskim pravima u zemljama koje ne odgovaraju američkim strateškim interesima, dok sa druge strane ne obraćaju pažnju na stalna, sistematska i raširena kršenja ljudskih prava u svojoj zemlji.

Sve to govori o licemerju tzv. svetskog zaštitnika ljudskih prava, a pokazuje i pravu situaciju sa očuvanjem hegemonije uz pomoć ljudskih prava."

„Trenutna situacija sa ljudskim pravima u SAD", piše u dokumentu, „ima negativnu stranu. SAD predstavljaju najopasniju zemlju na svetu u kojoj se široko koristi vatreno oružje, gde odsustvo ograničenja za posedovanje oružja dovodi do rasprostranjenog nasilja u kome se ono koristi, predstavlja ozbiljnu pretnju za život, bezbednost, zdravlje i imovinu stanovništva. Demokratska prava, predviđena Ustavom SAD, mogu da koriste samo ljudi sa dovoljnom količinom novca u džepovima, a monetarna politika još od ranije iskrivljuje javno mnenje i krši prava većine običnih ljudi. Odsustvo osnovnih garancija ekonomskih i socijalnih prava, zastrašivanje i izolacija predstavnika nacionalnih manjina, diskriminacija i nasilje nad ženama, složeni uslovi za posebno osetljive kategorije društva, nečovečan odnos prema migrantima..."

„U cilju očuvanja svoje međunarodne hegemonije", kaže se u dokumentu, „SAD guše ljudska prava u drugim zemljama, krše međunarodni poredak i sistem zasnovan na ciljevima i principima Ustava OUN. Vašington u svakoj prilici izlazi iz raznih grupa i sporazuma, skida sa sebe međunarodnu odgovornost, razlabavljuje bazu globalne saradnje na osnovu međusobnog poverenja, često „uvodi sankcije" i „pribegava vojnim dejstvima". Sve to dovodi do haosa u raznim delovima sveta, a predstavlja i uzrok ozbiljnih humanitarnih katastrofa; to već odavno nije stvar međunarodnog morala i poverenja SAD."

„Nemoguće je zamisliti", smatra Državno veće Kine, „da Stejt department SAD ne može da obezbedi rezultate u borbi protiv korona virusa i zaštiti prava na život, ali se zato dobro razume u pripremu izveštaja o ljudskim pravima u drugim zemljama.

Štaviše, pojedini američki državni funkcioneri koriste epidemiološku situaciju da bi se mešali u stvari drugih država, kleveću te države.

Američka strana, jedinstvena u svojim dvostrukim standardima po pitanju ljudskih prava, dosledna u svom mešanju u unutrašnju politiku drugih zemalja pod vidom zaštite ljudskih prava, ne menja svoje aktivnosti u stremljenju ka hegemoniji", zaključuje se u kineskom izveštaju.

U tom pogledu moguće je samo se još jednom uveriti da tačno takvu politiku SAD vodi u odnosu prema Rusiji. Čak i takvu, za ceo svet zajedničku tragediju, kao što je epidemija korona virusa, koji sada pogađa i same Amerikance, Vašington pokušava da iskoristi u informativnom ratu za očuvanje svoje svetske hegemonije. Ali, ako epidemija pre ili kasnije bude pobeđena, kako pobediti „virus laži" koji je za Zapad postao oružje političke borbe?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane