Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Botovi kao Gebelsova propaganda skinuti sa Tvitera

Na redu je Velika propaganda laži

Kompanija Tviter nedavno je objavila da je izbrisala 8.500 „bot" naloga, koji su služili isključivo za promociju Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića. Preko tih naloga prošle godine je objavljeno oko 28 miliona pozitivnih komentara, kojima su veličani uspesi vlasti, i više od 42 miliona uvreda i pretnji kritičarima Vučićevog režima.

Milica Grabež

„Identifikovali smo niz povezanih naloga uključenih u koordinisanu akciju čiji je rezultat bio gašenje 8.558 naloga namenjenih promociji vladajuće partije u Srbiji i njenog lidera. Ovakvo delovanje je u suprotnosti sa našim propisima i predstavljaju nameran pokušaj ugrožavanja javnog izražavanja", navodi se u saopštenju kompanije Tviter.

To je privremeno usporilo rad naprednjačkog Internet tima, koji služi kao specijalna jedinica za progon svakog nepodobnog korisnika društvenih mreža. Botovi su otvorili nove naloge i napravili sistem u koji su uvezali usluge Telekoma i platformi Viber i Telegram.

U početku, stranačka centrala je uputstva botovima prosleđivala preko Viber-grupa. U direktivama, koje je izdavao Slaviša Mićanović, zvani Mićan, šef Internet tima SNS-a, njegovi saradnici su dobijali konkretne zadatke, koga da hvale i koga da napadaju. Pored uputstava, botovi su dobijali prekore i upozorenja da će biti kažnjeni ukoliko se nedovoljno angažuju na izvršenju zadataka.

Sredinom marta, Mićanovićeva poruka, kojom je naredio botovima da pišu poruke podrške Danilu Vučiću i da „najbrutalnije udaraju" po svima koji negativno komentarišu vest o tome da je smešten na Infektivnu kliniku, presretnuta je u naprednjačkoj Viber-grupi i objavljena u našem Magazinu. Mićanović nije uspeo da pronađe „izdajnika", pa je ceo sistem sa Vibera prebačen na aplikaciju Telegram.

Aleksandar Vučić je još pre 12 godina, dok je bio generalni sekretar Srpske radikalne stranke, napravio ekipu za širenje propagande na internetu. Otvorio je nekoliko sajtova, koji nisu imali direktne veze sa radikalima, ali preko čijih foruma je promovisao njene i svoje lične stavove i interese, a vređao i satanizovao političke protivnike.

Ista grupa Vučićevih saradnika bila je zadužena za svakodnevno praćenje vesti na sajtovima novina i televizija. Prema njegovim uputstvima, plusevima i pozitivnim komentarima ocenjivane su vesti koje su mu odgovarale, a kompromitovane sve koje su kritikovale njega i njegovu stranku.

Nastankom i razvojem društvenih mreža, pre svih Fejsbuka, Tvitera i Instagrama, Vučić je proširio delovanje svojih botova. Po dolasku Srpske napredne stranke na vlast, njen lider je organizovao najjači mehanizam za prljavu propagandu na internetu.

Svaki opštinski odbor SNS formirao je vlastite internet timove, kojima se upravlja iz beogradske centrale. Radni rezultati, u zavisnosti od efekta izazvanog samohvalisanjem i vređanjem protivnika, nagrađivani su po unapred utvrđenom cenovniku.

Više od 20.000 naprednjačkih aktivista ubačeno je u javna preduzeća i državne institucije, mnogi na fiktivna radna mesta.

Za platu od 60.000 do 120.000 dinara morali su da napadaju kritičare režima i stvaraju lažnu sliku u javnosti. Naprednjački rukovodioci te prljave usluge tražili su i od ostalih zaposlenih u javnom sektoru.

Internet tim SNS-a za botovanje koristi sistem „castle", koji omogućava nesmetano postavljanje pozitivnih i negativnih ocena na vesti na sajtovima raznih medija. Botovi su preko aplikacije „VotR2", koju su mogli da skinu na svakom mobilnom telefonu preko Google Play Store, automatski ostavljali pluseve i minuse, po pet na jednan komentar. Nedavno je dokazano da su to radili na sajtovima Kurira i Espresa, a pristup su sigurno imali i na druge portale.

Dekompajliranjem, odnosno raspakivanjem aplikacije „VotR2" otkriven je kod koji upućuje na vezu sa IP adresom 77.46.148.99, koja pripada Telekomu Srbija, a zakupljena je od Srpske napredne stranke. IP adresa je jedinstveni broj, kojim se identifikuje svaki kompjuter, koji se koristi za internet komunikaciju.

U javno dostupnom registru, kakvih ima na brojnim sajtovima, utvrđeno je da sporna IP adresa pripada Srpskoj naprednoj stranci i da je registrovana na adresi sedišta stranke u Ulici Palmira Toljatija 5, na Novom Beogradu. Provera sistema „castle" otkrila je i šemu za bodovanje svakog pojedinca iz naprednjačke jedinice za botovanje.

Uvidom u te podatke raskrinkan je ceo sistem i način rada naprednjačkog Internet tima. Ne samo što se vidi da većinu uputstava izdaje Slaviša Mićanović, nego se lako otkriva i ko su mu saradnici. Registrovano je tačno vreme kad se koji bot prikačio na „castle" i koliko je komentara napisao ili ocenio.

Na spisku najaktivnijih bednika, spremnih da za novac lažu, vređaju i prete, nalaze se Mirjana Kujović, Bojan Bogdanović, Dragana Barišić, Janja Ćirić, Tomislav Joko, Uroš Trifunović, Duško Mitrović, Tijana Milovac i Ivana Petrović. Većina njih je udomljena u javnim preduzećima i ustanovama, poput pevaljke Mare Jovičić, koja platu prima u Narodnoj skupštini, gde radno vreme provodi pisanjem laži i uvreda na Tviteru.

Svi rade prema uputstvima Slaviše Mićanovića. Kad on napiše da „šaku ološa koji protestuje treba rasterati motkama", tu sintagmu koriste svi podređeni botovi. Direktive izdaje i Dragana Cerović, čiji rad na društvenim mrežama dokazuje da joj je moral podjednako neprijatan kao i fizički izgled.

- Poštovane kolege, prelazimo na novi način komuniciranja, jer dosadašnji, Fejsbukom i Tviterom, nije siguran, pa nam se dešavalo da prepiske završe u medijima. 1. Svi aktivisti su u obavezi da zaprate na Tviteru sve funkcionere stranke i da im retvituju i lajkuju objave. 2. Zabranjuje se ulazak u dijalog sa našim protivnicima (osim onih koji su za to određeni) jer većina nije sposobna da to radi na adekvatan način, pa se stranka izvrgava ruglu. Nabavili smo softver koji će kontrolisati i evidentirati aktivnost svakog naloga i to će biti osnov za nagrade.

3. Kad vas pozovemo da budete podrška šefu prilikom neke njegove aktivnosti svi koji su pozvani moraju da se odazovu - navela je Cerovićka u jednom od internih uputstava, koje prenosimo uz korekciju brojnih pravopisnih grešaka.

Zahvaljujući svom angažmanu, Cerovićka je postala šampion u beščašću i omiljeni predmet izrugivanja normalnih tviteraša. Veću sramotu po Srpsku naprednu stranku predstavljaju samo Mirjana Kujović i, naročito, Lana Đurašković.

Svjetlana Lana Đurašković, koordinator Internet tima SNS-a, uhapšena je pre dve godine zbog sumnje da je, u saradnji sa svojim partnerom Sašom Savićem, osmislila i izvršila seriju prevarnih radnji prilikom prodaje stanova. U trenutku hapšenja, njeno preduzeće „SL nekretnine i adaptacije" bilo je u blokadi zbog neizmirenih potraživanja od 32.844.894 dinara. Naprednjački tandem prevaranata pretio je žrtvama da će ih, ako ne plate koliko im se traži, prijaviti policiji za iznudu. Pritom, pozivali su se na prijateljstvo sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem.

Dok je varala ljude, Lana Đurašković je na Tviteru opozicione lidere nazivala lopovima. To je nedavno nastavila, po izlasku iz zatvora.

Svi naprednjački aktivisti, zaduženi za prljavu propagandu na internetu, ne vrede koliko jedan Nebojša Krstić, zvani Krlo. Bivši pevač VIS Idoli, koga na Pinku predstavljaju kao „poznavaoca prilika", botovske usluge naplaćuje 760.000 evra godišnje. Odnosno, toliko vrede ugovori koje je njegova marketinška agencija Nova Communications potpisala sa Gradskom upravom Beograda. Početkom 2017. godine, kad je postavljen za člana Upravnog odbora RTS-a, Krstić je vlasništvo u agenciji preneo na Jasminu Stojanov, s kojom je sarađivao dok je radio kao savetnik, a ona šef informativne službe Borisa Tadića.

Krstić je neko vreme radio kao klasičan naprednjački bot na Tviteru. Međutim, posle brojnih prijava, suspendovano mu je 11 naloga, pa je prinuđen da se fokusira na televizijsko širenje laži i besmislica. Svakodnevnim „stručnim analizama" na RTS-u, Pinku i Hepiju hvali Vučića i abolira ga od odgovornosti za sve prevare i zločine. Taj prljavi posao obavljao je i nedavno, kad je pokušao da opravda druženje predsednikovog sina Danila s kriminalcem Aleksandrom Vidojevićem, zvanim Aca Rošavi.

Fotografiju zagrljenih Danila i Ace Rošavog, Krstić je objasnio pukom slučajnošću, koja je nastala na đačkoj ekskurziji. Danilo, kaže Krstić, kao poznato lice i pristojan dečko, ne može da odbije onoga ko ga zamoli da se slika s njim. Za „poznavaoca prilika" nije bitno što postoje na desetine fotografija Danila Vučića u društvu Rošavog i ostalih huligana, koji se predstavljaju kao navijači. Nije mu bitno ni što je Rošavi hapšen zbog razbojništva i nelegalnog posedovanja oružja. S obzirom na takva opravdanja, Krstić je mnogo preplaćen.

Na botove treba primenjivati Zakon o zaštiti životinja, koji u članu 6 definiše odgovornost vlasnika za životinje koje poseduje. Dakle, Aleksandar Vučić je odgovoran za sve uvrede i pretnje koje njegovi botovi upućuju normalnim korisnicima društvenih mreža.

U najmanju ruku, Vučića i članove njegove porodice treba tretirati na isti način na koji to botovi rade, treba ih nazivati ološom, smradovima, lopovima, govnima, psihopatama i ostalim arsenalom uvreda.

Kad SNS padne s vlasti, neophodno je procesuirati Mićana, Cerovićku i sve ostale botove sa spiska Internet tima tog zločinačkog udruženja. Ne samo što moraju da odgovaraju za uvrede i pretnje, nego im treba oduzeti i sva finansijska sredstva, koja su dobili na ime plate u javnim ustanovama.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane