Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Rukovodstvo zrenjaninske državne bolnice se sa nepodobnim lekarima obračunava - otkazima

ZRENJANINSKI ČVOROVIĆI NA SNS TALASU

Imperija u belim mantilima zrenjaninske megalomanske bolnice u večitoj izgradnji, pod „direktnom zaštitom" SNS vlasnika vlasti, uzvraća udarac „nepoštovanju" višedecenijskog ličnog bogaćenja stranačke lekarske elite na račun pacijenata. Najuže rukovodstvo ovdašnje bolnice, počev od ničim izazvane direktorke Ivane Dr Tešić, premilog joj miljenika - savetnika Jovana Dr Sekulića & preostalih "čvrsto ukotvljenih" u upravnoj zgradi, „operiše in vivo" neposlušne iz VIP kancelarija upravne zgrade.

Zoltan Horvat

Večito „gladni" gomilanja para u privatne džepove kroz jednosmerni putokaz pacijentima u njihove, i samo njihove privatne bolnice, bukvalno su najurili sa posla dr Ivicu Bojkovića, višedecenijskog uspešnog i priznatog oftamologa - specijalistu u Zrenjaninu, za njih, apsolutno neposlušnog i nepodobnog za „idealnu saradnju zrenjaninskog kruga dvojke belih mantila".

Otkaz je dr Bojkoviću uručen 12. februara ove godine na radnom mestu, u trenutku kada se spremao da operiše pacijentkinju, gde u šturom obrazloženju, zvanično piše „...dva puta odlazio sa posla, nenajavljeno, ranije...". 'Vakog „ubitačnog" obrazloženja otkaza ne bi se postideo ni Pontije Pilat, da bi nakon samo nekoliko dana, montaža i „pakovanja" trpe sve, „čopor" inspektora u civilu u dva navrata pretresao njegov stan u nadi da će možda pronaći prošvercovanu bombu od 300 kila iz Krušika koja bi mogla razneti zrenjaninsku bolnicu...

Biće da se radilo o prerađenom heroinu sa Jovanjice, il', opasnom prošvercovanom radioaktivnom otpadu iz Viče...

I, naravno, besni i očajni, ništa nisu našli. Dr Bojković, nakon golgote koju je preživeo i preživljava, razložno priča o svom slučaju. - Nakon iznenadne smrti Dr Žarka Petrovića, bivšeg načelnika oftamologije zrenjaninske bolnice, krajem 2018. godine imenovan sam za načelnika odeljenja, započinje svoju priču za Magazin Tabloid Dr Bojković. - Valjda zbog višedecenijskog lekarskog znanja i iskustva, ali, ne lezi vraže, već nakon 7 dana, odeljenje je posetila vanredna lekarska kontrola Ministarstva zdravlja (Prof. dr Milenko Stojković i Prof. dr Dragan Vuković). Nakon posete gde nisu rekli zašto i po čijoj prijavi su došli, uputili su se u ovdašnju privatnu bolnicu Sveti Jovan. U neformalnom razgovoru, ipak su mi saopštili da je Ministarstvo zdravlja ponudilo konkretnu pomoć zrenjaninskoj državnoj bolnici u nabavci opreme za oftamološko odeljenje u iznosu od 50 hiljada evra. Brže - bolje sam sačinio spisak opreme i dostavio je upravi bolnice.

Od tog trenutka, počinje pakao za dr Bojkovića. - Kome je namenskih 50 hiljada evra bila špekulantska meta, (ne) zna se, ali, kreću, najblaže rečeno neosnovane prijave, počev od dr Lidije Lučić - Dragić sa mog odeljenja, žene koja nije lenja da raducka na veliko i u privatnoj bolnici Sveti Jovan.

Reč je o simpatičnoj, omiljenoj do bola ogromne većine zaposlenih u bolnici, dežurnoj tužibabi svih, koji ne slušaju naredbodavni „eho" iz kancelarija upravne zgrade. Istovremeno, po principu otišla - došla, hoće mi se, privilegovana sam, nisam ni znala da je hitna i bitna moja nebitnost, na odeljenje se zvanično vraća Dr Milena Gvero iz svoje privatne očne ordinacije Helios...

Usput, u crnjanskom Domu zdravlja gde se, kako navode, „ubiše" od posla, potrošeno je 1,9 miliona evra od IPA projekta sa rezultatom, ČISTA DESETKA - za bele mantile koji se jednom ili dva puta nedeljno, po nekoliko časova, „ubiše" od posla, gde ih „ubi" ogromna lova.

Ocena NULA za pacijente i prestanak vanrednog rada vanredno vrednih lekara, kada je IPA projekat „iscurio" do poslednjeg evra...Dobro, neka ocena bude 0,7. Nastade zanimljiv sukob interesa, gde sam ja, po njima nepodoban i neposlušan, pokušao da svih 50 hiljada evra plasiram u opremanje savremenog oftamološkog odeljenja u zrenjaninskoj bolnici.

Dakle, borba za opšti interes svih pacijenata da imaju savremenu opremu, ni tada nije prošla, jer je pacijente „pobedio", privatni interes. Kome je odgovarao privatni interes, naravno, veselom društvu iz upravne zgrade, gde je sasvim normalno da u državnoj bolnici nema adekvatne opreme.

Bolje reći, ničega, jer je za nezasite džepove belih privilegovanih belih mantila najbolje i najlepše, da se isti pacijenti, od istih lekara, za brdo para iz džepova pacijenata, leče u njihovim privatnim ordinacijama.

Dakle, nastavlja Dr Bojković, u privatnim ordinacijama Svetog Jovana i Heliosa radi većina oftamologa sa očnog odeljenja državne bolnice, naravno, sem njega, nepodobnog i omraženog.

- Već nakon nekoliko dana, „častili" su me aneksom ugovora o radu gde me, bez obrazloženja, smenjuju sa mesta načelnika oftamologije, uz usmeno pojašnjenje da je to navodno zbog velikog broja prijava, gde se dr Lučićka istakla u akciji. Da je to uvod u otvorenu hajku, nešto kasnije sam poslat na vanredni lekarski pregled u beogradsku ustanovu „dr Dragoljub Karajović". Cilj je bio jasan, proglasiti me nesposobnim, čak i nenormalnim, što je ekspertski lekarski nalaz, naravno, opovrgao b.o. dijagnozom. „Boli" ih, pakosno, mojih 30 godina rada bez mrlje u karijeri, od toga 25 godina specijalističkog staža u zrenjaninskoj državnoj bolnici, sa više od 6 hiljada odrađenih operacija katarakte. „Pedantni" zagorčivači života nepodobnih, nisu se libili da mi nakon nekoliko dana podmetnu polomljenu stolicu u lekarskoj kancelariji sa koje sam pao i povredio se, a neovlašćeno su „čeprkali" i po mom radnom stolu, gde su čak pozvali i policiju da mi se iz ormarića oduzme i nož koji je bio spremljen kao poklon kumu. Na nesreću „pedantnih", policija mi je, umesto postupka, vratila nož.

Polovinom 2019. godine, lavina obrušavanja se još i pojačala, pa je pokušano prvo uručenje otkaza, jer navodno nije bio dostupan (telefon nije bio u dometu), u momentu kada ga je direktorka Tešić pozvala na neki sastanak. - Čuj sastanak, ni dobar dan da mi nazove, kaže dr Bojković, pa nastavlja:

''U trenutku poziva, bio sam u krugu bolnice, pa im je i taj pokušaj javnog diskreditovanja, propao. Usledile su nove otvorene provokacije, uz davanje radnih zadataka koji su bili daleko ispod nivoa i lekara početnika. O ogovaranjima da i ne govorim, nisam se obazirao, nakon čega su krenuli novi otvoreni napadi na mene, na moju ličnost i struku, teško razumljivim iskazima da sam im navodno pretio. Imao sam i pratioce na ulicama, dakle, KGB je „mala maca" za ove zrenjaninske Čvoroviće''.

Dr Bojković navodi da je avgusta meseca prošle godine podneo tužbu za mobing protiv čelnika zrenjaninske bolnice, koja je u sudskom postupku.

- Već na drugom ročištu, nadležni sudija se, na zahtev mog advokata Nebojše Milosavljevića suočio sa neizbežnim pokretanjem krivične prijave protiv direktorice bolnice Dr Tešić, zbog zloupotrebe službenog položaja i izdavanja fiktivnih otpusnih lista. I to ročište su pokušali da spreče, ali im se, opet, izjalovio plan.

I najzad, 12. februara ove godine, legendarna družina belih mantila „Zrenjaninski Čvorovići", „uspela" je na radnom mestu da ipak prosledi otkaz Dr Bojkoviću, gde se navodi „...dva puta odlazio sa posla nenajavljeno, ranije...".

Naravno, pozivanje na odgovornost belih mantila upravne zgrade ne važi za one koji bestidno, bahato i protivzakonito sakupljaju krv od dobrovoljnih davalaca pa ih prosleđuju privatnim bolnicama za prodaju, a od krivičnog gonjenja su izuzeti i samoljubivi miljenici miljenica koji, bez problema, od kumašina iz Bašaida, za brdo para svih pacijenata državne bolnice, nabavljaju veštačke kukove i za desetine hiljada evra ih, a ne besplatno i po zakonu, ugrađuju pacijentima koji to mogu da plate...

Čvorovići su prema nepodobnim kolegama, tim se diče, konkretni: ako nekome nešto nije jasno, najbolje je elitne nosioce belih mantila u Zrenjaninu potražiti u privatnim bolnicama, po kancelarijama SNS-a, po restoranima, po kafićima gde u po' cene uvaljuju žestoka pića...

Na kraju početka svih muka, na pravdi Boga otpuštenog Dr Bojkovića, slede beskrajna sudska ročišta. Viši Sud u Zrenjaninu i Apelacioni u Novom Sadu su „odradili" svoje delove posla, glatko su odbili zahtev za privremeno vraćanje na posao, gde bi se, po slovu zakona, nastavila aktivna borba za prava iz radnog odnosa. O slučaju državna bolnica protiv dr Bojkovića, obavešten je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji, naravno, ima pametnija posla oko sortiranja respiratora po zabačenim magacinima, trenutno sakupljača prašine, kupljenih za brdo miliona narodnih evrića, a trenutno, ama baš ničemu ne služe.

Moderno korona doba i u Zrenjaninu ispostavlja račune svima koji, milom ili silom, moraju da plate. Biće da živimo u vremenu gde možda ne možemo da razaznamo doktorski potpis ili propisani recept privilegovanih belih mantila, al', njihovo ispostavljanje računa je, uz čoporativni obračun sa kolegama neistomišljenicima, čistije od dečije guze.

Naravno da do belih mantila u upravnoj zgradi zrenjaninske državne bolnice, a povodom slučaja dr Bojković, a i svih drugih slučajeva, gde je trajno nesposobno rukovodstvo za opšti i interes pacijenata izgubilo sve sudske sporove plativši ogromne kazne iz bolničke kase, potpisnik ovih redova i Magazin Tabloid, ne može već dugi niz godina...milom. A kamo li...silom.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane