Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Izvršitelji

U životinjskom svetu ne postoje zveri koje su nemilosrdnije od javnih izvršitelja

Oglasna tabla Komore kao Zid plača

Zakon džungle je mnogo humaniji od Zakona o obezbeđenju i izvršenju. Tokom pandemije korona virusa, vanrednog stanja i posledica s kojim se suočio najugroženiji deo društva, javni izvršitelji su dokazali da nemaju ni mrvu morala, empatije i elementarne ljudskosti. Dok su ljudi strahovali za goli život, izvršitelji su im otimali kuće i stanove, plenili platu i penziju.

Mersiha Hadžić

Kompanije Željka Mitrovića duguju za porez više od 110 miliona evra, ali on ne mora da brine. Na udaru javnih izvršitelja nikad se neće naći Mitrović, ni bilo koji drugi bogati kriminalac blizak vlasti.

Na udaru zločinačkog sistema nalazi se sirotinja, nemoćna da se odbrani. Mitrović je u vanrednom stanju dobio ideju da, novcem otetim od države, pokrene proizvodnju letećih automobila, a niški penzioner T.J. dobio je rešenje javnog izvršitelja, kojim mu je zaplanjeno dve trećine penzije zbog neplaćenih računa komunalnom preduzeću "Objedinjena naplata".

Pošto mu penzija ne prelazi minimalac, u rešenju se navodi konkretna pretnja da će "ako izvršenje ne bude sprovedeno na penziji dužnika, biti određeno izvršenje popisom, procenom i prodajom imovine".

- Sve je urađeno u skladu sa zakonom i preporukama - tvrde u Komori izvršitelja.

To je njihov omiljeni izgovor za legalizovanu pljačku. Sa istim alibijem, takođe u vreme vanrednog stanja, izvršitelj Dragan Dragović pokušao je da zapleni kuću novosadske porodice Radovanović. Aktivisti udruženja Združena akcija Krov nad glavom, koji su sprečili iseljenje, tvrde da sudski postupak nije završen, ali da to nije sprečilo izvršitelja da pokuša da na ulicu izbaci šestočlanu porodicu.

Izvršitelj Dragović je pretio okupljenim ljudima, a, kad je policija odbila da izvrši njegov nalog i primeni silu, rekao je da će dovesti "drugu policiju", verovatno privatne batinaše. Uplašena, porodica Radovanović na kraju se iselila, procenivši da je beskućništvo manje stresno i opasno, nego život u kući pod opsadom uterivača dugova.

Tako je postupala i porodica Vještica, kojoj je zaplenjen stan u beogradskom naselju Petlovo brdo. Iako ima sve pravne argumente, koji dokazuju da se izvršna presuda ne odnosi na njegov stan, Igor Vještica je odlučio da napusti dom, kako ne bi porodicu izlagao stresu od nasilja izvršitelja.

Kad je uvedeno vanredno stanje, Komora izvršitelja je donela odluku kojom "savetuje izvršitelje" da privremeno obustave radnje. Naravno, to nije uticalo na većinu javnih izvršitelja.

U Beogradu je raspoređeno oko 25.000 novih predmeta, u Novom Sadu oko 10.000, a u Nišu 8.000. Javna preduzeća, koja podnose najveći broj za prinudnu naplatu dugovanja, ne zanima stanje u državi i društvu, ni opasnost po javno zdravlje, otkazi u mnogim firmama i nemogućnost rada i privređivanja makar na crno. Nesreća, koja je ugrozila egzistenciju najosetljivijih socijalnih slojeva, još manje interesuje javne izvršitelje.

Na šta su spremni, izvršitelji su dokazali kad su se setili da dužnicima s namenskih računa skidaju sto evra, koje je vlast podelila kao jednokratnu pomoć u uslovima pandemije. I u ovom slučaju, Komora izvršitelja je donela neobavezujuću preporuku da se taj novac ne oduzima penzionerima i korisnicima socijalne pomoći, ali to nije zaustavilo izvršitelje.

Magdalena Novaković, generalni sekretar Komore, preporučila je građanima da "razgovaraju sa svojim izvršiteljima i dogovore se o eventualnom povratku novca na račun". Taj predlog bi mogao da se shvati kao vic, samo da nije suviše morbidan.

Prvog dana, za pomoć od sto evra prijavilo se oko četiri miliona građana. To je najbolji pokazatelj nivoa bede u kome se nalazi Srbija. Sto evra, koji su ionako njihovi, toliko znači ljudima da su požurili da apliciraju. Iako su se ponadali da će taj novac moći da iskoriste za kupovinu hrane, lekova i sličnih neophodnih stvari, mnogim građanima su bankovni računi očišćeni, izvršitelji su im uzeli humanitarnu pomoć.

To ne čudi, s obzirom da su javni izvršitelji već dokazali na šta su spremni. Isti izvršitelj iz Niša, koji godišnje ostvaruje zaradu od dva miliona evra, zaplenio je pola alimentacije svoje sugrađanke N.M, samohrane majke dva maloletna deteta. Izvršiteljima je, sigurno, žao što ne mogu da plene i decu i ljudske organe. Možda će sledećom izmenom Zakona o izvršenju dobiti ovlašćenja i za to, sve ostalo im je dozvoljeno.

Aktuelni Zakon dozvoljava otimanje imovina od žrtava kriminalaca. Zbog zelenaškog duga od 6.000 evra, koji je narastao do 15.000 evra, zaplenjena je kuća braće Bojanić u Novoj Pazovi, a jedan je teški invalid, nesposoban da se stara o sebi. Nisu kažnjeni zelenaši, nego nesrećnici koji su se prevarili i od njih pozajmili novac.

Na udaru izvršitelja trenutno se nalazi više od 750.000 penzionera, kojima se pleni pola ili dve trećine penzije. Toliko ima i radnika, kojima se pleni isti deo plate. Izvršitelji svakog dana otmu i preprodaju prosečno 11 kuća i stanova.

Ozakonjena otimačina poprimila je razmere genocida nad sirotinjom. Elektronska oglasna tabla na sajtu Komore izvršitelja predstavlja srpski zid plača.

Javni izvršitelji imaju sva potrebna zakonska ovlašćenja za pljačku i torturu nad građanima. U sprezi sa pojedincima iz izvršne vlasti, policije, sudova i javnih preduzeća, nekažnjeno otimaju sve što stignu. Uterivanjem dugova, čerupanjem sirotinje stekli su ogromno bogatstvo. A, tek dolaze lepi dani za njih. Nastupajuća recesija izazvaće talas otpuštanja radnika, koji neće moći da plaćaju račune i druge obaveze, pa će sva njihova imovina postati plen javnih izvršitelja.

Srbija je država čiji pravni sistem je prilagođen zaštiti lopova i brutalnom progonu običnih građana, od kojih se otima krov nad glavom, pa čak i socijalna pomoć. Oteto je prokleto, kaže narod. Međutim, narod mora da pređe s reči na dela, pa da spreči pljačkaške pohode javnih izvršitelja i njihovih zaštitnika iz vlasti.

Dok se to ne desi, trajaće genocid nad sirotinjom.

Treba prikupiti njihove podatke, da, kada dođe vreme, budu izvedeni pred građane, a preživele pred sud.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane