https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Poslednji izbori u režiji Aleksandra Vučića

Šizofrenik je izabrao koga je hteo

U eksperiment državi Vučić je prvo zakazao republičke izbore, potom ih odložio zbog uvođenja vanrednog stanja zbog korona virusa, onda je nastavio izbore promenivši izborni zakon... Imao je nesebičnu pomoć diplomata iz Evropske Unije, nemačke kancelarke Anglele Merkel, američkog ambasadora Entoni Godfrija i njegovog zamenika Gabrijela Eskobara. Nadao se da će moći da odmah po izboru potpiše priznanje Kosova, da pokrade još neku milijardu... Deo opozicije je bojkotovao izbore, ostatak je Vučić pokupovao za sitne pare. Onda je sve pošlo naopako...

Mersiha Hadžić

U nedelju uveče, 21. juna, Vučić i njegova kamarila proslavljali su pobedu koja ih vodi u smrt.

Činilo mu se, kao i njegovim mentorima, Angeli Merkel, evropskim komesarima i pristalicama duboke države u SAD-u, da će moći da dave građane u eksperiment državi zvanoj Srbija.

Onda je sve pošlo naopako. Američki predsednik Donald Tramp je 16. juna najavio da će u narednih 60 dana očistiti močvarište i uz pomoć američkih građana privesti pravdi sve one koji su radili protiv čovečnosti i interesa američkih građana i drugih naroda u svetu.

Odmah se oglasio njegov izaslanik Ričard Grenel pozivom Vučiću i Tačiju da dođu na razgovor u Belu kuću 27. juna.

Vladimir Putin je odbio da primi Vučića 18. juna, ali je u Beograd poslao ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, koji je na adekvatan način razgovao sa ovim usranim i upišanim diktatorom. Ministar Lavrov uručio je 20 pitanja na koja mora da odgovori ruskom predsedniku Putinu, uručivši mu poziv za razgovor za 24. jun. Tom prilikom sneveslio je, skoro do plača, Vučića rekavši mu da ''ako se na njega vrši toliki pritisak da prizna nezavisnost Kosova ''da odmah podnese ostavklu i spasi i sebe i Srbiju.

Napomenuo je da će Rusija sprečiti i incijativu Nemačke da se u Savetu Bezbednosti usvoji rezolucija da su Srbi genocidan narod, koja bi omogućila da Vučić lakše prizna Kosovo, jer je već primio od Tačija 300 miliona evra, kao i da će staviti veto na promenu rezolucije UN 1244.

Vučića već nekoliko meseci u životu održava ruski lekar Petrov!

U skladu sa izjavom ministra Lavrova, g. Grenel se oglasio tvrdnjom da Vučić i Tači 27. juna neće razgovarati o priznanju Kosova, već o ekonomskim pitanjima, pa će tek potom uslediti politički pregovori. Tako je pokopao Vučićeve nade da će ga, navodno, pritisnuti Miroslav Lajčak, da to uradi, pa je potom i on otkazao razgovore sa njim za 22. jun, dok to Vašington i Moskva ne odobre.

Vučić je Srbiji naneo ogromno zlo, ali zahvaljujući njemu u parlamentu neće biti Vojislava Šešelja, Borisa Tadića, Nenada Čanka, Čede Jovanovića, Gordane Čomić, Sergeja Trifunovića i Zorana Živkovića. Ako ništa drugo, ovi izbori su oterali na deponiju mnoge mračne simbole prošlosti.

Vučić je učinio sve što je mogao da bi ispod cenzusa gurnuo Šešelja i Srpsku radikalnu stranku. Kao što je pisano u Magazinu Tabloid, Vučić je Šešelju zamazao oči tako što mu je dozvolio pristup režimskim medijima, ali, dok je vojvoda pričao besmislice kod Sarape i Marića, njegov bivši potrčko razbijao je SRS. Gde god su radikali imali jaču podršku, Vučić ih je cepao pritiscima ili podmićivanjem. Tako je u Pančevu stimulisao Smiljanu Glamočanin Vargu da napusti SRS i osnuje udruženje građana. Takođe, Vučić je omogućio brojnim konkurentima SRS-a da se nađu na glasačkom listiću. Naprednjaci su skupili potpise za liste Zavetnika, Metle, Levijatana i POKS-a, koji su, svako po malo ali dovoljno, uzimali od radikalskog biračkog tela.

Šešelju je pozlilo u izbornoj noći, nije mogao da se pojavi pred novinarima. Pred njim je sad odluka hoće li da se vrati u politiku i postane ozbiljan kritičar naprednjačke vlasti ili će se pomiriti sa sudbinom analitičara dešavanja u Zadruzi i Parovima.

Vučić je najveću prevaru izvršio na štetu najvećeg protivnika - Nebojše Stefanovića.

Po nalogu vođe, naprednjaci su imali dva zadatka. Prvo da izlaznost dignu do 50 odsto, i drugo da SNS osvoji iznad 50 odsto. Da bi obavili taj posao, primenili su sve nezakonite radnje, od bugarskih vozova do falsifikovanja rezultata. Na društvenim mrežama objavljene su hiljade dokaza krivičnih dela funkcionera i aktivista SNS-a. Objavljene su fotografije i snimci kupovine glasova, glasanja po kućama, prepakivanja glasačkih listića u gepeku automobila na parkinzima tokom noći. Na taj način, izlaznost je podignuta skoro do željenog nivoa.

Pravo stanje stvari videlo se u Beogradu, gde je izašlo svega 35,2 odsto birača.

Ako se uzme u obzir da su naprednjaci i u glavnom gradu navukli desetak procenata više nego što je realno, jasno je da je bojkot uspeo, da na glasačka mesta nije izašlo više od 25 odsto glasača. Međutim, Vučić je dozvolio da se samo u Beogradu prizna mala izlaznost. U odnosu na prošle izbore, 2016. godine, kad je glasalo 51,7 upisanih birača, za ovaj pad biće odgovoran predsednik Gradskog odbora SNS-a Nebojša Stefanović. Vučić će to iskoristiti protiv Stefanovića, kako bi ga eliminisao iz vlasti. Šta se sprema videlo se i po tome što Stefanović nije bio prisutan na proslavi u centrali SNS-a.

Dragana Đilasa i Vuka Jeremića izbori nisu zanimali. Nisu vodili kampanju za bojkot, a tokom izbornog dana nisu se potrudili ni da na društvenim mrežama objavljuju stavove i informacije s biračkih mesta. Anestezirali su nezadovoljstvo građana i na taj način presudno pomogli Vučiću da obavi prljavi posao.

Interese građana ozbiljnije i iskrenije je zastupao Srđan Nogo.. On je uspeo da na dan izbora dovede ispred Narodne skupštine 10.000 građana koji su, potom izabrali 250 poslanika, aklamacijom. U potpunoj medijskoj blokadi, koju je podržala i TV N1, Nogo je pokazao koliko je ranjiv Vučićev režim. Ipak, Dejan Petar Zlatanović, urednik TV Srbin info i Miodrag Kojović, urednik TV Balkanske tarabe, koji su satima direktno prenosili događaje ispred Skupštine, pokazali su da nezavisno novinarstvo još nije umrlo u Srbiji.

Vučićev problem nije što je ukrao, već što je previše ukrao. Da je bar malo normalan, ukrao bi MANJE, a ovako je toliko očigledno da se vidi iz aviona. To sve govori o njegovoj bolesti - šizofreniji i sarkomu male karlice.

Sve ankete na internetu imaju identičan rezultat između 83% i 86% za bojkot! Bojkot je uspeo. Režim je nelegitiman, jer više od 50% građana nema svoje predstavnike u Skupštini. Lažna opozicija je propala.

SNS je "dobio" procenat koji je najjasniji indikator da je ovo diktatura. Njihov je problem što su previše ukrali, da je ukrao manje (kao što su uradili u Albaniji) i da je priznao malu izlaznost, opozicija bi bila u problemu.

Preterali su i sad ceo svet zna ono što smo mi znali i pre glasanja, da je ovo farsa i da su svi brojevi obrnuti i lažni, baš kao i cifre oko korona virusa.

Dok budu slavili ulazak u poslaničke klupe i ministarske fotelje, Vučićev kartel će se okretati, čekajući da ih ulove lovci na ucenjene glave. Vučićev kartel je na poternicama američkih službi bezbednosti, Interpola, Eurpola....

Mnogi od njih zažaliće što ih je Vučić izbarao u ovoj podeli uloga.

podeli ovaj Ŕlanak:

Natrag
Na vrh strane