https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Kako sinovac

- foteljaš otima imovinu pokojnom stricu, svetski priznatom i poznatom biznismenu, dobrotvoru i humanitarcu, Mirku Vučureviću

SPAJANJE I PRIPAJANJE TUĐE IMOVINE

- „OVERENIM" KRIMINALOM

„Očenaš" iz „Svetog stranačkog pisma" vlasnicima vlasti u Srbiji: „... U fotelji si zbog onoga što jesi, mali čovek, sitna duša i prevarant. Da bi te uvažavali, klanjali se i poklanjali mandate, moć i uticaj, uteruješ strah u narod kao javni kriminalac i pljačkaš narodnih para. Usput, zaštićen si k'o beli medved pred našim stranačkim zakonima i sudovima, ali, reket u kešu redovno šalješ u centralu...". Da li ovaj i ovakav svojevrsni priručnik za legitimno i legalno bavljenje kriminalom iz fotelje, bez trunke srama i pokajanja, svakodnevno ponavlja i uvežbava pred ogledalom Mitar

- Mićura Vučurević, predsednik opštine Žitište po diktatu SNS-a?

Zoltan Horvat

Količina i veličina teško objašnjive besprizornosti i alavosti na narodne pare i imovinu, otišla je predaleko i u srednjem Banatu. Ali, kada se, ne trepnuvši, drzneš da bestijalno prevariš i opljačkaš svog rođenog strica, pokojnog (pre)velikog gospodina, plemenitog čoveka i dobrotvora svega čega se dohvatio, gospodina Mirka Vučurevića, koji ga je pre dvadesetak godina bukvalno „izmislio" i, u najboljoj rodbinskoj nameri „proizveo" bivšeg trećerazrednog fudbalera u sportskog direktora FK Budućnost iz Banatskog Dvora, tu prestaje svaka logika.

Način na koji Mita

- Mićura, sinovac pokojnog Mirka Vučurevića (preminuo 12. avgusta prošle godine), „rastura" i nakon smrti rođenog strica, serijskog dobrotvora, ktitora, sponzora, darodavca, davaoca, graditelja škola, crkava, infrastrukture u rodnoj opštini Žitište, Beogradu, Srbiji, Švajcarskoj...sramotna je do neba.

Pokojni Mirko Vučurević, nekadašnji višedecenijski legendarni potpredsednik i počasni predsednik iz vremena slavljenog FK Partizan, sa imidžom svetski uspešnog biznismena u Švajcarskoj, kao vlasnikom fabrike svetskog brenda satova Nivada, došao je pre tridesetak godina na ideju da pomogne svom sinovcu Mitru

- Mićuri, tada bez ikakvih sredstava i potencijala.

Početkom devedesetih prošlog veka, gospodin Mirko je kao stoprocentni vlasnik osnovao u centru centra Zrenjanina privatnu export-import firmu Okrim, gde je zaposlio i mnogobrojnu rodbinu. Tada velika firma Okrim, u evrima višemilionske vrednosti, dobila je kao direktora i zakonskog zastupnika Branka Vučurevića, rođenog brata Mitra

- Mićure. Biznis kao iz bajke, juče si niko i ništa, danas, sa platetinom i neslućenim privilegijama.

Mićura, bivši fudbaler, postao je, voljom njegovog plemenitog strica, sportski direktor FK Budućnost iz Banatskog Dvora, „poslovnog čeda" pokojnog Mirka, koje se, nešto kasnije, vinulo i do saveznog ranga. Posao u OKRIM-u, poput svega čega se dohvatio dokazano sposoban menadžer Mirko Vučurević, „cvetao" je, poslovni rezultati su bili izvanredni, pa se pojavila potreba za širenjem biznisa. Kako, za Mitra

- Mićuru pogano, lako, i bez stričevog znanja, koji je usput, imao neograničeno poverenje u svoje sinovce. Spajanjem i pripajanjem imovine OKRIM-a u vlasništvu Mirka Vučurevića novim firmama.

Već 25. septembra 2006. godine privatna firma Okrim Sloga Agrar d.o.o. pripojila se Društvu Stari Begej d.o.o. Zrenjanin, sa ukupnom vrednošću procenjene imovine u iznosu od 1.406.128,44 evra, gde je Okrim Sloga Agrar od imovine uneo poslovnu zgradu u Zrenjaninu (700 kvadratnih metara poslovnog prostora i 18 ari placa), magacin i pomoćni magacin, kafanu, Čardu na Tisi, moderno adaptiran fudbalski stadion FK Budućnosti u Banatskom Dvoru, skladišta za žito i brašno, mlinove, silose, sušare, radionice, pekare...

Novo privatno Društvo Stari Begej d.o.o., dobilo je i novog osnivača i direktora društva, Branka

- Baneta Vučurevića. Dodamo li ovome velikodušnost i tada ogromno, podrazumevajuće neograničeno poverenje strica prema sinovcima, Branko je postao formalni suvlasnik čak 17,5 procenata u Društvu Stari Begej, dok je Mirko Vučurević kao većinski vlasnik, potpisao 82,5 procenata. I tih 17, 5 procenata, bio je svojevrsni poklon strica sinovcu.

Samo dve godine kasnije, 28. jula 2008. godine, osvanuli su novi, vlasnički papiri kompletne imovine OKRIM-a. Mitar

- Mićura Vučurević osniva novo Društvo Primo Trade d.o.o., gde Mitar kao osnivač i vlasnik, u novu privatnu firmu unosi kapital sopstveni kapital od 500 evra, dok se kao direktor i zakonski zastupnik pojavljuje njegov rođeni brat Branko.

U Mićurinu privatnu firmu Primo Trade, odlukom osnivača, unosi se i ogromna imovina Društva Stari Begej d.o.o. Zrenjanin, Poslovna zgrada i magacini u Zrenjaninu, Kafana, Čarda na Tisi, Fudbalski stadion u Banatskom Dvoru... uz sve pripadajuće neimenovane atare i parcele. Dakle, Mićura kolo vodi, Branko zavodi, sa ukupno 1000 evra učešća, uz pri(sva)pajanje imovine pokojnog strica!?!

Apsolutno je nejasno, bezobrazno, hohštaplerski i protivzakonito, da Mitar

- Mićura o sopstvenim potezima i ličnim raspolaganjem stričeve imovine, nije obavestio strica Mirka Vučurevića. Vest o stoprocentnom vlasništvu i apsolutnom „gazdovanju" privatnom firmom Primo Trade sa uplaćenih jedva 250 evra osnivačkog uloga, nije saopštena stricu Mirku Vučureviću, čime je prisvajanje, odnosno pljačka tuđe imovine krenulo u završnu fazu.

Dakle, spajanjem i pripajanjem, kompletna imovina OKRIM-a je, preko Starog Begeja, završila u privatnoj Mitrovoj firmi Primo Trade.

Mitar Vučurević, predsednik opštine Žitište, (ne)poznat javnosti i kao živi „sadržaj" automobilskih gepeka, gde su ga pre nekoliko godina besni poverioci vozali amo

- tamo po srednjem Banatu, izvanredno je neuredan platiša svih svojih obaveza, pa je, naravno, „zaboravio" da plati i poreze u svojoj privatnoj firmi sa kompletnom imovinom rođenog strica.

Ukupan dug za porez dostigao je 105 hiljada evra, a da bi izbegao gepeke, zatvor, konfiskaciju imovine ili još nešto teže, Mićura se obratio za „pomoć" proverenim stranačkim pajtosima, Goranu Kneževiću, Nenadu Karapandži

- Džegeru i preostalim maherima vrhunskih mahinacija sa nekretninama srednjeg Banata.

Pre dve godine Mićura se „istakao u još jednoj akciji", gde mu je 1. novembra 2018. godine Agencija za borbu protiv korupcije izrekla meru razrešenja sa javne funkcije predsednika opštine Žitište.

U obrazloženju se navodi da Mitar, suprotno odredbama Zakona, u roku od 30 dana od dana izbora na javnu funkciju predsednika opštine Žitište, nije preneo svoja upravljačka prava u privrednom društvu Primo Trade, čiji je vlasnik, na pravno ili fizičko lice koje nije povezano lice. Ni nakon zakonskog roka od 15 dana, Mitar, legendarni „čuvar" kriminala kao „legalnih i legitimnih" radnji u srednjem Banatu, nije izvršio svoju zakonsku obavezu.

Naprotiv, svom stricu, dobrotvoru i izmislitelju njegovog sramnog neodgovornog života na visokoj nozi, nije našao za shodno ni da se javi. Da ne pominjemo i stan u centru Zrenjanina u vlasništvu Mirka Vučurevića, gde je Mitar dugi niz godina živeo sa svojom porodicom ne plaćajući ništa živo, iz kojeg se na jedvite jeda iselio, ostavivši stan u rasulu, nalik razvaljenoj štali.

Ne samo da je ostavio stan u rasulu, na osnovu hipoteke za stričev stan, podigao je kredit od 130 hiljada evra koje je potrošio na kupovinu kafane Tračak na Ribarcu u Novom Sadu. I kafanu je „uspeo" da upropasti, ali, hipoteka je ostala na ime i prezime pokojnog strica!?!

Već 2013. godine, protiv firme Primo Trade Više Tužilaštvo Republike Srbije pokreće krivični postupak, gde se izdaje pismena naredba o zabrani raspolaganja i privremenom oduzimanju imovine Društva Stari Begej koja je ušla u sastav nove firme Primo Trade. Mitar

- Mićura, politikanski karijerista je smestivši se u fotelju predsednika opštine Žitište, na sve (ne)zakonite načine se dovijao, da „obriše" zabranu raspolaganja stričevom imovinom, gde je APR 21. novembra prošle godine poslednji put odbacio njihov zahtev.

Tek pre nepune dve godine, tačnije 19. septembra 2018. godine, gospodin Mirko Vučurević podneo je RGZ Službi za katastar nepokretnosti Zrenjanin zahtev u kojem traži dokaz na osnovu kojih je to famoznih papira sadašnji vlasnik firme Primo Trade, njegov sinovac, upisan u list pokretnosti. Kao odgovor, poslata je samo fotokopija spisa akata iz predmeta osnivanja firme Primo Trade, pod brojem 952

- 02

- 2037/ 2008 od 11. septembra 2008. godine?!?

Nakon smrti Mirka Vučurevića 12. avgusta prošle godine, i pored nepobitnih dokaza o pljačkaškom otimanju tuđe imovine bez znanja većinskog vlasnika kompletne imovine, vlasnici vlasti u Zrenjaninu i Žitištu, ofiraju se do kraja i u ovom slučaju.

Četvrtog marta ove godine, sud je, verovali ili ne, volšebno naložio brisanje tereta, odnosno uklanjanje zabrane raspolaganja imovinom koju je u Okrim i Stari Begej uneo Mirko Vučurević?!? Već 11. marta sklopljen je kupoprodajni ugovor OPU 248/2020 između firme Promo Trade i kikindske firme Turbo gas, vlasnika Ivana Rotarova.

Taj isti Ivan Rotarov, poznato lice sa građevinske „poternice", svojevremeno je za debele, debele pare izgradio moderan fudbalski stadion u Banatskom Dvoru, i te kako je upoznat sa poslovima pouzdanog ortaka Mitra. Po tom ugovoru, vredna imovina Okrima počev od centra Zrenjanina, počinje da se rastače, odnosno (ras)prodaje, očekuje se da Turbo Gas i sledeći, već najavljeni kupci isplate i 105 hiljada neplaćenog poreza, a uveliko i užurbano se radi na konverziji zemljišta i za preostalu imovinu pokojnog velikana opštine Žitište (Kafane, Čarde na Tisi, Fudbalski stadioni, parcele...).

Dakle, rasprodaja kompletne imovine pokojnog strica, uz „dogovor" sa (već poznatim) kupcima, podrazumeva namirenje Mićurinih ne malih „apetita" prema stričevoj imovini kroz stanove, poslovne objekte, i sve čime taj isti Mićura mora kod mnogobrojnih poverioca da „pegla" svoje grehe.

I prethodni redovi su, zašto to ne reći, pokušaj teškog i odvratnog sramoćenja časnog prezimena Vučurević, koje je prethodnih decenija pronosio gospodin Mirko, zaduživši srednji Banat vrednim objektima na dar narodu od najvećeg društvenog značaja.

Otuda, Mitar

- Mićura Vučurević, jedan od redovnih „junaka" Magazina Tabloid prethodnih godina, nije poslednji put ove godine na stranicama našeg lista.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane