https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Policija

Kome služi i u čijem je društvu načelnik PU Novog Sada Milorad Šušnjić?

Načelnik zečjeg srca

Redakciji Magazina Tabloid stiglo je pismo policijskih službenika PU Novi Sad, u kojem postavljaju 13 pitanja načelniku PU Novog Sada Miloradu Šušnjiću, koji je na ovo mesto postavljen 17.01.2017.

Arpad Nađ

Načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Milorad Šušnjić je postao, pošto je dotadašnji načelnik Siniša Radaković postavljen na mesto kooridnatora

Milorad Šušnjić, koji je po zvanju policijski savetnik, vraća se u Novi Sad, nakon što je šest meseci bio načelnik Policijske uprave u Subotici. On je pre toga radio u Novom Sadu, gde je bio v. d. rukovodioca Grupe za razbojništva, iznude i otmice.

Ovo su pitanja koja policijski službenici iz PU Novog Sada postavljau načelniku Šušnjiću i traže odgovore.

Pitanja za načelnika novosadske policije:

Da li ste bili zajedno sa Draganom Amidžićem. kada su pucali u njega?

(Na mestu gde je kontroverzni biznismen Dragan Amidžić Amidža (55) izrešetan 9. oktobra prošle godine u sačekuši u Sremskoj Kamenici, pronađeno je 11 čaura kalibra 7,62, a istražitelji su uzeli i snimke sa sigurnosnih kamera koje pokrivaju mesto ubistva. U međuvremenu, policija je češljala i biznismenove kontakte, kretanje neposredno pre ubistva, ali i to da li je bio sa nekim u sukobu, kako bi se odgonetnuo mogući motiv likvidacije.

Ni par dana posle ubistva nije jasno zbog čega je novosadski biznismen izrešetan u sačekuši, niti ko bi mogao biti nalogodavac ovog ubistva. Dosadašnje informacije do kojih su istražitelji došli nisu dovoljne da se ova brutalna likvidacija rasvetli, zbog čega se sada proveravaju kontakti ili eventualni sukobi koje je biznismen imao. Šta je do sada poznato?

Kobnog dana, oko podneva, Amidža je došao u hotel "Sajam" koji je u njegovom vlasništvu od 2005. godine. Zaposleni u hotelu su ispričali za beogradske medije da ništa što se tog dana događalo nije moglo da ukaže da će samo nekoliko sati kasnije Amidža biti izrešetan rafalima iz puške.

U nedelju oko podneva je bio u hotelu. Tu se našao sa prijateljem, s kojim je otišao na Novosadski sajam - ispričali su zaposleni u hotelu.

Nekoliko sati kasnije, Amidža je, kao što to obično čini, otišao u kafić "Kampu" u kom se često nalazio sa prijateljima. Pretpostavlja se da je ubica duže vreme pratio svoju metu, jer je tačno znao detalje njegovog kretanja.

Usledilo je ispitivanje očevidaca, a policija je uzela i snimke sa nadzornih kamera u okolini. Kako se u blizini nalazi studentski dom koji je pokriven dvadesetčetvoročasovnim video-nadzorom, pretpostavlja se da je makar neka od njih zabeležila i napadača.

Kako je "Politika" prenela pozivajući se na nezvanične informacije, na snimcima se vidi kako Amidža izlazi iz lokala i otključava svoj automobil. Verovatno u tom trenutku, koristeći Amidžinu nepažnju, iz obližnje šumarka je izašao napadač i zapucao.

Uviđaj je nastavljen i dan posle ubistva

Posebno čudno u ovom slučaju je to što ubistvo podseća na klasične dobro isplanirane mafijaške sačekuše iako Amidža nije imao policijski dosije, a svi poslovi kojima se bavio su bili u legalnim tokovima - ubica je znao njegove navike, pucao je iz automatskog oružja sa nepristupačne lokacije, ispalio veliki broj hitaca kako bi se uverio da je posao do kraja obavljen, a zatim nestao.

Ipak, to što nije imao dosije ne znači da eventualno nije imao udela u nekim mutnim radnjama. Stariji Novosađani se sećaju da je još devedesetih godina uživao u društvu svih poznatijih kriminalaca Novog Sada, te da se obogatio baš u vremenu kada je srpsko podzemlje doživelo usijanje, navodno radeći sa naftom. Posle njegovog ubistva mnogi su se prisetili i da je bio blizak sa Markom Miloševićem.

2.Zašto niste intervenisali kao svaki častan policajac?

3.Ko su službenici koji su bili na uviđaju i nisu Vas ispitali o slučaju?

4.Koliko je časnih inspektora dalo otkaz od kada ste vi načelnik?

5.Da li Novosadska policija radi za građane ili za firmu Galens?

6.Ko je od ljudi iz policije dobio od firme Galens stanove po jako povoljnim cenama i koji su bili uslovi za tako nešto?

7.Ko od načelnika odseka stalno dolazi na proslave kod firme Galens?

8.Ko daje dozvole interventnoj jedinici koje lokale i kod kojih vlasnika mogu da obezbeđuju a koje ne?

9.Čemu služi odelenje za potrage: da traži nestale osobe i kriminalce ili služi da traži luksuzne objekte tipa salaša,odmarališta,vila,dvoraca?

10.Čemu služi odelenje za kriminal i narkotike ako nema nijedne veće istrage nego sve to rade iz Beograda?

11.Ko je naredio praćenje novinara i opozicionih aktivista?

12.Otkud načelnik dežurne službe na proslavi u elitnom restoranu i kako to da su ga drugi inspektori poslušali i skinuli lisice osumnjičenom kao bi se međusobno obračunali?

13.Da li neko snosi odgovornost za taj slučaj ili se i on zataškava?

Pitanja su službenici Policijske uprave Novog Sada prosledili Službi unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, ministru unutrašnjih poslova.

Odgovor čekaju, ali znaju da na nkjega neće dobiti odgovor. Tako to uvek biva, kada se za načelnika postavlja čovek koji jeste poslušan za vrhušku u policiji i onu na vlasti, ali nije odan službi niti interesima građana.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane