Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Povodom feljtona ''Smrt male Amerikanke spskog porekla''

MAGAZIN „TABLOID" glavni i odgovorni urednik MILOVAN BRKIĆ Savski trg br. 9 Beograd

Na osnovu čl. 83 Zakona o javnom informisanju i medijima, Đorđe Nikolić i Dragica Milošević, sada sa stalnim boravkom u SAD, država Ilinois, Čikago, zahtevaju da se od strane Magazina TABLOID, odnosno odgovornog urednika Milovana Brkića, povodom feljtona koji je u navedenom Magazinu počeo da izlazi pod nazivom "Ubistvo Dragiše Kašikovića i Ivanke Milošević -SMRT MALE AMERIKANKE SRPSKOG POREKLA", bez odlaganja, a najkasnije u drugom narednom broju, objavi ovaj

ODGOVOR

Dana 20. 02. 2020. godine u broju 155, na stranicama 38 i 39 magazina „TABLOID" otpočeo je da izlazi feljton „Ubistvo Dragiše Kašikovića i Ivanke Milošević - SMRT MALE AMERIKANKE SRPSKOG POREKLA", nešto izmenjenog naslova, ali sve po knjizi Mihaila Šaškijevića, u kojoj je naslov drugačiji, a to radi toga da se „vlasi ne dosete", odnosno da naslov knjige i naslov feljtona ne budu bukvalno isti. Jer, naslov knjige glasi: „SMRT MALE AMERIKANKE SRPSKOG POREKLA ubistvo Dragiše Kašikovića i Ivanke Milošević", što znači da je naslov samo sa različitim redosledom reči, istog pojma... dakle i vlasi bi se dosetili!

Knjiga, po kojoj izlazi feljton je izdata u Srbiji, od strane izdavačke kuće „Prometej", iz Novog Sada. S obzirom da smo se posle izlaženja prvog broja feljtona obratili Tabloidu i odgovornom Uredniku da prestane sa daljim štampanjem ovog feljtona kojim ugrožava našu privatnost, odnosno naša imena i ličnosti povređuje neistinama i klevetama koje nisu utemeljene ni jednim dokazom, ostali bez odgovora - to smo prinuđeni da mi damo ovaj Odgovor!

Pošto smo u knjizi, ali i u štampanom članku koji prati sadržinu navedene knjige, prvog broja feljtona (do ovog momenta je izašao i drugi broj feljtona pomenuti na način kojim se na najgori način kalja ugled i čast našeg imena, to istine i pravde radi, podnosimo ovaj Odgovor sa zahtevom da u Magazinu Tabloid bude štampan na odgovarajući način shodno Čl. 83 Zakona o javnom informisanju i medijima.

Pisac knjige, ali i Magazin Tabloid, štampanjem feljtona prema navedenoj knjizi, pronosi neistinu! Već u prvom broju feljtona, tvrdi se da je - citiramo: „Nikolić Đorđe (1947) organizator zločina", a takođe da je, - citiramo: „svedoci Milošević-Nikolić Dragica (1942) i porodica Nikolić, znaju, ali ne smeju da kažu".

Ovde objavljujemo da je ovaj, ali i svi drugi navodi u knjizi, koji se tiču nas dvoje - imajmo u vidu da je ovo samo nešto od podataka koji se iznose u knjizi, ali da (pošto se zna njena sadržina), ukoliko bude preuzeta u ovom feljtonu - tek dalje iznosi niz neistinitosti, proizvoljnosti i kleveta, laži, tako da to jedino može da se pripiše iskrivljenom, pa i bolesnom umu onog ko te tvrdnje iznosi!

Ovo tim više što i pisac Šaškijević nedvosmisleno „otkriva" pri kraju knjige da u nadležnim policijskim i pravosudnim arhivama države Ilinois gde je ubistvo izvršeno, što znači kod profesionalnih istražitelja o ubistvu, ne postoje podaci o eventualnom izvršiocu, osumnjičenom itd.

Međutim, u mašti pisca, koja, dakle, nema ni jednu potporu u stvarnom svetu, pa ni relevantnim dokumentima, mi smo označeni, svako na svoj način, kao vinovnici, odnosno učesnici - pomagači zločina. Tim više je apsurd veći, što je Đorđe Nikolić ujak, a Dragica Milošević, čak, majka male Ivanke.

Složićemo se bar oko toga da ono što je do sada štampano u feljtonu baca ljagu na naša imena, ugled i čast, a da za to ne postoji ni jedan dokaz i to po tvrdnji samog augora teksta -knjige. Ovo je važan momenat: IZ TEKSTA SAME KNjIGE AUTOR TVRDI DA NEMA DOKAZNIH ARGUMENATA O ONOME ŠTO PRIPISUJE KAO KRIMINOGENE RADNjE LIČNOSTIMA KOJIMA IH PRIPISUJE, u ovom slučaju, nama!

Zato ovde, pre svega piscu knjige Mihailu Šaškijeviću, moramo da kažemo: Čoveče, šta te to muči i goni da o nama izmišljaš ovakve strašne optužbe i laži!? Zašto imaš potrebu da nas javno zatrpavaš blatom, putem publikacija kakve su ova knjiga, ovaj feljton, plodovi tvoje bolesne mašte!?

Tebi i celom svetu gledamo u oči potpuno nevini jer, - niti sam ja, Đorđe Nikolić, organizovao ubistvo, kako tvrdiš, niti Dragica Milošević skriva ubicu tako što „zna ali neće da kaže". Nismo! Ako tvoja savest skriva neku tajnu, otidi u policiju, ili kod ispovednika, ali tada imaj u vidu i ovaj greh koji činiš nama, optuživši nas potpuno nevine! Mi smo takođe žrtve ovog zločina, mi smo ostali ožalošćeni i neutešni za našom Ivankom i to traje. Suviše dugo i bolno... Imaj to u vidu prilikom svake naredne namere da zahvatiš blato, odnosno da širiš i objavljuješ ovakve zlonamerne laži i klevete, pa gde je kraj tvome zločinu prema nama!

Ukazujemo da smo posle protesta i obraćanja izdavaču „Prometej" iz Novog Sada, koji je knjigu štampao, naišli na sasvim drugi odnos, i da su oni, na naše argumente da knjiga nema utemeljenja u dokazima koji bi potkrepili ovako neverovatne optužbe odgovorili da su to i oni sami uočili posle boljeg zagledanja, pa su knjigu povukli iz štampe, a direktor g. Zoran Kolundžija nam se izvinio i istovremeno naredio da se ceo tiraž uništi! On to može da posvedoči.

Dodajmo svemu ovome još samo to, da u ovom slučaju ne može biti reči ni o slobodi izražavanja i štampe, jer je i to pravo ograničeno nizom domaćih, ali i međunarodnih pravnih akata, pre svega Evropskoj konvenciji o takvim slobodama, kojima se ta sloboda ograničava, a toje: PRAVO NA MORALNI INTEGRITET ČOVEKA I POVREDA ČASTI I UGLEDA, po kojima se ova nematerijalna dobra javljaju kao granična dobra takvoj zaštiti, a to stoga što osnova jedne ličnosti jesu lične vrednosti - dostojanstvo, čast i ugled! Ova knjiga i predmetni članci, takvo naše pravo, u najmanju ruku, - vređaju!

I sada tražimo od Magazina Tabloid da odustane od nastavka ovog feljtona, kako ne bi morali da sprovodimo dalje raspoložive zakonske mogućnosti, ne bi li došli do satisfakcije, koja nam pripada.

Đorđe Nikolić

Dragica Milošević

podeli ovaj članak:

Natrag