Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zadnja

Robin lud iz Jajinaca

Novinar NIN-a Dragan Jovanović je obznanio da piše roman pod naslovom Robin lud i Jajinaca. Posvećen je još uvek živom čoveku, Aleksandru Vučiću od Serbije.

Robin Hud je junak iz engleskih srednjovekovnih narodnih priča.

Robin Hud je pobunjenik, odmetnik, iz Šervudske šume koja se nalazi u blizini grada Notingema

Njegovi najveći neprijatelji su Princ Jovan bez Zemlje Notingema. Robin Hud od svojih neprijatelja uzima novac i daje ga sirotinji ili ga vraća ukoliko im je prethodno pod nekim izgovorom uzet.

Robin Hud je u 20. veku omiljeni heroj mnogih filmova, pre toga je značajna ličnost bila u romantičnim romanima, kao što je Ajvanho. Po nekim tvrdnjama članovi njegove bande su bili: Mali Džon, Tak (poznatiji kao fratar Tak), Alan A Dejl,Veliki Džon, Đak-Safija, Vil Skarlet, Kejt. Neki čak tvrde da je legendarna ledi Merijen (Marijana) mogla da se stavi kao član bande.

Srpski Robin lud iz Jajinaca radi sa parama, pljačka ko lud, od svakog, od građana, od budžeta, kreditne linije, od rasprodaje javnih resursa, državne imovine. Pljačka banke i fondove...

Za razliku od engleskog Robin Huda, Robin lud iz Jajinaca nikom ne daje opljačkani novac. Sakuplja ga kao hrčak. Sakupio je nekoliko milijardi. U velikom je strahu da mu neki Robin Hud iz Stare Planine ili ajduk iz Homolja ne otme. Tu je, znao je, njegov Mali Džon Vulin, odan mu kao pas, da zalaje na sve sumnjivce i smutljivce koji bi mogli da ga ugroze.

Robin lud iz Jajinaca dozvoljavao je i svom bratu po majci Andreju da uzima i šakom i kapom, da globi vlasnike privatnih radnji, restorana, hotela, privatnih preduzeća...

Ako je morao da daje, ondaje drešio kesu da sebi kupi zaštitu.

Robin lud iz Jajinaca danas je u grdnim nevoljama. osipa mu se banda. Neša iz Loznice se odmetnuo. Otišao je kod Ujka Sema. Dobio zadatak da ulovi bandu Robin luda iz Jajinaca. da ih poveže i da loše momke pošalje u tu daleku zemlju, a ostale da preda srpskom šerifu.

U velikom je strahu Robin lud. Optužiše mu pobratima Hašima Tačija. Odvešće ga uskoro u Hag, nikada se više neće videti. A Robin Hašimu duguje velike pare. A glavni šerif mu ne dozvoljava da prizna Kosovo i da Tači pocepa ceduljku.

Dao bi mu Robin lud iz Jajinaca u zalog Beograd na vodi, al ne sme od sirote raje, koja jeste rada kavzi.

Usrao se Robin lud od straha. Pune mu gaće. I onako je već godinama usran i upišan.

Plaćao je kao i svaki vazal mami Angeli Merkel, komesarima Hanu i Mogerini, Lajčaku, Donaldu Tusku.... te arapskim šeicima, te Džordžu Sorošu, Bilu Klintonu i njegovoj skvo Hilari...

Sada glavni šerif iz Vašingtona traži usranog Robin Huda. Zna to on, pa se kurobeca. Ne da se. Preti on glavnom šerifu. Ako njega i njegovu bandu ulove, biće haos u zemlji Srbiji. Nema Skupštine, nema Vlade, sve dok njega nema.

''Kakav je ovaj loš momak Robin lud i drzak. Odma ga dovedite da ga svaki dan tri puta kupamo takvog usranog i upišanog - kaže glavni šerif. A Robin lud se hvalio kako će za velike pare da kupi i glavnog šerifa. Puštao je abere da će ga glavni šerif lično primiti, potapšati po rmenu i dupetu... Ali...

Robin lud i njegova banda dovlače sav keš iz inostranstva, deponovan u sefovima banaka. Treba im, Te za kauciju, za podmićivanje sudija, stražara...

Svakog jutra, pred zoru, a celu noć ne sklapa oči, em zbog bolesti, em zbog kokaina, em zbog straha, njemu se pred očima pojavi glavni šerif, kako baca laso i lovi ga, da ga privede džadžu Roju Binu. I njegova banda na oporezu. Plaši se on da ga ne izdaju. Mali Džon, Tak (poznatiji kao fratar Tak), Alan A Dejl,Veliki Džon, Đak-Safija, Vil Skarlet, Kejt, te ledi Merijen, gledaju da uteknu. Preti im Robin lud, ali je sve usamljeniji.

Njegov glavni šaptač Suzana V. glasno pita druge šaptače - Kada će bre da ga Tramp uhapsi i odvede, da se i mi malo odmorimo. makar i nas odveli na dalek put.

Najesen će početi da kruži legenda o tome kako je živeo i propao Robin lud iz Jajinaca. Za razliku od engleskog Robin Huda, ovaj iz Jajinaca ostaće upamćen kao usran i upišan razbojnik koji je pljačkao uz pomoć pandura i vojnika i svoje bande, koja ga je, na kraju, izdala.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane