Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

(Pr)osudite sami

Srpska basna

Milovan Brkić

Na pameti mi je ruska basna.

Jednoga dana vidi miš kako seljak postavlja mišolovku. Miš ode i to ispriča kokoški, ovci i kravi. I svi mu kažu: „Mišolovka je tvoj problem. To se nas ne tiče."

Nedugo potom, u mišolovku se uhvati zmija i ugrize seljakovu ženu. Pokušavajući da je izleče, skuvali su joj supu od kokoške. Zatim su zaklali ovcu, kako bi počastili sve one koji su dolazili da je obiđu. Onda su zaklali kravu, kako bi dostojno nahranili goste na sahrani.

A miš je sve vreme to gledao kroz rupicu u zidu i mislio o stvarima koje se, eto, nikoga ne tiču.

Učini mi se da sam često bio u položaju miša. Tražio sam savezenike u borbi za slobodu, za život dostojan čoveka. Opisivao sam kriminal u srpskom pravosuđu, zdravstvu, u policiji... opisvao delovanje mafije na vlasti i njenih kartela...

Kolege su me prezirali. Pusti budalu, rekli bi. I to traje više od četrdeset godina. Toliko dugo ja dižem bune, tražim saveznike, ali ih nema.

Sada se osećam kao miš koji gleda kroz rupu kako jedu kravu koju nisu zanimali moji problemi.

Danas posmatram kolege iz Velike propagande laži. Mnoge redakcije su javne kuće, počev od PINK-a, Happy, RTS-a...

Osećam strah u očima tih jadnih ljudi koji služe svakoj vlasti. Izraubuju ih, pa ostave, zlostavljaju, zastrašuju, podvode... Kupuju im skupa odela, mirise, vodaju po belom svetu. U PINK-u i Happy televiziji mlade starlete nemju ni socijalno osiguranje. Ćute i rade. Plaše se promena, plaše se novih gospodara. A ja im stalno pretim zatvorom.

Sreo sam 17. jula ispred zgrade suda advokata Branislava Tapuškovića. Jedva sam ga prepoznao. Odvojio je vreme da popijemo kafu, dugo se nismo videli, a žurio je na sastanak sa sinom.

Kaže mi ovaj dobri čovek da je šteta što često koristim tešeke reči u tekstovima, koji bi imali još veću težinu.

Objašnjavam mu da svuda u demokratskim državama novinari za predsednika, kada ga kritikuju, kažu - šta misli taj kruvin sin, da može da nam preti... On se slaže, ali ostaje pri svom. U svemu ostalom u oceni stanja u društvu, složili smo se.

A živimo u zemlji bez nade.

Kada je Vučić došao na vlast, počeo sam da opisujem polazne osnove njegove politike. I lične, zdravstvene i porodične prilike. Naslovi tekstova su bili - ''Nije zlatousti, već picosuti'', ili "Vučić je peder'', pa ''Diktator u pelenama''...

Novinarska udruženja su me kritikovala na sva usta, optužujučli me da sam pozivao na ubistvo Vučića. Tražili su hapšenje, prezirali me. Ulagivali su se ovom teško bolesnom čoveku. Kada se Vučić obratio građanima, saopštivši im da je hronično i teško bolestan i da je sam kriv, jer nije redovno uzimao lekove, niko od svih tih sumnjičavih kolega nije mi se izvinio.

Objavio sam hiljadu tekstova o kriminalu i zlodelima Vučićevog kartela.

Trebalo je to sve napisati, sabrati, braniti na sudu, da svi ti sumnjivci ne bi likovali, da ne bi rekli - jesmo li rekli - Milovan Brkić i njegovi novinari i urednici lažu.

Danas je Vučić pred padom. Posledice njegovih zlodela vide se skoro na svaklom od nas.

Oni koji se bave poslom kojim i ja u velikom su strahu. Plaše se i Vučićevci i Đilasovci. To su dva kartela koji lažu za svoje gospodare. Povezuje ih kokain, pare, provodi, kokteli... Tužan je to svet. I za žaljenje je. Nadam se da će mnogi od njih provesti u zatvoru onoliko koliko je potrebno da shvate svoje ništavilo.

Iako je Vučić pred padom, oni to ne vide.

Dok je 16. jula Vučić ''pregovarao'' u Briselu, u Vašingtonu je 17. jula održan zatvoreni sastanak. Tema, konačno rešenje Balkanskog pitanja. Pokazalo se da su parcijalna rešenja skupa i nedelotvorna, zato će se zauzeti konačan stav po pitanju celog Balkana.

I Rusi miniraju Vučićeve pregovore o Kosovu. Ambasador Bocan Harčenko je istog dana izjavio da Rusija ne podržava plan da se "izvrši korekcija granica, jer Kosovo nije država". Harčenko je rekao da će Rusija u Savetu bezbednosti zastupati interese srpskog naroda i Rezoluciju 1244.

Dakle, što god se u Briselu dogovorili predstavnici Evropske unije, Hoti i Vučić, biće odbačeno u Savetu bezbednosti.

Ofanziva protiv balkanskih diktatora počinje svom snagom. Meni ostaje da kao miš kroz rupu pratim događaje za koje znam kako će se završiti.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane