Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nasilje

Surovo nasilje Vučićevih eskadrona smrti koje ne primećuje američki ambasador Godfri

Diktator pod zaštitom

Nezapamćenom brutalnošću policajaca i sudiija, režim očajnički pokušava da zaustavi dalji narodni bunt. Ljudi se hapse bez razloga koji se smišljaju usput, posle hapšenja. Sudije na maksimalne kazne od 60 dana osuđuju i one za koje postoje verodostojni snimci da nisu učestvovali ni u kakvom nasilju. Uvek se veruje policijskom službeniku, a mnogim privedenim je uskraćeno i pravo na branioca. U međuvremenu su kao zakonom zaštićena dobra označene i slike Aleksandra Vučića, psihopate koji ni pred te-ve kamerama ne može da sakrije radost što se deca premlaćuju u policijskim stanicama.

Igor Milanović

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije privukli su veliku pažnju svetske i domaće javnosti i to najviše zbog brutalnosti i bezobzirnosti kojima vlast pokušava da ih uguši. Ovoliko nasilje nad demonstrantima, pa i nad slučajnim prolaznicima koji sa protestima očigledno nisu imali nikakve veze zgranula je svet do te mere da je uticajni nemački državni medij Dojče Vele (Deutsche Welle) otvoreno pozvao kancelarku Angelu Merkel da suspenduje sve dalje pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj Uniji dokle god je na vlasti Aleksandar Vučić.

Ono što je svet zapanjilo, Vučića je oduševilo, pa je u jednom nedavnom intervjuu na televiziji sa sadističkim zadovoljstvom rekao: „Da čujete samo kako ti (privedeni) kukaju i plaču u policijskim stanicama..." Siguran sam da mnogi zaista kukaju tokom policijske „obrade" koja je očigledno brutalna.

Ovo pokazuju fotografije Zorana Vasiljevića privedenog na protestima u Beogradu ispred Doma narodne skupštine i one nastale neposredno posle njegovog puštanja iz policije. Na prvoj nema nikakve povrede, dok mu je na drugoj, kako narod kaže, promenjen lični opis. Zašto je došlo do prebijanja i ko je to uradio policija nije objasnila.

Odgovor na ovakva pitanja ne nudi ni ''zaštitnik građana'' Zoran Pašalić, koji je u svom izveštaju od 9. jula napisao kako je policija reagovala u skladu sa okolnostima i da nije došlo do prekoračenja službenih ovlašćenja, osim u retkim pojedinačnim slučajevima koji će se, navodno, još ispitati. Posle ovoga je dolazilo do daljih prebijanja građana od strane uniformisanih i neuniformisanih osoba, ali se Pašalić više nije oglašavao.

Za razliku od našeg takozvanog zaštitnika građana oglasile su se neke svetske institucije, kao što je UNESCO Katedra za bioetiku za Evropu, koji je povodom privođenja i osuđivanja mladog naučnika svetskog ranga dr Vladimira Mentusa izdala saopštenje neuobičajeno jasnog i oštrog tona: „UNESCO Katedra za bioetiku za Evropu najoštrije osuđuje ovo neosnovano lišenje slobode nedužnog mladog naučnika, koje je izvršeno uz pravno nedopuštenu primenu fizičke sile, te zahteva njegovo hitno puštanje na slobodu. UNESCO Katedra za bioetiku za Evropu takođe zahteva hitno puštanje na slobodu i svih drugih koji su na isti način uhapšeni i procesuirani".

U ovom slučaju se oglasila i Ana Brnabić i u svom uobičajenom maniru tvrdila da je Mentus uhapšen zbog vređanja službenog lica prilikom vršenja službene dužnosti. Odmah su je demantovali snimci na društvenim mrežama na kojima se vidi da naučnik stoji oko 10 metara od grupe demonstranata koji provociraju policiju i telefonira. Kada je policija krenula u juriš on je potrčao na suprotnu stranu od ostalih demonstranata, ali ga je policija stigla i uhapsila. Na snimku se ne vidi da se Mentus opire hapšenju.

Najstariji unuk akademika Dušana Teodorovića takođe je pretučen na demonstracijama i to bez ikakvog razloga. Kako navodi naš akademik, momak se sa društvom nalazio kod Pravnog fakulteta u Beogradu u trenutku kada su demonstracije već bile razbijene, a većina učesnika krenula kući. Iznenada je na njih jurnula grupa pobesnelih policajaca vitlajući palicama.

Momak, koji je tek postao punoletan, uspeo je da im umakne, objašnjava njegov deda, akademik, ali je usput dobio više udaraca palicom. Po zakonu, palica sme da se koristi samo u krajnjoj nuždi i to da bi se slomio otpor ili sprečio istovremeni protivpravni napad. Korišćenje iste nad licem koje se već udaljava sa lica mesta nije dozvoljeno. Zaštitnik građana, direktor policije i ostali iz režima o ovome ćute.

Policija prebija i privodi slučajne prolaznike i učesnike protesta koji ne krše zakon, ali prave krivce za napade na službena lica ne dira, jer su i oni - službena lica. Primer za to je policijski službenik Ivan Rovčanin koji je snimljen istog dana: jednom oko 19 časova kako ogradom i kamenjem gađa kordon policije kao navodni demonstrant - huligan, a zatim u 21 sat kako hapsi jednog demonstranta i to tako što mu kleči na glavi.

Do nastanka ovog članka više od 400 osoba je lišeno slobode zbog različitih izmišljenih prekršajnih dela. Samo oni koji su kao Vasiljević bili teško prebijani tokom policijskog zadržavanja većim delom su pušteni kući, jer ih zatvori zbog težine povreda ne bi primili.

U pojedinim momentima je bilo toliko privedenih da više nije bilo mesta za njih ni u pritvoru, a ni u policijskim staniicama. U dvokrevetnim sobama Policijske uprave za grad Beograd bilo je smešteno i po šestoro uhapšenih.

U novom Sadu posle prvih većih nemira kada je napadnuta gradska većnica nije bilo slobodnih kapaciteta, pa su privedeni prebacivani u okolna mesta.

Prvi put u našoj istoriji je Dom narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića poslužio kao sabirni centar za uhapšene za koje nije bilo mesta u zatvorima ni u policijskim stanicama. To ni Gestapo nije radio, ali ovoj vlasti ništa nije sveto, pa ni Skupština kao simbol narodne demokratije.

Na samo jednim demonstracijama u Užicu je uhapšeno 11 mladih osoba, od kojih su neki još maloletni. Sav njihov „greh" se sastoji u tome da su bilbord sa likom Aleksandra Vučića gađali jajima i paradajzom. Kao i u Severnoj Koreji, i u Srbiji se slike predsednika smatraju svetinjom i tretiraju kao ikone, jer se Vučić oseća kao bog. Skrnavljenje ikone je blasfemija u religiji, a tako isto i u našem pravosuđu.

Slučaj mladog i uzornog studenta ETF Igora Šljapića pokazuje da policija prvo hapsi, pa tek onda smišlja razloge. Verovatno zbog umora policajcima je promakla jedna značajna greška u zapisniku o privođenju, kada su napisali da je Igor tokom privođenja počeo da vređa službenika. Zbog čega se pre vređanja koje je, navodno, usledilo počelo sa privođenjem, nigde ne stoji, ali to nije smetalo prekršajnom sudiji da izrekne kaznu od 30 dana po članu 22 Zakona o javnom redu i miru.

Policija svojim delovanjem želi da demorališe učesnike protesta. To nam tvrdi naš mladi čitalac Danilo P. (puno ime i prezime poznati redakciji) iz Novog Sada. Noć posle demoliranja i paljenja gradske većnice dva policjca su u tri sata posle ponoći došla na vrata stana u kome je prijavljen i raspitivali se o njemu. Navodno, rutinska provera adrese. U tri sata ujutro?!?

Radi se o tome da postoje jasni snimci sigurnosnih kamera pomoću kojih su identifikovani vandali koji su napali Većnicu. Među njima nema Danila, ali je on, zajedno sa još nekima, prepoznat kao učesnik mirnog protesta. Zbog toga nije mogao da bude uhapšen, ali je, kao i mnogi drugi Novosađani, te noći dobio nezvane i neočekivane posetioce u uniformi kao poruku: „Samo te gledamo".

Kako je objavila Nataša Čicić na društvenim mrežama, posle prvog dana protesta četiri policajca Policijske stanice Stari Grad (Beograd) su u pola jedan posle ponoći iz stana odvela njenog supruga „na informativni razgovor". Razlog za ovo je njegova objava na Fejsbuku u kojoj, iritiran masovnom upotrebom sile nad demonstrantima, poziva narod na ustanak, ali bez poziva na bilo kakvo nasilje.

U civilizovanom svetu postoji jasna granica između uvrede službenog lica i slobode govora. Kada demonstranti na antirežimskim protetima počnu da uzvikuju uvredljive parole na račun prisutne policije, to se smatra slobodom govora, jer je normalno da verbalno napadaju policiju kao najvidljiviji i najprisutniji deo režima protiv koga se bune. Kod nas od vlasti instruisane sudije tu razliiku ne smeju da primete.

Red je da na kraju pomenemo u slučaj jednog časnog pripadnika policiijskih snaga, Vladana Ristića iz Pirota koji je odbio da posluša naređenje pretpostavljenih i batina goloruki narod i to objavio na društvenim mrežama.

Koliko diktator plaća Godfrija

Američka ambasada osudila je 9. jula „svaku vrstu nasilja” na protestima u Beogradu i drugim gradovima Srbije, ali i ukazala da su „sloboda izražavanja i pravo na mirno okupljanje u osnovi svake demokratije”.

„S pažnjom pratimo dešavanja u poslednje dve večeri u Beogradu i drugim gradovima Srbije i duboko smo zabrinuti zbog pojave nasilja. Osuđujemo svaku vrstu nasilja, uključujući, kako nam izgleda, koordinisane napade na policiju koji su delovali kao da žele da isprovociraju preterane reakcije, kao i, čini se, prekomernu upotrebu sile od strane policije.

Soboda izražavanja i pravo na mirno okupljanje su u osnovi svake demokratije”. „Amerika je zemlja koja se upravo sada i sama suočava sa izazovima u pogledu građanskih protesta i nemira”, podseća se u saopštenju.

„Zabrinutost i debata o suštini ovih stvari u Srbiji i drugde u svetu, o tome kako da jedna zemlja sačuva svoj narod pred najsmrtonosnijom pandemijom našeg vremena, jesu ozbiljna stvar i moraju biti deo smirene i razložne rasprave na nacionalnom nivou”, ocenjuje američka ambasada.

Da bi se pokrenuo ovakav dijalog u Srbiji, kako se ističe, „potrebno je slobodno medijsko okruženje i reforme u oblasti vladavine prava”

A evo kako je reagovala Ambasada SAD-a u Bugarskoj.

U izjavi od 13. jula, ambasada Sjedinjenih Država u Sofiji rekla je da podržava bugarski narod, „kao što se mirno zalažete za povećanu veru u svoj demokratski sistem i promovisanje vladavine zakona u Bugarskoj”.

Demonstracije i protesti su znak prosperitetnog i živopisnog civilnog društva, rekla je američka ambasada, pošto su protestima prisustvovali nekoliko hiljada Bugara u Sofiji i drugim gradovima ušli u petu noć, zahtevajući ostavku vlade, Generalnog tužioca i društvo zasnovano na vladavini zakona.

„Svaka nacija zaslužuje pravosudni sistem koji je nestranački i odgovoran vladavini zakona. Podržavamo bugarski narod, pošto se mirno zalažete za povećanu veru u svoj demokratski sistem i promovisanje vladavine zakona u Bugarskoj. Niko nije iznad zakona “, rečeno je u ambasadi.

Poslednji krug protesta počeo je ispred zgrade Predsedništva u Sofiji i nastavio se do zgrade kabineta. Do 23h, prostor ispred zgrade kabineta ostao je zatvoren za saobraćaj zbog velike gužve.

Čuli su se povici “ostavka” i “mafija”, izvestila je Bugarska nacionalna televizija.

Bilo je uvreda upućenih premijeru Bojku Borisovu i generalnom tužiocu Ivanu Geševu, dok je prostor ispred zgrada države i vlade bio ispunjen zvucima bubnjeva i vuvuzela, navodi se u izveštaju bugarskog Nacionalnog radija.

Učesnici protesta su mnogi mladi, opozicione i vanparlamentarne stranke levice i desnice, kao i predstavnici inicijative „Sistem nas ubija”, saopšteno je iz BNR-a.

Protesti su nastali usled svađe između različitih političkih snaga, vladinih ličnosti i sveukupnog nezadovoljstva zbog upravljanja državom.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane