Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

„Legalne i legitimne" izborne i druge SNS pljačke u srednjem Banatu

KRADE SE I SAMO SE KRADE

Dobro jutro, neka stres počne! Ovom poražavajućom i dubokoistinitom misli, kreće celodnevna „igranka" svakog radnog dana u Zrenjaninu, gradu koji se temeljno uništava jednopartijskim ludilom interesne SNS grupe. Ovdašnjim vlasnicima vlasti, politikanskim nakupcima u stranačkim kancelarijama, kradljivcima i prethodnih izbora, Gradska Kuća, javna preduzeća, ustanove, megalomanska Regionalna bolnica u večitoj izgradnji (čitaj: u buli)...predstavljaju bogom dane čerupaljke, gde se legitimno i legalno, naveliko krade, i samo krade.

Zoltan Horvat

Centar Banata nema zdravu pijaću vodu decenijama, poljoprivreda je svedena na nivo silovanja od strane države - nakupca, Prekon kafilerija u vlasništvu u srednjem Banatu ozloglašenog Matijevića, opasno smrdi i truje vazduh i ljude, da bi refren tuge i jada Zrenjanina bio začinjen najavom izgradnje kineske otrovne fabrike automobilskih guma, Ling Long (proizvodnja opasno otrovne sirovine za gume sahraniće Zrenjanin).

Trovanje života u doba korone, nije ama baš nikakav alarm za gradske čelnike, naprotiv, jedini cilj i smisao bivstvovanja u foteljama je pojedinačno obezbeđivanje najmanje 4 različita mesečna primanja, gde se uveliko prebacuje norma od 300 hiljada dinara.

Stiglo je i „pojačanje" iz Novog Sada u liku stranačkog poverenika za srednji Banat Vladimira Galića, pokrajinskog sekretara, inače advokata iz Kikinde.

Da se uvede red u nered u gradu Gorana Kneževića, ministra privrede i predsednika gradskog odbora SNS-a u Zrenjaninu. Da se tačno zna koliko ko, planski sme od lokalnih glavešina da pljačka, a koliko mora de se uteruje banatskih para u centralnu stranačku kasu.

U izgradnju Regionalne bolnice „Dr Đorđe Joanović" (u večitoj izgradnji), gde se časni lekari žestoko bore protiv korone, uloženo je i 38 dugih godina mesnog samodoprinosa na teritoriji srednjeg Banata.

Koliko milijardi je ulupano u ovo nikada svršeno zdanje, gde zvrje prazni gornji spratovi, nije dato na uvid javnosti, ali se zna, da većina ovdašnjih belih mantila vezuje svoje lično bogaćenje za stranačku knjižicu na vlasti.

Koliko je bilo bula - nula zrenjaninske bolnice, tačnije bankrota u najavi, to znaju lekari „zaposleni" prethodnih decenija u SPS-u, DS-u, SNS-u...I bivša demokratska vlast je u jednom trenutku „nakarikala" ovdašnjoj državnoj bolnici dugovanja od milijardu dinara, pa je reagovao i SBPOK, najavom hapšenja tadašnjeg DS direktora bolnice Dr Milete Mihajlova, gde je svog rođaka morao da „spašava", Aleksandar Vlahović, jednog od najuticajnijih vrhovnika stranke na vlasti.

Pacijenti (ne) zaboravljaju vremena gde se na jedan od sprovedenih samodoprinosa u iznosu od, tada ogromnih 600 miliona dinara, „karikala" bez tendera kupovina sredstava po retko naduvanim cenama. Umesto od daleko povoljnijih tender ponuđivača, kupovao se mermer umesto plastike, držači za sapune od par stotina dinara „koštali" 15 hiljada dinara, držači za peškire su bili „suvo zlato" - 20 hiljada komad, keramičke pločice za sanitarije plaćane su kao da su pozlaćene...

Za mahere u belim mantilima, najprofitabilnija roba su monitori za šok sobe. Šok roba, šok cena: umesto pedesetak hiljada evra po komadu, cena je dostizala 150 hiljada evra! I, eto odgovora na pitanje, gde se najviše trošio novac od samodoprinosa, gde su se bogatili, isključivo VIP stranački lekari.

Da stvar bude još gora, pravni tim ovdašnje bolnice, svetski je rekorder po broju dobijenih slučajeva od stotina i stotina utuženja bolnice od strane dobavljača i poverilaca. Ni jedan jedini slučaj nisu dobili! Uračunamo li 100 miliona samodoprinosa za prispele kamate, i eto kompletnog belaja.

Danas državna bolnica u Zrenjaninu grca pred najezdom pacijenata i sve bolesnijeg naroda. Imaš zakazan pregled u 7 ujutru na koji si čekao 6 meseci, nakon sedenja u prebukiranim čekaonicama dođeš na red „već" u 14,30 časova, milina. Istančan osećaj za „biznis", doveo je lekare u SNS, gde je privatna praksa dovedena, „do savršenstva".

U bolnici na nekim odeljenjima uopšte nema aparata, pa se može dogoditi da pacijent dobije pismeni izveštaj od čak 4 lekara specijalista.

U jednom od brojnih izveštaja gde se pacijenti direktno odbijaju, a koje su na odeljenju oftamologije zajedno potpisale Dr Milena Gvero, načelnica, Dr Lidija Lučić - Dragić i Dr Milena Grujić, navodi se, citiramo: „...Trenutno nismo u mogućnosti da radimo preglede, jer nemamo kadrovskih kapaciteta...".

Pomenute dame se istovremeno, „ubijaju" od posla u privatnoj ordinaciji Helios, gde su oči pacijenata uprte u Dr Gvero i njene koleginice. Apsolutno neshvatljivo šikaniranje pacijenata, koji su primorani da, umesto besplatnih pregleda u državnoj bolnici finansiranoj samodoprinosima, plate kod istih lekara privatno lečenje.

Veoma su dirljive scene u centru Zrenjanina, gde se u popodnevnim časovima na jednom mestu okuplja čitav konzilijum lekara. U kancelarijama SNS-a, sve pršti od belih mantila, zabavljenih oko tema u zdravstvenim odborima stranke: Kako politika ume da oslobodi od stresa, da zabavi i razonodi, da „oslobodi" pacijente viška para, da privatni džipovi, statusni simboli ovdašnjih lekara zakrče prostor ispod SNS prozora, sa kojeg, odozgo, na običan svet, i na sopstvene džipove, zajedno sa zadovolj(e)nim lekarima, gledaju funkcioneri stranke, Goran Knežević, Nenad Karapandža, Aleksandar Farkaš, Dr Miloš Kovačević, Dr Predrag Matejin...

Da se čovek potrese od uzbuđenja, kada vidi ugodna ćaskanja VIP akademskih građana u belim mantilima sa funkcionerima stranke, koji ponosno priznaju da znaju sva tri-četiri padeža srpskog jezika, da su prvo položili fakultete, pa tek kasnije srednje škole...

Posebno se ističe ističe Nenad Karapandža, sa nadimkom Mister Štofani, koji je nakon teško sklepana tri razreda srednje škole, dogurao od prodavca štofova do akademskog zvanja i titule Malog Boga Oca u odsustvu kumašina Gorana Kneževića.

Arogancija i ničim izazvana bahatost foteljaša u Zrenjaninu je beskrajna. Portiri u Gradskoj Kući i javnim preduzećima i ustanovama su dobili striktna naređenja od stranačkih direktora da ni slučajno ne dozvole novinarima pristup kancelarijama. - Ne možete, ni pod razno, takvo je naređenje...

Već osam godina je Magazinu Tabloid striktno zabranjen ulazak u kancelariju gradonačelnika, pomoćnika gradonačelnika i preostalih gradskih funkcionera i direktora javnih preduzeća i ustanova.

Kažu, najviše zbog naivnih pitanja: ko i čijim stotinama hiljada evra u Kleku gradi kuću za pomoćnika gradonačelnika Dragana Ćapina, zašto supruga zamenika gradonačelnika Saše Santovca, poznatijeg kao Mister prodavač vere za večeru, kao glavna sestra bolnice, bukvalno shvata svoje radne obaveze i revnosno „puni" stranačke autobuse, da li je 150 kubika betona koje dovoze kamioni zrenjaninskih javnih preduzeća malo i još manje za terasu nove kuće Gorana Kneževića u velelepnoj izgradnji, o održavanju dvorišnog luksuznog bazena da i ne govorimo, da li funkcioner SNS-a Darko Bađok, budući doktorant (?!?) obožava sebe da vidi i kao vlasnika poslovnog prostora u centru grada, koliko poslovnih objekata u Aviv parku ima u vlasništvu ili suvlasništvu Nenad Karapandža...

nesnosnom smradu koji se širi gradom iz Prekon kafilerije koja još uvek nema valjanu dozvolu za rad (?!?), vlasnik Petar Matijević ima originalno tumačenje. U gradskom naselju Ruža Šulman, geografski najbližem kafileriji, izmeren je izvanredan kvalitet vazduha, najbolji u gradu, reče Matijević, i osta' živ.

Na ove bestijalne reči „ljubimca" ogromnog broja Zrenjaninaca, odgovor uzvraćaju građani Zrenjanina. Svakog vikenda stotinak automobila se parkira ispred i oko kafilerije, sirene zavijaju, a svako od njih zavrljači po kesu smeća u dvorište Matijevićeve smećarske firme.

I na kraju, da sve ne bude tako sumorno, teško i smrdljivo, u Zrenjaninu je punom parom krenula nova kladionica, gde se zainteresovani klade i tipuju: ko će od sadašnjih gradskih funkcionera u dvokrevetne ili četvorokrevetne zatvorske sobe, a najhrabriji, uz dosta uloženih para, stavljaju uloge na zajednički duži i zasluženi odmor u desetokrevetnim prostorijama.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane