Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pogled iz Moskve

Sve prognoze i rejtinzi koji obećavaju uspeh demokrata mogu pasti u vodu

Da li će Tramp ponovo pobediti?

Činilo se da je sve jasno. Donedavno je razlika između sadašnjeg predsednika Donalda Trampa i njegovog suparnika, demokratskog kandidata Džoa Bajdena, premašivala 10%. Ogromna razlika! Tim pre što je Tramp izgubio sve svoje ranije adute: umesto uspeha u ekonomiji - tu je veliki neuspeh u uslovima rastuće pandemije korona virusa, koju nikako ne uspeva da obuzda. Umesto „velike Amerike", koju je obećao na prošlim izborima - tu su protesti, pogromi i ulični neredi, do sada neviđeni rasni nemiri koji se ne smiruju. Umesto rasta uticaja SAD u inostranstvu - tu je EU koja je ranije bila poslušna, a sada preti sankcijama Vašingtonu.

Piše: Vladimir Mališev

I onda - iznenađenje!

Prve avgustovske ankete, kako piše breitbart.com, pokazuju da se razlika u rejtingu u korist Džoa Bajdena, u odnosu na Donalda Trampa, za mesec dana smanjila tri puta! Sada je samo 4%. Za bivšeg potpredsednika SAD glasalo bi 50% birača, a istovremeno, za aktuelnog predsednika - 46%. Uz to, u neodlučnim državama (Florida, Džordžija, Severna Karolina, Virdžinija, Pensilvanija, Ohajo, Mičigen, Ajova, Viskonsin, Kolorado), slika izgleda još bolje za Trampa: on zaostaje za Bajdenom samo 1%. Godine 2016. u finalnim anketama, razlika između Hilari Klinton i Trampa bila je veća nego što je sadašnja prednost Bajdena nad Trampom.

Kako prenosi FOX News, profesor Helmut Norpot sa Stoni Bruk univerziteta, koji je prognozirao da će Tramp pobediti 2016. godine, već je objavio da će sadašnji predsednik pobediti na predstojećim izborima sa verovatnoćom od 91%.

Prema Norpotovom mišljenju, Tramp će dobiti 362 elektorska glasa na izborima. Takve zaključke ovaj stručnjak je doneo na osnovu analize rezultata prajmersa (predizbora), pomoću modela koji je sam izmislio, a koji uzima u obzir statističke podatke i niz istorijskih faktora. Tramp bi, uveren je prof. Norpot, morao da pobedi u istim državama kao i 2016, a istovremeno da dobije podršku većine birača u Nju Meksiku, Nevadi, Koloradu, Vermontu, Virdžiniji, Minesoti, Mejnu i Nju Hempširu.

Norpot smatra da predviđanje Trampove pobede na presedničkim izborima omogućavaju njegovi rezultati na predizborima, tokom kojih je on sa lakoćom pobedio druge pretendente iz Republikanske partije. Istovremeno, njegov glavni oponent Džo Bajden suočio se sa nizom poteškoća tokom predizbora, pre svega sa nedovoljnom željom svih demokrata da ujedine svoje napore za podršku njegovoj kandidaturi.

„Tramp hipnotiše narod"

mogućoj Trampovoj pobedi već su progovorili, mada nevoljno i kroz stisnute zube, čak i njegovi najveći protivnici iz demokratskog bloka. Na primer, poznati režiser Majkl Mur, autor propagandnog filma koji je podigao veliku prašinu - „Majkl Mur u Tramplendu", a koji je snimio 2016. kako bi mu zasmetao da pobedi na prošlim izborima.

„Bajden se obraća eliti, a Tramp hipnotiše narod", priznao je Mur na stranicama britanskog Gardijana, pokušavajući da objasni uticaj predesednika na mase.

„Još jedna velika Trampova prednost nad Bajdenom", smatra on, „leži u dijalektici koja je korišćena tokom mitinga: definitivno leksički siromašnija, ali apsolutno efikasnija sa tačke gledišta izborne prednosti. Tramp se obraća ljudima, njihovim emocijama, njihovim nadama i strahovima: Bajden se, s druge strane, obraća eliti, tražeći bilo kakav izgovor za napad na svog protivnika."

„Džejms Vuds", piše na CNN-ovom sajtu Kris Čiliza, „jedan je od retkih predstavnika Holivuda koji podržava Donalda Trampa. On je sjajno, u kratkoj formi, izrazio to što može da pomogne Trampu da ponovo bude izabran. Vuds je na Tviteru napisao sledeće: „Donald Tramp je nepristojan čovek. On je uobražen, sujetan, netaktičan, neotesan. Ali, on voli Ameriku više nego bilo koji drugi predsednik kojeg se sećam." Naravno, ovo ne treba smatrati odličnim komplimentom. Ako vas neko nazove „uobraženim, sujetnim, netaktičnim i neotesanim", hoće li vam to laskati? Ali, Vuds je 100% u pravu da upravo Tramp može ponovo da pobedi u novembru", smatra CNN-ov novinar.

Suprotno svim prognozama

Takvo mišljenje imaju i evropski mediji koji nisu pod kontrolom američkih demokrata. „Suprotno svim prognozama, Donald Tramp može ponovo da pobedi na izborima", piše, na primer, glavni urednika britanskih novina Spectator, Fredi Grej. „Njega mrze, on izaziva podele u društvu, po rezultatima anketa on zaostaje, ali iz nekog razloga se ispostavlja da on vodi uspešniju predizbornu kampanju od svog konkurenta."

Demokrate se nadaju da će priča sa pokretom Black Lives Matter, kao i činjenica da je Kamala Haris mešovitog rasnog porekla, omogućiti da osvoje više glasova Afroamerikanaca. Ali, Tramp danas ima veću popularnost među belim Amerikancima nego pre četiri godine, a belci u SAD čine 60% stanovništva.

On je, takođe, popularan među stanovništvom latinoameričkog porekla koje čini 18% ukupnog stanovništva SAD.

Autor članka u Spectatoru-u ne želi da daje precizne prognoze o ishodu predsedničkih izbora u SAD 2020. Ali, prema njegovom mišljenju, ne treba se iznenaditi što će Amerikanci koji ne podržavaju Trampa morati da prihvate njegovu pobedu. „Najveći trik koji je Tramp ikada izveo jeste trik kojim je naterao Ameriku da ga ponovo izabere za predsednika."

Na društvenim mrežama takođe se priča o Trampovoj pobedi. „Tramp je instrument osvete radničke klase Amerike", smatra popularni američki bloger Tomas Grin. Na stranicama portala medium.com autor ukazuje na to da je Donald Tramp pobedio 2016. godine upravo zato što su mu se prelili glasovi birača-demokrata, tzv. plavih kragni. „To je birač", piše on, „koji putuje autobusom i sreće neodgovorne drske ljude koji odbijaju da nose maske.

Njegova žena sedi kod kuće i gaji decu. On radi kad ga pozovu, od posla do posla, često sa neprijatnim kolegama i u neprijatnoj atmosferi muzike koju pojačavaju jeftini, vrišteći zvučnici. Nema zdravstveno osiguranje, ni penziju. On živi pod stresom svakodnevne neizvesnosti u pogledu budućnosti svoje porodice."

Tomas Grin smatra da se Demokratska partija, za koju je ranije glasao taj čovek, „rastala od svoje industrijske baze i oženila svojom ljubavnicom iz Silikonske doline." Njeni lideri danas „ne žele da razumeju" šta se dešava u „prljavim fabrikama", njihov program danas je takav: „Amerika će opstati na račun ekološki čiste energije, autsorsinga (spoljne saradnje), finansijskih usluga, misterije internet trgovine i visokotehnoloških uređaja."

„Upravo zato", prema njegovom mišljenju, „plave kragne koje su izabrale Trampa jednom, pokušaće to ponovo da urade. On je instrument njihove osvete prema onima koji su ih zaboravili... Donald ima velike šanse za pobedu", zaključuje Grin.

Protest protiv liberalne elite

Još 2016. godine časopis American Thinker je ubedljivo objasnio zašto je američki narod tada izabrao Trampa. Kako smatraju u ovom časopisu, obični Amerikanci odreagovali su na politiku demokrata koji ih preziru i liberalne elite u liku Hilari Klinton, koji su sa gađenjem govorili: „Zašto ste, zaboga, izabrali za ulogu svog heroja upravo Trampa? Zar ne vidite da je on loš čovek? Zašto niste izabrali boljeg? Ili bar nekog pristojnijeg? Zašto ste napravili tako glup izbor, ograničivši se na čoveka koji zbog svojih nedostataka može da izgubi bitku protiv Hilari i njoj sličnih ljudi?"

A običan narod im je odgovorio: „O tome se i radi. Nama se dopada Tramp zato što je loš. On je lažov i licemer. On je neverovatno sebičan. Užasna je neznalica u mnogim stvarima. Mi to znamo, ali nam je svejedno. Jer, upravo njegovi nedostaci izazivaju bes liberala. Tramp ih dovodi do ludila.

Nijedan drugi kandidat nije ih toliko izludeo i razbesneo koliko je to uspelo Trampu. Zato je on - naš čovek", konstatovao je časopis. Mnogi Amerikanci to isto govore i danas. Zbog toga, u novembru, ceo svet može da se iznenadi.

Nasuprot većini prognoza i rejtinga, uprkos besnom agitovanju protiv Trampovog izbora koje vode protiv njega američki liberalni mediji pod kontrolom demokrata, čak i uprkos onome što se danas dešava u SAD pod vladavinom ovog predsednika, upravo on može biti ponovo izabran na to mesto.

Međutim, ako razmislite, neće se dogoditi ništa natprirodno. Uostalom, i 2016. godine mnogi su smatrali da Tramp može da pobedi. To pokazuje da očekivanja i rejtinge formiraju mediji koje kontrolišu globalisti, ali da na izborima ipak pobeđuje onaj koji odražava i pogađa očekivanja većine birača. Sačekaćemo i videćemo - novembar nije tako daleko.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane