Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Igor, brat Ane Brnabić pretekao u otimanju para Bojana, brata dr Darije Kisić

Ko će prekinuti poslovanje premijerke sa bratom Igorom

Igor, brat premijerke Ane Brnabić od države dobio poslove vredne preko 40 miliona evra za dve godine. Firma "Aseko"(Asseco) brata Ane Brnabić ojadila budžet Srbije za ukupno 50 miliona evra. Svi poslovi bratu Igoru dodeljeni direktno iz kancelarije Vlade u kome šefuje njegova sestra.

Piše: Jovo Vukelić

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu koja je direktno odgovorna predsednici Vlade 15. novembra 2019. godine firmi „Aseko" dodeljuje ugovor od 180 miliona dinara. Ovo je najdirektniji mogući sukob interesa

Kad odu sa vlasti biće to nove bogate porodice Kisić, Tepavčević, Brnabić, sa milionskim vrednim računima u bankama i isto tako i u nekretninama, stvorene na račun građana Srbije.

Ana Brnabić i brat Igor moraju momentalno da se opredele, da prekinu ove nezakonite dodele poslova, jer su u sukobu interesa prvog reda, a tužilaštvo da reaguje

Bratija Brnabić je 'detonirala' budžet Srbije, tačnije novac svih građana. Pored bratije Vučić, bratija Brnabić je postala po dostupnim podacima prvak u čerupanju javnog budžeta - rekla je na konferenciji za štampu potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

I time je privatna firma Igora Brnabića pretekla po visini dobijenih poslova od državnih firmi i javnih preduzeća čak i Bojana Kisića, alavog brata dr Darije Kisić, koji je namakao „samo" 30-tak miliona evra unosnih ugovora…

Ipak je premijerka na još uticajnijem mestu od dr Darije Kisić Tepavčević, sive eminencije iz korona Kriznog štaba (zamenice direktorke „Batuta") i na višem položaju od Bojanove supruge Nele Kuburović Kisić, ministarke pravde. Pa je zato i astronomski iznos poslova Igora Brnabića i njegove kompanije znatno veći.

Genijalnost Igora otkrivena tek kad je sestra Ana dobila funkciju

Indikativno je da je genijalnost bratije Igora Brnabića (firme „Aseko") i Bojana Kisića (Firma „Nites") u poslovanju, njihova vanredna sposobnost, kao i efikasnost njihovih kompanija i kvalitet rada otkrivena tek po stupanju na visoke funkcije njihove rođene bratije i bliže familije. Igor Brnabić i njegova „čuvena" kompanija „Aseko" (u ovoj firmi Poljaci imaju deo vlasništva) oživeli su baš kada je Ana Brnabić, sa nadimkom „fikus" dobila premijersku funkciju. Do tada su oni i njihovi talenti i sposobnosti za biznis bili neotkriveni, nezapaženi, bili su neprimećeni i poslovanje im je bilo ravno nuli. A onda su stigli poslovi i ponude države da bi se dokazalo da su oni kompetentni, sposobni, da su čak najbolji u svojoj struci u Srbiji, a među najvećimas u Evropi!!!

I počelo je enormno otimanje i bogaćenje i stvaranje novih nelegalnih srpskih milionera od naših do tada siromašnih državnih funkcionera. Kad odu ovi likovi sa vlasti biće to nove bogate porodice Kisić, Tepavčević, Brnabić sa milionskim vrednim računima u bankama i isto tako i u nekretninama.

Marinika Tepić iznosi dokaze crno na belo: Da li će Republičko tužilaštvo i ovog puta ostati nemo na ovako evidentne dokaze o sukobu interesa

Marinika Tepić ističe: „Pre tri dana sam pomenula da je samo od EPS-a firma rođenog brata Ane Brnabić Igora Brnabića, firma „Aseko", poslednje dve godine otkako je ona premijerka, dobila više od 20 miliona evra novca građana za razne usluge. Dakle, samo od EPS-a. Ovde su zbrojeni svi ugovori, a da stvar bude gora, ovo je samo polovina novca u kojoj je direktor Igor Brnabić za dve godine dobio iz budžeta - ukupno više od 40 miliona evra. Samo od EPS-a 20, ukupno više od 40 miliona evra! Prihodi i zarada ove firme su do 2017. godine bili minorni, a kad je Ana Brnabić izabrana za premijerku onda kreće "široko". Pored EPS-a, miliona, Elektromreža takođe više od dva miliona evra" - rekla je Tepić. (1)Nacionalna služba za zapošljavanje gotovo 6 - šest miliona evra samo u dve godine nakon izbora nje za premijerku, Ministartsvo finansija gotovo 3.5 miliona evra, Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija gotovo 2

Tepić je zatim pokazala spisak svih poslovnih partnera firme Aseko.

- Poslovanja su isključivo sa državnim firmama, državnim ustanovama, državnim organima, odnosno koji njihove usluge plaćaju iz budžeta, a budžet nije neka namrštena baba kao bankomat pa daje neke pare, budžet smo mi građani i svi vi koji plaćate vašim novcem porez. Da skandal bude veći, evo novih podataka.

Kao da su zaslužili: Bratski tandem postadoše milioneri, a pojavili se niotkuda…

Vladina kancelarija gde Brnabićka šefuje dodeljuje rođenom bratu 180 miliona dinara iz budžeta

Nakon ovih saznanja koje sam delimično predstavila samo za EPS, Ana Brnabić postaje premijerka u junu 2017. godine, odmah nakon toga, u avgustu imamo već ubrzano upravljanje kancelarijom za IT i elektronsku upravu, ta kancelarija je direktno odgovorna Ani Brnabić.

Taj paket se završava u avgustu odmah nakon imenovanja. A onda Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu koja je direktno odgovorna predsednici Vlade 15. novembra 2019. godine firmi „Aseko" dodeljuje ugovor od 180 miliona dinara - rekla je Tepić.

Ovo je najdirektniji mogući sukob interesa da Vladina kancelarija dodeljuje njenom rođenom bratu 180 miliona dinara iz budžeta, odnosno novca građana.

Milione iz budžeta Srbije usisavaju razni Brnabići, Kisići, Tepavčevići kao ova crna rupa

Marinika Tepić nastavlja: „Meni je potpuno jasno kako su oni, što voli Brnabić da koristi, detonirali naš novac i novac građana, i kako nema para za sve druge i kako su građani osiromašeni, kako se drže na povocu kad dođu izbori, i u najvećoj meri tera najznačajniji deo građana da napusti ovu zemlju, jer u njoj ne vidi perpektivu. Ne znam šta treba da se desi da Tužilaštvo za organizovani kriminal i Republičko državno tužilaštvo, koje mu je nadređeno postupi nakon toga. Očekujem momentalnu reakciju - naglasila je potpredsednica Stranke slobode i pravde. I pokazala ugovor u kojem se vidi da se u tri tranše uplaćuje novac od 180 miliona dinara, mali deo u 2019. godini, a u ovoj godini, više od 100 miliona.

Prekinuti poslovanje premijerke sa bratom Igorom

Tepićka ocenjuje: „U godini krize, kada nismo imali za zaštitnu opremu za lekare, kada smo se zaduživali na Međunarodnoj berzi, u ovoj godini 104 miliona za kancelariju rođenog brata Ane Brnabić. Kada tražite u javnim nabavkama, znajte da nećete samo preko Aseka pronaći aranžmane i kombinacije sa Vladinim i državnim organima. Posluje se i sa firmom Atos IT, a da je u grupaciji dobavljača i firma Aseko. Takvih ugovora ima još, gde su Aseko i Brnabić u grupi dobavljača. Očekujem da Igor Brnabić prestane da radi sa državnim organima!

Tepić zaključuje: „A navodno opravdanje od Ane Brnabić je sledeće: „ je l znači da brat ne treba da radi svoj posao, jer sam postala predsednica Vlade?"

Da, to je cena njenog dolaska u javnu funkciju! Oni (Ana Brnabić i brat Igor) moraju momentalno da se opredele, da prekinu ove nezakonite dodele poslova, jer su u sukobu interesa prvog reda, a tužilaštvo da reaguje - zaključila je Tepić.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Incident ispred zgrade Aseko

Upucaću te kao zeca

Prilikom pokušaja snimanja zgrade kompanije "Aseko" za potrebe TV priloga, ekipu N1 napao je radnik obezbeđenja te kompanije, uz udaranje kamere i otvorene pretnje.

Igor Brnabić - premijerkin brat milioner

Za njegovo ime godinama unazad vezuju se mnoge afere, u kojima je, kako su mediji navodili, po slovu zakona, ali potpomognut porodičnim vezama , na račun budžeta Republike Srbije ostvario enormnu korist, merenu desetinama milionskih ugovora.

Dakle, otkako je Ana Brnabić premijerka "Aseko" je dobio 20 miliona evra", podvukla je M. Tepić, potpredsednica SSP.

Kad je sestra postala ministarka brat Igor je naglo napredovao

Ta suma odnosi se samo na EPS, međutim, prethodnih meseci mnogo se pričalo i pisalo o sličnim poslovima Brnabića, a spominjane su vrednosti merene desetinama miliona evra.

Ova firma se bavila razvojem softvera i rešenja za bankarsku industriju i tokom devedesetih i dvehiljaditih su postali dominantna IT kuća u ovoj oblasti. Većinsko vlasništvo Pexim-a, oko 60 odsto, su kasnije prodali poljskom Aseku. Igor Brnabić je na mesto direktora ogranka za Srbiju imenovan u januaru 2016. godine - u godini kada je njegova sestra izabrana za ministarku za lokalnu samoupravu.

Niče nova zgrada Aseka na Novom Beogradu

Poslednji posao u IT sektoru sklopljen je za doradu aplikacije koju je ta firma prvobitno i napravila. Ta dorada koštala je čak 22 miliona dinara. Aplikaciju je trebalo doraditi zbog programa podrške privredi koji je usvojila vlada… S obzirom na to da je aplikaciju, koja se već koristi, izradila upravo ova firma, slovo zakona reklo je da je ne može dorađivati bilo koja druga IT firma. Brnabićeva firma tako je dobila posao bez tendera, a ako su nabavke bez tendera zakonski definisana stvar, ovo znači da će sve buduće poslove koji takođe mogu koštati milione, sprovoditi upravo njegova firma.

Posebna zanimljivost, koja ukazuje da dobro poslovanje ove kompanije ima veze i sa porodičnim vezama direktora, jeste podatak da je samo u 2016. godini Aseko uvećao svoje prihode za šest miliona evra. Iako je Ana Brnabić ranije tvrdila da u ovome nema ničeg spornog, simptomatično je da je firma koju vodi njen brat ove godine (kada je ona već bila u vladi), prihodovala 39,6 miliona evra, što je za šest miliona više nego godinu dana ranije.

Šta na optužbe kažu iz Aseka

Ništa ne demantuju, već tvrde da su veliki i moćni

Bord direktora objašnjava da u poslovima učestvuje nekada i dvocifren broj partnera, kao da to menja nešto u osnovnoj tezi da baš oni dobijaju unosne poslove od države

Povodom tvrdnji potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da je firma Aseko, rođenog brata premijerke Srbije Igora Brnabića, za dve godine od njenog izbora na tu funkciju dobila više od 40 miliona evra novca iz budžeta, saopštenjem se oglasio Bord direktora te kompanije navodeći da su svi podaci o njihovom poslovanju sa javnim sektorom javno dostupni, i da su sve projekte dobili na osnovu stručnosti i rezultata koje postužu kao jedna od najvećih IT kompanija u Evropi.

Bord direktora kompanije Aseko SEE (Aseko SEE) u saopštenju tvrdi da je njihova kompanija danima izložena organizovanoj kampanji, tokom koje se iznose neistine o njenom poslovanju, i pored, kako se ističe, činjenice da su javno dostupni svi podaci o poslovanju kompanije sa javnim sektorom.

(Izmedju sna i jave)

Radnik obezbeđenja ističe. "Samo dođete tu ko neki Indijanci, mislite da ako su vas iz Amerike poslali da možete da radite šta hoćete. Dosadan si. Dođi u moju kuću upucaću te ko zeca još kad te vidim odakle si doš'o", rekao je radnik obezbeđenja ekipi N1.

Naime, ekipa TV N1 pokušala je da spolja snimi zgradu kompanije "Aseko", ali je naišla na radnika obezbeđenja koji im to nije dozvolio.

podeli ovaj članak:

Natrag