Natrag

Zadnja

VUČIĆI

Kosovski Albanci su dokazali da ne zaboravljaju nikoga ko im je pomogao da odvoje deo Srbije i naprave svoju državu.

U znak zahvalnosti za podršku tokom NATO agresije na SR Jugoslaviju, američkom predsedniku Bilu Klintonu su u Prištini podigli šest metara visok spomenik, na kome se vidi kako on drži dokument od 24. maja 1999, kojim je odobren ulazak američkih trupa na Kosovo.

Glavna ulica u Prištini nazvana je po Džordžu Bušu, koji je bio predsednik SAD u vreme proglašenja nezavisnosti Kosova. Auto-put od Prištine do Bondstila nazvan je po Bo Bajdenu, sinu bivšeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena.

Kad bi hteli da budu korektni, Albanci bi korigovali tu poltronsku ikonografiju. Na Klintonovu statuu stavili bi glavu Aleksandra Vučića. Bez Klintonovog odobrenja NATO ne bi postao saveznik terorista iz UČK, ali bez Vučićeve izdaje Kosovo nikad ne bi zaokružilo državnost i dobilo mogućnost da uđe u međunarodne organizacije. Vučić je za nezavisnost albanske republike Kosovo uradio više nego svi američki državnici.

Glavna ulica u Prištini trebalo bi da ponese ime Andreja Vučića, a put prema NATO bazi Bondstil mogao bi da se nazove po Danilu Rošavom.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane