Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Što si luđi, u Fondu zdravstvenog osiguranja si značajniji

Sećaš li se Sanja

Glavnom uredniku Milovanu Brkiću stiglo je pismo zaposlenih u Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja koji rasvetljavaju direktorovanje u Fondu, koje objavljujemo kao morlanu podršku porobljenim u ovoj ustanovi.

***

Pišemo Vam o alarmantnoj situaciji u Repupubličkom fondu zdravstvenog osiguranja i totalnom uništavanju jedne do skora stručne i ugledne ustanove, sa nadom da ćete pomoći objavljivanjem ovog vapaja zaposlenih.

Naime v.d. direktora dr Sanja Radojević Škodrić, već tri godine uništava organizaciju rada, ljudske resurse, a najvažnije zloupotrebom položaja i nezakonitim postupanjem arči državnu imovinu baš kao da je bogom dana da dokrajči sredstva zdravstvenog osiguranja.

U svojoj nemoći da preduzmemo nešto, jer nam je uvek jasno stavljala do znanja da je prijateljica Predsednikove supruge, blisko prijateljstvo sa ministrom zdravlja, jake veze u vrhu SNS-a, mi kao pacovi isprepadani smatrali smo da je zarad egzistencije najbolje ćutati.

Jedna grupa zaposlenih koja je u fazi organizacije nezavisnog sindikata, obavestila je Državnu revizorsku instituciju dopisom koji se odnosio na nezakonito isplaćivanje prekovremenog rada rukovodećim kadrovima, ali predstavnici te institucije, bi na udvorički način samo doneli dopis i ohrabrili Škodrićku da nastavi svoju bahatost.

Jasno nam je da se u svakoj pravnoj državi ovako teški prekršaji procesuiraju, ali zar treba da se dozvoli da opustoši Fond pa onda da joj se sudi ?

Zbog česte odsutnosti v.d direktora za vreme radnog vremena, imenovana je organizovala svoje poslušne saradnike da sprovode njenu samovolju a to su: direktor sektora za lekove

- Jovana Milovanović, direktor sektora za IT-

- Marko Jovanović, direktor Sektora za ekonomske poslove

- Snežana Tadin, direktor Sektora za zdravstveno osiguranje

- Radmila Milićević i glavni modelar suludih ideja direktor sektra za ljudske resurse Predrag Šćepanović.

V.d. direktora ostale na rukovodećim položajima tretira kao potrošeni papir i moraju biti nemo poslušni. Što se tiče direktora filijala RFZO, odnos je kao prema robovima i svake nedelje zakazuje nekakve obesmišljene sastanke koji imaju za cilj demonstraciju moći, jer im se istog dana javlja da je zakazan sastanak na kom će zadnjih mesec dana javno isticati da je ministar zdravlja kriminalac i da je ona ta koja će biti izabrana, jer jedino ona ima znanje da organizuje zdravstvenu zaštitu koju je, kako naziva, promašeni ministar uništio. ..

Navrati vd direktorka u RFZO posebno kada sa svojimi saučesnicima treba da završi dodeljivanje javnih nabavki, pojede specijalno dopremljeni obrok od nutricioniste Ane Petrović i izvrši mobingovanje upadanjem u kancelarije ili pozivom kod nje, što predstavlja najgori oblik šikaniranja ljudskog dostojanstva i ponosa ukoliko ga bilo ko od nas zaposlenih više ima.

Direktorka je očigledno osoba sa psihijatriskom dijagnozom jer kako objasniti paralelno zvanje univerzitetskog profesora i primena crnomagijskih rituala. Da li je to Srbija koja se nalazi u mraku i podržava kadar profila kako je studenti zovu „lude Sanje” i njenih aktivnosti sa proročicom Šeherezadom. U ovom odnosu profitirala je Šeherezada i zaposlila decu i rođake u RFZO, a nije izvršila zadatak da razvede ministra zdravlja u kojeg je sve do par meseci v.d direktorka bila opsesivno zaljubljena. Pošto je odoleo napadima „devojke iz Prilika”, podržane crnomagijskim delovanjem, ubrzo su počele sankcije.

Prvo ga javno naziva kriminalcem, govori nam da će ona biti ministar zdravlja, koji će ispraviti sve brljotine prethodnika, a on će neslavno završiti. Stroga naredba postoji za zaposlene da ne smemo kontaktirati ministarstvo zdravlja, jer slede sankcije. Naši službeni telefoni su umreženi, a Marko Jovanović, odani saradnik i saučesnik mutnih radnji, zadužen je za kontrolu razgovora.

Pre izbora na funkciju direktora, dobro je pripremila strategiju u RFZO, pod veštim uputstvima prijatelja i komšije, Nenada Đorđevića, koji je pre dve decenije na istim poslovima ojadio ovu državu, ali eto nikom ništa, malo je prozivan po medijima, malo su ga pozivali pravosudni organi i evo ga čio i spreman, daje uputstva profesorki.

Osim njega velika pomoć je šef kabineta ministra zdravlja Nikola Pandrc, bratanac ozloglašene Danice Pandrc Radosavljević, nezamenljive direktorke filijale Beograd, poznate po sprovođenju najperfidnijih mobinga nad zaposlenima, zbog čega je dobila otkaz.

Sa otkazom u rukama pre 3 godine uvalila se za pomoćnika direktora u Fondu PIO gde je ostala do prvog avgusta ove godine, kada je po sili zakona otišla u penziju.

Imenovanu vremešnu gospođu spominjemo jer je kao dužnik dr Škodrić (završila je Radosavljevićkinom sinu sa visokim ocenama medicinu) takođe psihotična, svaki dan u kafiću Babaroga davala uputstva i smernice Škodrićki, jer je imala i špijunske informacije šefa kabineta, bratića Pandrca.

Pored Radosvljevićke, kako smo napred naveli, logističku podršku davala je čuvena Šeherezada sa crnomagijskim ritualima po želji Škodrićke, najpre dok je bila zaljubljena u ministra zdravlja, da ga razvede od supruge i da Škodrićku učini nedodirljivom za šta mislimo da je postignuto, a da li crnomagijskim dejstvom ili njenim malverzacijama ne znamo. Pošto nije bilo razvoda dr Lončara, polako su Šeherezadići počeli da dobijaju otkaze, naravno ne svi jer njoj se ne sme zameriti.

Ministar se, hvala Bogu, nije razveo, ali zato Škodrićka jeste i uz svo poštovanje ličnih statusa, ovo spominjemo u kontekstu njene emotivne veze sa doc. Durutovićem koga je „spasila” nakon ozbiljne stručne greške. Spas je stigao krivotvorenjem nalaza sa patologije.

Što se tiče kadrova samo ćemo kratko navesti jer bi nam trebalo mnogo vremena i prostora za sulude poteze nazovi direktorke.

Glavni pravnik RFZO i direktor Sektora zdravstvenog osiguranja, koja je zamenila veoma stručnog Petra Stajkovića je po zanimanju EKONOMISTA. To je gospođa Rada Milićević iz Šapca, na čijoj biografiji bi pozavideo i Holivud.

Kao kafe kuvarica gospođa Rada je radila u ispostavi Koceljeva, pa je nakon bliskih kontakata sa direktorom Filijale Šabac, raspoređena u Šapcu, a preko noći je i neka fakultetska diploma stigla. Ambiciozna kafe kuvarica brzo je shvatila da može biti i direktor i to materijalizovala kao i doktorske studije, što je svakako sramota za ekonomsku struku.

Kao ekonomista koji obavlja najsloženije pravne poslove istakla se rešenjima problema za koje verujemo da će biti predmet revizija (pravilnici koje je donedavno donosio RFZO a koji se i dalje primenjuju), a koji su nebulozni i sročeni protiv osiguranika.

Ino osiguranje i troškovi proistekli po tim osnovima su ogromni, ali ona tvrdi da to neće niko kontrolisati, jer Državna revizorska institucija i inspekcijske službe pojma nemaju o ovim usko specijalizovanim pitanjima.

Svoju rođenu sestru, koja takoće nije pravnik, rasporedila je u Filijali Beograd da odlučuje o pravima iz zdravstvenog osiguranja i to naravno ne sme niko da spomene jer se kao neadekvatno rešenje savršeno uklapa u sunovraćenu Filijalu.

Jovana Milovanović, direktor Sektora za lekove i nezvanični šef kabineta. Opšte poznato je da je ona taster v.d direktora i posrednik sa dobavljačima lekova, jer nakon tih kontakata lekovi se stavljaju ili ne na listu. Kriterijume za stavljanje na listu definišu isključivo njih dve i to na način da bi njihovi preferirzni dobavljači profitirali. V.D direktorka prinuđena je da zajedno sa svojim poltronima ostaje do kasno, dok se naravno prekovremeni rad beleži a vozači okamenjeni i bez bureka ili vode, čekaju koje će to doba dana ili noći biti potrebno da se pokrenu.

Uz svesrdnu pomoć i realizaciju Svetlane Tadin, uveden je način direktnih plaćanja dobavljačima, čime je zakomplikovan rad Direkcije i ostaje da li ovakva finansijska politika može opstati i kome to odgovara, jer zakonitost plaćanja je pod znakom pitanja. Mobingu v.d. direktorke pridružuje se Svetlana Tadin, jer svoju nestručnost i neznanja prevaljuje na druge.

Nagrada pomagačima vidljiva je u vidu skupog keteringa, a drugi detalji bi mogli i morali biti predmet finansijske kontrole.

Kada je reč o direktoru IT Sektora Marku Jovanović, on je lepo prošao. Naime, na desetine softvera je kupljeno, kao i plaćanje održavanja istih, a čiju funkciju niko ne zna, jedino znamo da vozi divan skupoceni mercedes.

Da nije „pravne gromade” Predraga Šćepano-vića, radno pravo nikada ne bi bilo ovako grubo zgaženo i teško da bi ko imao mašte da smisli sve metode zastrašivanja. Samo jedan primer ćemo navesti, a to je da se po njegovom predlogu svi pomoćnici direktora postave u statusu vršioca dužnosti, ne libeći se da kaže, ako vam se ne sviđa - pravac filijala Beograd.

Svim zaposlenilla je poznato da je Škodrićka za svoju bolest (Kronova bolest) dobila donaciju u biološkoj terapiji vrednoj 200.000 evra, ali je ista terapija po hitnom postupku stavljena na listu RFZO i odmah se daje se široke ruke, a nije teško pretpostaviti ko snabdeva osiguranike.

Marijana Mićić, direktor Sektora kontrole, verzirana za spletkarenje i špijuniranje, teško da može odgovoriti bilo kojem zadatku, osim vikanja na saradnike i sejanja straha od moguće reakcije direktorke, ali je bez reči prihvatila kontrolu rada zdravstvenih ustanova i zaliha istih, ne protiveći se uvođenjem „novine” direktih plaćanja dobavljačima.

Nije teško razumeti zašto je uvedeno direktno plaćanje dobavljačima.

Predsednik Upravnog odbora Vanja Mandić je spokojan jer sa svojim oskudnim stručnim znanjem samo marionetski stav mu odgovara i da glumi i povremene odlaske u Ministarstvo zdravlja, koje koristi za spletkarenja sa Škodrićkom. Toliko o moralnom liku sirotog Mandića jer što bi naš narod rekao „mnogo je mačku goveđa glava.”

I dok mi zaposleni nemoćno gledamo propadanje i uništavanje ustanove, naša direktorka se obezbedila osnivanjem laboratorije OnkogenLab u ulici Patrijarha Varnave broj 15, genetske laboratorije kod Čuburskog parka i formalnim imenovanjem koleginice iz Kragujevca kao odgovorne. Naravno to ime će se brzo promeniti i glasiće na pravog vlasnika, a mi ćemo kao ludi gledati sve to i čekati da se neko seti samo da ispita zakonitost rada direktorke u RFZO .

Opšte poznate su Škodrićkine estetske operacije na mesečnom nivou i to u istoj ordinaciji, ali pod raznim drugim dijagnozama su fakturisane RFZO. Sada finasijski direktor te ordinacije ne može dobiti bolovanje po naređenju Škodrićke jer se usudila da se suprostavi načinu fakturisanja usluga.Ne možemo da se ne zapitamo dok ovo pišemo da li mi zaista svedočimo ovakvim događajima, i da li ćemo doživeti neko bolje, srećnije vreme.

Da li će ministar zdravlja, Kabinet predsednika Republike ili jedino vi objavljivanjem ovih činjenica, pomoći osiguranim licima da dobiju tretman koji zaslužuju, a počinioci navedeni napred stanu pred lice pravde. Možda naivno verujemo u pravdu i rad Državnih organa, ali mi nemamo drugi način da ukažemo na rušenje sistema zdravstvenog osiguranja i neviđenu bahatost histerične vd direktorke dr Sanje Radojević, Škodrić.

Zaposleni u RFZO, bez nade.

podeli ovaj članak:

Natrag