Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Kostolački EPS u kandžama Grčićevih grabljivica

A BIA u kandžama lokalnog SNS-a

Posle nekoliko tekstova o situaciji u Požarevcu, red je da se malo pažnje posveti i Kostolcu, koji zbog giganta JP EPS predstavlja najvažnije privredno čvorište celog regiona, a samim tim i magnet za raznorazne mahinacije.

Mersiha Hadžić

Ako se vrati 30 godina unazad, kada je povećana proizvodnja električne energije u ovom gigantu, narod je mogao da isprati čitavu plejadu „stručnjaka" koji su postavljani na rukovodeća radna mesta i enormno se obogatili za vrlo kratko vreme. Oni koji su pokojni iz poštovanja nećemo pominjati, ali je prosto neverovatno koliku su imovinu pojedinci stekli. I nikome ništa.

Došli sa praznim džepovima, a u penzije ispraćeni sa vilama na moru, Zlatiboru, zubarskim ordinacijama, stanovima ko zna gde sve. Čitaocima ne znače ništa imena, ali ih naši sugrađani dobro pamte po bahatosti i bezobzirnosti.

Taman kada se pomisli da je došlo neko novo vreme i da će eto krenuti na bolje, ispada da tonemo još dublje, čitav niz partijskih poslušnika se izmenjao na rukovodećim mestima.

Dobar primer je slučaj Dragana Jovanovića SPS direktora. Drzak i osion prema kolegama, nameštač poslova za SPS firme i ne znamo šta bi sve još mogli da dodamo, a da nam obrazi ne pocrvene. Ovih dana je kupljen stan kod pošte u Kraljice Marije u Beogradu, sitnica 200 hiljada evra.

Naravno da i od ovoga može gore, to pokazuje sadašnje stanje. Na sve strane promašeni projekti, luka u Kostolcu ( 9 miliona evra), ne služi ničemu već više od godinu dana, čak nikome nije jasno ni zbog čega je napravljena, industrijski kolosek - ne završen ( 40 miliona evra), postrojenje za odsumporavanje ( 40 miliona evra), ne radi i još mnogo toga. Samo je bitno ko dobija posao i ko se koliko ugradio. Ko povlači konce videćete u narednom pasusu, biće vam praktično pokazano kako funkcionišu stvari u EPS -u.

Grčićevi najbliži saradnici su Dragan Krstić, Nenad Marković, Miodrag Stepanović i Đorđe Kučinar.

Za one koji ih ne poznaju sledi kratak opis. Grčićev čovek u koga ima najviše poverenja je Dragan Krstić. Beskrupulozan i naprasit čovek, još dok je bio u DS - u pričalo se da svojim spletkama može posvađati i dva rođena brata, poznat u javnosti kao električar u TEKO Kostolcu, sitni trgovac, vlasnik kafića, čovek sumnjive prošlosti koji je stalno bio pod lupom policije.

Nakon što se povezao sa Grčićem ( dozvola za benzinsku pumpu u Obrenovcu preko tadašnjeg državnog sekretara u ministarstvu infrastrukture, izvlačenje nekog ortaka iz Zabele) počinje bogaćenje. Njegov veliki prijatelj i savetnik je Zlatko Aranđelović penzionisani pripadnik BIA , koji često odlazi u večernjim satima kod Krstića u kafić.

Inače, Krstić je i sponzor Srpske napredne stranke i njegove donacije su bile pozamašne za vreme izborne kampanje. Sve poslove na niskogradnji u kostolačkom ogranku dobija bez izuzetka firma LDS u konzorcijumu sa Vodoprivredom Požarevac, čiji je direktor Nenad Milanović uvaženi sponzor SNS. Trenutno ima aktivne ugovore u vrednosti od preko 600 miliona dinara.

Dok PD Autotransport propada i jedva se krpi od plate do plate, Krstić zgrće novac. Nedavno je na nekoj proslavi u Požarevcu izjavio kako ga više ne zanima izgradnja stanova jer je novac u Kostolcu. Radnici Autotransporta su u vrlo teškoj situaciji, isto čeka i radnike EPS - a ako im se ova banda ne skine s grbače, dok vredno rade dan - noć do iznemoglosti ekipa se bogati.

Nenad Marković, direktor kostolačkih elektrana, odnedavno okumljen sa Krstićem i drugorangiranima u ovoj ekipi. Nikome nije jasno kako je pre par godina isplivao jer nikada nije radio u proizvodnji već je samo strančario, poznat iz mladosti po nadimku „Neša lažov", diplomirao u Zubinom Potoku.

Sada je glavni šraf u lobiranju za nabacivanje poslova Krstiću i Vodoprivredi Požarevac, na posao dođe oko devet, raspituje se samo za poslove u kojima ima interes i oko dvanaest napušta radno mesto. Od kuma Krstića je kupio stan od 70 kvm, supruga vozi opelov džip od 24 hiljada evra, ceo grad zna zato, ali ko šiša sirotinju raju. Često sede u restoranu Boem gde je nezvanični glavni štab, neretko su im gosti šefovi policije, tužioci i lokalni biznismeni.

Najživopisniji lik je dr Miodrag Stepanović sin Dobrice bivšeg Miloševićevog tajkuna i prebogatog čoveka. Sad se tata hvali kako je dobar sa Anđelkom Vučićem i na krilima tog abera mali Miša kreće u proboj. Odmah po diplomiranju postaje zamenik gradonačelnika, a onda je pokušavao da se ubaci u EPS na mesto direktora za proizvodnju uglja, ali u poslednjem trenutku Milorad Grčić je odlučio da ga ne postavi na tu funkciju jer su protiv njega bili Bane Spasović, Veroljub Arsić i njegov večiti protivnik Dragan Krstić.

Zamislite samo šta će EPS - u geograf, ali se u Srbiji sve može. Da bi zadovoljili njegove velike apetite daju mu da vodi PD RIO, a odskora i PD Georad.

Nikome nije jasno kako sme da prihvati mesto za koje apsolutno nije kvalifikovan niti ima potrebne godine radnog staža kao ni stručni ispit. PD Georad je preduzeće od ključne važnosti za funkcionisanje kostolačkih ugljenokopa i zato čudi postavljanje na njegovo čelo ovakvog čoveka.

Za sada je uspeo da tamo zavede strahovladu i zaposli gomile partijskih botova, ko ne želi da izlazi na izbore ili naprosto ne simpatiše SNS biva ražalovan, jedinom inžinjeru geologije koji je imao licencu je dao otkaz jer je pokušao da obnovi rad samostalnog sindikata.

Na bahat i osion način ukida sastanke sa tehničkim licima i kontaktira samo sa ekonomistima kojih je pozapošljavao ne zna se koliko i uporno zadužuje i zadužuje firmu.

Na posao dolazi rekreativno, kad hoće i koliko hoće. Sa ovim čovekom na čelu i njih čeka ista sudbina kao PD Autotransport, doći će vreme za vraćanje kredita. Nedavno je imao i ambiciju da postane gradonačelnik što mu nije pošlo za rukom iako je tata bio široke ruke prema SNS.

Đorđe Kučinar, direktor korporativnih poslova u Kostolcu, bez koga ne bi moglo da se uradi ništa oko eksproprijacije, zapošljavanja i slično,takođe član ekipe i veoma poslušan.

Sada je na delu prevoz kostolačkog uglja za Kolubaru kamionima i baržama plovidbom preko Dunava i Save, kamioni su u vlasništvu SNS firme Bauvesen, a barže ko zna čije, jurcaju po putevima ko bez glave i samo se čeka kada će nečije dete da strada.

Naravno, ugalj se ne meri već koliko potone barža. Upitajte se na kraju šta rukovodilac jednog EPS - a traži sa ovakvim ljudima(svaka ptica svome jatu), biće vam jasno kako stvari funkcionišu i zašto nam ovako ide. A oni su se malo zaneli i misle da niko ne kapira šta rade, vidi narod sve, svi imaju po nekog prijatelja - rođaka na primer u komercijali, pravnoj službi, iskopira se poneki ugovor zlu ne trebalo, doći će neka druga vremena.

Što se tiče postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova na kostolačkim blokovima „B" prava istina je da je pre tri godine odrađen samo probni rad od 72 sata i ništa više, niti vozovima stiže krečnjak kao neophodna komponenta u procesu niti je rešen proces odlaganja gipsa koji se javlja kao nusprodukt.

Pruga kojom bi se dovozio krečnjak nije gotova i ko zna kada će biti, tako da nada da ćemo udisati čist vazduh za sada ostaje samo nada.

Nismo sigurni da će ova neviđena pljačka da se prekine jer se pripremaju novi kadrovi koji će nastaviti prljavi posao. Dok se privatnici bogate, PD Autotransport i EPS posustaju, niko ne misli o 1500 - 1600 porodica koje žive od tih plata, bitna je samo partijska muljačina i bogaćenje.

Poslovi koji se dobijaju po privilegijama koje još uvek imaju u odnosu na EPS se ustupaju privatnicima ( prevoz uglja kamionima do elektrana u Svilajncu) što nikako nije po zakonu, i mnogi su se obratili sudskim organima ali jedno veliko ništa.

Požarevčka BIA pod okriljem SNS.

Politizacija BIA - e je odavno svima jasna i postala je stranačko obezbeđenje SNS. Postavljaju se potpuni amateri koji imaju samo jedan kvalitet - lojalnost i bezrezervnu podršku partijskih komesara SNS.

U poslednjih godinu dana sve više ima afera koje drmaju Požarevac i Kostolac (jeftina rasprodaja šećerane, zakup JKP Vodovod, tender za gradski i prigradski prevoz, spalionica u Požarevcu, tender za nadvožnjak u Kostolcu, spalionica guma i visoka korupcija u kostolačkom EPS -u).

Sve ove okolnosti treba da zabrinu Požarevljane i Kostolčane jer očigledno ne postoji preventivni rad BIA, a njihov rad je između ostalog i privredni kriminal i korupcija.

Na čelu požarevačke BIA je Goran Miletić, nezapaženi operativac, što bi rekli profesori svojim đacima „sedi dva plus". Veoma je umišljen i sujetan i stalno ima potrebu da ističe svoje kvalitete ali u praksi to nije baš tako i jedino je neprikosnoven da pljuje i etiketira ljude.

Njegova operativnost se posebno pokazala kada su istraživali 2018. godine, ko je autor famoznog letka, gde su na ispitu pali on i njegov tadašnji šef Zlatan Milosavljević. Otkako je postao rukovodilac odmah je zaseo u državni auto i koristio ga 24 sata, patrolirao je i danju i noću po gradu kako bi ga svi videli koji ga poznaju da je on postao glavni baja (pa je čak vikendom vozio svoju ženu, drugare i prijatelje). Njegova supruga Biljana Miletić je direktor Poreske uprave Požarevac, a postavljena je uz pomoć političke podrške svog kuma Baneta Spasovića i kontroverznog poslanika Veroljuba Arsića.

Međutim, pojedine kolege jedva čekaju da joj vide leđa, jer se nadaju da će je skloniti sa te funkcije. Miletići poseduju nekoliko nekretnina, a Goran je tužio BIA - u zbog stana. Oni su pravi primer kako brak treba da funkcioniše, zapravo Miletić je kao operativac često išao sa suprugom kolima na jutarnji topli obrok, ali otkako je postao šef to ređe praktikuje.

Prema određenim izvorima, šuška se da kada postave novog direktora BIA da će postaviti i novog šefa požarevačke BIA - e.

Miletićeva desna ruka je mladi operativac Milan Smiljić, simpatični momak sa kratkom frizurom i bulevarskim rečnikom. Završio je srednju Tehničku školu u Kostolcu i Policijsku akademiju.

U vreme Saše Mitrovića nekadašnjeg načelnika požarevačke policije, Smiljić je bio jedno kratko vreme komandir policije u Kostolcu, nakon toga odlazi u V. Gradište, i 2018. godine uz podršku Gašićevog brata Bobana Kostića državnog sekretara u ministarstvu za poljoprivredu prelazi u BIA - u.

Inače sa Bobanom Kostićem se često čuje i viđaju se u beogradskim kafićima i restoranima. Takođe, sklon je da etiketira ljude bez osnova kao i njegov šef Miletić. Često je bio primećen kao posmatrač kada su opozicione partije imale političke aktivnosti u centru grada.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane