Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Funkcioneri LSV u Zrenjaninu, stranačkoj bazi, redom, u foteljama

Čankolisci skidaju kajmak

Nakon „samo" 31 godine na čelu Lige Socijaldemokrata Vojvodine, Nenad Čanak je u pohlepnom vulgarnom višestranačju, i dalje vlasnik bezobrazno šuplje-praznih parola, tipa: „Vojvodina - Republika, Di su naši novci...". Istovremeno, prezadovoljen je i predsednik ove rijaliti stranke večitih funkcionera, koja se iz državnih, pokrajinskih, gradskih i opštinskih kasa nemilice „hrani" narodnim parama. Funkcioneri LSV-a, (pr)overenog partnera režima i vlasnika parčadi vlasti, „pažljivo su zauzeli" čak 36 direktorskih fotelja po Banatu, Bačkoj i Sremu.

Zoltan Horvat

Svi „apetiti" svih funkcionera ove male stranke su „namireni", jer se idealno pozapošljavaše i supruge funkcionera, članovi familije i još neki direktni „čankolisci"...

U Zrenjaninu, uporištu i funkcionerskom „rasadniku" stranke, Bojan Kostreš, na direktnoj vezi sa Goranom Kneževićem, Branislav Bogaroški, Dejan Čapo, Aleksandar Marton, Predrag Perkić, Vlada Tešić, Vlada Milošev... naprosto „plivaju" u privilegijama.

Počev od 12 godina foteljaškog ulupavanja u lokal DOS-ovskom ničemu od vlasti, sve su rasprodali: čast, obraz, moral, odbornike za lopovluk vlasti od strane SNS-a, naobećavali se lagarija članovima stranke i lakovernim banaćanima, bačvanima i sremcima...

I Dom učenika srednjih škola „Angelina Kojić - Gina" u Zrenjaninu, koji već dugi niz godina, po Knežević - Kostreš pajtoskom ključu, pripada banatskim skakavcima (nadimak ligaških foteljaša), klasičan je primer, kako uništiti sve dobro, za račun „šake" alavih.

Dom učenika je od 2000. do 2015. godine, kao izuzetak u poimanju rukovođenja i ostvarenim rezultatima, mukotrpno, ozbiljno i planski, izgradio imidž možda najbolje ustanove ovog tipa u Vojvodini. Rukovodstvo zrenjaninskog Doma učenika je do 2015. godine izgradilo, praktično sve, da može samostalno voditi brigu o svim sopstvenim potrebama: Dom ima sopstveni bunar, zdravu pijaću vodu i sopstveni prečistač, sopstveno grejanje sa toplotnim pumpama i klimatizaciju, gde je autonomnost objekta u korist svih korisnika usluga - učenika iz svih krajeva Banata, dignuta na najviši nivo.

Ponos Doma je, uz novosagrađeno stambeno krilo, bila, izvanredno isplativa mini solarna elektrana, instalirana, po svim bezbedno - tehničkim karakteristikama, na krovu zgrade od strane izvođača, državne firme Automatika iz Beograda.

Zrenjaninskoj LSV „centrali skakavaca" zasmetalo je samostalno i odgovorno ekonomsko poslovanje Doma učenika, pa je, nakon razgovora na relaciji Knežević - Kostreš, doneta odluka, da retko uspešnu ustanovu vodi, „(pr)overeni zrenjaninski „skakavac".

Izbor je pao na Vladu Vasiljeva, po LSV ključu, funkcioner stranke na platnom spisku ovdašnje Narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin". I bi, što u slučajevima LSV-a, mora biti...neodgovorno preuzimanje uspešnog, i pretvaranje uspeha u neuspeh i papazjaniju..

Novembra 20015. godine, bez podrške svih članova upravnog odbora (osmoro), Vlada Vasiljev je, voljom ovdašnjih vlasnika vlasti, imenovan za novog v.d. direktora, ali je konkurs morao biti ponovljen. Na ponovljenom konkursu aprila 2016. godine, ponovo bez podrške novog upravnog odbora, Vasiljev je izabran od vrhuške LSV-a, da preuzme uspešno poslovanje Doma učenika. Nadobudni, i do sopstvenog očaja nesposobni v.d. direktora, latio se posla i počeo da radi ono što najbolje zna, eliminaciju dokazano sposobnih u Domu učenika. Tokom 2016. godine, na udaru uskogrudo - plitko stranačkih i obesnih, prepunih neznanja, pakosti i zavisti, našli su se smenjeni direktor Goran Petković, šef ishrane Rade Lazić, ekonom Ivica Paunov, sekretar opšte službe, diplomirani pravnik Milan Popović, šefica računovodstva Mirjana Jovanović i njen sin, Gordan Latković.

Epilog je bio neminovan, i za Dom učenika razarajuće katastrofalan, usledili su otkazi uspešnim izgađivačima ekonomski „sigurne kuće" za više stotina banatskih učenika. Sem radnji o glavama zaslužnih, Vlada, novi „skakavac" u Domu učenika, latio se „slatkih" stranačkih „navika". Tako je 2. decembra 2015. godine potpisao rešenje o kupovini novih zimskih guma na putničkom vozilu Škoda - Sedan, koje je Dom spremio za prodaju, a gde stare gume nisu bile rashodovane?!? U Dom je sutradan stiglo 8 novih guma, za jedno jedino vozilo na raspoganju?!? Već 22. decembra, na licitaciji Škode Sedana, bez saglasnosti upravnog odbora, vozilo je prodato. Istog dana, poručena je i roba za kuhinju, pokretni „švedski sto" za iznos od 560 hiljada dinara sa pdv-om, iako je drugi ponuđivač bio spreman da ga isporuči za 2.500 evra bez pdv-a?!?

Usvojen je i završni račun za 2015. godinu, bez saglasnosti predsednika i članova upravnog odbora. Marta 2016. godine, opet bez saglasnosti UO, prodato je i jedino transportno vozilo Fiat Diablo, korišteno za distribuciju hrane po školama i prevoz učenika?!? V.d. direktora Vlada Vasiljev je usput, 'ladno, krenuo sa naplatom korišćenja privatnog vozila Pežo 407 BG 614 * DE, u službene svrhe?!?

Isplate su vršene uredno, prvom vlasniku Pežoa Aleksandru Kitanoviću iz Beograda, da bi kasnije, retko sposobni Vlada Vasiljev, preveo automobil na sopstveno ime, i još 'ladnije, naplaćivao korišćenje privatnog automobila u službene svrhe! „Uspešno" je ukinuta i Likovna kolonija - Crtež, sa radom od 25 godina!

I najzad, kako i priliči poslovnim „genijima" iz redova „banatskih skakavaca", Vasiljev je, uprkos sudskoj zabrani, naredio, i otpočeo sa rušenjem 18. jula 2016. godine čelične konstrukcije Mini solarne elektrane sa stabilnog objekta, a ne i sa montažnog?!? Ovaj i ovakav poslovni idiotizam, a la liga - bez briga, uprkos novoj sudskoj zabrani, nastavljen je 23. jula iste godine skidanjem fotonaponskih kolektora?!?

Vrhunac krimogene bahatosti je „zaboravnost" v.d. direktora da, i pored namenskih sredstava na raspolaganju, 3,7 miliona dinara koje je ostavilo prethodno rukovodstvo Doma učenika, ne isplati montažeru mini solarne elektrane, državnoj firmi Automatika d.o.o. iz Beograda.

Beogradska firma je, kao vlasnik montažnog dela skinute opreme, naravno, tužila Dom učenika za dug, predmet se nalazi u sudskoj proceduri, a ligaški dunster „menadžeri", poput v.d. direktora Vlade Vasiljeva, i nešto kasnije njegovog v.d. naslednika Branislava Đorđevića, ne da nisu ostvarili planiranu dobit od električne energije iz mini solarne elektrane, već su skinuli opremu u vlasništvu beogradske firme Automatika.

Sva „pamet" LSV u Zrenjaninu (pre)stala je u Dom učenika, gde, niko od učesnika ovih o ovakvih krimogenih radnji, ne da nije odgovarao, ne pada im na pamet da preuzmu odgovornost...Takva to ljudska sorta, navikla još iz vremena DOS-a, gde za 12 godina direktnog učestvovanja u vrhu lokalne vlasti, nije uspela da izgradi fabriku vode!

U međuvremenu, postavljen je novi LSV direktor, Dobrica Brdarić - Džoda, koji, siroma', i ne zna u šta se upetljao.

Za samo dve godine, takva je beda „navučena na vrat" ustanove, do juče za primer, da je pitanje, kako se i kada može popraviti stanje. Ceh, sudski i preostali, za idiotsko poslovanje bahatih „banatskih skakavaca", platiće gradska kasa svih građana Zrenjanina.

Ovo je možda stoti jubilarni slučaj, gde se novcem svih građana Zrenjanina „pokriva" ofirani kriminal obesnih funkcionera, zagledanih u sopstvena uveličavajuća ogledala sitnih duša i prevaranata!

Istovremeno, nakon petogodišnje uporne i mučne sudske borbe, i isplate svih prinadležnosti nezakonito otpuštenima, Goran Petković, Rade Lazić, Ivica Paunov i Milan Popović, vraćeni su na (degradirana) radna mesta u Domu učenika, dok je Mirjana Jovanović otišla u penziju, a njen sin poslovnu sreću, daleko i što dalje od banatskih „skakavaca", potražio u Irskoj.

Puj pike, ne važi, 'ajmo jovo - nanovo, pa, ligaška funkcionerska bratija sada predlaže, ponovno montiranje Mini solarne opreme na krov upravne zgrade?!?

Alo, ima li tu normalnih???

U međuvremenu, dok se ekonomski iscrpljuje sve čega se do'vate, vole al' ne um'u, svi funkcionerski apetiti su u Domu učenika namireni, nekim bivšim direktorima su pozapošljavani i sinovi, stimulacije podobnima su 30, plus protivzanitih 20 procenata, „milina i raj" za bespogovorne poslušnike dogovora, katastrofalnog za Zrenjanin, Knežević - Kostreš.

Vest da bi jedan član gradskog odbora LSV-a mogao biti novi vaspitač u Domu, a od škole ima tri razreda, dva odmora i kupljenu diplomu, savršeno se uklapa u direktan prenos LSV-a građanima Zrenjanina: Apamo, ćapamo, za ništa ne odgovaramo, retko smo nesposobni, al', može nam se,"štite" nas od odgovornosti, ovdašnji neodgovorni, al' dugovečni, vrhunski nesposobni vlasnici vlasti.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane