Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Vapaji vernika sa Banovog brda, parohijana crkve Sv. Đorđa

Srebroljubci u mantijama

Gospodinu MILOVANU BRKIĆU Glavnom i odgovornom uredniku Magazina TABLOID

***

Poštovani i uvaženi dragi brate i Gospodine Milovane,

MOLIMO VAS, ako ste u mogućnosti, OBJAVITE OVO NAŠE PISMO u Vašem Magazinu TABLOID.

Mi vernici, sa Banovog brda - Čukarica, članovi smo SPC-e, neki od nas smo članovi i Crkvenog odbora hrama Svetog Đorđa na Banovom brdu . Po zanimanju smo: lekari, profesori, pravnici - advokati, službenici, radnici, stari i mladi, većina smo starosedeoci ovog dela našeg prestonog grada Beograda.

Zbog raznih afera i skandala u Patrijaršiji beogradskoj SPC-e: slučaj vikarnog episkopa i starešine spomen hrama Svetog Save Stefana Šarića, zbog otmice i mučenja studenta Akademije SPC, Marka Žarkova a zbog iste devojke - što je šokiralo javnost, kao i nemoralno ponašanje profesora na PBF protojereja Vladimira Vukašinovića, prema studentkinjama istog fakulteta o čemu je javnost upoznata, a svi vernici su uznemireni i ogorčeni. Posebno smo šokirani što patrijarh Irinej Gavrilović ne reaguje "praveći se toša", da kao tobož nije ništa čuo, i time urušava ugled SPC i umanjuje svoj lični autoritet.

Razlog zbog čega se na ovaj način vama obraćamo je ovo što sledi ;

Dobronamerno i iskreno u oktobru 2018. g. smo uputili molbu patrijarhu Irineju, da razreši dužnosti penzionisane parohe pri hramu Sv. Đorđa, što smatramo da je normalno i Da postavi iskusne i aktivne duhovnike. Zamislite nije ništa preduzeo, tako da sada ima trojicu penzionera, plus i jednu upražnjenu parohiju sa koje je u maju ove 2020. godine uklonjen sveštenik Nenad Prodić, notorni alkoholičar, a zbog fizičkog napada na svoju suprugu i zbog posedovanja oružja ( O tome su pisali dnevni listovi ).

Za ovakvo stanje u hramu Sv. Đorđa je doprineo nazovi sveštenik Slavko Božić, poznati alkoholičar, penzioner, a još je na parohiji, i ako jedva hoda. Ne može sam da služi u hramu, jer je povređen sa rukom u zavoju, tako da biva na sablazan svima. Rođen je u Bosni.

Svšteničku službu je počeo na Kosovu, uz pomoć svoje tetke pokojne FEVRONIJE BOŽIĆ, dugogodišnje igumanije manastira Pećke Patrijaršije. Zbog njenih zasluga za SPC, njen bratanac Slavko je prešao u Beograd i dobro se obogatio na nedopustivo velikoj parohiji plus i kao starešina hrama.

Koristeći takvu zaštitu, radio je šta god je hteo. Za skoro 40 godina kako je ovde, on je maltretirao, cinkario i oterao nekoliko čestitih sveštenika, jer nije mogao da ih eksploatiše, da ćute i da mu pomažu u njegovom nesvešteničkom ponašanju. ( Ovo može da potvrdi još živi, izuzetno savestan i čestiti, decenijama naš elitni paroh Protojerej TOŠA JOVANOVIĆ). Najviše se trudio da na sve načine sebi stekne ogromno materijalno bogatstvo, u čemu je i uspeo.

Poznato nam je da se sudio oko kuće u Lješkoj ulici. Sagradio je kuću u Žarkovačkoj ulici br. 25, a sada živi u svojoj kući u ul. Nemirovič Dančenka.U početku kao siromah, je stanovao u crkvenom stanu u ul. Žarka Pucara br. 12. stan 49. a taj stan je uspeo da prevede u vlasništvo Prota NEDELjKO BOŽIĆ, penzioner a još na parohiji pri našem hramu Sv. Đorđa (brat od strica prote Slavka). Prema izvoru informacija iz Patrijaršije, to je odobrio pokojni Patrijarh PAVLE. Pa zašto to ? Što mu Pavle nije poklonio svoju kuću u Kućancima u Slavoniji ?

NEOBORIVI DOKAZI O „ POŠTENjU i SPOSOBNOSTI" prote Slavka Božića :

U saradnji uz pomoć svojih prijatelja, prote RADIČA RADIČEVIĆA i prote ZORANA GRUJIĆA, koji su kao i SLAVKO , došli sa Kosova u Beograd, udruženim snagama, kao investitori u izgradnji više stambenih objekata, prodavajući stanove, stekli su veliki broj nekretnina u Beogradu.

USLUGA ZA USLUGU - JA TEBI -TI MENI ! MI VAMA - VI NAMA !

Dolaskom u Beograd prota RADIČ je postavljen za paroha u našem hramu Sv. Đorđa. Brzo je napredovao za paroha Saborne crkve i dobio mesto Arhijerejskog namesnika grada Beograda. Zbog starosti i bolesti patrijarha Pavla, Radič je o svemu odlučivao u Patrijaršiji, za ličnu korist.

Kakvim se sve marifertlucima prota Slavko služio, evo primera :

1992 ili 93 . r. iz Pariza je došla vaspitačica g-đa Milka i Slavko joj je dao u zakup parohijski dom u crkvenoj porti gde je ona otvorila Vrtić pod imenom „ PLAVI ANĐEO".

Prota Slavko je na svim TV stanicama i u dnevnoj štampi u to vreme REKLAMIRAO KAO „PRVI CRKVENI VRTIĆ U SPC " ZA PREDŠKOLSKU DECU. To je bio privatni vrtić, samo u crkvenom domu. Bilo je baš dosta dece, jer je cena bila povoljna za roditelje. Misleći samo na dobit, prota Slavko sa g-đom Milkom išao na građanski sud i dao otkaz za korišćenje crkvenog doma i na silu izbacio stvari i inventar vrtića, što je delovalo sablazno, i nedostojno jednog sveštenika i same Crkve. O tome je tih dana sa zgražavanjem pisala i dnevna štampa.

Tada je Slavko osnovao Crkveni vrtić pod nazivom „ĐURĐEVAK"i zaposlio kao Upravnicu KATICU RADIČEVIĆ ,suprugu svog prijatelja i pajtaša prote RADIČA. Cena je bila previsoka pa se smanjio broj dece i vrtić je otišao pod stečaj i bio je ugašen. Tako, g-đa Katica, primajući veliku platu a Crkva na takvu osnovicu uplatila je doprinos PIO fondu za samostalne delatnosti, zbog čega je ostvarila veliku penziju. Ovo nam je potvrdio izvor informacija iz Patrijaršije, kao i nekoliko Crkvenih odbornika našeg hrama Sv. Đorđa.

ponašanju i biznisu prote Slavka, znaju žitelji Čukarice. Ali zbog „ usrdnih molitava" njegove tetke FEVRONIJE igumanije u Pećkoj patrijaršiji i zaštite od strane prote Radiča - Slavko je bio nedodirljiv i tako je stekao veliko materijalno bogatstvo i nekretnine.

Patrijarh Pavle je sa Kosova sa sobom doveo dosta sveštenika, čije je geslo bilo : „Razbili smo u Patrijaršiji crnogorski lobi, još bosanski, pa ćemo mi vladati u Beogradu ". To se i desilo. Doveli su u Beograd koga su hteli - svoje rođake, kumove i bogate sa devizama.

Ti sveštenici sa Kosova su vrlo složni. Tako je naš paroh Slavko Božić, nekoliko godina pomagao i vodio u parohiju studenta Predraga Timotijevića, sada paroha i Starešine hrama Sv. Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj kosi, inače sina rektora Bogoslovije u Nišu -Protojereja Milutina Timotijevića i školskog druga i zemljaka patrijarha Irineja Gavrilovića i dugogodišnjeg njegovog najbližeg saradnika u Nišu kad je patrijarh Irinej preko 30 godina proveo kao niški vladika.

Tako su sinovi prote Slavka i ako loši đaci, ipak su završili srednju Bogoslovsku školu u Nišu kod rektora Timotijevića.

Stariji Slavkov sin DAMJAN BOŽIĆ, je završio i fakultet - SPC u Čikagu - čak je tamo i „ doktorirao ". U Čikagu se i oženio sa Amerikankom vere protestantske. Brak im nije održan - razveden je. Ona je tamo ostala a „Dr" je sada đakon Saborne crkve u Beogradu, službenik u Patrijaršiji i Urednik je Pravoslavlja - novina SPC.

Drugi, mlađi sin Slavkov BOJAN BOŽIĆ je završio Bogosloviju u Nišu - kod Timotijevića i počeo je studije a nije ih završio - na PBF u Beogradu. Kao takav, ipak je rukopoložen i sada očekuje parohiju u Beogradu - verovatno da nasledi svoga oca Slavka ?

Slavkova ćerka Snežana radi u Patrijaršiji a supruga je sveštenika Gorana Mijailovića. Taj zet Slavkov Goran je promenio tri parohije i sada je paroh pri hramu Sv. Preobraženja Gospodnjeg na Vidikovcu. Slavko mu kupio stan na Banovom brdu. Ima se može se.

NAPRED POMENUTI SLUČAJ našeg bivšeg paroha NENADA PRODIĆA je katastrofa i bruka za našu Crkvu i svešteničko zvanje. On je bio đakon u našem hramu i poznat kao alkohiličar i strastveni pušač cigareta. Izbegavao je Bogosluženja, u parohji je bio neodgovoran, pa su mnogi parohijani tražili njegovo izuzeće. Kao takvog patrijarh Pavle nije hteo da ga rukopoloži. Ali na zauzimanje prote RADIČA, Nenada je u čin đakona rukopoložio drugi vladika koga je Radič dobro nagradio.

TAKVOG SVEŠTENIKA je Slavko držao kao blagajnika hrama Sv. Đorđa, jer mu je bio poslušan bez pogovora. Zbog toga je na predlog Slavka i Radiča i postavljen na parohiju 2010 godine, i to je bila velika greška, pa je sada u maju ove 2020 godine - suspendovan i predat je na Crkveni sud. Evo već šest meseci nemamo paroha u toj parohiji koju sada opslužuju penzioneri pri hramu - SLAVKO, NEDELjKO i ČASLAV, koji ni svoje velike parohije ne mogu da opsluže. PITAMO, KAKO ĆE DA POSTIGNU KAD SADA POČNU SLAVE U PAROHIJI i DRUGE OBAVEZE ?

Pomenuto stanje u našem hramu, uklapa se u opšte katastrofalno stanje u Patrijaršiji beogradskoj i govori o dvostrukom moralu i pohlepi za materijalna prolazna zemaljska blaga kod patrijarha Irineja Gavrilovića koji je izabrao sebi za vikara Stefana Šarića, koji je više posvećen zemaljskim stvarima nego nebeskim.To su najamnici u Crkvi.

U NAŠEM HRAMU SV. ĐORĐA vodi se velika bitka ko će doći na upražnjene velike četri parohije (tri penzionera i alkoholičara i siledžije Nenada Prodića) ?

Prema saznanjima iz Patrijaršije to su : sveštenik ZORAN RADOJEVIĆ, sin Milete Radojevića inače ministra vera u Vladi Srbije ( ZORAN je zet prote Nedeljka Božića, i BOJAN BOŽIĆ, sin prote Slavka ovdašnjih penzionisanih paroha ). Biće tu još kandidata, najverovatnije čiji su očevi bogati sa evrima i dolarima. To su kriterijumi patrijarhovi !

Ove parohije ne mogu dobiti pravi duhovni pastiri već podobni i bogati sa evrima!

PITAMO PATRIJARHA : Zašto ne rukopolaže čestite kadrove teologa iz Beograda koji imaju troje čak i po četvoro dece a drži penzionere ? To nije hrišćanski, teško njemu !

U BIBLIJI PIŠE : „ Proklet je svaki koji delo BOŽIJE VRŠI SA NEMARNOŠĆU " .

SVETI VLADIKA NIKOLAJ VELIMIROVIĆ KAŽE : „ ZBOG GREHA I BEZAKONjA STAREŠINA NARODNIH I CRKVENIH i KAD SE POGORDE SVOJOM SILOM ili BOGATSTVOM, TADA BOG KAŽNjAVA i STAREŠINE i NAROD. A ORTAKLUK SA ZLIMA DONOSI SVIM ORTACIMA ZLO ".

Naš Spastelj kaže : „Većma se treba pokoravati bogu nego li ljudima".

Ovo naše pisanje nije glas puke kritike i sud patrijarhu Irineju Gavriloviću, već vapaj za istinom - koja je Hristos gospod - i ljubavlju koja je bogočovek i spasitelj naš. Zato se nadamo da će pravi vernici steći takav utisak !

Mi vernici, ne smemo da ćutimo kadje odbrana naše Svete vere Pravoslavne u pitanju i opstanak našeg naroda urožen, zato se obraćamo Vama brate Milovane da napred iznete istinite argumente i neoborive dokaze objavite u slobodnom i nezavisnom Magazinu Tabloid.

Sve napred izneto se može lako proveriti i niko to ne može osporiti. Patrijarh Irinej zabranjuje da se o problemima u Patrijaršiji javno govori ili iznosi u javnost, već je on umislio, a tako i postupa, da samo on i njegovi korumpirani najbliži saradnici imaju pravo da rade šta god žele i da nikome ni za šta ne odgovaraju. Njima je lepo, žive lagodno u izobilju.

Patrijarh zaboravlja da svako mora umreti i da će izaći pred Pravedni sud Božiji i za svoja dela biće nagrađen ili osuđen. Ne opravdavaju ga njegovih 90 godina i velike obaveze koje ima, ali ne sme da sudi krivo i da nekome bude majka a nekome maćeha - što kaže naš Srpski narod. Zato nas GOSPOD OPOMINjE da se popravimo dok još nije kasno.Budimo pravi HRIŠĆANI

Zašto se plaši moćnika ovoga sveta. Zašto je razčinio čestitog vladiku ARTEMIJA i mladog divnog i obrazovanog duhovnog pastira vladiku JOVANA PURIĆA, koji ga nasledi u njegovoj bivšoj eparhiji niškoj. Kako misli da izađe pred Svetog SAVU. Uzalud je Spomen hram i ostali ukrašeni hramovi, freske, zlatni putiri i odežde ako nam narod izumire - nestaje? Ovo rekosmo da duše svoje spasemo! Na Svetog Apostola TOMU 2020. godine, u Beogradu.

(Svako dobro od BOGA žele VAM VERNICI sa Banovog brda i parohijani pri hramu Sv. ĐORĐA)

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane