Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Otimaju i Prosvetinu knjižaru „Geca Kon"

“Renoviranje” će otvoriti Vučić

Građanima Srbije ostale su u sećanju 24 sporne privatizacije iz perioda žute vlasti, Dinkićeve privatizacije koje se nalaze na listi Brisela. Brisel je naložio Srbiji da se te privatizacije preispitaju jer je to jedan od uslova za ulazak u EU. ''Prosveta'' je na toj listi.

M. Hadžić

Zahvaljujući brojnosti radnika, sindikalnom organizovanju i štrajku koji je 2010. godine trajao 252 dana, ugovor sa kupcem IPS" MEDIA II" D.O.O., vlasnik Dejan Pantović je raskinut a ubrzo njegove knjižare „Mamut" zatvorene. Pre 10 godina Prosveta je imala 91 zaposlenog i dva sindikata. Danas ima samo 7 i za koji dan ostaje bez radnika, ali ostaće Odbor direktora sa iznajmljenim prostorom za njih i knjigovodstvena agencija da im isplaćuje naknadu iz sredstava od zakupca!

Vučić je 2013. rasformirao komisiju za preispitivanje sumnjivih privatizacija pod izgovorom da država za to nema para. Ne zaboravimo da je isti problem imala i Hrvatska i morala je da preispita svoje sumnjive privatizacije pre ulaska u EU.

Prosveti se ponovo sprema novi gazda jer ovoj vlasti je lako, prodaje celu Srbiju, a knjižara „Geca Kon" je na dobroj lokaciji, postoji od 1901.

Ministarstvo privrede imenovalo je upravu preduzeća ljude iz svojih stranačkih redova.

Zastupnik kapitala koji je i generalni direktor je dr Branislav Vukasović, u ministarstvu ga zovu Bane. Bane ne bi mogao da ima dve funkcije, i zastupnik i direktor što znači da samog sebe kontroliše, ali Bane kaže da zakon to ne brani. Vukasović nije u radnom odnosu u Prosveti, ima neki poseban ugovor koji niko nije video. Ko je taj ugovor potpisao, ne zna se. Možda je potpisao sam sebi.

S" obzirom da je Vukasović i sudski veštak za finansije i računovodstvo pored stranačke podobnosti sposoban je i pouzdan da obavi sve zadatke, da prvo uklopi sve brojke, troškove renoviranja knjižare „Geca Kon" za koje je izdvojeno kako kaže 24+5 miliona = 29 miliona dinara. Od toga 24 miliona dinara košta samo renoviranje a dodatni troškovi sa PDV-om još 5 miliona dinara. Iako po nekom zakonu nema PDV-a za ovu vrstu posla, Bane kaže i to će se uplatiti investitoru kojeg je doveo predsednik Odbora direktora Miloš Stojiljković (odbornik na Zvezdari).

Vukasovićev veliki rad, napredak i sposobnost je bila tako što mu je Ministarstvo privrede obezbedilo kredit od Fonda za razvoj u iznosu od 74 miliona dinara tokom 2019.i 2020. i time prezadužio i obezvredio Prosvetu!

Fond za razvoj je u Prosveti akcionar sa 17% udela. Razlika od 29 miliona dinara za sanaciju knjižare do 74 miliona dinara je u plaćanju dugova, nije bilo mnogo, isplatu zarada i još je ostalo na računu da se nađe Odboru direktora kad ostanu sami bez ikakvog uvida u to.

Tako prezadužena kreditima posle renoviranja knjižare, Prosveta se predaje JP „Službeni glasnik" po Ugovoru o poslovno tehničkoj saradanji na 5 godina sa 6 radnika ( jedna radnica je odbila da pređe zbog nepoštovanja ugovora) kao i ostatak imovine i sve to po ceni od 600 hiljada dinara mesečno. Samo knjižara „Geca Kon" koja je na najboljoj lokaciji ima 572 m2 a uz to ide i ostatak imovine.

Poznavaoci radova tvrde da je sanacija knjižare isuviše skupa. Za iznos od najmanje 200 hiljada evra mogla je da se sagradi i nova zgrada. Tehničku dokumentaciju izradio je „Arhiform" d.o.o. Beograd a izvođač je DN&T INVESTING GROUP d.o.o. Beograd, datum i broj prijave radova ROP-MSGI-8484-WA-8/2020. od 13.08.2020. a kako to biva u Srbiji bez ugradnje nema izgradnje. Bio je i podizvođač radova, to još nismo saznali. Ko je?

Sve odluke donosio je Odbor direktora uz saglasnost Ministarstva privrede a koliko saznajemo Banetu je glavni saradnik bio Dragan Stevanović Boske iz Ministarstva privrede.

Član Odbora direktora je Igor Kabiljagić koji je zaposlen u Ministarstvu privrede i kao takav ne bi mogao da bude član odbora.

Sve ovo sa Službenim glasnikom je samo farsa kako bi se kasnije Prosveta prodala.

Da nije tako ne bi Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji bio tajna, a tajna se krije u članu 9 koji dokazuje da će biti prodaja jer u istom piše „Ovaj ugovor prestaje u slučaju prodaje kapitala, odnosno imovine, zakupodavac zadržava pravo na jednostrani raskid ugovora sa otkaznim rokom od 30 dana od dana pismenog obaveštenja zakupca"

A tim istim članom nije predviđen povraćaj naslednicima Gece Kona, jer je knjižara predmet restitucije. Bane kaže ako sud presudi u korist Jevreja, treba da prođe najmanje 5 godina da bi im vratili knjižaru, a država ima i odgovor kako je mnogo uložila u knjižaru a Jevreji nisu ništa uložili, pa im neće vratiti knjižaru „Geca Kon".

Prosveta je otvoreno akcionarsko društvo, većinski vlasnik akcija je država, državna preduzeća 89%, 11% su akcionari, fizička lica, svi će biti prevareni, ostaće bez akcija. Sve odluke su donete bez odluke skupštine preduzeća što dokazuje bahatost Odbora direktora Ministarstva privrede.

Glavni akteri ovih odluka i poslova su Branislav-Bane Vukasović, Miloš Stojiljković, i Igor Kabiljagić sa Draganom Stevanovićem.

Da li ova družina završava Dinkićev posao ili sve to preuzima naprednjački kartel. Bane se hvali kako će na otvaranje renovirane knjižare doći predsednik Vučić. Ništa bez njega. On pokriva sve pljačke.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane