Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

SNS muževi, supruge i rodbina „zarobili" srednji Banat

Zveckanje punih džepova funkcionera -jače od zavijanja praznih želudaca

Gurnuti bezočno sopstveni narod u siromaštvo, jedan je od „najačih aduta" vlasnika crveno - crne vlasti, za „legitimno i legalno" bogaćenje šake ljudi u srednjem Banatu. Nekadašnji ubitačno jak privredni centar Jugoslavije, sveden je na pedantnu kontrolu siromašenja raje od strane stranačkih pokrajinskih poverenika (čitaj: kolovođa prebogatih novokomponovanih budža). Vladimir Galić, advokat iz Kikinde, pokrajinski sekretar i stranački poverenik za srednji Banat, praksu pedantnog rasturanja svega živog u opštini Nova Crnja, preneo je u Zrenjanin.

Zoltan Horvat

U opštinama Zrenjanin, Novi Bečej, Nova Crnja, Žitište i Sečanj, direktno se truju ljudi, zemlja, voda i vazduh, gde stotinak stranačkih funkcionera, bez ikakve odgovornosti, „planduje" i „pelješi" 130 hiljada stanovnika. Pod direktnom kontrolom centrale SNS-a, što siromašniji grad ili opština, tim veće gomilanje bogatstva privilegovanih. U stvaranju ovdašnje nove, da te Bog sačuva „elite", aktivno su uključene, prvenstveno, supruge funkcionera, sinovi, ćerke, i preostala rodbina...sa nekolicinom podrazumevajućih pajtosa.

U opštinama Žitište i Nova Crnja, galopirajuće siromašenje raje je, ima li veće sramote i poniženja, transparentni „adut" vlasnika vlasti. Pa, kaže, ako je Miroslav Lekin iz Srpske Crnje, desna ruka - levi džep poverenika Galića, „veličanstveno sposoban" čovek.

Kao zaposlenik u JKP „8. avgust", sem redovne plate nema ni obavezu da godinama unazad dolazi na posao, al' ima, takođe „sposobnu" suprugu. Gosn' Miroslav, sem obaveza da organizuje žurke, prijeme i lov privilegovanih u opštinskom ataru, ponosan je na suprugu mu, Ana Mariju, aktuelnu predsednicu skupštine opštine.

Ova gospođa, veoma pedantno vodi računa o narastajućem eksplozivnom standardu svoje porodice, pa, valjda jedino ona može, legitimno i legalno, da dobije 1,5 miliona dinara za kupovinu stotinak ovaca. Ana Marija je time postala i stočarka, a, kako navode tamošnji nadležni, ona je i buduća ratarka, jer joj se sprema i dodela plodne zemlje.

Uz dva nova traktora i pripadajuću mehanizaciju pride, tu je i porodični stan u centru Srpske Crnje, koji je, po sopstvenom priznanju za ponos, i za ogromne zasluge za razvoj opštine, dobijen u zakup na 99 godina, uz mesečnu kiriju od basnoslovnih, jednog jedinog dinara!!!

Fenomenologiji megauspešnih bračnih parova u opštinskoj SNS politici, pridružuje se Cvijan Milošević, zamenik direktora JKP „8. avgust". Ovaj, takođe sposoban opštinski menadžer, ponosan je na rođenu svastiku Andreja Vučića, suprugu mu Mirjanu, odbornicu iz redova vlasnika opštinske vlasti.

Mirjana je i šef računovodstva u Domu zdravlja u Srpskoj Crnji, usput je i vlasnica privatnog građevinskog preduzeća „Cvijan M". Sve živo što se radi u opštini, a finansira budžet, siromašan k'o crkveni miš, odrađuje „Cvijan M". Dal' mu ovo dođe k'o veličanstvena zaj...sa narodom, al', poverenik nema, baš ništa protiv. Naprotiv!

Dejan Stojanović, nesuđeni predsednik opštine, rodom iz Vojvode Stepe, takođe desna ruka - levi džep poverenika i miljenik Zorana Kuburovića, šefa odborničke grupe SNS, ima privatnu firmu „Delta Šped". Špedicija-šverc, uz navodno sklanjanje smeća sa mnogobrojnih lokacija koje samo jednima te istima donosi bogate profite, „pojačana" je Dejanovom suprugom iz pokrajinske eko inspekcije, bliske Galiću. Ni Milan Šuša, osuđenik za proneveru opštinskog budžeta koji je razvio bliske poslovne odnose za predsednicima opština, ne zaostaje u biznisu.

Njegova sestra takođe ima firmu, koja na pomen neke akcije gde se muze opštinska kasa, ne mora da stane u red. Lako i efektno, posao se dobija, odradio ne odradio, uz uredne avansne isplate.

Da se ne radi o situaciji, moj do moga..., već isključivo, njihovi do njihovih, govori i firma ZZ Plast, u vlasništvu ćerke Zorana Zečevića, sive eminencije svih opštinskih vlasti poslednjih decenija. „Junak" ne tako davnih vremena kada je u bivšoj firmi Lipar „cvetao" težak kriminal, gde je 250 radnika ostalo bez posla, „ugradio" se, i „ugrađuje", bez ikakvih problema. Idealan biznis za muževe, supruge, sestre..., kud ćeš lepše za vlasnike vlasti.

Da se ne zaboravi ni Nemanja Erceg, brat Vladimira Galića, naravno, pokrajinski pomoćnik nečega. Trenutno je SNS poverenik za opštinu Nova Crnja, gde ćeš i šta ćeš crnje od jedne od najsiromašnijih opština u Vojvodini. A eno i vaskrslog odbornika SPS-a, Milana Todorova, bivšeg predsednika opštine, supruga mu ima najjaču knjigovodstvenu agenciju u opštini, u sve većem im privatnom hektarskom dvorištu je i glavno stovarište propale kikindske firme, nekada giganta, Toza Marković.

Ovi i ovakvi vlasnici opštinske vlasti, trguju danas tamošnjim ljudskim dušama, bogateći se na račun opštinske kase - stranačke radodajke! Još kad se oveće „parče" opštinske love redovno prosleđuje u centralu stranke, raskošne zabave privilegovanih u opštinskom Kaštelu su, zagarantovane.

Gospođa Vučurević je, takođe, stranački pažljivo izabrana direktorka Doma zdravlja u Srpskoj Crnji, more biti da je u rodbinskoj vezi sa Mitrom Vučurevićem, predsednikom komšijske opštine Žitište, inače redovnim „herojem" mnogobrojnih tekstova u Tabloidu. Mitrova supruga Snežana je, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga u Zrenjaninu, dakle, muž - žena - redom rodbina u direktnoj podeli vlasti i plena, filozofija je grabeža iz očiju i usta svih banaćana. Na čast i ponos advokata Vladimira Galića, pokrajinskog poverenika SNS-a za Zrenjanin!!!

Odnos muža i žene u politici srednjeg Banata može da ode i u drugu krajnost, uz, naravno, lupanje po ušima građana, što potvrđuje i slučaj zrenjaninskog JKP Pijace i parkinzi. Smenjeni direktor Ilija Mandić, trenutno volšebno zaposlen u JKP Čistoća i zelenilo, istakao se u akciji parkiranja državnih para u privatne džepove.

Naime, JKP Pijace i parkinzi redovno naplaćuju korisnicima parking prostora 30, 40 i 50 dinara po satu. U slučajevima kada uparkirani ne uplate naznačeni iznos, nastupaju kontrolori, koji pedantno kače papir na šoferšajbne, na kojima se ispisuju mandatne kazne u iznosu od 1200 dinara.

Ako u roku od 8 dana, uparkirani na šalteru JKP ne plati polovinu kazne od 600 dinara, sledi prinudna naplata 1200 dinara uz troškove od dodatnih 3000 dinara, a na scenu, umesto nadležnog javnog izvršitelja, stupa beogradska advokatska kancelarija koja nema ovlašćenje za tu delatnost.

Beogradska advokatska kancelarija je za 600 dinara, gde računa na lep profit, odnosno naplatu 3000 dinara obračunatih troškova, „kupila" potraživanja za neplaćena parkiranja, direktno od bivšeg direktora Mandića.

Time je zrenjaninsko javno preduzeće oštećeno, jer se radi o pribavljanju protivpravne imovinske koristi u vrednosti od više miliona dinara. Na hiljade opomena je ispisano, obračunato i isplaćeno, milioni ćara od koruptivnih radnji otišli su u privatne džepove.

Bivši direktor je tim povodom „fasovao" zloupotrebu službenog položaja, ne samo za navedeno, odnosno nanogicu, ali, nije aktivno uključio ni suprugu ni taštu u svoj biznis.

Pribegao je nasilju u porodici, pa se od supruge razveo, a stranački „spas" pronašao u drugom javnom preduzeću. Legalno i legitimno? U zrenjaninskim kancelarijama SNS-a na ovo nemaju komentar, trenutno se „zabavljaju" redovima, od nadirućeg siromaštva obešćašćenih ljudi, koji čekaju zaposlenje u kineskoj fabrici guma.

Ako su siromaštvo srednjeg Banata majka, otac, sestra, brat...ofiranog, k'o suza čistog SNS kriminala, blagostanje ovdašnjih vlasnika vlasti, cirka stotinak obesnih i surovih funkcionera, direktno vodi u nesreću. Sramota je to reći, ali, zveckanje punih džepova vlasnika vlasti, šake besramnih ljudi, glasnije je od zavijanja praznih želudaca.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane