Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na nišanu

Vučićeva banda ostavlja građane glavnog grada i bez pijaće vode

Ako oni prežive, pomrećemo od žeđi

Pod vlašću Srpske napredne stranke Srbija je prestala da postoji kao država, postala je privatni posed Aleksandra Vučića i njegovih poslovnih ortaka. Za razliku od prethodnika iz bivše vlasti, Vučićevi kriminalci nisu samo privatizovali firme i unosne poslove, nego su oteli ogromne parcele građevinskog zemljišta. U glavnom gradu su uzeli 105 hektara za "Beograd na vodi", Adu Huju od 300 hektara i isto toliko na novobeogradskoj obali Save, za izgradnju Bloka 18, koji bi trebalo da bude "Beograd na vodi 2". Najkrupniji plen predstavlja Makiško polje, koje ima oko 680 hektara. Prisvojili su atraktivne lokacije u Nišu, Kragujevcu i Kruševcu, uz Tamiš u Pančevu su podigli dva naselja, a privode kraju i pripremu za početak izgradnje "Novog Sada na vodi". Ostalo je još samo da se upišu u katastar, pa da i zvanično postanu vlasnici Srbije.

Predrag Popović

Veći deo svoje istorije Srbija je provela pod okupacijom. Strani osvajači su dolazili, pljačkali i uništavali, potom i odlazili. Svi su nanosili ogromnu štetu, ali niko kao Srpska napredna stranka.

Kad se oslobodi te pošasti, kad dođe do promene vlasti, Srbija će ipak ostati u vlasništvu vodećih kriminalaca iz naprednjačkog kartela.

Novac, stečen na nezakonit način, najvećim delom švercom droge i oružja, uložili su u nekretnine. Mafijaši pod režimskom zaštitom samo u Beogradu su izgradili milijarde kvadrata stambenog i poslovnog prostora. Od Borče do Labudovog brda i od Mirijeva do Surčina podigli su hiljade zgrada i komercijalnih objekata. Nekretnine od kokaina grade na obodu Beograda, kao u Rakovici, gde se celo naselje diže pored bivše farike IMT.

Povlašćeni neimari dobijaju najatraktivnije lokacije, poput one na Kosančićevom vencu. Ceo posao se odvija u skladu s pravilima organizovanog kriminala.

Mafijaši krvavim novcem kupuju podršku izvršne i sudske vlasti. Urbanistička rešenja se prilagođavaju njihovim interesima, a gradska uprava im obezbeđuje neophodne dozvole za gradnju. Sve projekte - od četvorospratnica u Krnjači, koje grada kosovski naprednjački biznismeni Peca, Neca i Leca, pa do "Beograda na vodi" - sve kontroliše Aleksandar Vučić. Iz svakog posla uzima proviziju. Nema ga u papirima, a džepovi mu puni novca stečenog preprodajom javne i tuđe privatne imovine.

Vučić nije sposoban da sam sebi pripremi ni doručak, ali zato vrlo detaljno planira prevare i ostale kriminalne kombinacije.

Pre šest godina pokrenuo je "Beograd na vodi", najveću evropsku praonicu prljavog novca. Oteo je sto hektara najskupljeg gradskog građevinskog zemljišta, a odgovornost prebacio na Narodnu skupštinu, koja je izglasala tzv. Leks specijalis, i ministarku Zoranu Mihajlović, koja je potpisala sporni ugovor s arapskom kompanijom "Igl Hils".

Po tom modelu sad priprema "Beograd na vodi 2", s druge strane Save. Već je završena planska dokumentacija za izgradnju tog Bloka 18, koji će pešačkim mostom biti spojen s prvim "Beogradom na vodi".

U novom projektu predviđena je izgradnja oko 600.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora, a glavna atrakcija biće "Operski trg", na kome će biti podignuta zgrada opere, valjda da bi naprednjačke zvezde Ceca i Aca Lukas imali adekvatan ambijent za svoje koncerte.

Proletos, usred pandemije korona virusa, u vreme vanrednog stanja, Aleksandar Vučić je održao nekoliko sastanaka s grupom biznismena iz Rusije i Azerbejdžana. Postignut je načelni dogovor o tome da oni investiraju u "Beograd na vodi 2", a pojedinosti će biti utvrđene kad se pripremi teren.

Pošto u tom pojasu, na levoj obali Save, ima mnogo sitnih pojedinačnih vlasnika, gradska uprava mora da pokrene postupak eksproprijacije i izgadnju infrastrukture. Ako zatreba, opet će raditi bageri, kao u Savamali 2014. godine. Interesi građana nisu bitni, naročito ako se kose s interesima ruskih i azerbejdžanskih mafijaša, kojima treba mašina za pranje novca.

Osokoljen sklopljenim poslom, Vučić je odlučio da istu vrstu delatnosti proširi na Makiško polje. Na 680 hektara uz desnu obalu Save, od Čukaričke padine prema Železniku, prvi je bacio oko Bogoljub Karić. Još dok je bio u bekstvu, pod optužnicom koja ga je teretila za pljačku 60 miliona evra iz državnog budžeta, Karić je sklopio kombinaciju s Vučićem.

U dve rate od po 20 miliona evra od Vučića je kupio slobodu, odnosno priliku da zastari sudski postupak, i dozvolu da na Makišu izgradi novo naselje.

Karić se u Srbiju vratio krajem 2016. godine. Nije došao praznih ruku i džepova. Dok se od srpske poternice skrivao u bivšim sovjetskim republikama, vlastima u Tatarstanu, Kirgistanu i Kazahstanu je nudio projekat "Dijadema".

Povratkom u Beograd, taj plan je posrbio u "Tesla City". Javno se hvalio da će tim projektom, vrednim tri milijarde evra, pokrenuti Srbiju, zaposliti sto hiljada radnika u građevinskoj industriji i podići naselje od 800.000 kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora.

Kao pravi dobrotvor, najavio je prodajnu cenu od skromnih 400 do 500 evra po kvadratu. Dalje od javnosti, tajno je pričao da će najkrupniji investitor biti beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko, uz koga će u poslu učestvovati i nekoliko ruskih oligarha.

- Projekat „Tesla grad" je na korak od realizacije u Makiškom polju, to je dogovoreno na sastanku u Gradskoj skupštini. Gradonačelnik Mali je izrazio zadovoljstvo rešenjem, pogotovo što će to biti na prostoru Makiša, gde ima i šume, koja će biti oplemenjena parkovskim delom. „Tesla Siti" će biti novi Singapur, a lokacija za gradnju će biti Makiš!

Na taj način ćemo pomoći razvoju naše zemlje i mladima, jer ta mladost treba da stvara, gradi i rađa! Grad Beograd je dao zeleno svetlo, a na Makišu ćemo pored poslovno-stambenog prostora graditi i nacionalni stadion, škole, vrtiće, medicinske ustanove i sve ono što je neophodno jednom modernom naselju nalik na one u Parizu, Njujorku, Moskvi ili Londonu - pohvalio se Bogoljub Karić u julu 2017, posle potpisivanja "Memoranduma o razumevanju" s tadašnjim gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim.

Naravno, Karić nije verovao Vučiću. Najavljivanjem projekta nameravao je da Vučića dovede pred svršen čin. Međutim, dogodilo se ono što je izgledalo nemoguće, našao se veći prevarant od Karića.

Vučić je konkretnim potezima stvarao utisak da će poštovati dogovoreno. U tu svrhu je potpisan "Memorandum o razumevanju", a Mali i gradski arhitetka Milutin Folić su prilagođavali urbanističke i druge propise za lakše otimanje Makiškog polja.

U igru je uključeno i Ministarstvo zdravlja, koje je donelo rešenje kojim je zašitna zona oko makiških izvora vode smanjena za jednu trećinu. U kampanji pred beogradske izbore 2018. godine, Srpska napredna stranka je kao jedan od najjačih aduta iskoristila obećanje o izgradnji metroa.

Preko autobusa su navukli baner na kome je pisalo "Beogradski metro". Nesrećne marionete Aja Jung, Goran Grbović i Oliver Mandić su čak kupili vozne karte za metro. Koliko su pametni, ne bi bilo čudno da i sada čuče u nekom prolazu na Terazijama i čekaju voz. Bogoljub Karić je pametniji od njih, ali ipak je naseo. Vučić ga je uverio da je samo zbog njega jednu liniju metroa pustio preko Makiša, kako bi digao cenu stanova u budućem "Tesla City".

Igra je trajala dok se Vučić nije dogovorio sa Lukašenkom i grupom fantomskih investitora. Karić je, kao nepotreban posrednik, izbačen iz igre. Ako bude sportski podneo poraz, bez političkog i medijskog talasanja, možda će dobiti malo mrvica sa carskog stola. Vučiću će pripasti sav profit koji nastane u novoj mašini za pranje novca belosvetskih kriminalaca.

Kao svaki lopov, Vučić se najbolje snalazi u mraku. Pandemiju virusa i straha iskoristio je da privede kraju pripreme za konačnu otimačinu Makiša.

Epidemiološke mere su iskorišćene kao izgovor za isključenje javnosti i, naročito, pojedinih predstavnika udruženja građana, iz rasprave o Planu detaljne regulacije Makiškog polja. Zbog zabrane okupljanja više od pet ljudi u zatvorenom prostoru, nije dozvoljeno da se vodi javna debata o brojnim spornim rešenjima, koja sadrži predloženi PDR.

Prema prvom Planu detaljne regulacije, iz 2017. godine, predviđeno je da se promeni namena 437 hektara poljoprivrednog zemljišta, na kome će biti odobrena izgranja stambenih objekata do osam ili, u posebnim slučajevima, do 12 spratova. Od 121 hektara šume ostaće 48, a zaštitni zeleni pojas biće prepolovljen i sveden na oko 25 hektara.

Umesto 12 stanova i 36 građana, koliko ih sada ima na Makišu, predviđena je izgradnja više od šest miliona kvadrata u 13.000 stanova za 35.000 do 50.000 stanovnika. Pored šest predškolskih ustanova, namenjenih za 2.280 dece, biće izgrađene tri osnovne škole za 3.100 đaka, kao i dve srednje škole.

Na delu Makiškog polja između Ranžirne stanice "Makiš" i Savske magistrale, planirana je izgradnja depoa za metro, odakle će trasa ići kroz "Beograd na vodi".

- Geotehnički uslovi fundiranja i izgradnje budućih objekata uz prethodno nivelaciono uređenje terena omogućavaju urbanizaciju i izgradnju na ovom prostoru skoro pod identičnim uslovima kao na Novom Beogradu. Pomeranjem granice uže zone zaštite beogradskog izvorišta uz Savsku magistralu ovo područje dobija na značaju i punoj aktuelnosti, a za grad predstavlja izuzetan funkcionalni, prostorni i investicioni resurs. Namera je da se Makiško polje prevede u stambeno-poslovnu zonu, uz postojanje značajnih objekata saobraćajne infrastrukture, a buduću urbanističku celinu neophodno je zaštititi od štetnog delovanja površinskih i podzemnih voda - navodi se u Planu detaljne regulacije, o kome vlast ne dozvoljava raspravu.

To ne čudi, u Planu ima mnogo toga što vlast pokušava da sakrije, što je nezakonito i štetno po Beograd i Beograđane. Ministarstvo zdravlja je dalo saglasnost za smanjenje zaštićene zone vodoizvorišta na osnovu elaborata koji je napravljen u Institutu za vodoprivredu "Jaroslav Čarni".

U elaboratu se ističe da je pomeranje granice zaštite prostora moguće zbog pomeranja podzemnih voda. Planom je predviđena izgradnja tolikog naselja, ali ne i postrojenja za preradu otpadnih voda. Bez kanalizacione mreže i kolektora preti opasnost kontaminacije vodoizvorišta i reke Save, jednog od najvećih izvora za snabdevanje grada vodom, ali to ne zanima gradsku upravu.

Umesto rešenja, nude objašnjenje - Sava je već dovoljno ugrožena nelegalnim plutajućim i fiksnim objektima, koji celu reku koriste kao kanalizaciju. Ipak, JP "Vodovod" je dao pozitivno mišljenje na predloženo hidrotoničko rešenje.

Nezavisni stručnjaci i udruženja građana osporavaju i nameru da se uopšte gradi na Makiškom polju, a naročito detalje PDR-a, kojim se krše zakoni i propisi.

- Od 2014. godine na tom projektu se radi tajno. Nikad nije bio na javnoj raspravi, niti je ikad napravljena ijedna studija, ekonomska i ekološka, da li sme na tom mestu da se gradi. Ljudi koji vode grad, to su obični urbani varvari, koji već osam godina prave hajdučiju po Beogradu. Parametri koji se mogu pročitati u nacrtu Plana detaljne regulacije deluju zastrašujuće jer se od uže higijenske sanitarne zaštine zone izvorišta otima 682 hektara. Gradska uprava ignoriše neslaganje stručne javnosti i nastavlja sa ovim i sličnim urbanim mega-strukturama, kojima nanosi nenadoknadivu štetu Beogradu. Ovom divljom gradnjom ogromnih razmera vlast preti da ugrozi snabdevanje grada pijaćom vodom - tvrdi arhitekta Dragoljub Bakić, koordinator Saveta Skupštine slobodne Srbije za arhitekturu, urbanizam i saobraćaj.

Iste ili slične primedbe iznose predstavnici Inicijative "Ne davimo Beograd", Udruženja građana "Bitka za Košutnjak", pokreta "Oslobođenje" i udruženja "Građanska platforma", koje ističe da "režim koristi pandemiju kao pokriće za zakulisne radnje kojima se ugrožava javni interes, a korist ima samo urbanistička mafija".

Centar za lokalnu samoupravu ističe da Beograd ima samo 75 reni bunara u funkciji, koji zbog starosti, zagađenja i zapuštenosti svake sekunde gube 150-200 litara vode. "Da li će Makiško polje biti vodoizvorište ili mesto za stanogradnju i komercijalne sadržaje, treba da odluče Beograđani na prvim narednim fer izborima", smatraju u CLS-u.

Do mišljenja struke Vučiću je stalo koliko i do članske karte Srpske radikalne stranke. Upozorenja na opasnost od uništavanja eko-sistema i vodoizvorišta, zagađenja Save i sve ostale probleme, on ne vidi. Zaslepljen je novcem koji će uzeti u tom poslu.

Sa istom namerom, da na štetu građana i prirode zgrne što više novca, Vučić je pokrenuo projekat "Novi Sad na vodi". Ideju, koju je sproveo u Beogradu, namerava da ponovi u Novom Sadu, samo u još gorem obliku.

Gradska vlast je promenila Generalni urbanistički plan i prilagodila ga projektu "Novi Sad na vodi". Novom regulacijom predviđeno je da na potezu Mornarica-Brodogradilište-Ribarsko ostrvo-Šodroš i Kamenička ada bude izgrađeno naselje s više od 500.000 kvadrata stambenog prostora.

Da bi se dobilo 165 hektara građevinskog zemljišta neophodno je da se 4,5 kilometra nasipa pomeri 500 metara u korito Dunava. Betonska konstrukcija novog nasipa smanjiće protočnu moć, ubrzati tok i vraćati vodu prema naseljima Telep, Adice, Veternik i Futog, što će povećati opasnost od poplava.

Ugrožavanje bezbednosti i ekologije, urbanistički haos i kršenje zakona i međunarodnih propisa, kao i zanemarivanje interesa i volje Novosađana ne zanima vođe naprednjačkog kartela. S obzirom da vrednost stanova u "Novom Sadu na vodi" iznosi 1,5 milijardu evra, jasno je da je vlasnicima Srbije važniji taj plen, nego grad i građani.

- Aleksandar Vučić je inspirator i organizator te kriminalne organizacije. Jedino nema vremena da bude i izvršilac, bar ne neposredan. Te obaveze izvršava njegov brat Andrej. Obzirom na obim korupcije, Andrej i Aleksandar Vučić su, van svake sumnje, najveći kriminalci u ovom delu Evrope - tvrdi Borislav Novaković, bivši gradonačelnik Novog Sada i aktuelni potpredsednik Narodne stranke.

Novaković optužuje Andreja Vučića da rukovodi projektom "Novi Sad na vodi", "trenutno najvećim poslom organizovanog kriminala u državi".

- Gospodar svih političkih procesa i donosilac ključnih odluka u Novom Sadu i Vojvodini je Andrej Vučić. Stvorio je paralelni sistem u kome predsednici opština i direktori samo pravno osmišljavaju njegove kriminalne marifetluke. Miloš Vučević je Forest Gamp Srpske napredne stranke, samo što mu Andrej Vučić ne govori "trči, Miloše, trči", nego "kradi, Miloše, kradi", a on to i radi. Kleptomanija je deminutiv za pljačku koju čine Andrej Vučić i Miloš Vučević sa svojim saradnicima. Najveći kriminal u Novom Sadu predstavlja sprega Vučića i Vučevića sa kompanijom "Galens" u vlasništvu Nebojše Petrića iz Prijepolja, koji je bilazak s novim načelnikom novosadske policije Slobodanom Mališićem - tvrdi Novaković.

Kako funkcioniše ta sprega vidi se na primeru "Pupinove palate". Prvobitnim projektom predviđeno je da zgrada ima kaskadni izgled. U prednjem delu dozvoljena je gradnja do pet spratova, iza kojih bi se nalazio deo s najviše četiri, da bi se poslednji niz spustio na tri sprata. To je bilo malo, nije zadovoljavalo apetite investitora i njegovih partnera iz vlasti.

Projekat je promenjen, pa je u čeonom delu podignuto osam spratova, iza njih je kula na 12 spratova, a poslednja kaskada je napravljena na 11 spratova. Umesto planirani 18.000, "Galens" je napravio 31.000 kvadrata. Na tih dodatnih 13.000 kvadrata zaradio je 26.000 miliona evra. Ne zna se kako su Vučić, Vučević i Petrić podelili zaradu, to bi trebalo da utvrdi neka buduća istraga.

Ista ekipa vodi koruptivni projekat "Novi Sad na vodi". Kompanija "Galens" kupila je zemljište kod Brodogradilišta, na kome je predviđena izgradnja naselja. Ortaci će na prodaji stanova u zgradama od po 20 spratova zaraditi oko 1,5 milijarde evra.

Kao što je Siniša Mali operativno pripremio uslove za "Beograd na vodi", organizujući i noćno rušenje Savamale, tako o "Novom Sadu na vodi" brine Miloš Vučević. Da bi projekat uveo u pravne okvire, Vučević vrši pritisak na Ministarstvo poljoprivrede i vodoprivrede i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, zahtevajući da ubrzaju proceduru, umesto da, kao što kaže, sede skrštenih ruku.

Nije napravljena ni hidrološka studija koja bi procenila koliko bi promena linije nasipa ugrozila bezbednost Novog Sada i okolnih naselja. Institut "Jaroslav Černi" nije dalo saglasnost na predlog Generalnog urbanističkog plana, pa ni Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine" nije odobrilo vodne uslove za izgradnju naselja u koritu Dunava i promene međunarodnog vodnog puta E80.

Vučević je optužio "Vode Vojvodine" da "koče razvoj grada". Problem je rešen tako što je na mesto direktora JVP "Vode Vojvodine" postavljen Srđan Kružević, doskorašnji zamenik gradonačelnika Vučevića. Kružević je odavno na sve načine, uključujući i komandovanje batinaškim odredima, dokazao lojalnost šefovima naprednjačkog kartela, pa mu neće biti teško da obezbedi sve dozvole koje su neophodne za izgradnju "Novog Sada na vodi".

Novosađani su se suprotstavili nameri vlasti da otmu taj deo grada, isuše dunavske rukavce, unište prirodu i ugroze bezbednost. Prvi su reagovali aktivisti iz kraja koji je izabran za sporni projekat. U martu ove godine na Fejsbuku su osnovali grupu "Dunavac (Šodroš)", koja već ima više od 5.000 članova, koji se zalažu za zaštitu i očuvanje poslednje oaze prirode u Novom Sadu.

Uz objave, u kojima ističu značaj Šodroša i Kameničke ade, ne samo kao mesta za odmor i uživanje u prirodi, nego i kao prirodne odbrane od poplava, aktivisti iz te grupe organizuju čišćenje obale, tribine i druge akcije. U odbranu Šodroša uključilo se i udruženje "Vidi, gari, ne može", koje je priredilo veliki broj uličnih i medijskih akcija i prikupilo više od 10.000 potpisa za peticiju kojom se zahteva da gradska vlast i investitori odustanu od uništavanja najlepšeg dela Novog Sada.

Struka je ukazala na brojne probleme koje će izazvati gradnja naselja u koritu Dunava. Građani su se pobunili, digli su glas protiv tog projekta. Opozicioni političari ukazuju da obala Dunava ne pripada građevinskoj mafiji, već građanima Novog Sada. Borislav Novaković tvrdi da Andrej Vučić od Novog Sada pravi Medeljin. Novaković greši.

Narko bos Pablo Eskobar je u Medeljinu svojim novcem, stečenim kriminalom, dizao škole, bolnice, fabrike i stambene zgrade, koje je poklanjao sirotinji. Bos Andrej Vučić ništa ne poklanja, on i njegov brat Aleksandar Vučić samo uzimaju.

Braća Vučić misle da je sve njihovo. Kako je krenulo, čini se da su u pravu. Od Beograđana su oteli više od 2.000 hektara zemljišta na najatraktivnijim lokacijama. Oni i njihovi ortaci iz kartela napravili su nekoliko milijardi kvadrata stambenog i poslovnog prostora. Po istoj poslovnoj šemi, koja se kosi sa zakonom, korupcionaške kombinacije realizuju u Novom Sadu i drugim gradovima.

Zasad, sve je njihovo. To će se promeniti kad dođe vreme za svođenje računa. Neće biti dovoljno da odgovaraju samo Aleksandar i Andrej Vučić, Siniša Mali, Miloš Vučević i Zorana Mihajlović, koja je potpisala ugovor o "Beogradu na vodi". Na odgovornost moraju da budu pozvani svi politikanti iz SNS-a i koalicionih satelita, koji su zloupotrebom položaja omogućili kriminogenim tzv. investitorima da dižu nekretnine od kokaina. Kad bi mislili na svoju budućnost, Vučići ne bi ulagali u luksuzne stanove, nego u zatvorske komplekse.

antrfile

"Galensov" policajac sa Dedinja

Za načelnika policije u Novom Sadu nedavno je imenovan Slobodan Malešić, za koga se veruje da je "poslovni ortak" i "privatni policajac" Nebojše Petrića, vlasnika kompanije "Galens".

Malešić i Petrić odavno sarađuju, poznaju se još iz rodnog Prijepolja. Zbog toga ne čudi uverenje novosadskih opozicionara da je Mališić doveden kako bi pružio policijsku zaštitu investitoru u projekat "Novi Sad na vodi".

Njihova veza je materijalizovana i vilom na Dedinju, koja se odskora nalazi u vlasništvu Malešića. Vilu, vrednu oko milion evra, izgradila je kompanija "Galens". Malešić ne može da je otplati iz svog džepa, od policijske plate. No, sigurno će naći načina da zadovolji svog ortaka Petrića.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane