Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Ne(i)mari

Koja mafija zida objekte ''Beograda na vodi''

Učili su od Vučića

„Beograd na vodi" se gradi parama svih građana Srbije, ali izvođači zarađuju i od „reketa" koji uzimaju od zaposlenih. Ko ne želi da plati gubi posao, biva fizički maltretiran, pa i otet dok se ne iznudi tražena suma. Za sada se samo jedan zaposleni usudio da nam se sa punim imenm i prezimenom i sa svom dokumentacijom obrati i iznese stravičnu istinu o sudbini mnogih zaposlenih koja se krija iza blještavih fasada i medijskih priloga u slavu Aleksandra Vučića i njegovih navodnih arapskih prijatelja.

Milan Malenović

U „Beogradu na vodi" je zavladala opšta pljačka i otimačina. Ne samo da se krade iz republičkog budžeta (iz koga se radovi finansiraju), već preduzeća koja izvode radove kradu jedna od drugih, a svi zajedno kradu od radnika.

Naravno, otima se samo od domaće radne snage - ona uvezena je nedodirljiva. Turski radnici, angažovani na nekim delovima ovog projekta, umeju da se pobune kada im se zakine na plati ili im se uskrati nešto što im je obećano pri potpisivanju radnog ugovora.

Naši radnici ćute i kada im „šefovi" uzimaju reket, a i kada im plata kasni i po mesec dana. Međutim, ne ćute uvek svi, a onda dolazi do problema koji se nekada završavaju fizičkim napadima, pa čak i otmicama. Mafijaški metodi kakve znamo samo iz filmova holivudske produkcije.

Beograđanin Viktor (pravo ime i prezime poznato redakcij) je na početku svoje poslovne karijere. U oktobru je dobio otkaz u jednom preduzeću u kome je radio, da bi predradnik mogao na to mesto da zaposli svog rođaka. Od jednog prijatelja je dobio ponudu da dođe da radi u „Beogradu na vodi" (popularno BGH2O). Začudilo ga je što mu je taj prijatelj, A.S. (puno ime poznato redakciji) ponudio da zaposli još prijatelja koji bi bili zainteresovani. Firma za koju su trebali da rade, navodno, je već dugo na gradilištu, plata daleko iznad uobičajene (početna 70.000 neto, plus prekovremeni rad i prijava od prvog dana i to za poslove čišćenja, a ne zidanja). Ko ne bi radio pod tim uslovima, zapitao se Viktor i čudio kako to da nema dovoljno radnika. Uskoro će saznati i zašto.

Prvo, nije zaposlen ni u kakvom preduzeću, već kod preduzetnika registrovanog u Agenciji za privredne registre kao „STANISLAVA MATIĆ PR ODRŽAVANJE OBJEKATA KRAK PRO TEAM".

Radni ugovor je potpisao 5. novebra 2020. godine. Pomenutu Stanislavu Matić nikada nije ni video. Sa njim je razgovore obavljao Radenko Krdžavac koji mu se samo predstavio kao Rade i šef. Čega i kakav šef nije objašnjavao, a A.S. mu je napomenuo kako se zapravo on sve pita.

Pomenuti preduzetnik je bio angažovan od strane "Millennium Team" d.o.o. za poslove čišćemja i oržavanja Kule u "Beogradu na vodi" koju gradi "PIZZAROTTI MILLENNIUM" d.o.o, zajedničko preduzeće "PIZZAROTTI SA" iz Švajcarske i pomenutog "Millenniuma" iz Beograda.

Potpisnika ovog članka Viktor je odmah po potpisivanju ugovora zamolio da proveri pomenutog preduzetnika. Na sajtu Agencije za privredne reistre pod upitom za "Krak Pro Team" pojavile su se dve registracije: jedna za Stanislavu Matić, a druga za preduzetnika "RADENKO KRDŽAVAC PR RADNJA ZA USLUGE ODRŽAVANJA KRAK TEAM BEOGRAD".

Radenko je iz registra APR-a bio izbrisan 3. novembra 2020, a Stanislava se upisala 5. oktobra 2020. Daljim zajedničkim radom Viktor i pisac ovog teksta su utvrdili kako je prethodno Krdžavac radio za "PIZZAROTTI MILLENNIUM", a da je zatim formalno poslove prebacio na novoprijavljenog preduzetnika. Jedan od radnika je rekao kako je od ranije u poslu sa Krdžavcem i da je čuo kako je ovome zabranjeno obavljanje delatnosti zbog različitih mahinacija u kojima je učestvovao.

Dopis preduzeću "PIZZAROTTI MILLENNIUM" od 2. januara 2021. u kome potpisnik po Zakonu o informisanju moli za odgovor da li je ova informacija tačna ostao je bez odgovora, tako da istu ne možemo da potvrdimo, ali ostaje sumnja kako nešto nije u redu.

Viktor nije morao da dugo čeka kako bi saznao šta je po sredi.

Ubrzo po potpisivanju radnog ugovora Radenko mu je skrenuo pažnju kako će dobiti na kraju meseca uvećanu platu, ali da će deo nje morati njemu da preda u kešu i bez ikakve potvrde. Navodno je tako uobičajeno, posebno kod novozaposlenih. Viktor je od drugih radnika čuo kako "PIZZAROTTI MILLENNIUM" d.o.o. preduzetniku prosečno po radniku isplaćuje mesečno 90.000 dinara i da švajcarski suvlasnik, koji se vodi ne samo kao izvođač radova, već i kao investitor, odnosno zastupnik pravih stranih investitora, traži od svih podizvođača dokaze o uplati plata radnicima kako bi mogao da pravda troškove. Pošto je u ovom slučaju razlika u onome što radnici dobiju i onoga što podizvođač zaračunava 20.000 dinara, toliko je moralo da se vrati Radenku. To je,kako je Viktoru objašnjeno, oblik "zahvalnosti" za dobijeno radno mesto.

Ni ovde mućkama nije kraj. Već posle nekoliko dana su Viktor i još jedan radnik "pozajmljeni" drugoj firmi na BGH2O. Tu su, umesto lakog fizičkog posla koji su obavljali kao domari (kako je stajalo u radnom ugovoru) obavljali najteže fizičke poslove klasičnog zidara za koje podizvođači od "Millenniuma" (kao glavnog izvođača) naplaćuju višestruko veću satnicu od one koju isplaćuje Stanislava Matić.

Preduzeće kome je Viktor "pozajmljen" zove se "ROBERTS CONSTRUCTIONS" d.o.o. iz Beograda i u 2019. je imalo zvanično samo jednog zaposlenog. Više mu ni ne treba, jer radnike "pozajmljuje" od drugih. Osnivač ovog preduzeća je "ROBERTS CONSTRUCTIONS HOLDINGS LTD" iz Dubaija, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Ovdašnji ogranak je osnovan 13. juna 2019, dok je "majka kompanija" nastala 20. aprila 2017. Radi se, dakle, o preduzećima bez duže poslovne istorije i veoma je moguće da su i osnovana, posebno ovo beogradsko, samo da bi izvlačila profit iz "Beograda na vodi" koji se najvećim delom finansira iz srpskog budžeta.

U ovom slučaju ta muža para izgleda tako što "Millennium" kao glavni izvođač zaračunava najmanje osam evra za radni sat građevinskog radnika, dok prošavši kroz sve lepljive prste gramzivih podizvođača radnik u najboljem slučaju dobije 2,7 evra na sat, a u slučaju Viktora, koji se vodio kao domar, još i manje.

Da li je sve ovo tačno "Pizzarotti Millennium" nije hteo ni da nam potvrdi, ali ni da demantuje. U suštini, teško je demantovati činjenice i dokumenta.

Otkrivši sve ovo Viktor je odlučio da napusti posao, jer nije želeo da bude uvučen u kriminalne radnje koje se odvijaju pod maskom izgradnje naselja u Beogradu. Posebno nije hteo da "pere" pare za gramzive šefove koji i bez toga na svakom radniku zarađuju.

Viktoru je, pošto je dao otkaz trebalo, da bude isplaćena zarada za mesec novembar, koja je njemu i ostalima bila uplaćena tek 29. decembra i to posle više urgencija, kukanja i molbi. Navodno "Pizzarotti Millennium" nije na vreme uplatio novac. Ni na pitanje u vezi ovoga poslovodstvo pomenute firme nije htelo da da nikakav odgovor, ali mnogi bivši i sadađšnji radnici na "Beogradu na vodi" tvrde kako su kašnjenja u isplati redovna pojava.

Istog dana kada mu je uplaćena plata Radenko je poslao Viktoru poruku u kojoj ga podseća kako sledećeg dana treba da mu donese 20.000 dinara. Kada se Viktor sutradan nije pojavio i nije odgovarao na "šefove" pozive i poruke SMS mu je poslao A.S. koji mu je pomogao da se tu zaposli i predložio mu da on to reguliše, s tim da mu Viktor kasnije vrati pozajmicu. Tada je pomenuta suma od 18.000 dinara.

Viktor je i ovo odbio, jer nije video razlog da od svoje mukom zarađene plate nekome daje "čast", ili kako se to nazivalo na gradilištu. Posebno nije razumeo kakvu ulogu Krdžavac igra kod preduzetnika Stanislave Matić, odnosno, ako je greškom više uplaćeno zbog čega mu se ne obraća poslodavac, već neki samozvani šef.

U međuvremenu je tražena suma "narasla" na 24.000 dinara, kako proizilazi iz nečega što je Radenko nazvao obračunom plate, odnosno sa rukom ispisanih brojki bez ikakvog smisla, pečata i potpisa, a što je dostavljeno Viktoru putem vibera. Ni na to Viktor nije reagovao.

Tada kreće masovno slanje pretnji. Iste je dobijao i pisac ovih redova, jer se saznalo kako mu je Viktor dao sve materijale i da su jedno vreme zajedno radili na istraživanju mahinacija na Kuli.

Do autora su zainteresovani sa BGH2O došli slučajno. Kada je Aleksandar Vučić 27. novembra obilazio radove na Kuli lift u kome je bio sa svitom se zaglavio i on je morao da čeka dolazak specijalne ekipe koja je otklonila kvar. Prisutni radnici su se smejali, a jedan je rekao kako bi bilo dobro da izbezumljeno Vučićevo lice neko slika i prosledi "Magazinu Tabloid". Na to je A.S. rekao kako poznaje autora tekstova i da je jedno vreme živeo u njegovom stanu. Tako se saznalo ko mafijaše sa BGH2O može da dovede do traženog novinara.

U jednoj od poruka koje su poslate potpisniku on se opominje da Viktora ne uzima u zaštuitu, niti da bilo šta objavljuje i to pod pretnjom "uništenja karijere". Ova kao i druge poruke su sačuvane i predate tužilaštvu koje se još nije oglasilo, a verovatno nikada ni neće.

Neposredan povod za obraćanje tužiocu bilo je kidnapovanje Viktora koje se dogodilo u večernjim satima 30. decembra u neposrednoj blizini stana ovog autora.

Očigledno su Radenkovi ljudi bili upoznati sa njegovim kretanjem. I u tada obavljenom razgovoru sa Krdžavcem Viktor je odbio da plati reket, a pušten je tek posle intervencije verenice A.S. koji je u međuvremenu priznao kako ga je Radenko ucenio radnim mestom ako ne izvuče novac od Viktora ili iz svog džepa plati traženu sumu.

Banda sa "Beograda na vodi" ne samo da nam otima novac, već je spremna na sve kako bi zaštitila svoje interese.

Da li kupci tamošnjih objekata uopšte znaju kojim se sve mafijaškim metodama bave izvođači radova? Da li je to "Beograd na vodi" ili "Beograd na krvi"?

22000 Rade

18000 Aca

24000 obračun

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane