Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Nezavisni rudarski sindikat iz Resavice poručuje predsedniku Vučiću

Oterajte lopove, satrše nas

***

Poštovani Predsedniče,

Dolaskom Srpske Napredne Stranke na vlast i mi rudari iz Resavice smo želeli da damo svoj doprinos u izgradnji i jačanju našeg preduzeća, očekujući da će konačno početi da se ispunjavaju obećanja koja su nam izgovarana svih predthodnih decenija.

Na žalost veoma brzo smo shvatili da od svega toga neće biti ništa, jer rukovodstvo JPPEU Resavica nije dosledno pratilo Vašu politiku i usledila su niz hapšenja zbog korupcije i zloupotreba direktora koji su krali od nas rudara i budžeta Republike Srbije.

Verovali smo da Ste postavljenjem mladog i perspektivnog rudarskog inženjera Marka Vukovića koji je tada bio potpredsednik opštinskog odbora SNS-a Despotovac, konačno zaustavili talas korupcije u koga je potonula JPPEU Resavica i da će on uz Vašu podršku uspeti da povrati narušeni ugled Srpske Napredne Stranke i Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica.

Sa radošću smo podržali osnivanje RUDARSKOG SINDIKATA koje je Marko pokrenuo još kao direktor Rembasa jer je bilo krajnje vreme da se prekine sa iskorišćavanjem teškog položaja rudara koje je godinama unazad zloupotrebljavao Nebojša Milenković zvani „Buli", predsednik sindikata radnika JPPEU Resavica.

Osnivanje NAŠEG-rudarskog sindikata smo shvatili i kao partijski zadatak jer su je predvodili čelnici opštinskog rukovodstva SNS Resavica i Despotovac. Uz obećanja da će se položaj rudara i rudnika popraviti, da ćemo dobiti novu-savremeniju rudarsku opremu i mašine i time povećeti produktivnost i bezbednost na radu i da će nam vratiti raniji status u EPS-u koji smo imali '90tih godina.

Svi smo podržali osnivanje novog sindikata i počeli da se isčlanjujemo iz korumpiranih i lopovskih sindikata. Odjednom su krenuli neviđeni pritisci na sve nas a posebno na direktora Marka sa svih strana jer je „Buli" duboko povezan sa kockarskim i fudbalskim kriminalnim krugovima.

Kako je po ovom osnovu bio blizak prijatelj i sa našim tadašnjim resornim ministrom Antićem, koji ga je ubacio u nadzorni odbor, „Buli" je ucenio Marka Vukovića da ugasi novoosnovani Rudarski Sindikat a on će ga postaviti za generalnog direktora JPPEU Resavica.

Ubrzo je usledilo hapšenje poslednjeg direktora u nizu Stevana Dželatovića i imenovanjem Marka Vukovića na mesto vršioca dužnosti generalnog direktora, smo uz neviđene mobinge i progone naših članova odustali od dalje borbe jer nas je direktor Marko uveravao da će se zalagati za ostvarenje svih onih ciljeva oko kojih smo se kao rudarski sindikat okupili i krenuli u borbu za njihovo ostvarenje.

Na žalost veoma brzo smo shvatili da od svih obećanja i uveravanja koje nam je direktor Marko dao posle svog postavljenja, nema apsolutno ništa. Veoma brzo je našao „zajednički jezik" sa „Bulijem" i ministrom Antićem koji su ga uveli kriminalne vode.

Opijen vlašću i uticajem koji mu je svakog dana sve više rastao on je okrenuo leđa i svom rođenom ocu Ivanu koji mu je do tada bio savetnik, jer je kao rudarski inženjer ceo svoj radni vek proveo u Resavici i kako je vreme prolazilo samo se oslanjao na nove prijatelje iz Beograda, sa kojima je trošio rudarske pare na putovanja u inostranstvo, preskupe ručkove, kockanje i naravno poslovnu pratnju, zbog čega se veoma brzo odrekao i sopstvene porodice.

Veoma brzo je okrenuo leđa i dojučerašnjim partijskim drugovima iz opštinskog odbora SNS Despotovac i predsedniku mesnog odbora SNS Resavica Zvonimiru Žnideru uz čiju je pomoć i osnovao Rudarski sindikat i krenuo u otvoreni sukob sa predsednikom opštine Nikolom Nikolićem, koji se završio fizičkim napadom na Nikolu i njegovu porodicu u rođenoj kući, a u toku izbora je Zvonimiru Žnideru organizovao paljenje auta kako bi ga zastrašio i ućutao.

Na poslednjim lokalnim izborima direktor Marko Vuković je osnovao opozicionu grupu građana „mladi Despotovca" i terao radnike iz Resavice da glasaju za njih. Takođe je uz pomoć jagodinskog načelnika privrednog kriminala Nenada Timotijevića organizovao hapšenje tadašnjeg predsednika SPS Despotovac Dejana Nenadovića kako bi preko Baneta Ružića postavio svog čoveka, izvesnog Mikicu Obradovića, da bi uz pomoć svih njih uspeo da dobije što više odbornika i smeni predsednika Nikolu Nikolića.

Verovatno bi i uspeo u tome da nije Dobrivoje Budimirović „Bidža" obavestio koordinatora Jokića koji ga je u tome sprečio u poslednjim danima predizborne kampanje.

Sve mafijaške aktivnosti direktor Marko Vuković sprovodi uz pomoć svog lokalnog kriminalca Puna Ilića iz Stenjevca, koji se predstavlja da je lični prijatelj Nebojše Stefanovića i da je saradnik UKP-a SBPOK-a. Pomenuti Timotijević je kadar Dijane Hrkalović i Paun je planirao da ga uz pomoć nje i Nebojše Stefanovića postavi za načelnika OUP Jagodina, a ima kandidate za višeg i specijalnog tužioca.

Uz pomoć tog kriminalca i zelenaša se sprovodi neviđeni teror u samoj Resavici i opštini Deslotovac. Svi izvršni direktori rudiika su pod njegovom kontrolom i za svakog ima komlromitujupi materijal kojim t ucenjuČe i primorava na saradnju Ko se suprostavi Markovoj naredb,i biva pozvan na kafu sa Paunom i postaje poslušan. On lično obezbeđuje svee nezakonite korupcijske transakcije u JPEU Resavica i čovek je od najvišeg Markovog poverenja

Ne želeći da ovde nabrajamo bezbroj zloupotreba i korupcija koje je Marko sproveo preko Pauna, navešćemo samo dve najveće u prošloj godini:

Otvaranje "divljeg" površinskog kopa, koji se zbog zakonske regulative decenijama nije mogao pokrenuti, ali je uz pomoć pritisaka, ucena i korupcije Marko to ipak uradio. Tokom prošle godine je iskopaio više hiljada tona visoko kvalitetnog mrkog uglja, koji je bez ikakee evidencije prodavan na crno" pod budiim Paunovim nadzorom;

Nabavka polovnih i neremontovaiih rudarskih mašina zvanih „kombajni" koju su kupljeni mimo svih tendera i javnih nabavki i plaćeni su nekoliko stotina miliona dinara. Zamisao direktora Marka da se te mašiie spuste u jame i da ih odron za nekoliko meseci bukvalno zatrpa, no čuveiom sistemu „iemz tela nema dela", ali Paun još uvek ne može da prisili rukovodioce jama da veštački izazovu odron u jami.

nesagledivoj šteti koja je ovim „divljim kopom" učinjena i nabavkom polovnih i neodgovarajućih mašina je

izlišno govoriti osim da je to jedna velika uvreda časti i dostojanstva nas rudara.

Od trenutka postavljenja na mesto vd direktora i neuspelog konkursa za izbor i imenovanje za direktora JPPEU Resavica, Marko Vuković postaje najbolji prijatelj sa predsednikom vladine komisije za imenovanje direktora u javnim preduzećima Novakom Nedićem.

Marko odmah uzima advokatsku kancelariju Novakovog tate Vojislava, za pravno zastupanje JPPEU Resavica.

Naravno da tu nema nikakvog zastupanja već samo ogromne uplate bez ikakvog pokrića, a zapravo je plaćano produžavanje VD statusa našeg direktora Marka.

Nije tu bilo samo tih uplata već su se nizale bezbroj poslovnih transakcija i kombinacija, nameštenih tendera i bezbroj iabavki male vrednosti.

Na predlog Novaka Nedića, sindikalca „Bulija" i mafijaša Pauna, Marko kreće u izgradnju stadiona u Resavici, kupovinu fudbalskog kluba i fudbalera kako bi se tu odabirali i pripremali mladi fudbaleri za dalju prodaju u Partizan gde su Nedići u upravi. Pored toga kupljeni klub je u srpskoj ligi i pogodan je za kladioničarske manipulacije.

Za kupovinu kluba i fudbalera i izgradnju stadiona su do sada preko sindikata i zavisnih preduzeća, potrošeni preko 100 milona dinara para iz budžeta JPPEU Resavica. Planiraju se tu i prodaje nekih naših ugostiteljskih objekata, a sve u funkciji sportskog biznisa.

Ima JPPEU Resavica i jedan plac u Budvi na „pjenu od mora" koji je zapao za oko porodici Nedić i koji je kruna njihove ljubavi sa Markom.

Dogovor je da Nedići nekako dobiju taj plac a za uzvrat Marka čeka direktorsko mesto u EPS-u i postavljenje svog naslednika u JPPEU Resavica, Zorana Aksentijevića, sadašnjeg direitora „Rembasa". I to je kap koja nam je prelila čašu!

Kako je koji direktor JPPEU Resavica trebao da napreduje, trgovao je sa sudbinom nas rudara.

Prvo su nas demokratski direktor Radivoje Milanović i ministarka Kori Udovički izbacili iz ELS-a, na nas je direktor Dejan Popović i ministar Radomir Naumov uveli u restruktuiranje, na nas je ia kraju direktor Zlatko Dragosavljević i ministar Petar Škundrić pokušali da rasparčaju i tako u delovima lakše prodaju a ostatak na kraju zatvore. Svi navedeni stručnjaci su rudarski inženjeri koji su našim leđima lostali državni sekretari u ministarstvu rudarstva a sada rade u EPS-u.

Ako treba da dajemo „za EPS ono malo što nam je osim duše još ostalo, daćemo MI RUDARI!

Umesto korumpiranih sindikalaca, opijenih vlašću direktorčića i lokalnih kriminalaca, daćemo i plac u Budvi, neka se privatizuju zavisna preduzeća i objekti za fudbalere, zatvorićemo tih nekoliko nerentabilnih rudnika po Srbiji, neka bude sedište nadzornog odbora i direktor u Beogradu, samo da se JPPEU Resavica ponovo vrati u EPS kao što je ranije u njemu bila.

Jer ovo nije sudbina koju zaslužujemo, od nas je EPS nastao i mi tu po svakom pravu pripadamo!

Jedino ste nam Vi predsedniče obećavadi bolju budućnost i ulivali nam nadu da ćete vratiti status i dostojanstvo nas rudara u podzemnoj eksploataciji.

Zato Vas Predsedniče uz rudarski pozdrav SREĆNO ne molimo, već VAPIMO da nam pomognete i spasite rudare.

15. februara 2021.

Inicijativni odbor

NEZAVISNOG RUDARSKOG SINDIKATA

Resavica

podeli ovaj članak:

Natrag