Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Ministarstvo zdravlja - ekspert dva u jedan

Probni pilot, ili ...

Apelacioni sud u Beogradu je svojom presudom u korist novinarke NIN Sandre Petrušić, odbacujući tužbu ministra policije Nebojše Stefanovića, izrazio stav da „iako bi mešanje suda u slobodu medija bilo legalno ... ono ne bi bilo legitimno, jer nema legitimnog cilja koji bi opravdao ograničenje slobode izražavanja”. Tekst koji sledi, u skladu sa navedenom presudom, „predstavlja kritičko mišljenje novinara i kao takvo vrednosni sud”, „koji je kao takav dopušten, jer ne zahteva utvrđivanje istinitosti”, jer svoj činjenični osnov ima u izjavama lica na koje se odnosi ovaj prilog, koje je isti izrekao u emisiji Crvena linija na N1 televiziji.

Milica Grabež

Početkom decembra 2020. godine na televiziji N1 u emisiji Crvena linija gledaocima Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, uključujući i ostale zemlje regiona koji razumeju srpski, odnosno srpskohrvatski jezik, predstavio se Mladen Nikolić kao predstavnik konopljara Srbije i kao službenik Ministarstva zdravlja Srbije.

Ekspert dva u jedan, koji je u sebi spojio dve suprotnosti, saopštio je milionima gledalaca regije zapadnog Balkana o njegovom nastojanju da sa kanabisom, odnosno biljkom konopljom pomogne zdravlju stanovnika Srbije. Transformacija iz eksperta za privredu u naučnog genija i državnog službenika je bila trenutna, javna i za mnoge neočekivana.

Sav taj njegov nastup bi ostao efemeran, da nije pri kraju emisije saopštio da se protiv njega vode dva postupka u vezi kanabisa. U mestu boravka, odnosno u Beogradu, od 2018. godine i od iste, 2020. godine u Novom Sadu.

Magazin Tabloid nije mogao da preko navedenih činjenica pređe kao preko plitkog potoka, nego se poslužio postupkom koji se zove „guglovanje” i otkrio na internetu neverovatne činjenice koje bacaju novo svetlo na „kanabis u Srba”.

Junak ove priče, ekspert sa dva svojstva, Mladen Nikolić je od početka 2015. godine veoma aktivan na legalizaciji kanabisa, čak se predstavljao i kao koautor zakona. Magazin Tabloid ne snosi krivicu što je Predrag Koluvija započeo svoje aktivnosti u maju 2015. godine, kao ni za to što su Mladen Nikolić i Dragomir Petronijević u istom odboru SNS-a. Magazin Tabloid takođe ne može ni na koji način da odgovara za nastupe Dr Ferenca Vicka, državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja i člana SVM, na javnim tribinama na kojima je zagovarao legalizacija marihuane. Nije Magazin Tabloid bio odgovoran ni za intervju ministra Lončara kojom prilikom je isti obećavao legalizaciju kanabisa. „Narod hoće ulje od kanabisa, daćemo im ga” izjavio je ministar Lončar na Televiziji Studio B u jesen 2015. godine.

Za svo vreme, pa čak i nedavno, Mladen Nikolić se javno izjašnjavao u prilog legalizacije kanabisa, odnosno marihuane. U martu 2018. godine uhapšen je u Beogradu inspektor za droge Ministarstva zdravlja, sa istim inicijalima (M.N.), što ukazuje na istinitost izrečenog u emisiji Crvena linija na televiziji N1.

Mladen Nikolić je na televiziji N1 u emisiji Crvena linija, pokušao da se predstavi kao ekspert za UN. Trudeći se da uveri milione gledalaca regije zapadnog Balkana u nepostojeću opravdanost uzgajanja kanabisa, govorio je o stavovima međunarodnih organizacija koje sam nije razumeo.

Tendenciozno i bez razlike koristio je termine konoplja i kanabis i dovodio u zabludu mnoge. Neosnovano i nerazumno je obećavao ono što se ne obećava, iskazujući neznanje o temi o kojoj govori. Instant transformacijom, pred očima gledalaca, postajao je i naučnik koji obećava lek zasnovan na kanabisu, čitaj marihuani, koji leči sve bolesti, a najpre Kovid. Nije nam poznato koje stručno znanje poseduje Mladen Nikolić. Da li je on lekar, farmaceut, hemičar ili možda policijski saradnik, što se diplomira za jednu noć intenzivnog propitivanja od strane službenih lica na službenoj lokaciji.

Nije nam poznato, a nije ni važno. Nije važno ni to što je Jovanjica otkrivena posle hapšenja Mladena Nikolića 2018. godine.

Međutim, ono što je važno je to što je on javno saopštio svim gledaocima zapadnog Balkana da je njega Ministar zdravlja Srbije „posavetovao” da od kanabisa, čitaj marihuane, napravi lek za bolest Kovid, pošto tvrdi da već postoje brojni dokazi da mnogi oboleli od Kovida, a koji su prethodno uzimali preparate kanabisa, čitaj marihuanu, ali ne zbog Kovida, nisu oboleli od težih formi bolesti. Čemu vakcina protiv Kovida, o čemu neprestano priča Ministar zdravlja, pitao se gledalac ove emisije, iako je M.N. hvalio vakcinu. Šta zapravo misli Ministar zdravlja ako istovremeno nagovara narod da se vakcinišu i sarađuje sa Mladenom Nikolićem i njegovim saradnicima u proizvodnji leka od kanabisa za Kovid. Zašto da se vakcinišem, bolje da uzmem džoint, zaključuje protivnik vakcinacije.

Da se prisetimo: kako se zovu države u kojima ministri i drugi predstavnici vlasti učestvuju u proizvodnji i stavljanju u promet opojnih droga koje su zabranjene zakonom? Zar se Srbija ubraja među takve zemlje? Gde mi živimo?

U svakoj normalnoj zemlji, gde postoji vladavina prava, niko normalan ne bi na televiziji izjavio to što je izjavio Mladen Nikolić bez maske na licu ili makar sa zamućenom slikom lica i, svakako, pod lažnim imenom i prezimenom, odnosno inicijalima. U Srbiji, izađe lik i u kameru saopšti milionima da čini, kako čini i sa kim čini dela koja je Krivični zakonik odredio za krivična dela. Tužilac ne reaguje, policija ne reaguje, Ministarstvo zdravlja ne reaguje, to znači da je legalizovana proizvodnja kanabisa.

Ali, ako je marihuana legalizovana, zašto je onaj jadnik iz Smedereva otpušten s posla i osuđen na zatvor zbog pet stabljika konoplje u dvorištu svoje kuće? Odgovor je jednostavan. Nije upoznao Ministra zdravlja sa svojom proizvodnjom i nije ga ministar posavetovao. Verovatno nije imao dovoljno zasađenih stabljika i za ministra, pošto je tih pet stabljika malo, posadio ih je zbog bolesne supruge. Da je, kojim slučajem, mislio i na druge i da je imao više stabljika, pa da je zatražio savet od ministra da napravi lek koji bi bio registrovan, možda bi ga zaobišli i policija i tužilaštvo.

Da li je ministar zdravlja saučesnik Mladena Nikolića ili ga samo prikriva? Da li je i Predrag Koluvija sarađivao sa M.N., imajući u vidu da je otkriven i uhvaćen na prilično banalan način i posle hapšenja M.N.? Da li je Predrag Koluvija sarađivao sa Ministarstvom zdravlja, imajući u vidu zajedničku želju da „leči ljude”?

Ekspertski termini, poznati samo osobama veoma upućenim u osnove opisa, značenja, karakteristika, vrednosti i proizvodnje proizvoda od kanabisa, čitaj marihuane, kojima nas je zasuo Mladen Nikolić, ukazali su da je imenovani vrstan poznavalc materije o kojoj govori.

Pominjanje 50 grama heda, zapakovanog i osušenog, objašnjenje o cvetu i stablu, o prinosu marihuane po plantaži, pominjanje skanka, ukazuju da zaposleni u Ministarstvu zdravlja imaju veoma dobro obrazovanje o stvarima koje drugima zabranjuju. Za očekivati je da ih tamo ima još takvih i da zajedno sa ministrom spremaju novo zdravstveno iznenađenje građanima Srbije.

Nismo u narednim danima primetili u sredstvima javnog informisanja ni jedan osvrt na nastup Mladena Nikolića na N1 televiziji. Ćutanje Ministarstva zdravlja ukazuje na njihovu saglasnost sa nastupom Mladena Nikolića i da podržavaju njegov rad. Uspešno lečenje od Kovida uz pomoć marihuane, o čemu je naširoko govorio Mladen Nikolić, očigledno da je prihvaćeno u Ministarstvu zdravlja.

Praćenje zdravstvenog stanja od Kovida obolelih korisnika marihuane ukazuje na sistematičnost praćenja i opredeljenost ministra i Ministarstva zdravlja ka novim alternativnim načinima lečenja. Da rezimiramo: Ministarstvo zdravlja podržava Mladena Nikolića u lečenju obolelih, iako izgleda da on nije školovan za lekara da ljude leči, a podržava i lekovitu supstancu koju je on napravio, iako izgleda da on nije školovan ni za farmaceuta da pravi lekove. Šta o svemu tome kažu inspekcije ministarstva?

Uvidom na internet portalu Ministarstva zdravlja vidi se da su u okviru ministarstva zdravstvena, sanitarna i farmaceutska inspekcija. Magazin Tabloid je dostavio određena pitanja Ministarstvu zdravlja u vezi teme iz ovog priloga, pa ćemo kad dobijemo odgovore na njih postaviti odgovaraju-

ća pitanja i pomenutim inspekcijama. Svakako će biti interesantna objašnjenja kako i sa kojim objašnjenjem je Mladenu Nikoliću odobreno da proizvodi lek od kanabisa i da njime leči ljude.

Nastup naučno-zdravstvenog svojstva Mladena Nikolića zaslužuje posebnu pažnju. Saznali smo da marihuana nije marihuana, nego da je THC i CBD, gde je jedno kažnjivo, a drugo nije? Saznali smo da se u Srbiji, maltene zvanično, što bi se reklo na veliko, eksperimentiše sa marihuanom protiv Kovida. Saznali smo da ga je Ministar zdravlja „posavetovao” da od kanabisa napravi supstancu od koje će da napravi i lek, da odredi dozu koju će da uzimaju oboleli i da će ministarstvo da to registruje za zvaničnu upotrebu. Saznali smo i da su se fakulteti i naučni instituti uključili u aktivnosti da od marihuane naprave traženi lek.

Naime, Mladen Nikolić nam je obelodanio da je upotreba kanabisa, (čitajte marihuane), u svrhu lečenja bila dobro organizovana. Imajući u vidu da je on kontaktirao Ministra zdravlja koji mu je davao savete, lečenje marihuanom je bilo obavljano uz znanje ministarstva. Saopštio je da su pojedini bolesnici, u nedostatku određenih lekova, koristili specijalno pripremjeni preparat od kanabisa.

Saopštavajući sastav tog kanabisovog preparata, odnosno ulja od kanabisa, čitaj od marihuane, kao i studije o obolevanju korisnika tog preparata nagovestio je da su napravili standardizovano ulje. Pohvaljujući dobru saradnju sa Hemijskim fakultetom u Beogradu i Institutom za fizičku hemiju i sa njihovim naučnicima, ukazao je na dobru saradnju Ministarstva zdravlja i ministra sa navedenim naučnim institucijama. Posebnu pažnju posvetio je kliničkim ispitivanjima ulja od kanabisa u lečenju Kovida, za šta je inače potrebna saglasnost Ministarstva zdravlja i Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije.

Saznali smo i da čokolada ima isto dejstvo kao i marihuana, iako je to lekar iz Hrvatske demantovao. Ali šta zna Hrvat, on je samo psihijatar. Zar možemo i smemo mi da sumnjamo u izjave službenika Ministarstva zdravlja Srbije koji je koautor zakona o opojnim drogama i predstavnik konopljara Srbije, a kome je, ne bilo ko nego, ministar zdravlja poverio zadatak da od marihuane napravi lek za Kovid.

Reči srpskog eksperta odzvanjaju i pitam se da li smem da kupim čokoladu bez straha da će me savesni policajci uhapsiti i da li će me smatrati dilerom narkotika ako komšijskoj deci dam čokoladne bananice da se zaslade?

Kanabis ne izaziva fizičku zavisnost, izjavio je Mladen Nikolić upuštajući se u raspravu sa psihijatrom iz Hrvatske, koji nije prihvatio stav o bezopasnosti kanabisa, odnosno marihuane, koji je zastupao predstavnik konopljara Srbije i istovremeno službenik Ministarstva zdravlja Srbije i koautor zakona o opojnim drogama i koji je o toj temi izveštavao Ministra zdravlja.

A onda je Mladen Nikolić krivicu za obolele i umrle od Kovida adresirao na policiju koja ga je sprečila da napravi lek od kanabisa za Kovid. Za razliku od 1000 obolelih naspram 300 obolelih, kao i razliku od 70 umrlih naspram 20 umrlih koliko bi bilo da su koristili njegov lek od kanabisa, čitaj marihuane, optužuje ministre, odnosno „visoke zvaničnike” i neimenovane institucije. Izjava Mladena Nikolića „iznosim činjenicu da vlast već 4 meseca zna da postoji preparat koji bi za 70% smanjio broj smrtnih ishoda”, a da ne želi da ga koristi, o čemu saopštava M.N., je skandalozna.

Ako je vlast znala za taj lek od kanabisa, a odbijala je da ga upotrebi, znači da im naši životi ne znače ama baš ništa i trebalo bi ih sve pohapsiti i dok su još na vlasti. Ako to nije istina, onda bi trebalo odgovarajuće mere preduzeti prema Mladenu Nikoliću, Marini Fratucan i televiziji N1, što šire laži i stvaraju u narodu nepoverenje prema vlastima i paniku.

Organi vlasti nisu ni na koji način reagovali na pomenute izjave, pa smo slobodni da zaključimo da su izjave istinite. Zaključak je: Vlada je neodgovorna i treba je odmah smeniti, jer ne vodi brigu o narodu.

Običan svet se pita: Da li bi Srbija mogla da zaradi bilo kakve pare na novom leku i novom metodu lečenja Kovida, a čini nam se i drugih bolesti? Zašto Vlada odbija da prihvati nešto u svetu provereno? Konfuzija je potpuna. Televizija N1 je uspela da unese konfuziju u razmišljanja naroda. To je i bio osnovni cilj.

Ozbiljne i sadržajne pohvale izrekao je Mladen Nikolić u prilog načina kojim je u Severnoj Makedoniji legalizovan kanabis, odnosno marihuana. Iz izrečenog proizilazi da je on učesnik u kreiranju te odluke Makedonske Vlade i da je dobar poznavalac prilika u toj državi, iz čega sledi da poznaje i ljude koji stoje iza te Makedonske odluke. Da li su ti ljudi državljani Srbije koji su otišli u Skopje da kao savetnici pomognu tamošnju vlast ili su to biznismeni koji pomažu državu, saznaće se. Možda je veza neko iz Privredne komore Srbije?

Nevernim Tomama: ova emisija sa ovim sadržajem nije izmišljena. DA, ovo je istina. Sve ovo je rečeno na televiziji N1. Možete i sami da se uverite: Crvena linija od 4 decembra 2020. godine.

Zašto se televijiza N1 potrudila da nam prikaže da mi, u Srbiji, imamo eksperta za ulje od kanabisa koji se zove Mladen Nikolić, koji proizvodi ulje od kanabisa koje je zabranjeno, ne samo kod nas već i šire, koji sprovodi istraživanja lekova i njime leči ljude? Zašto je televizija N1 odlučila da u regionu zapadnog Balkana propagira Srbiju kao novu Kolumbiju u Evropi? Možda su nameravali da ukažu da Albanija nije jedina država u kojoj je ilegalno uzgajanje kanabisa privredno-ekonomska kategorija? Zašto N1 prikazuje lice Srbije za koje niko od nas nije znao da postoji i za koje ne želimo da postoji? Jesmo li svi saučesnici nezakonitih proizvođača marihuane, na šta upućuje N1. A šta ako sve navedeno nije istina, ako je N1 objavila lažnu priču?

I šta sad da misli običan, prosečan, siromašan čovek u Srbiji. Velike su gužve kod doktora u bolnicama, ako uopšte rade zbog Kovid organizacije. Čovek u potrebi nema novca da plati preglede u privatnoj režiji, ali vidi da Ministarstvo zdravlja preko svog službenika zagovara univerzalni lek: kanabis, odnosno marihuanu. Jadnik zasadi par stabljika konoplje, čija zrna nekako i od nekoga jedva nabavi, nadajući se da će time da izleči bolesnu suprugu, bolesnu majku, a možda i sebe.

Međutim, dođe policija i uhapsi ga pod optužbom da proizvodi drogu, dobije otkaz na poslu, supruga ili majka još više se razbole, strpaju ga u zatvor, decu mu odvedu u centar za socijalno staranje i šta je dobio? Uništene živote svoje porodice. A oni bilmezi koji su zagovarali univerzalnu lekovitost marihuane i koji su ga, neobrazovanog, nagovorali da se upusti u tu avanturu ostaju na slobodi i nastavljaju da druge nagovaraju da i oni unište sebe i živote svojih porodica.

Kompletnosti konfuzije koja je izbila iz emisije pridonela je izjava Mladena Nikolića o njegovim službenim susretima sa policijom u vezi kanabisa u 2018. i 2020. godini. Dok je bio predstavnik Ministarstva zdravlja u radnoj grupi za legalizaciju kanabisa, čitaj marihuane, lečio je suprugu kanabisom, sa čime je, po njegovoj izjavi, celo ministarstvo bilo upoznato. Zašto je nekima dozvoljeno, a nekima nije, da se leče kanabisom? Ko u Ministarstvu zdravlja odlučuje o pravu na lečenju kanabisom? Ko je uspostavio kriterijume diskriminacije? Svakako ćemo da postavimo ta pitanja nadležnima.

Nije nam saopšteno da li se supruga Mladena Nikolića uspešno izlečila kanabisom. Ali postavlja se pitanje, zašto i supruga pomenutog „jadnika iz Smedereva” nema pravo da se leči kanabisom? Zašto i njoj Ministarstvo zdravlja to nije odobrilo? Verovatno bi, u tom slučaju, taj „jadnik iz Smedereva” bolest svoje supruge prebrinuo drugačije. Na slobodi i u neprekinutom radnom odnosu, kao i Mladen Nikolić.

Kad bogato i obesno derište ubije džipom pešaka, među olakšavajućim okolnostima se nađe i mladost i neiskustvo. Međutim, sudija ne uzima kao olakšavajuću okolnost pojedincima koji nemaju dovoljno novčanih sredstava za dentalni integritet, okolnosti nedovoljnog obrazovanja, odnosno završenih samo osam razreda osnovne škole, ako imaju i toliko.

Gde su u optužnicama lekari, farmaceuti, hemičari i njihovi profesori koji ubeđuju obični, siromašni, priprosti svet u moć lečenja kanabisom, odnosno marihuanom? Greh je dovesti namerno u zabludu drugog čoveka, naročito ako su njegova saznanja ograničena i nedovoljna. A trebalo bi da se to kažnjava i zatvorom.

Kako je moguće da onaj jadnik koji je u Smederevu gajio iza kuće, ispod prozora, pet stabljika konoplje, kako bi lečio bolesnu suprugu, dobije otkaz na poslu, odvedu ga u zatvor i porodica mu se raspadne, a Mladen Nikolić, zaštićen od Ministra zdravlja i državnog sekretara nastavlja da prima platu iz budžeta Republke Srbije i da i dalje zagovara lečenje marihuanom? Kako je moguće da lekare, farmaceute, hemičare i političare koji zagovaraju lečenja marihuanom niko ne pozove na odgovornost? Zašto ministri mogu i za vreme i po prestanku obavljanja funkcije, da hvale učinke kanabisa, čitaj marihuane, bez imalo odgovornosti za rečeno? Da se niko, pa čak ni službeno lice sa ovlašćenjima primene sile, ne okrene za njima da ih nešto priupita? Zašto su oni amnestirani?

Je li to pravda za sve? Jesmo li svi jednaki pred zakonom? Je li to vladavina Prava? NE, pravda je samo za neke, neki su jednakiji pred zakonom, to nije vladavina Prava.

Dokle bre više?

Magazin Tabloid je poslao Ministarstvu zdravlja sledeća pitanja kojima nameravamo da osvetlimo vezu Ministarstva zdravlja i proizvodnje zabranjenih droga:

U televizijskoj emisiji Crvena linija na televiziji N1 pojavio se Mladen Nikolić, koji se predstavio kao zastupnik konopljara Srbije i kao službenik Ministarstva zdravlja i izjavio niz činjenica koje želimo da proverimo.

U cilju informisanja javnosti očekujemo od Vas da nam odgovorite:

Da li je Mladen Nikolić zaposlen u Ministarstvu zdravlja? Ako jeste u kom je statusu i koju školsku spremu poseduje Mladen Nikolić?

Da li Mladen Nikolić obavlja ili je obavljao poslove u vezi opojnih droga, pošto se navodi da je on koautor zakona o opojnim drogama?

Da li je Ministar zdravlja „dao savet” Mladenu Nikoliću da od kanabisa napravi lek za Kovid i da li je obećao da će ga registrovati?

Da li Ministarstvo zdravlja ima informacije o uspešnosti upotrebe proizvoda od kanabisa u prevenciji Kovida, o čemu detaljno izveštava Mladen Nikolić u emisiji Crvena linija?

Uvidom u novinske tekstove u protekom vremenskom peridu, do kojih smo došli tokom analize Mladena Nikolića i kanabisa, uočili smo događaje u 2014. godini za koje cenimo da je potrebno da se razjasne, imajući u vidu naglasak na njegovom koautorstvu u izradi zakona i dobru saradnju sa ministrom, pa vam se obraćamo da nam odgovorite i na sledeće:

Da li je Mladen Nikolić na bilo koji način bio u vezi sa hapšenjem Dragane Kosić načelnice Odeljenja za opojne droge Ministarstva zdravlja u 2014. godini?

Kako je rešen slučaj tada hapšene D.K. načelnice Odeljenja za opojne droge?

Kako je Ministarstvo zdravlja rešilo problem proistekao iz izveštaja Europola o krađi opojnih droga u Srbiji, o čemu je izveštavano u septembru 2014. godine?

Da li je tada hapšenoj načelnici prestao radni odnos u Ministarstvu zdravlja?

Odgovori na navedena pitanja su potrebna radi objektivog informisanja javnosti, čemu je Magazin Tabloid posvećen.

Do zaključenja ovog broja odgovor Ministarstva zdravlja nije stigao. Javili su da se odgovor priprema i da će stići u roku najviše za 40 dana, koji rok propisuje Zakon o pristupu informacijama od javnog značaja. Dopis je potpisao državni sekretar dr Mirsad Đerlek. Odgovor predstavlja iznenađenje, jer druga ministarstva i državni organi ignorišu svako pitanje koje im redakcija Magazina Tabloid postavi.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane