Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Širom Vojvodine, strahovlada vlasnika vlasti i kulminacija nasilja prema građanima

FOTELJAŠ SE PANIČNO BOJI - BIĆE, REDOM, KUD KOJI..

Sva je prilika da ćemo, veoma brzo, dočekati ovdašnjeg, dosanjanog „Godoa” Slobode. Stegao se obruč oko vlasnika vlasti, „otrgnutih s lanca”, u, izazvanog paničnim strahom od gubitka fotelja, nekontrolisanom „obrušavanju” na sopstveni narod. Oko zlih i naopakih, u „odbrani legitimne i legalne” pljačke, da gorih nema, piramidalnih „gospodara” Srbije vulgarnog višestranačja. Na svim nivoima, počev od mesnih zajednica, sistem uterivanja straha i „silovanja” građana, pojačan covid histerijom, broji poslednje trzaje.

***

U Vojvodini... Banatu, Bačkoj i Sremu, nekadašnjem (poljo)privrednom gigantu bivše Jugoslavije, na videlo izbija „redaljka” od afera, pljačkaškog, crveno-crnog SNS-SPS-JS-PUPS sistema, gde je Srbija na lokalu, svedena na distributera narodnih para centralnom, u centralu centralne stranke u Beogradu.

U Zrenjaninu građanin ne može, a tek „nepodobni” novinar, ni da pokuša bilo kakav kontakt sa inokosnim poslovodnim organima, recimo, direktorom ovdašnje Pošte Goranom Markovićem, ili upravnikom. Odbijenica na portirnici je, stroga naredba odozgo: Idi u centralu Pošte u Beograd, pa pitaj za nešto što te interesuje u gradu u kojem živiš?!?

U svim ovdašnjim javnim preduzećima i ustanovama (čast izuzecima), ako nisi neki stranački pajtos - funkcioner, rođak ili slično, stroga stranačka diktatura glasi: odbij! Ako pitaš, za koga su skrojeni gradski i opštinski budžeti širom Vojvodine za 2021. godinu, odgovor je: zini da ti kažem! Zrenjaninskoj odborničkoj grupi Dosta je bilo predsednik skupštine Čedomir Janjić, „velikodušno je dozvolio” nekoliko minuta za postavljanje neophodnih pitanja, na koje odgovor traži većina građana: zašto je, recimo, izdvajanje iz gradskog budžeta za poljoprivredu za 61,5 procenata manji od prošlogodišnjeg? Ili, zašto je za održavanje zdravstvene zaštite građana opštine Zrenjanin izdvojeno, svega 2 miliona dinara?!? Pa, redom, zašto su otkazani svi pregledi pacijenata sa podužim spiskom raznih bolesti, dok se istovremeno tretira isključivo, covid? Da se ne cilja „džep” pacijenta i odlazak na privatne klinike kod istih lekara zaposlenih u državnoj bolnici...? Zašto predsednik stranke i države javno iznosi otvorene sumnje, polemišući sam sa sobom, o evidentnom kriminalu oko zrenjaninske fabrike vode, koje, nema pa nema? Istovremeno, zašto je probni rad fabrike vode koje nema, finansirala lokalna vlast i 2020. godine?

I, najzad, kako je moguće, da je JKP Pijace i parkinzi, koje svakodnevno ubire lepe svote keša od pijačarina (dnevnih, nedeljnih, mesečnih, godišnjih...) i parkinga, „siroče” grada, pa se mora dotirati sredstvima iz gradske kase? Ima li tamo po kancelarijama više bivših direktora, stečajnih upravnica i preostalih, na „gromili”, koji sami sebi udeljuju bogovske plate, i ne odgovaraju apsolutno nikome za, najblaže rečeno, nakaradno poslovanje? Aman, Čedomire Janjiću, bivši gradonačelniče, upoznat si sa problemom, i te kako, 100 procenata si bio upetljan i u ove javno - komunalne radnje, odgovori, ko daje saglasnost za učestalo bogato nagrađivanje nesposobnih i neodgovornih u gradskoj stranačkoj hijerarhiji foteljaša? Od pitanja, glava boli, al', odgovora nema.

Novi gradonačelnik je na kućnom lečenju korone, po' foteljaških direktora imaju uredne nalaze o kućnom (covid) pritvoru, ima li ikoga u Zrenjaninu ko će odgovoriti i odgovarati za trenutno s(t)anje? Na sveti, nikad, rekoše u prolazu neki gradski foteljaši, ovdašnji proslavljeni stranački preletači, pa, zalupiše vrata za sobom...u nezadrživom jurišu ka „sačekuši” od stranačkog pajtos društva, spremnih da se prihvate, teških i odgovornih „obaveza” koje iziskuje bogata trpeza na kancelarijskom stolu. Da se krka i pije na radnom mestu, u interesu svih građana i građanki Zrenjanina, bon apetit, i živeli!!!

U komšijskoj srednjobanatskoj opštini, Novom Bečeju, za divno čudo, ima sela gde je natalitet na zavidnom nivou?!?. Kumane, poljoprivredno selo sa čak 3000 duša, od kojih dobar deo radi u okolnim gradskim fabrikama (u Zrenjaninu, Novom Bečeju, Bečeju...), rodi se tridesetak dece godišnje, sjajan podatak, ali...Na inicijativu 150 zainteresovanih roditelja za uvođenje jaslica i vrtića u selu, peticiju je potpisalo čak 1000 meštana. Potreba zbrinjavanja dece je postala neophodnost za roditelje, i kao prva prepreka, pojavili se, pravo niokuda, „domaći” iz kancelarije mesne zajednice.

Tamo kažu, da...nisu sigurni da je želja roditelja stvarna, moralo bi se to proveriti i proveravati, anketirati do besvesti...Stranački podobni iz MZ, prosledili su dopis do predsednika opštine Novi Bečej Saše Maksimovića, koji javno ponavlja, da se zaista treba uveriti u stvarnu želju roditelja da zbrinu decu tokom radnog vremena na poslu, pa će oni, tako brižni i odgovorni, očas posla, za godinu, dve tri, na kukovo leto, rešiti stvar...?!? Ko tu koga...zna se...Bela kuga, „pojačana” covidom, tako je „sigurna luka” do bola građana, pasivne „lepote” foteljaškog strančarenja: mladi roditelju na sopstvenoj zemlji, uniženi poljoprivredniku i motaču kablova, snađi se kako znaš i umeš, rešavaj ono što država mora, sad i odmah, da (ne) uradi...

Na istoku, severu, zapadu i jugu Vojvodine, svuda je isto: na vrhu stranačke piramide je ON, sve je n jemu podređeno, dok na lokalu, i po cenu kolateralne štete, žrtve od građana se ne moraju brojati (piši: umro od covida). Uterivanjem strahavlade, održava se „sigurna luka” neodgovornog i naopakog, al', odzvanjajuće šupljeg, Zlatnog doba...samo za precednika stranke i njegovu kliku! Šta reći za lokalne vlasti širom Vojvodine, koje, redom nameštenim tenderima tandare, pardon, „tenderišu” pare iz gradskih i opštinskih kasa, u, isključivo podobne stranačke privatne džepove (na svaki redovni mig, centrali stranke se šalje „debeo procenat”). I u Sremskoj Mitrovici zakonit postupak sa obavezom namenskog trošenja i podnošenja izveštaja, sa tender - foteljašima, nemoguća je misija. Gradonačelnici Svetlana Milovanović, njenom zameniku Petru Samardžiću i predsedniku skupštine Iliji Nediću, Zlatno doba je, lokalni raj za arčenje gradske kase. Tinjdžeraka od budžeta za ovu godinu, kao stranačka „droga”.

Aleksandar Umetić i Kristina Dragišić, odbornici opozicionog GG Grad za sve nas, na poslednjem skupštinskom zasedanju su ljudski i odgovorno, zamolili SNS čelnike grada, da odgovore bar na jedno, jedino, prosto pitanje: zašto se nenamenski, nemilice troši novac svih građana iz gradske kase? Dobili su (zaslužene) odgovore, da im je vreme za skupštinskom govornicom isteklo, i da mogu da se vrate tamo...odakle su došli. Pitanja su se odnosila na trošenje, bolje reći arčenje više stotina miliona dinara, gde se ne zna, ko pije... al' se zna, ko plaća...svi građani Sremske Mitrovice.

Kako je moguće da o podršci lokalnim sportskim organizacijama, udruženjima i savezima u iznosu od 160 miliona dinara, dotacijama sportskim organizacijama iz oblasti sporta od 70,5 miliona i dotacijama sportskim organizacijama pod okriljem Sportskog saveza grada od 85 miliona dinara, nema izveštaja, niti jednog jedinog slova ni brojke, gde je i kako potrošen novac?!? Ni po' brige za lokalnu čelnicu Zlatnog doba, nije ni trepnula na prozivke. Njen zamenik, lokalni Sveti Petar, istovremeno je gledao kroz prozor, tražeći valjda ptice, kojih odavno nema iznad grada zbog opasnih zagađenja.

Ogroman novac je prosleđen ubedljivo najneuspešnijem sportskom kolektivu, fudbalskom klub Radnički, ne zna se koliko...Pretprošle godine, političkom odlukom, proširenjem lige spasili se ispadanja, prošle godine sa 11. mesta „kupljen” je plasman u Prvu ligu, trenutno su 16. od osamnaest ekipa, imaju 25 igrača „sa strane”, trenera, upravu...sve, „'ta trane”. I, gde je tu interes Sremske Mitrovice? Za naivne, „probavno”, ali, za prosečnog inteligenta, „kriterijum” za dobijanje para iz gradske kase i VIP podela, zna se kome i koliko, predstavlja broj kapilarnih glasova za stranku, broj posećenih mitinga...

U vremenu nametnute pošasti, covida, podređenom pukom preživljavanju ljudi, privrede i očuvanja javnog zdravlja, sem sporta i „bunar” fudbala, za osam ustanova kulture i turizam, izdvojeno je čak 265 miliona dinara, sasvim dovoljno za ostvarivanja najvećih projekata u ovoj oblasti. U izveštaju o potrošenom, a nije bilo ni jednog jedinog većeg događaja, opet nema ni slova ni brojke, gde, koliko i za šta?!? Bravo za, ćorak gromoglasno najavljeno Jačanje kulturne produkcije i umetničkog stvaralaštva, gde je neko slupao 62,5 miliona dinara za...ama baš, ništa konkretno! Čak 10 miliona dinara podeljeno je Pokretima gorana, gde je večiti, „veoma upotrebljivi” politikant Slobodan Simić, dobio „jedva” 9,8 miliona dinara, dok su „kolač”, ravnopravno, po 100 hiljada dinara, podelila dva preostala prijavljena. Bar da je Simić podneo izveštaj gradu, šta je, gde i koliko „zasadio”...po navici, zaboravan neki tip.

Kao šlag na torti, specijalizovane, stručne i opšte usluge u doba korone i pasive, „dotukle” su gradsku kasu. Koliko desetina miliona dinara? Toliko i toliko, zini da ti kažem...Eto rečnika i načina obraćanja samoizabranih u Sremskoj Mitrovici, dok se brk ministra Nedimo-vića, smeška, a on vrpolji. Dakle, ugostiteljske usluge, reprezentacija, pokloni, hrana i piće - strogo odvojene kategorije. Karantin i rad od kuće tokom covid zatvora, zahteva od odgovornih prema sebi samima, i nikom više, podrazumevajući vanredan cug i alavost na račun svih građana.

Istovremeno, Narodna kuhinja Crvenog krsta, za 480 gladnih usta, dobila je, svega 5,4 miliona dinara, čak 20 procenata manje od projektovanog! Slično, čak preslikano, uzduž i popreko Vojvodinom, vlasnici lokalnih vlasti, da prostite, siluju gradske i opštinske kase, javno ismevajući građane. Uz pravilo, da se prvo postaje stranački funkcioner, pa tek onda, sa njim, stiže, ekspresno, potrebna diploma. Ljubomir Vujčić, novi, retko sposoban, genije načelnik gradske uprave Sremske Mitrovice za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove, ekspresno je došao do „zvanja”, master industrijsko - ekonomskog menadžera. Naravno da ni ovo zvanje ne odgovara sistematizaciji radnih odgovara, ali, Ljubomir se tako lepo druži sa svojim šefovima, da je milina gledati ga, tako servilnog, al'...prema zaposlenima, strogo i zahtevno, prpa, bato!

Uz povratak na početak teksta: ludilu neprestanog ponavljanja zla i širenja strahovlade, kraj je, veoma, veoma blizu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane