Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Postdemokratija

KAD PALME NJIŠU DRŽAVU

Najveći naši neprijatelji, oni koji baš mrze Srbiju, maštali su o tome i predviđali da će biti toliko mala da će cela stati pod jednu šljivu. Pogrešili su samo kad je biljka u pitanju, nije šljiva nego Palma. Ali, nisu nas oni sveli na to, sami smo se stisli ispod, cela Srbija je pod senkom Palme i čeka da pukne trpilo? Zaista ne znam dokle ovaj narod može da trpi, ali znam da će biti jako gadno kad mu pukne film? Ovo neće proći drugačije. Ovo nema drugog imena do ovo, kako mi jednom reče jedan čovek. A sad je došlo vreme da je Ovo gore i od ovoga! Ovde svu vlast u svojim rukama držI Džejms Bond, ali usavršena verzija pet stotina i sedamdeset puta! Umesto nenadjebivog 007, sad mi imamo super agenta 577. Može li više? Gluplje? Može li gore? Nažalost, više puta smo se uverili da uvek može biti gore. Dokle, pita se kolumnista Mile Isakov, potpredsednik u Đinđićevoj Vladi i ambasador u Tel Avivu

Piše: Mile Isakov

Zaista, šta je ovo i dokle će ovo ovako? I gde je onaj što je to pitanje postavio pre nekoliko godina? Dobro, znamo da se onaj što je znao odgovor udavio u mutnom Dunavu, ali gde su svi oni koji su znali da je mrtav?

Šta još treba da se desi pa da ovom narodu prekipi? Od najvećeg svetskog agenta 007, koji je braneći svet od svih mogućih katostrafa, rušio sve barijere i prelazio sve granice kako bi rešavao i nemoguće situacije i pobeđivao i najmoćnije neprijatelje, stigli smo do agenta 577, koji vedri i oblači ovom napaćenom zemljom. Možete zamisliti koliko je tek taj granica prešao!

Mnogo se sramnih i groznih stvari dogodilo u smeni agenta 577, od morbidnih i nerazjašnjenih ubistava, do otkaza i pretnji svima koji se usude makar samo da pitaju šta nam se to događa i zašto; Od premlaćivanja onih koji se pobune do nameštanja fudbalskih utakmica i diktature navijačkih bandi; Od besomučnih laži i pljačke građana, do gaženja njihovih prava i dostojanstva; Od silovanja sedme sile do silovanja dece. I sve to prolazi i brzo se zaboravlja, uglavnom bez razrešenja i kazni, jer pažnja se usmerava na nove slične ili još gore slučajeve, koji će se prežvakavati dok ne zastare ili dok ih ne zasene novi neverovatni uspesi agenta 577, koji čini nadljudske napore da nam donese zlatno doba i koji nam upravo ovih dana poklanja svakom po trideset eura, kao što nam je godinu dana poklanjao život, nabavljajući respiratore i vakcine kad niko na svetu to nije mogao.

Ipak, jedan slučaj se izdvojio i zbunio i samog agenta 577, koji je, očigledno nemoćan da ga reši demonstrirao svu svoju nadljudsku neljudskost izjavom: Ako se dokaže biće grozno, ali ako se ne dokaže biće još groznije!

Reč je o javnim optužbama na račun njegovog koalicionog partnera Dragana Markovića Palme za organizovanje bahanalija sa prostitucijom i podvođenjem maloletnih devojaka političkim i privrednim moćnicima. Znači, ako su devojke i devojčice podvođene zadriglim političkim pizdunima i poslovnim tajkunima, to je po njemu strašno ali je još strašnije ako nisu!?

Biće strašno ako se to dokaže, ali još strašnije ako se ne dokaže, jer biće uprljan obraz prvog domaćina Srbije koji o agentu 577 uvek sa divljenjem govori sve najbolje. Agent 577 je zabrinut kada su u pitanju naša deca, ako su podvođena na Bunga-Bunga žurkama za koje inače svi znaju, ali je bukvalno zgrožen pri samoj pomisli da su u pitanju samo olajavanja, to bi bilo još groznije jer, pobogu, kako će Palma tako okaljan pred oči svoje dece i unuka.

Drugim rečima, mnogo gore od podvođenja devojaka i žena, bilo bi proglasiti Palmu za kupler majstora. Surovo ali sasvim prirodno za logiku službe kojoj srcem i dušom pripada 577. Sve devojčice sveta će i onako jednom izgubiti nevinost, ali ako se utvrdi da Palma nije nevin, propašće svi napori službe i njegovi lični u poslednjih trideset godina, da od takvih siledžija i bandita naprave heroje i lidere, a poslednjih osam godina da operu njihove i svoje biografije.

I umesto da bude u pritvoru, pod optužnicom za najteža krivična dela, Palma već danima ne silazi sa televizija sa nacionalnom frekfencijom, odakle otvoreno preti svim žrtvama i drugim potencijalnim svedocima, pa čak i državnom vrhu i samom božanstvu 577, spominjući neka nerazjašnjena ubistva o kojima on navodno zna mnogo i samo se time bavi poslednjih dana.

Onako nepismen, naivan i nevin, odmah je i objasnio da to nije uobičajena priča u stilu „ako ti kažeš za mene ja ću za tebe”, čime je svesno ili nesvesno samo potvrdio da je upravo to u pitanju. Izgleda da je pri tome bio sasvim ozbiljan i iskren, jer odmah je i pokazao da neće samo da priča, pošto je jednog svedoka bukvalno priveo na Pink televiziju da sam porekne sve što je prethodnog dana izjavio.

Nesrećnik, dr-pr. Mića Jovanović, bio je toliko očigledno preplašen da ne mogu da se otmem utisku da je u studio stigao u gepeku Palminog automobila. Mada je već poznat javnosti kao prevrtljiv čovek, koji jednog dana pompezno najavljuje prodaju svog Univerziteta za 50 miliona i oduševljeno predstavlja poštovanog kupca, da bi nekoliko dana kasnije sav očajan saopštio kako je u pitanju veliki prevarant i kako od prodaje nema ništa, ovog puta je ipak prevazišao i samog sebe.

Jednoga dana se ničim izazvan samoinicijativno oglasio da potvrdi sve optužbe protiv Palme, opisujući do u detalja kako su izgledale te orgije u Jagodini, kojima je lično i prilično prisustvovao. Kako je Palma odabirao i dodeljivao devojke svojim gostima upirući prstom u njih, a onda i u onog kojem ih je namenio i pored kojeg treba da zauzmu svoje mesto, da bi na kraju zajedno odlazili u posebne intimne prostorije. Ničim izazvan, svojim životom je garantovao da je to živa istina „ ne 99 posto, nego sto devedeset i devet posto”! Ali brzo se i pokajao, čim mu je život zaista bio ugrožen.

Naime, već sutradan, Palma ga je navatao i bukvalno priveo u emisiju „Hit tvit”, u kojoj je i sam gostovao, i očigledno nadrndan, sa pretećim pogledom, nadzirao Mićinu potpuno novu ispovest, sasvim suprotnu od one koju je juče dao.

Porekao je vajni profesor i rektor Univerziteta sve što je dan ranije izjavio, tvrdeći da na Palminim zabavama ništa nije bilo ni nalik na podvođenje, čak ničeg ni lascivnog. Naprotiv, uz napomenu da je „možda malo i preterao”, pred očima miliona svedoka zamolio je gospodina Palmu da prihvati njegovo drugarsko izvinjenje i oprosti mu na izjavama koje je dao u afektu, pošto je bio iznerviran i besan zbog toga što mu Univerzitet baš ne funkcioniše najbolje.

Koliko je bio uplašen najbolje svedoči podatak da se toliko izgubio da je u jednom trenutku javno ponudio da bude i svedok odbrane na Palminom suđenju, o kojem nije bilo ni reči i po svemu sudeći niko ne sme ni da progovori. Tako se ponovo zamerio Palmi, koji računa da ga neće ni biti. O tome da li će suđenja uopšte biti, naravno, odlučiće vrhovni sudija 577, kad proceni šta mu se više isplati, da li da Palmu pusti niz vodu ili da ga spašava kako ovaj ne bi za sobom povukao i Dačića, pa i čitavu vladajuću garnituru.

Zašto je bilo važno detaljno opisati ovaj zastrašujući i poučan slučaj? Zbog toga što to nije samo problem jadnog i bednog Miće Jovanovića, jer to što je on doživeo, ma kakav bio, sudbina je većine žitelja Srbije, uvreda i sramota svih nas. To što smo svi mogli da gledamo kako jedan kabadahija privodi i lično saslušava svedoka, neviđena je sprdačina sa pravdom i pravosuđem, otvorena pretnja i javno zastrašivanje svih mogućih svedoka, ne samo u tom slučaju. I povrh svega to je vređanje zdravog razuma, ponižavanje i gaženje dostojanstva svih građana.

Da je ovo normalna država i zdrava nacija, Palma bi bio u pritvoru ili bar sa nanogicom sedeo kod kuće, a Mića Jovanović bi odmah posle optužujuće izjave koju je dao, a prenela većina medija, morao biti saslušan u tužilaštvu i stavljen pod zaštitu tako da Palma ne može ni da mu priđe, a ne da ga ko kuče voda po televizijama da bi po komandi lajao na samog sebe i sve koji samo pomisle da prijave takve i slične kriminalne radnje. Ili da, ne daj bože, svedoče o zlodelima koja su im se događala ili u kojima su učestvovali.

Ali kako bi ovo mogla biti normalna država kad njen predsednik 577, ne krije da se u njoj sve rešava samo podmićivanjem i pretnjama. Evo sad je upravo saopštio kako će svim građanima koji se vakcinišu pokloniti još po tri hiljade eura, kako bi se što veći broj pelcovao. A za svaki slučaj mito je začinio i sa pretnjom: „Zamislite vojnika i oficira, čiji se vrhovni komandant vakcinisao, a on misli da je pametniji i neće da primi vakcinu. Pa šta će biti tokom rata, kada se izdaju naređenja” I?

Kojeg rata? I ko se to uopšte usuđuje da pomisli da je pametniji od njega, vrhovnog komandanta, vrhovnog vrača i vrhovnog sudije?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane