Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Reagovanje

Ministarstvo zdravlja lobira da se kanabis ukine kao zabranjeni opijat, zbog slučaja ''Jovanjica'', koji su vodili braća Vučić

Pilot jeste, ali za koga leti

Primili smo dopis gospođe Dragane Kosić, koji je reakcija na naša pitanja Ministarstvu zdravlja, koja smo postavili u prethodnom broju u tekstu „Probni pilot ili ...". Tekst objavljujemo u celini, bez izmena.

Dragana Kosić

Poštovani gospodine Brkiću,

U tekstu "Probni pilot ili ..." koje ste objavili u prethodnom broju Magazina Tabloid (186 od 29.04.2021..godine) i u kome se govori o Mladenu Nikoliću, u delu u kome tražite odgovore na pitanja koja postavljate Ministarstvu zdravlja u vezi Mladena Nikolića spominjete i moje ime i moje hapšenje juna 2014. godine kada sam bila načelnik Odeljenja za opojne droge i prekursore u kome je tada Mladen Nikolić bio zaposlen.

Neposredno posle mog privođenja "Kurir", "Alo" i "Dnevni Telegraf" su , kao rezultat istraživanja, pisali o krađi sirovine diazepam u Galenici, o "besu" Evropola zbog "curenja ogromnih količina-tona diazepama iz Galenike" i o mom neodgovornom i neprofesionalnom ponašanju prema smernicama Evropske unije i obavezama prema Evropskoj uniji. Vrhunac njihovog istraživačkog novinarstva, pri čemu navode da je izvor iz istrage odnosno MUP-a, je moja povezanost sa vrhom kriminala iz oblasti narkotika spominjuči pri tome moju povezanost sa Milanom Zarubicom osuđenim za ilegalnu proizvodnju opojne droge amfetamin, ali i drugim kriminalnim grupama koje su u fazi istrage.

Jako poštujem što se niste pridružili pomenutim redakcijama i niste učestvovali u iznošenju ovako gnusnih laži čime ste iskazali visok nivo profesionalnosti što posebno cenim. Takođe cenim i što traženjem odgovora od Ministarstva zdravlja pokazujete interesovanje za verodostojno i potpuno informisanje javnosti.

Iz tih razloga dajem Vam odgovore na pitanja koja ste postavili Ministarstvu zdravlja, a tiču se mene.

Na Vaše prvo pitanje "Da li je Mladen Nikolić na bilo koji način bio u vezi sa hapšenjem Dragane Kosić načelnice Odeljenja za opojne droge Ministarstva zdravlja u 2014. godini ?" odgovor je: Da.

Na sastanku sa Ministrom zdravlja u prisustvu državnih službenika Odeljenja za opojne droge i prekursore Mladen Nikolić je izjavio je da je on lično otkrio kriminalne radnje u odeljenju i prijavio ih policiji. O tom sastanku postoje službene beleške. One su u sastavu sudskih spisa u pravnosnažnoj oslobađajućoj presudi. Na pitanje Ministra zdravlja za ime policajca kome se obratio, Mladen Nikolić je odbio da saopšti ime policajca. Izjavio je da se dogovorio sa državnim sekretarom prof. dr Berislavom Vekićem i načelnikom zdravstvene inspekcije dr Tatjanom Rajović, koja se suprotno propisima koji uređuju organizaciju i rad organa državne uprave predstavljala kao šef Kabineta Ministra zdravlja, da napiše pismo u vezi mojih kriminalnih radnji koje je otkrio i o mom neodgovornom i neprofesionalnom ponašanju.

Primerak tog pisma je predao i Ministru zdravlja na pomenutom sastanku. Ja sam, posle hapšenja, pismom zahtevala da se i meni dostavi primerak tog pisma, da bih znala od kojih laži da se branim, ali mi do danas nije dat. Što se tiče mog neodgovornog i neprofesionalnog rada informišem Vas da sam od 1999. godine rukovodilac u oblasti opojnih droga i prekursora; da sam uspešno završila obuke u Ujedinjenim Nacijama iz oblasti primene međunarodnih konvencija: da sam učesnik u izradi dva zakona iz te oblasti; da sam učesnik tehničkih pregovora za pristupanje Srbije Evropskoj Uniji; da sam sudski veštak u oblasti opojnih droga i prekursora; da sam savetnik za hemikalije; da je na moju inicijativu, pre mog hapšenja, formirana vladina Komisija za droge i da niko nije moj rad na ovim poslovima ocenio kao neodgovoran i neprofesionalan. Predhodno moje radno iskustvo je asistent na predmetu organske hemije na Beogradskom Univerzitetu

Na Vaše drugo pitanje "Kako je rešen slučaj tada uhapšene D.K. načelnice Odeljenja za opojne droge?" odgovor je: Krivičnom prijavom podnetom od strane MUP-a, odnosno optužnim predlogom podnetim od strane Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu na čelu sa glavnim tužiocem Ljubivojem Đorđevićem stavlja mi se na teret:

Zloupotreba službenog položaja iz člana 359. st. 1. KZ-a, prekoračenjem granica službenog ovlašćenja i ne vršenjem službene dužnosti:

-Da sam naredila inspektorima za opojne droge i prekursore da suprotno odredbama Zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama ne sačine zapisnik o nalazu stanja u privrednom društvu Galenika ad Beograd.

Sud je pravnosnažnom presudom utvrdio da Dragana Kosić nije naredila pomenutim inspektorima da ne sačine navedeni zapisnik.

-Da sam naredila istim inspektorima da ne podnesu prijavu za privredni prestup privrednom društvu Galenika ad Beograd izvršen prilikom privremenog izvoza 7kg diazepama bez obavezne dozvole za izvoz koju izdaje Ministarstvo zdravlja.

Sud je pravnosnažnom presudom utvrdio da za predmetni izvoz nije potrebna dozvola od Ministarstva zdravlja. Sud je utvrdio da se takav privremeni izvoz tretira kao domaća proizvodnja i da nije potrebna dozvola za izvoz, pa da nema privrednog prestupa

-Da nisam sama podnela prijavu za privredni prestup privrednom društvu Galenika ad Beograd prilikom privremenog izvoza 7kg diazepama.

Sud je pravnosnažnom presudom utvrdio da navedeno delo privrednog prestupa ne postoji pa shodno tome nije ni bilo moguće da sama podnese prijavu za privredni prestup.

-Da sam omogućila privrednom društvu Galenika ad Beograd da ne bude sankcionisana zbog privrednog prestupa što je bio predmet inspekcijskog nadzora u privrednom društvu Galenika ad Beograd.

Sud je pravnosnažnom presudom utvrdio da to nije bio inspekcijski nadzor nego edukativna poseta. Na zahtev suda omot spisa, odnosno predmet sa spisima tog inspekcijskog nadzora nije dostavljen.

-Da sam učinila da inspektori za opojne droge i prekursore ne podnesu prijavu za manjak diazepama u privrednom društvu Galenika ad Beograd od 160,525kg.

Sud je pravnosnažnom presudom utvrdio da manjak diazepama od 160,525 kg ne postoji. Tabela koju je sačinio inspektor za opojne droge o stanju diazepama u privrednom društvu Galenika ad Beograd tri godine nakon predmetne posete sadrži proizvoljne podatke koji su nestručno grupisani. Bitan elemenat tabele koja je trebala da bude dokaz da postoji manjak predstavlja lek u ampuli od 50mg, koju Galenika ne proizvodi.

-Da sam oštetila budžet Republike Srbije u iznosu od 300.000 do 3.000.000 dinara kolika je bila predviđena kazna za privremeni izvoz diazepama bez dozvole.

Sud je pravnosnažnom presudom utvrdio da budjet Republike Srbije ni na koji način nije mogao da bude oštećen jer nije bilo privrednog prestupa.

Sud je utvrdio tokom sudskog postupka, što je dokazano pravnosnažnom presudom, da Dragana Kosić nije pribavila ni sebi ni drugom fiziškom ili pravnom licu bilo kakvu korist, nije nanela nikome nikakvu štetu, niti je imalo povredila prava drugog.=

Na Vaše treće pitanje "Kako je Ministarstvo zdravlja rešilo problem proistekao iz izveštaja Europola o krađi opojnih droga u Srbiji o čemu je izveštavano u 2014. godini?" odgovor je: Izveštaj Europola o krađi opojnih droga u Srbiji u 2014. godini nije postojao. Opravdano sumnjam da su to izmislili pojedinci iz MUP-a kako bi mene doveli u vezu sa tim. Ideju za izveštaj Europola su dobili u vreme odvijanja Tvining projekta 2014. godine u Beogradu. Ekspert iz Češke Republike je na obuci policajaca govorio "kako u Srbiji štrumfovi noću kradu hemikalije od kojih ilegalno može da se proizvede droga". Pored neznanja koje je pokazivao i gluposti koje je govorio ocenila sam da je i to glupa zlonamera koja nikome nije mogla da naškodi.

Među zadacima koje je Tvining postavio Ministarstvu zdravlja bilo je i preuređenje poslova u oblasti droga, koje je radilo Odeljenje čiji sam bila načelnik, i obrazovanje Kancelarije za droge, o čemu nisam bila obaveštena. Početkom izvršenja ovih zadataka ja sam uhapšena, a dok sam bila u pritvoru pri Vladi je formirana Kancelarija za droge sa zadatkom da obavlja pojedine poslove koji su rađeni u odeljenju u kome sam bila načelnik. Mojim hapšenjem onemogućeno mi je da konkurišem za mesto direktora Kancelarije za droge; na mesto direktora postavljen je penzionisani inspektor MUP-a koji je potpisao nalog za pretres stana u kome živim.

Na Vaše četvrto pitanje "Da li je tada uhapšenoj Načelnici prestao radni odnos u Ministarstvu zdravlja?" odgovor je: moj radni odnos u Ministarstvu zdravlja nije prestajao dok sam bila u pritvoru. Nisam bila suspendovana sa radnog mesta, a u skladu sa zakonom morali su da me suspenduju.

Mišljenja sam da nisam suspendovana sa radnog mesta kako bi moj pritvor i odsustvo sa posla trajali šest meseci posle čega mi po automatizmu sledi otkaz. Ministarstvo zdravlja mojim nesuspendovanjem sa radnog mesta Tužilaštvu omogućava da mi produžuje pritvor iz razloga da ne ponovim krivično delo. To je trebalo da traje bar šest meseci; potvrda da je to bila namera je činjenica da je tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva, odnosno Ljubivoje Đorđević, jedanaestog dana od trideset dana mog pritvora, podneo sudu zahtev za produženje mog pritvora za još trideset dana.

Nije mi jasno zašto je nekima kojima sam na svom radnom mestu smetala jedini način da me uklone bio taj da me uhapse, pokušaju da me osramote, pokušaju da me udalje od prijatelja, dugogodišnjih kolega i saradnika i pridruže me kriminalcima. Šta bi imali od toga?

Zašto im je smetalo što deo svog slobodnog vremena koristim čitajući nove radove iz oblasti hemije, kojom se profesionalno bavim, a koji me i stručno nadgrađuju. Pitam se da li su im smetala predavanja mojih uvaženih profesora i udžbenici iz kojih sam se obrazovala i vredno spremala ispite za visoke ocene.

Zašto im je trebalo da uz zahtev da u zatvoru provedem nekoliko godina zahtevaju da mi se zabrani i rad u struci od nekoliko godina. Ne verujem ni da su svesni da bi tu kaznu najteže podnela i da bih nju sigurno prekršila; u tom slučaju svojom strukom bi se bavila kao u konspiraciji.

Mogli su, kako se inače radi u državnim organima, da me 2014. godine rešenjem elegantno rasporede na drugo radno mesto ili da mi na neki njima znan način uruče otkaz i umesto mene rasporede one koji bi radili po njihovoj volji, što rade i sada. U tom slučaju ova tema ne bi postojala, Kurir i drugi ne bi pisali o kriminalcu D.K. Zbog toga žalim, izabrali su najkvarnije postupanje.

Dobro u svemu je to što su me osnažili. Zato hoću, smem, mogu i želim da svim čitaocima Vašeg magazina predstavim sva dešavanja u izmišljenoj aferi diazepam. U tu svrhu spremna sam da Vam predstavim sve dokaze od nezakonitog privođenja do izricanja pravnosnažne oslobađajuće presude. Ne želim nikom da se svetim, želim da se pravda vidi.

Dostavljam Vam pravnosnažnu oslobađajuću presudu na uvid i na objavljivanje delova po Vašoj proceni. Takođe, dostavljam Vam i ostale relevantne spise, u koje je sud imao uvid prilikom donošenja oslobađajuće presude, kojima se nedvosmisleno potvrđuje neosnovanost prijave i tužbe. Slobodni ste da iz tih dokumenata prikažete što god smatrate da je od značaja za informisanje javnosti, da bi se u budućnosti onemogućila slična zloupotreba službenih ovlašćenja od strane bilo koga.

***

Uredništvo Magazina Tabloid se po prijemu dokumenata od Dragane Kosić obratilo svojim saradnicima sa znanjima iz oblasti medicine, farmacije, hemije, prava, policijskog postupanja i pravne i medicinske etike, kao i ekspertima za zakulisne radnje za koje ne treba da se zna, radi analize dostavljenih spisa. Rezultate analize objavićemo u narednim brojevima Magazina Tabloid.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane