Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Lokalnim SNS-SPS-SVM-JS funkcionerima u Zrenjaninu, ni Zlatno doba ne može da sakrije propast grada

ŽEĐ BEZ FABRIKE VODE GRAĐANIMA OTELA 20 MILIJARDI DINARA

„...Sličnost između slona i paradajza je u tome, što su oba crvena, osim slona...". Ovakvu vrstu šegačenja, ruganja i podsmeha na račun prosečnog građanina, za'uktalo svakodnevno, „emituju" i u srednjem Banatu lokalni vlasnici vlasti Zlatnog doba. Poražavajuća je statistika prosečnog građanina, korisnika (na aparatima) Zlatnog doba, osramoćenog i poniženog, kratkog li pamćenja, koji (ne) zna da živi u Zrenjaninu, ne tako davno, trećem najjačem privrednom gigantu bivše Jugoslavije. I Zrenjanin je, bukvalno razvaljen na paramparčad, motači kablova su (mahom premazani otrovom za pacove zbog zaštite materijala od oštećenja) u modi dok inostrane firme odnose čist profit koji subvencioniše država, Zrenjaninci su za 17 godina od zvanične zabrane vode za piće, „kupili" sopstvenim parama najmanje 6,5 fabrika vode na ime papreno plaćene flaširane vode po prodavnicama... Dokle, sa sramotno nepristojnim nabrajanjem pristanka građanina, dobrovoljnog idiota na samoponiženje...

Zoltan Horvat

A sve zbog večitih besprizornih „jahača" vulgarnog višestranačja sa izazivanjem trajnih podela i sukoba među ljudima na svim nivoima sa tragičnim posledicama (za vlast idealan ambijent), i nekažnjenih koristoljubivih „autora" elementarno neodgovornog satiranja čoveka i institucije građanina, arčenja vremena, trovanja vazduha, vode, plodne zemlje...Kada Goran Knežević, predsednik gradskog odbora SNS - a i u više navrata ministar (bjež'te ljudi, evo belaja), kao jedini argument propasti Zrenjanina „samokritički" navodi, plitko, da je za sve kriva bivša vlast, onda je to najteža uvreda za sugrađane, jer su desetak godina slušali iste refrene istog čoveka, iz fotelja bivše DOS vlasti, kao gradonačelnika i jedinog predsednika gradskog odbora DS-a.

Za ne verovati, ali, prosta matematika izbacuje zastrašujuće cifre građanima grada koji je 17 godina bez vode za piće (zvanično zabranjena 2004. godine). Mnogobrojne potvrđene analize pokazuju, da su Zrenjaninci za kupovinu flaširane vode, sa prosečnom potrošnjom od dve litre vode za piće dnevno (po prosečnoj ceni od 30 dinara), u gradu sa 100 hiljada stanovnika, plaćali najmanje 3 miliona dinara dnevno, 90 miliona mesečno, milijardu i osamdeset miliona godišnje...Do današnjeg dana, iz džepa građana, samo za najobičniju vodu za piće, „izbijeno" je ukupno osamnaest milijardi tri stotine šezdeset miliona dinara. Taman za izgradnju 6,5 novih, tip - top modernih fabrika vode, sad i odmah!!! Da li da spomenemo i naplaćivanje vazdušarine, u daleko manjem sračunavanju troškova, sramotnu izmišljotinu Vojina Bačvanskog, jednog od ovdašnjih funkcionera DOS-a bliskih Kneževiću, nekadašnjem predsedniku gradskog veća, koji danas, zbog „zasluga", prevrtačkom voljom večitih vlasnika vlasti, i dalje, blagougodno živi (neko vreme bio i direktor Prehrane tokom rasprodaje prodavnica i objekata, nekada trgovačkog giganta, danas, nepostojeće ulupanog).

Zrenjanin danas, grad sa 100 hiljada stanovnika, u trećoj deceniji XXI veka, nema ni jednu jedinu fabriku vode, a na pitanje, ko je pre petnaestak godina tadašnjem Gazdi Zrenjanina, zbog nepristanka na plaćanje „ugradnje" u izgradnju, sprečio ozbiljno najavljenu, već viđenu izgradnju fabrike vode od strane renomirane nemačke firme Wassertechnik, Goran Knežević nema odgovor. Beži, već devet godina, ko đavo od k...amera, mikrofona i nepodobnih medija, recimo KTV-a, koji traže istinu o uzrocima i vinovnicima surovog potonuća banatske prestonice. Ne sme ni na ulicu, među običan svet, valjda od sramote (zdravstveno stanje predstavlja kao izgovor), ne odgovara ni na jedno konkretno pitanje o brojnim sudbonosnim ostavljanjima na cedilu sugrađana...Al', iz SNS kancelarijskih mikrofona, bezbedan i u okruženju svojih pokornih stranačkih pulena, „vatreno sipa" hvalospeve o Zlatnom dobu, iščekujući da mu neko ponudi, recimo za milionče mesečno, funkciju specijalnog savetnika kineske fabrike guma Ling Long...Pa, da ode, zasluženo, u lovarnu penziju!

Šta grad u modernom SNS raspadanju ima, i čime može da se podiči? Ovdašnji funkcioneri „trube" o „herojstvu" 7 hiljada zaposlenih motača kablova u Drexlmayeru (nakon serije otpuštanja koja teku, brojka je spala na 5.500), motaju se, zamotani u kablove, i u drugim manjim inostranim pogonina, recimo Pompeama...Za minimalac, koju hiljadarku više, i tačka. Država, to je ON, predsednik stranke, direktno stopira povećanje životnog standarda građana, al', subvencioniše inostrane gazde „darujući" mu plate za zaposlene. Na sva zvona, najavljuje se direktno hemijsko trovanje građana u prljavoj tehnologiji proizvodnje guma kineske firme Ling Long...

I ono što raspamećuje i sramoti grad nekadašnje bogate tradicije kulture, vaspitanja i obrazovanosti, na hiljade Zrenjaninaca čeka u redovima pred ovdašnjim SNS kancelarijama, radi ispunjenja stranačkog obećanja: dobićeš posao u Ling Longu, učlani se u stranku, primi vakcinu, moramo da ubadamo i ženu, decu, rodbinu, užu, širu, redom...Seks, neee, o tome, eventualno, strogo diskretno, kad dođe vreme... Plata? Četrdesetak hiljadarki mesečno, da se pristojno živi od prvog do desetog u mesecu...Plus, bonusi, za botovanje do besvesti - toliko, za lepljenje plakata - ovoliko, za povratak u autobuske mitinge - ne više od crvene, sendvič i flašica vode.

Ne daj Bože, da neko zaluta u grad zalutalih na sopstvenom ognjištu (sugrađana), šta bi gostima ponosno pokazali, recimo Saša Slankamenac, zamenik gradonačelnika i Čedomir Janjić, predsednik skupštine, bivši gradonačelnik? Možda efikasnost i veliki promet na dobro popunjenom Novom groblju, uz dupke puna preostala gradska groblja? Umire se učestalo, neverovatnom brzinom „putuju" sugrađani, dragi ljudi (piši, umro od corone, a rodbino, dobićeš i novac za ovakav potpis)...

Neee, iskusne i prevejane stranačke prevrtače je, da li je moguće, najblaže rečeno, sramota...?!? Da im pokažu svetsku turističku atrakciju, most na suvom, bez reke, koji spaja centar grada sa naseljem Mala Amerika? Ili nekoliko parčadi jezera, u centru centra grada, prelepa stranačka rugla grada, izum vlasnika vlasti, gde su obale, tako veličanstveno zarasle u korov i travuljinu...?

Da im se pohvale još većim travuljinama i prvoklasnim smetlištem, fantastičnim ogromnim brisanim prostorima između golih razvaljenih zidova na desetinama rasturenih fabrika „ubijenog" gigant Kombinata Servo Mihalj, Zrenjaninske industrije piva (ZIP osnovan 1745. godine), Zrenjaninske industrije mesa i mesnih prerađevina BEK (sve što su proizvodili, vrhunski kvalitetno, bilo je nedovoljno za naručene potrebe američke vojske), čuvene Industrije čarapa Udarnik, nadaleko čuvene Fabrike tepiha Proleter, Sirćetane u centru grada, gde je danas javno izložen otpad, uz g...do guše?!? Ne bi se usudili, razapeli bi ih u centru, rek'o bi, skoro svako ...

"Pomoć" su moderni stranački herojski prevrtači potražili od VIP prevrtača, Gorana Kneževića, koji bi, kao jedan od „koautora", mogao, natenane i precizno, da objasni fenomenalan izgled i ambijent nekadašnjeg Motela Šumice, danas nalik scenama ratnih ruševina, koji je svojevremeno, tako lako, mogao da se očuva i opstane kao najlepše gradsko izletište Zrenjanina?

Usled učestalih napada gojaznosti na njihova nedužna funkcionerska tela, časni opozicioni odbornici grada iz redova Dosta je bilo, „zamolili" su Kneževića, Janjića, Slankamenca i preostale, da se, zaslugom vulganog prevrtačkog višestranačja, do pomenutih „atrakcija" grada i „minulog rada", dovezu novim službenim automobilima. Na novu žalost, opet su lokalni vlasnici vlasti morali da odbiju, službeni automobili su im, trenutno, 24 časa na dan zauzeti, na lični zahtev.

Lično ih voze, decu do škole kad nema online - nastave, supruge do frizerki, porodično se skokne do Beograda ili Novog Sada, sa pauzama na izletištima...Milina, za odgovoran i 24-časovni rad za našu decu, i sve naše, izuzmemo li, naravno, preostalih 99,98% sugrađana...

Sa najvećim žaljenjem, odbili su i predlog, da se, na 100 metara od Javne (Gradske) Kuće, posete korisnici Narodne kuhinje (ponovo im je „skresan" fond), koji uživaju sve „privilegije" jednog obroka na dan. Bogme, poplašilo se odabrano funkcionersko društvo kratkog pešačenja...kako da ih posetimo, rastrgnuće nas čim nas vide, posebno su ljuti što za svaki veći praznik, dobiju na poklon k...rastavac.

Ima li uopšte lepih vesti iz srednjeg Banata? Ima, supruga Saše Santovca, glavna medicinska sestra u državnoj bolnici „Dr Đorđe Joanović" u večitoj izgradnji, pošteđena je vrhunski odgovornih stranačkih briga oko raspoređivanja putnika u sendvičarskim autobusima. Stao stranački saobraćaj zbog corone, pa, gospođa u stranačkoj hijerarhiji belih mantila, na miru može da posveti redovnim medicinskim aktivnostima.

I, najzad, najlepša vest obradovala je novčanike, jednih te istih korisnika plata i drugih redovnih mesečnih primanja iz stranačke Javne (Gradske) Kuće...Gradska Komisija za kategorizaciju puteva i ulica grada Zrenjanina (tek jedna od brojnih novih stranačkih komisija, nadkomisija, podkomisija, odbora, pododbora...) donela je odluku o promeni odluke, ej, odluku o promeni odluke, pa se avenija koja se proteže uzduž i popreko kineske fabrike guma Ling Long (šest puta veća od kruševačke fabrike Trayal), preinačuje u naziv, Avenija Ling Long!

Usput, propade i još jedan u nizu zahteva zrenjaninske opozicije iz redova Dosta je bilo, da vlasnici vlasti i u Zrenjaninu, uđu u Ginisovu knjigu rekorda zbog, svakodnevnog, samokritičnog i odgovornog ponavljanja: Za sve je kriva, bivša vlast.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane