Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

KiM

Represija Vućićevog kartela prema Srbima na KiM je sve veća i veća

Ucenjuju i Gorance

Nema tog kraja u Srbiji koji je dovoljno zabačen da bi njegovi žitelji bili pošteđeni Vučićeve kriminalno-političke bulumente i pokornosti njoj a što u južnoj srpskoj pokrajini znači pre svega učešće u izdaji Kosova i Metohije. Ono se ogleda u podršci ljudima koje je na vlasti instalirao Vođa da za njega obavljaju prljavi posao jer on „nema nadležnost” na ovom delu svoje države. Ko se usudi da to odbije, i pokaže da ne želi da učestvuje u izdaji, biće isključen iz sistema pa neka mu i život zavisi od toga.

Ivan Maksimović (dopisnik iz Kosovske Mitrovice)

U udaljenijim mestima represija Vučićevog sistema prema neistomišljenicima još je i brutalnija jer je daleko od očiju javnosti. To možda najjače osećaju Goranci u Gori koja se, kada gledamo na karti, nalazi na samom “dnu” Kosova i Metohije.

Nemilosrdnim odnosom “Srpske liste” prema njima, Goranci su odavno shvatili, ali teška srca tek sada prihvataju, da je činjenica da “što si više protiv Srbije više te nagrađuje srpska vlast! Bruka” kažu za Magazin Tabloid retki od njih i dovoljno hrabri da se usude da svoju muku podele sa novinarima.

Oni koji su se sve vreme borili za opstanak Srbije na ovom prostoru čak sa tri strane omeđenom Albanijom, a i na četvrtoj okruženi Albancima, danas ljuto stradaju upravo od vlasti države za koju su se borili. Albanci ne predstavljaju više ozbiljan problem od kada je Vučić preuzeo vlast koja bi, po prirodi posla, morala da im bude podrška, samo da ta priroda nije toliko izopačena.

Od poslednjih separatističkih kvazi-izbora na KiM održanih sredinom februara ove godine, do danas je čak preko 120 žitelja ovog kraja iz osvete uklonjeno sa spiska Nacionalne službe za zapošljavanje što je automatski učinilo da ostanu i bez osnovne zdravstvene zaštite i oni i njihove porodice.

“Ubijaju narod sveteći se. Skidaju sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje ako neko zakasni da se prijavi bez obzira da li je bio vikend ili praznik, sve računaju, to je fašizam” kažu krajnje uznemireni stanovnici ovog dela Kosova i Metohije.

Naravno, za one koji su pristali da služe ovoj vlasti i pružili podršku na bilo koji način, ne važe ovako strogi kriterijumi.

“Predstavnici srpskih institucuja šikaniraju i ucenjuju Gorance da podrže “Kvislinge”. U sred pandemije Ucenjuju narod na svaki način pa i overom zdravstenih knjižica. One, za koje da nisu izašli na glasanje, javno i najviše ponižavaju i maltretiraju” navode za Magazin Tabloid ogorčeni žitelji ovog kraja koji više nemaju kome da se obrate budući da odbijaju da postanu deo separatističkog sistema a srpski je duboko ogrezao u jedan od najsurovijih diktatorskih režima jer uživa direktnu podršku Aleksandra Vučića koji ne oprašta bilo kome da stane na put njegovim izdajničkim namerama.

U situaciji poput ove u kojoj su se našli Goranci koji su pod snažnim uticajem nekoliko grupa među kojima dominiraju - albanska i bošnjačka ali i bugarska otimajući se za prevlast i veštačko uvećavanje broja “svojih” sunarodnika na njihov račun brutalno manipulišući voljom, identiteom ali i životima ovih ljudi ostavljenih na cedilu, i srpske strane koja pod vladavinom Vučića sve što je zdravo nacionalno opredeljeno prepoznaje isključivo kao robu kojom treba trgovati, narod ne vidi izlaz niti ima bilo kakvu nadu ni u prostu mogućnost golog opstanka.

Privrženi su Srbiji koja, istina, nikada nije pokušala da ih asimiluje ali nije se štedela ni u maćehinskom odnosu prema njima.

Prelomni momenat u uspostavljanju sistema koji melje sve pred sobom u nameri da Vođine zamisli sprovede u delo, bilo je potpisivanje Briselskog sporazuma a svaki novi separatistički kvazi-izbori dodatno učvrste vlast onih koji pokažu vernost velikom Vođi.

Tako je bilo i ove godine kada je dva sata pre isteka roka za prijavu predizbornih stranaka i koalicija predat zahtev za registraciju političkih koalicije “Zajedno” iz redova Goranaca, sastavljene od dve partije, Pokret za Goru (PG) i Građanska Inicijativa Gore (GIG). Ovo je stvorilo privid formiranja drugačijeg političkog fronta ali suštinski, izgleda da se radilo o Vučićevoj pažljivo isplaniranoj manipulaciji. Na kraju su svi oni, uz “Srpsku listu” koju je ranije stvorio, koordinisano delovali u istom smeru.

Kako ih je izdala aktuelna politička vlast Srbije, oličena u Vučićevoj “Srpskoj listi”, ne skrivajući kriminalne metode prisilnog mobilisanja Goranaca i podvrgavanja svojim ličnim interesima, očekivalo se da će to bezakonje biti povod da im se u tome stane na put. Svoju slabu ali još živu nadu polagali su u novoformiranu Koaliciju “Zajedno” a u krajnjoj liniji i u stukture pri separatističkom sistemu koje na sva usta govore o zakonu, redu i prava, koje predstavlja Maja Rama, nekadašnji prevodilac a danas, između ostalog, “politički asistent i savetnik za ljudska prava, verske slobode sa dokazanim iskustvom u radu vladine administracije”.

Naravno da ništa nije urađeno jer ovde bi bilo kakva “lepa reč” samo zatvorila gvozdena vrata trajnom propadanju interesa Srbije koja je “iznutra” Vučić otvorio.

Tako su se Vođini namesnici, zaposleni u državnom aparatu Republike Srbije, razmileli i osilili u otvorenom zastrašivanju Goranaca otkazima i ukidanjem socijalne zaštite što je mnogima jedini izvor prihoda u tom kraju.

Logično bi bilo očekivati da načelnica školske uprave u Kosovskoj Mitrovici, Jasmina Dedić, zadužena za koordinaciju obrazovanja u školama širom Kosova i Metohije po sistemu Republike Srbije, lobira za državne interese. Međutim, budući da je Dedićeva već duži niz godina “poslanik” separatističke “Skupštine Kosova” ispred Vučićeve “Srpske liste”, logičnije je da se događa suprotno.

Početkom godine Dedićeva je otvoreno pretila i ucenjivala nastavni kadar u Gori zahtevajući da glasaju za Jedinstvenu goransku partiju (JGP) a ne “Srpsku listu”, ako se samo malo dublje zagrebe sve postaje kristalno jasno. Osnivač (JGP) i čovek koji se nalazi na njenom čelu, jeste Adem Hodža, zapravo blizak Vučićev saradnik u izdaji KiM.

Adem Hodža je zapravo onaj iza koga se Vučić skriva kada je potrebno doneti odluke od značaja za zaokruživanje albanske države na KiM tamo gde je neophodna saglasnost “manjinske zajednice” u koje Albanci ali i međunarodna zajednica, svrstavaju i Srbe a gde njegova “Srpska lista” ne sme da deluje u strahu od reakcije domaće javnosti i gubitka legitimiteta. Tako je Hodža predstavljao odlučujući glas prilikom usvajanja sporazuma o “demarkaciji granice” sa Crnom Gorom 2018. godine čime su značajno unapređeni i definisani obrisi ove ilegalne tvorevine.

Goranci su duboko povređeni agitacijom Jasmine Dedić jer razbija jedinstvo Goranaca a favorizuje Adema Hodžu koga prepoznaju kao veleizdajnika države Srbije iz svojih redova.

Pored toga, on je 2014. godine, proveo 5 meseci i 20 dana što u zatoru što u kućnom pritvoru, zbog pokušaja silovanja goranske devojke, a onda je naprasno oslobođen krivice i nastavio da se bavi politikom i to vodeći svoju stranku.

Apelovali su na sve nadležne institucije da spreče, kako ističu, “kriminalnu aktovnost Jasmine Dedić kako bi prestala da crta mete Gorancima na čelo” jer su bili duboko uvereni da bi moglo da dođe do najcrnjeg scenarija ako se nastave žestoki pritisci kojima su bili podvrgnuti. Upozorvali su da će “Jasmina Dedić biti odgovorna” za bilo koji nemili događaj ukoliko se takav bude desio. “Prizivala je nekome u Gori sudbinu Olivera Ivanovića” zaključuju sa potpunom sigurnošću.

Dedićeva je, tvrde za Magazin Tabloid, telefonom pozivala direktore škola na Gori pri sistemu Republike Srbije i otvoreno ih prisiljavala da glasaju za Adema Hodžu te pretila smenom i otkazima ukoliko ne bi učinili tako.

“Ona nije načelnik Hodžinoj deci jer se ona školuju u Prizrenu, u školama pri separatističkom sistemu i na albanskom jeziku! Zar su Goranci zaslužili takvu bruku? Mnogo su nas ponizili” jadaju se sagovornici našeg lista.

Od trojice direktora, Vezaipa Imerovića, Šejvat Ljajka i Zinurej Imerija, koji su sve vreme bili otvoreno i žestoko protiv takvog predstavnika kakav je Hodža i učešća u separatističkim institucijama, Dedićeva je uspela ne samo da pridobije njihov glas već i da ih natera da se nađu na njegovoj listi!

Tamo gde Jasmina Dedić nije mogla da dopre, vršenje pritisaka, odnono “crtanje meta” preuzeo je Naim Sahtijari, predsednik Privremenog organa Gora (nekada opštine po sistemu Republike Srbije dok ih Vučić nije ugasio), ovde poznat kao “Neron iz Rapče”. Sahtijari je na poslušnost pozivao “svim silama pa i onim krajnjim” što je ostalo da visi u vazduhu kao direktna pretnja ubistvom ako to neko od lokalnih političkih namesnika proceni za shodno. Ovo dodatno podstaknuto još nečim što je Sahtijari rekao svojima “ako mi (JGP) izgubimo, svi ćemo biti u problemu, svi ćemo biti pod istragom”. A oni koji su u takvom položaju, često su spremni na sve da bi izbegli najgore.

Ovakav odnos prema svom narodu, Gorancima, i surovost kojom ga izlažu a sve to potpuno nekažnjeno, objašnjavaju time da Adem Hodža uživa punu podršku državnog vrha Srbije, to jest Aleksandra Vučića, koju na terenu “materijalizuje” Milan Radoičić, o kome se već dovoljno zna a za koga je, svojevremeno koalicioni partner “Srpske liste” Ramuš Haradinaj, rekao da je “to čovek koji se za sve pita” iako tada nije bio politički angažovan pa mu ni danas to nije prevashodno zanimanje.

Reakcije na ovakvo delovanje Jasmine Dedić i predstavnika Vučićeve vlasti nije bilo ni sa jedne strane pa je i ove godine JGP pobedila na lokalnom nivou.

“Mi smo krv prolivali, bombe su bacali na nas ali borili smo se i nismo popustili ni za metar a sada nama upravlja, deli otkaze i plaši sirotinju koja nema kud, Hodža koji je 1999. godine pobegao u Švajcarsku” rezignirano navode Goranci među kojima danas ima onih koji spadaju u najveće borce za interese i opstanak države Srbije na Kosovu i Metohiji ali su i usamljeni u tome.

“Ako nam Srbiju predstavlja Adem Hodža, onda neka je nema. Jadna je Srbija ako je spala na takve. Držaćemo je u srcu i čekati vreme” kažu za Magazin Tabloid ne gubeći nadu i sve vreme razmišljajući kako da sami pronađu rešenje...

“Moramo ga oboriti jer ovde je svako bolji nego on, alternativu Srbiji nemamo ali... Nateraće nas da se priklonimo Šiptarima kako bi ga sklonili” tiho izgovaraju ono što ni sami ne žele da čuju nadajući se da do toga neće morati da dođe jer znaju da ako se priklone jednom sistemu, a vlast njihove države ih je već odbacila kao i sve druge koji se bore za Srbiju i njene interese, mnogo će teže povratiti prethodno stanje.

Upravo to i jeste cilj svih akivnosti Aleksandra Vučića na Kosovu i Metohiji - u svakom pojedincu ugasiti svest o postajanju Srbije i utopiti ga u nešto novo i zlo što on ne želi jer to je ono što Vučiću obezbeđuje ostanak na vlasti i omogućava pljačkanje svih državnh dobara do kojih se dolazi njenim satiranjem.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane