Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

“Rudarenje” u zrenjaninskoj Elektrodistribuciji, a “rudari” nepoznati

Oni pljačkaju, građani plaćaju

M. Hadžić

U nedelju, 9.5. 2021.godine oglasio se sistem za dojavu požara koji se nalazi kod portira, a koji automatski obaveštava i zaposlene vatrogasce u firmi Elektrodistribuciji u Zrenjaninu, u Pančevačkoj ulici broj 46.

Prema podacima koji su primljeni, požar je nastao u restoranu koji je zatvoren i koji se ne koristi već duži niz godina.

Vatrogasac, koji je bio dežuran, došao je na mesto požara, međutim nije mogao ući unutra, pošto je taj deo restorana gde je kuhinja, zatvoren, a vrata zaključana katancem. On isprva nije ništa video, niti osetio, da bi nakon nekih 10. minuta osetio i video dim u tom delu, koliko je mogao da odškrine vrata.

Prema uputstvu o rezervnim ključevima iz 91. godine, svi rezervni ključevi moraju se nalaziti u zapečaćenoj koverti na portirnici, međutim ovog ključa nije tamo bilo. To su zaposleni i znali, jer je glavni inženjer za IKT, te ključeve uzeo, pod izgovorom da se tu ostavlja rashodovana kompjuterska oprema.

Na poziv referenta za ppz, vatrogasaca i portira, pomenuti inženjer je došao sa ključevima (takođe i sa službenim autom na koje nema pravo po Olduci o korišćenju službenih vozila da vozi kući) i otključao prostorije, požar su lokalizovali, ali ono što su pronašli ostavilo je u šoku sve koji su se tu našli.

Unutra je bilo 48 svičeva od kojih svaki vredi po proceni oko 1.000 evra, nekoluko sistema za rashlađivanje, ventilatora i ostale informatičke opreme, koja je radila non- stop. Po proceni trošila je oko 80 megavat časova dnevno! Nakon toga prostoriju i opremu pregledali su zaposleni u JP EPS, koji su merodavni, čije škole i licence njima to i dopuštaju, i ustanovili su da oprema ne pripada preduzeću, kao i da se verovatno koristi za rudarenje kriptovaluta, jer drugu svrhu u preduzeću ta oprema nema, a druga stvar i da je za preduzeće nije joj mesto u kuhinji restorana, nego u prostorijama koje su za to predviđene.

Ukupna vrednost nađene opreme procenjena je na oko 50-60 hiljada evra. Takođe, pomenuti inženjer u upravnoj i tehničkoj zgradi ima još nekoliko kancelarija u kojima se nalazi razna oprema, koja radi, koja prema njegovim rečima služi za servere i linkove... ali... čisto sumnjamo...

Još nije pokrenut postupak, da se utvrdi ko je vlasnik opreme, ko je potrošio ogromne količine električne energije, ko je to platio.. IKT je u EPS-u toliko ojačao da se ispostavlja da je EPS njima servis, a ne oni EPS-u, kako bi trebalo po nekoj logici stvari.

Novinar Magazina Tabloid u zrenjaninskom EPS-u nije mogao ništa da sazna o ovom događaju. A ni u Policijskoj upravi Zrenjanina.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane