Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (215)

Tri kurve čuvarke Boga Sunca

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Zašto je za ministra postavljena Nela Kuburović, koja za svojih 36 godina života nije donela nijednu presudu, nije podigla nijednu optužnicu? Ko je nova ministarka pravde Maja Popović, službenica Bezbednosno informativne agencije. O tome piše urednik Milan Glamočanin, bivši načelnik uprave u saveznoj policiji, u saradnji sa istraživačkim timom Magazina Tabloid . U ovom broju zbog lečenja Milana Glamočanina, tekst piše Milovan Brkić

Milovan Brkić

„Verujem da sam svojim prethodnim iskustvom, ostvarenim rezultatima, odličnom saradnjom sa drugim državnim organima i koordinacijom u sprovođenju i zaštiti javnog interesa, demonstrirala kapacitet i sposobnost da uspešno rukovodim Republičkim javnim tužilaštvom i javnim tužilaštvom Republike Srbije i nadam se da ću biti u mogućnosti da nastavim odlučnu borbu protiv kriminala, jačanje kapaciteta javnog tužilaštva, intenziviranje međunarodne saradnje i posvećeno učešće u izradi i sprovođenju najvažnijih strateških dokumenata Republike Srbije, prema prioritetima Republike Srbije i prema ovom Programu organizacije i unapređenja rada javnog tužilaštva za period od 2022-2028. godine”, piše u programu aktuelne republičke tužiteljke Zagorke Dolovac, koja je, pod njenim predsedavanjem Državnim većem tužilaštva, predložila samu sebe za treći mandat (po šest godina), a prethodno proglasivši ostale tri prijave drugih kandidata nevažećim i neblagovremenim.

Slika koju u ogledalu o sebi vidi Dolovac dokaz je njenog nepopravljivog ludila i nesreće u kojoj se zaglibio pravosudni sistem još nesrećnije zemlje Srbije, koju je okupirao šizofreni diktator Aleksandar Vučić. Picousti tiranin, kome su noge takođe u blatu do kolena, spas vidi u najogoljenijoj diktaturi.

Što je više opkoljen, izolovan i sve bliži kraju, on se okružuje najgorim ološem, uveren da će oni da mu sačuvaju glavu. Zagorka Dolovac je prisutni građanin u pravosuđu. Ne oglašava se, ništa je ne dotiče. Nikakav kriminal, afere, ubistva, ni činjenica da Obaveštajna zajednica Sjedinjenih Američkih Država opisuje Aleksandra Vučića kao najopasnijeg kriminalca na planeti, zajedno sa svojim kartelom. Sve je to mogao da postane zahvaljujući ''nemoj i slabovidoj'' tužiteljki Dolovac.

Postavljanjem Jasmine Vasović za predsednicu Vrhovnog suda Srbije, dobio je vernu slugu, koja je na čelu sudske hobotnice, koja kao predsednik Visokog saveta sudstva utiče na postavljanje sudija, predsednika sudova, a predsedava i krivičnim većem u Vrhovnom kasacionom sudu, donosi odluke koje pomažu tiraninu da namiri račune prema mnogim poveriocima, koji traže njegovu glavu zbog prevare.

Ukidanjem osuđujuće presude Darku Šariću, koji je platio traženi otkup od desetinu miliona evra, da dobije deset godina zatvora, pokazuje da šizofreni diktator svakog želi da prevari.

Pritegnut od američke DEA, koja je i Vučiću i njegovom bratu za vratom, Apelacioni sud je potvrdio Šariću kaznu zatvora od 15 godina za šverc kokaina, a pred njegovim većem je i presuda Višeg suda u Beogradu teška devet godina za pranje novca. Od sednice veća Apelacionog suda do objavljivanja presude proteklo je četiri meseca, što opravdano dovodi u sumnju ovu presudu.

Ukidajućom presudom Vučić je pokušao da smiri Darka Šarića, da se strpi, samo da i njega, Vučića uhapse, pa da prestane obligacija. Darko je u pritvoru, što je najteži oblik zatvora, sedam godina i četiri meseca, a dok se ne donese ponovna odluka u Apelacionom sudu, kao i odluka o devet godina zatvora zbog pranja novca, pa kada se te kazne spoje, proći će još toliko vremena.

Srpski diktator sudove koristi kao toalet papir! Već je pala prva žrtva. Vučićeva mafija ubila je Mišu Ognjanovića, Šarićevog advokata, sumnjajući da je on preneo poruku da se Vučićima ''naplati dug''. Tiranin je to, u besu i priznao, tvrdeći da je advokat Ognjanović bio na merama, odobrenim od suda, a da je pratnja povučena dva minuta pred njegovo ubistvo! Vučić nije krio bes prema ubijenom advokatu, navodeći da je prenosio poruke mafijaša iz zatvora, misleći na Šarićevu presudu o ''namirivanju dugova''. Sigurno je samo jedno, da je presuda Darka Šarića konačna. Vučić će morati da plati, bez obzira na činjenicu da Darko ima advokata, zemljaka Baćovića, koji je blizak Vučićevom kartelu.

Apelacioni sud odgovorio je Vrhovnom: Presuda Šariću je po zakonu. Ovo je presedentno ponašenje u istoriji beščašća srpskog pravosuđa.

Naime, niži sud ne sme da komentariše odluke višeg suda. Mora da izvede sve procesne radnje, na koje ukaže viši sud, ali ne mora da prihvati njegovo stanovište.

Apelacioni sud u Beogradu se preporučio za izuzeće. Šarićeva odbrana ima pravo da traži delegiranje drugog apelacionog suda koji će odlučiti po žalbi na presudu Višeg suda u Beogradu.

Iz Apelacionog suda za Nova.rs ističu da nije postojala zakonska obaveza da se sudije izuzmu iz veća, te da u odluci koju je ono donelo nema nezakonitosti. (Kada se odluka ukida zbog apsolutne bitne povrede postupka, žalbeni sud ne raspravlja o utvrđenom činjeničnom stanju, pa je čudno da Vrhovni kasacioni sud potvrđuje da je činjenično stanje pravilno utvrđeno. Po zahtevu za zaštitu zakonitosti utvrđuju se samo postojanje bitnih povreda odredaba postupka i povrede krivičnog zakona. To zna svaki sudija početnik, tako piše u ZKP-u)

„Povodom pitanja vezano za to da li će neko snositi posledice zbog proceduralne greške koja je učinjena u postupku protiv Darka Šarića, obaveštavam Vas da je zakonom precizno definisana procedura kako dodele predmeta u rad postupajućim sudijama, tako i njihovog izuzimanja. Naime, iz obrazloženja presude Vrhovnog kasacionog suda proizlazi da je presuda ukinuta jer su, po nalaženju tog Suda, dvoje sudija Apelacionog suda (Milimir Lukić i Bojana Paunović) morali da budu izuzeti od daljeg postupanja u označenom predmetu, jer su postojale okolnosti koje su izazvale sumnju u njihovu nepristrasnost. Sumnja u nepristrasnost proizlazi, prema obrazloženju presude Vrhovnog kasacionog suda, iz činjenice da su imenovane sudije načinom na koji su obrazložili dve odluke u kojima su odlučivali po žalbi na rešenje o pritvoru doveli u pitanje svoju nepristrasnost”, navode iz Apelacionog suda i dodaje:

„Imajući u vidu da, saglasno Zakoniku o krivičnom postupku, nije postojala obaveza imenovanih sudija da se izuzmu od daljeg postupanja u navedenom predmetu jer se u konkretnom slučaju ne radi o razlozima za obavezno izuzeće prema članu 37, stav 1. ZKP - a, te da je to bila njihova diskreciona ocena koja je suprotna stanovištu koju je u svojoj presudi zauzeo Vrhovni kasacioni sud, to ne znaci da postoji odgovornost imenovanih sudija za rad u ovom predmetu.

Ovo tim pre jer su, saglasno Zakonu o sudijama, sudije slobodne u zastupanju svog shvatanja i nisu dužne da ikome objašnjavaju svoja pravna shvatanja i utvrđeno činjenično stanje, te okolnost da su sudije višeg suda zauzele drugačije stanovište u odnosu na stanovište imenovanih sudija ne znači da su isti odgovorni za takav propust”, ističu iz pomenute institucije.

Shodno navodima Apelacionog suda, u postupanju sudija nije bilo nikakvih nezakonitosti, te je očigledno reč o drugačijem tumačenju zakona od strane dva suda, što dodatno stvara utisak da je Šarić pod određenom vrstom zaštite! Sedam godina i četiri meseca u pritvoru! (Žalosna je činjenica da srpski sudovi tumače, a ne primenjuju zakon) Zato i imamo ovakvo pravosuđe.

Istine radi, treba navesti da je po pitanju učešća sudija u radu pretresnog ili žalbenog veća, koji su učestvovali u donošenju odluka tokom postupka (određivanje ili potvrđivanje rešenja o određivanju pritvora i drugih mera kojima se upravlja postupak, Vrhovni kasacioni sud zauzeo dva pravna stava, koja je dao za sudsku praksu. Po jednom je dozvoljeno njihovo učešće u pretresnom ili žalbenom veću, po drugom je to bitna povreda postupka. Ipak, ako neko zauzima obavezujuće pravno stanovište, onda je to Vrhovni kasacioni sud, a ne apelacioni sud.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 15 godina zatvora Darka Šarića kao organizatora grupe koja se tereti za krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Vrhovni kasacioni sud ukinuo je pravosnažnu presudu Darku Šariću i ostalim osuđenima za šverc kokaina i vratio predmet Apelacionom sudu na ponovno odlučivanje. Ova odluka je izazvala veliku pažnju javnosti najviše iz razloga što je nedavno na funkciju predsednice Vrhovnog kasacionog suda postavljena Jasmina Vasović. Vasovićeva, koju mediji označavaju kao blisku osobu predsednika Aleksandra Vučića, bila je jedini kandidat za ovu funkciju.

Jedan od prvih predmeta koji je prošao kroz postupanje VKS za vreme mandata nove predsednice Vasović je upravo reviziji predmeta Šarić.

Kakvu drugojačiju odluku mogu doneti sudije Apelacionog suda u Beogradu, kada sud, kao institucija, brani odluku koju je ukinuo Vrhovni kasacioni sud?

Pritom, sud ne obrazlaže sudbinu tog predmeta, koji je otpravak presude poslao strankama četiri meseca nakon zaključene sednice na kojoj se raspravljalo o žalbi.

Istina je, u veću je bilo više pošteih sudija, koji su većinom glasova ukinule presudu Višeg suda, ali su, po nalogu predsednika Aleksandra Vučića, potvrdile presudu, jer je žestoko reagovala američka služba DEA! A Vučić se baš u to vreme udvarao američkim vlastima da ukinu poternice za njim.

Ako Šarićevi advokati zatraže izuzeće svih sudija Apelacionog suda u Beogradu iz krivičnog odeljenja, postoje zakonski razlozi da Vrhovni kasacioni sud delegira drugo veće drugog apelacionog suda u Srbiji, jer je sud saopštio svoju odluku, bez ponovljenog suđenja. Tako je po zakonu i Apelacioni sud u Beogradu morao bi da zatraži delegaciju drugog suda, a to mogu da učine i njegovi branioci, prilikom odlučivanja po Šarićevoj presudi za pranje novca. Ali, sigurno je, to se neće dogoditi.

(DEA proverava priče da gospodin Šarić nije u pritvoru, već njegov dvojnik. Ako se to potvrdi, biće neprilika za srpsku vlast). Vučić i njegova kamarila voli da se poigrava i da prlja ljude.

I ''sukob'' na relaciji Apelacioni sud u Beogradu - Vrhovni kasacioni sud vidi se i na slučaju sudskih sporova kojim radnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije traže uvećanje zarade, jer rade na opasnim poslovima sa pojačanim izlaganjem opasnostima, pozivajući se na činjenice da sudije Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu i posebno veće u Apelcionom sudu i Tužilaštvu za organizovani kriminal imaju dvostruko veće plate, kao i celodnevnu policijsku zaštitu i sebe i svojih porodica, za razliku od njih.

Apelacioni sud je odbio sve tužbene zahteve kao neosnovane, a po reviziji, Vrhovni kasacioni sud je te presude, ili ukinuo ili preinačio i usvojio tužbene zahteve.

Od jula prošle godine u ekstradicionom pritvoru nalazi se niška grupa, koju traži federalni sud u Sjedinjenim Državama zbog prevara vezanim za pranje novca. Iako Srbija i SAD-e imaju Ugovor o međusobnom isporučivanju optuženih za teška krivična dela, koja su počinjena prema tim zemljama, Vučić se poigrava i sa američkim pravosuđem i Obaveštajnom zajednicom.

Skoro godinu dana osumnjičeni su u ekstradicionom pritvoru. Viši sud u Beogradu je odmah po prijemu sudskih spisa odobrio izručenje. Po žalbi odluku je trebalo da u roku od 8 dana donese Apelacioni sud u Beogradu, koji je, nakon sedam meseci, ukinuo prvostepeno rešenje o izručenju i vratio spise Višem sudu u Beogradu, sa obrazloženjem, po kojem je, praktično, naložio da se donese odbijajuće rešenje i pritvoreni puste na slobodu.

Srpski tiranin je tražio od Sjedinjenih Država da Srbiji izruče odbeglog kapetana Vojnoobaveštajne službe Vojske Srbije Sašu Vujisića, koji je u SAD-u zatražio i dobio azil. On je značajan svedok koji će svedočiti pred federalnim sudovima o zlodelima braće Vučić i članova njegovog kartela. Ministartsvo pravde je obavestilo srpsko ministarstvo da Vujisić ne može biti isporučen Srbiji, jer je u legalnom postupku dobio azil, a ta lica ne podležu ugovoru o izručenju.

Nesporno je, dakle, da tiranin ima svoje sluge na mestu predsednice Vrhovnog kasacionog suda, javnog tužioca Srbije i ministarke pravde Maje Popović. Dovoljno, da može, u krajnjoj nuždi, da spašava svoje članove kartela.

Član pravosudne hobotnice je i predsednik Advokatske komore Srbije, beogradski advokat Viktor Gostiljac, koji je doušnik Bezbednosno informativne agencije.

U najavljenom suprotstavljanju srpskih advokata predlogu o izmenama Zakona o parničnom postupku, Gostiljac je, podržan malom grupom advokata-saradnika tajne službe, na strani ministarke pravde Maje Popović, koja je na to mesto došla sa mesta saradnice u sektoru Logistika Bezbednosno informativne agencije.

Gostiljac je slabog obrazovanja, ali odan svakoj vlasti. On tvrdi da ''advokat brani državu''. Republika Srbija je tužena hiljade puta, za štetu za koju odgovara, a nju pred sudom zastupa javno pravobranilaštvo Srbije, a ne advokati. Oni zastupaju stranke koje tuže državu.

Sa pozicije predsednika Advokatske komore Srbije, gospodin Gostiljac zarađuje ogromne pare. Kada stranci dođu u AK Srbije, da traže zastupnike za svoje banke, kompanije, privredna društva, Gostiljac je tu. On će to da radi, samo je važna akontacija i garancije da će on, kao sluga režima, sve da im sredi.

Odavno se takva protuva nije namestila na čelo Komore.

Upravni odbor AK Beograda, na čelu sa Jugoslavom Tintorom, podneo je ostavku, ali su ostali uz kolege da se mora ići u štrajk i spreči donošenje pogubnih izmena Zakona o praničnom posrtupku, koji će, praktično, onemogućiti građane da pravdu traže pred sudom.

Srpski advokati bi trebali, da preko osnovnih advokatskih komora, stupe u štrajk i spreče izglasavanje surovog zakona, da pokrenu postupak da se Gostiljac smeni i uhapsi. To će se, promenom režima sigurno desiti i ako pobegne u inostranstvo treba tražiti njegovo izručenje ili poslati Laku da ga nađe i izvrši pravdu.

U Srbiji je pravosudni sistem ustrojen kao produžena ruka Vučićevog kartela koji služi tiraninu, njegovoj porodici i porodicama. Tako tri kurve stoje ispred Boga Sunca, kakvim sebe smatra Vučić.

Kum Nikola i poštansko sanduče

Nikola Petrović, bivši kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića vlasnik je Višeg suda u Beogradu. Tako je 16. juna njegova mašinerija, uz pomoć načelnika i komandira Policijske stanice Savski Venac zakazala preuzimanje zgrade u ulici Gavrila Principa, a na ime duga koje ima bivši izdavač ovog magazina, u visini od 9.000 dinara. Da podsetimo, 6. maja 2019. godine Nikola Petrović je, uz pomoć Dijane Hrkalović, državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova, sa izvršiteljkom Jelenom Petrović i vodom policije, izneo iz prostorija redakcije, čiji vlasnik je Privredno društvo Slobodna Štampa, sav nameštaj, stolove, kompjutere, lične predmete novinara... I to bez najave. Snimak te akcije obišao je svet. Hrkalovićka i Petrović i Bratislav Gašić su uživali dok su službenici izlistavali računare novinara. Sve je to Nikola procenio da košta 900 evra! Pet dana kasnije ministar policije je pozvan u Sjedinjene Države. Po povratku na aerodromu je smenio Dijanu Hrkalović, po ''preporuci'' onih čiji je gost bio. Ali, Viši sud u Beogradu, je servis za zaštitu interesa Nikole Petrovića. On tuži, sudije se klanjaju. (u tekstu u ovom broju se opsuje šta očekuje gospodina Petrovića).

Glavni urednik je poslao pismo, sa dokazima, ambasadi Velike Britanije i ministru unutrašnjih poslova. I 16. juna policija se nije pojavila da omogući zaplenu zgrade.

U svakodnevnom beščašću sudija Višeg suda, prilažemo i rešenje koje je donela sudija Nataša Milutinović, predsednica drugostepenog parničnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, kojim je, nakon pet meseci, odbacila zahtev za izuzećem zamenice predsednika Višeg suda u Beogradu Tatjane Lemajić i sudije Milenije Petričević. Podnećemo krivičnu prijavu protiv rukovodstva Višeg suda, bez obzira što će biti odbačena, ali će jednog dana biti otvorene arhive i te protuve će morati u zatvor.

A.

Podmeću i ustavne amandmane

Procedura za promenu Ustava pokrenuta je u skladu sa zakonom, ali uz mnogo propusta, pa i laži koje plasiraju predstavnici vlasti, premijerka Ana Brnabić pre svih. Procedura je počela 2017. godine, kad je Ministarstvo pravde pozvalo na javnu raspravu o predlogu ustavnih amandmana, za koje se ne zna ko ih je pisao. Sada se raspravlja o četvrtoj verziji tog teksta, za koji Brnabić tvrdi da je „dobio zeleno svetlo Venecijanske komisije”.

- Venecijanska komisija se zaista izjasnila na određeni tekst Ministarstva pravde. Eksperti su dali mišljenje o četiri tačke koje su stajale u drugoj verziji. Posle toga su napisane još dve verzije, a administrativno telo Venecijanske komisije je samo konstatovalo da je primilo k znanju da postoji četvrta vezrija, njeni eksperti uopšte nisu analizirali taj tekst. Što je najbitnije, nisu dobili Ustavni zakon, on im nije priložen, pa nisu mogli ni da daju zeleno ili bilo kakvo svetlo - kaže Lidija Komlen Nikolić iz Udruženja tužilaca.

Strukovna udruženja su napustila raspravu o ustavnim amandmanima, a Svetozar Čiplić, bivši sudija Ustavnog suda Srbije tvrdi da bi „svi pravnici i sve sudije, koje su učestvovali u pripremi ustavnih amandmana, trebalo da budu uklonjeni iz pravničke profesije, da im se zabrani rad”.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane