Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

(Pr)osudite sami

Krug se zatvara oko kartela

Milovan Brkić

Uoči odlaska u Hag, na izricanje presude, koje je obavljeno 30. juna, Jovica Stanišić, bivši načelnik Resora državne bezbednosti Srbije poslao mi je zastavu Srbije i flašu neobičnog pića, sa etiketom Naša uteha.

Stari obaveštajac je bio svestan da će ga osuditi, u procesu koji traje više od 18 godina, kada je po nalogu Čede Jovanovića i Vladimira Popovića, agenata britanske tajne službe MI 6 odveden u Hag, posle zloglasne akcije „Sablja", koja je i mene posekla.

Mene su iz zatvora pustili, jer su tadašnji američki ambasador Vilijem Bil Montgomeri i izraelska ambasadorka došli u zatvor da me posete, jer su optužbu protiv mene smatrali apsurdnom i lažnom. Jovicu su odveli u Hag, a mene optužili za uvredu tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova.

Gledao sam sudiju, gospodina crnca sa Bahama, kako nevešto i nerazumno obrazlaže presudu. Pojednostavljeno, saopštio je da veće sudija nije prihvatilo navode optužnice da su Jovica Stanišić i Franko Simatović bili deo zajedničkog zločinačkog poduhvata da se istrebe ne Srbi na područjima navedenim u optužnici.

Sudije su, tvrdi gospodin crnac sa Bahama, zaključile da su oni odgovorni da su pomagali Jedinici za specijalne operacije i drugim vojnim formacijama, snabdevajući ih oružjem, hranom, odelom...

Rat nije zabranjen ni kažnjiv, gospodine sa Bahama. Kažnjivi su zločini. Počinjeni zločini, za koje tvrdite da ih dvojica optuženih nisu počinili, niti su na njih podsticali.

U čemu je, onda, njihova krivica? Da su pomagali sunarodnike u naoružavanju?

Da li su mogli uticati i kažnjavati počinioce zlodela, ako su zato bile nadležne lokalne vlasti u Republici Srpskoj i SAO Krajina? Kako su mogli uticati na zakonodavnu vlast u tim delovima, koja je funkcionisala i u to ratno vreme?

Žao mi je i strah me je da zbog bolesti Jovica se ne vrati kući živ. Verujem da će po žalbi presuda biti ukinuta. Ali, ovaj nesrećni sud je leglo kriminala i korupcije. Dva puta sam bio, kao svedok u sudu u Hagu.

Video sam smušenost, površnost, diletantizam. Istražitelji, tužioci, sudije i njihovi saradnici bili su ophrvani samo novcem. Veži konja gde ti gazda kaže.

Jovica je čovek koji je u ta teška vremena pomogao da prežive srpski disidenti, novinari, sudije, opozicionari. Pomagao je u spašavanju zarobljenika u Republici Srpskoj. Bila su to pasja vremena, ali se on držao uspravno, koliko je god mogao.

Engleski obaveštajci su se osvetili kolegama iz CIA, osudivši, za inat, Jovicu (i Franka).

Sud u Hagu, za zločine koje je počinila OVK na Kosmetu, predstavlja ruganje pravdi. Sudije, tužioci, prevodioci, prodaju informacije koje su ubile mnoge svedoke protiv stvarnih zločinaca, koji su ubijali svojom rukom Albance, Srbe, Rome, Crnogorce, a o čemu je Ramuš Haradinaj vodio dnevnik, opisujući smrt oko 1.000 ljudi, koje je ubila njegova jedinica! On još nije u Hagu, ali iz političkih razloga jeste Hašim Tači, Kadri Veselji...

Evropska unija je kriminalizovana tvorevina, preko koje mafija iz političkih oligarhija Nemačke, Francuske, Italije, Austrije, troši milijarde evra. Komesari su podmitljivi, promovišu kriminalce kao spasioce i demokrate. U akciji čišćenja Balkana od korupcije, koja ima za osnovu Izvršnu naredbu američkog predsednika, pravdi će biti privedeni nemačka kancelarka i neki njeni saradnici, bivši evropski komesari, poslanici posrednici u pregovorima, kojima je Aleksandar Vučić punio džepove.

Vučić i njegov kartel se prave ludi. Njima niko ništa ne može, tvrde.

A istovremeno traje akcija u Crnoj Gori, Albaniji, Italiji i Španiji: Hapse tužioce i policajce zbog trgovine drogom.

U Albaniji je uhapšen i tužilac iz Valone, Maksim Sota, ali i šef Odeljenja za borbu protiv trgovine ljudima u Direkciji policije Ilirijan Bala. Uhapšen je i bivši policajac Festim Lelaj, ali i direktor Biroa rada Samirim Kurti.

Vlasti u Albaniji, Crnoj Gori, Italiji i Španiji izdale su 38 naloga za hapšenje nakon međunarodne operacije protiv droge, koja se sprovodi u saradnji sa Specijalnom strukturom za borbu protiv korupcije (SPAK), nezavisnim sudskim telom iz Albanije, i italijanskom grupom za borbu protiv mafije. Uhapšeno je i pet policijskih zvaničnika. Samo u Srbiji je Vučićev kartel nedodirljiv. Ali, još kratko vreme.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane