Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Istraživanje otkupne cene mleka i poslovanje mlekara u Srbiji

Mi radimo, oni skidaju kajmak

Mi, kao nezadovoljni poljoprivrednici, proizvođači mleka, šaljemo vam ovaj dopis da krenete u istraživanje sistemskog uništavanja poljoprivrednih proizvođača mleka i zaposlenih u mlekarskoj industriji od strane vlasnika, direktora mlekara, koji se na naš račun enormno bogate i države Srbije, koja to sve posmatra, vidi i zna za ovaj problem. Pismo objavlujemo u nadi da će pokrenuti pitanje rešavanja ovih važnih državnih pitanja

***

Otkupne cene sirovog mleka su od 25 do 30 dinara po litru, a prosečne plate radnika su malo veće od minimalne zarade.

Direktori mlekara imaju plate na hiljade evra, kao i njihovi saradnici. Farmama kao što su Delta-Napredak, BANATSKA Topola i dr, čiji kvalitet mleka je isti kao nas poljoprivrednih proizvođača, čak i zdravije, mleko plaćaju oko 50 dinara po litru. A tek prevoznicima više, oni zarade što prevezu nego mi što proizvedemo.Na taj način naš novac, polj. proizvođača sa 10 krava, preliva se Deltinim firmama, Mitić-pro iz Aleksinca i drugim.

Mi koji školujemo decu od predaje mleka mlekarama sve smo siromašniji, deca nam napuštaju zemlju Srbiju a direktori, vlasnici mlekara sve bogatiji kao i velike farme koje država bogato dotira sa raznim subvencijama, kreditima i dr.

Mi polj. proizvođači ne možemo da uđemo na razgovor u mlekare od obezbeđenja direktora, već šta nam otkupljivači mleka prenesu poneku informaciju. Nema dogovora, saradnje.Sve mlekare uvoze mleko, pavlaku ko zna kakvog kvaliteta, a sve podatke možete dobiti od carina, veterinarske i poljoprivredne inspekcije.

Kontrola uvoznog mleka je površna, pa tako neke mlekare kao Meggle iz Kragujevca izgubio izvoznu dozvolu, što podatak možete dobiti i PROVERITI u Ministarstvu poljoprivrede.

Kontrola u mlekarama se vrši samo po prijavama. Direktori uvek imaju dojavu, i oni raščiste sve što treba. OVAJ PODATAK SE ODNOSI NA VETERINARSKU INSPEKCIJU.

Moramo da klanicama rasprodamo krave, ali mlekare ne brinu, uvoze, bogate se, država ne vrši kontrolu rada mlekara. Naročito težak položoj polj. proizvođača mleka je u Šumadiji. Mlekara Meggle uvozi mleko, pavlaku. Nadležna ministarstva poljoprivrede ne vrše kontrolu, fmansijska inspekcija ne kontroliše rad mlekara. Mi poljoprivredni proizvođači vas molimo da vi morate, kao istraživačko novinarstvo da proverite, da mlekare kao Meggle, Kuč i druge traže povraćaj PDV-a. A koji iznosi milione, da ne bi se utvrdile nepravilnosti u radu mlekara u postupku kontrole povraćaja PDV. Od tih para mogle bi da se podignu cene mleka. Ovo je sistemsko pitanje i tražimo da država sve napred navedeno utvrdi. A ne deca da nam odu iz naše zemlje.

Predlažemo da istraživačko novinarstvo sve napred istražite, otkupne cene mleka polj. proizvođača, CENE velikih Deltinih farmi, plate radnika i direktora, i njegovih saradnika, zašto nema kontrole finansijske policije, zašto mlekare plaćaju PDV na prodatu robu a i onu koja se ne proda, zbog proteka roka i upotrebe, LOŠEG KVALITETA PROIZVODA pa, ne prijavljuje tačne količine uništene takve robe.

Tada bi bila uključena veterinarska i finansijska inspekcija i sve nepravilnosti utvrdila; bogaćenje vlasnika MOŽETE DA UTVRDITE kroz proveru poslovnih rezultata, a siromašenje i uništavanje muznih krava, JE SVE VEĆE.

Unapred smo zahvalni na objavi ovog pisma !

Udruženi poljoprivredni proizvođači mleka iz Srbije.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane