Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

(Pr)osudite sami

Ona spava, spava, spava

Milovan Brkić

Oskar Davičo je napisao najlepšu pesmu o Srbiji. Možda zato što je Jevrejin, pa se nije stideo, kao dični srpski intelektualci, koji su u njegovo vreme pisali udvoričku poeziju, da opiše i Republiku Srbiju.

Oj, Srbijo među bunama, među šljivama, oj, Srbijo među ljudima, na njivama,

oj, Srbijo među pesmama, među brdima, oj, Srbijo, pesmo među narodima.

Da li je Srbija, zaista, mrtva, ili samo spava?

U Srbiji nema više buna, osim sporadičnih štrajkova. Nema više u Srbiji ni šljiva, ni jabuka, ni krušaka, ni senabija, ni ovabija, nema paradajza. Sve je to šizofreni diktator Vučić proterao iz Srbije. Uvozi ih od svog brata Edi Rame, kao i tone marihuane, jer je Vučić u Abu Dabiju promenio veru.

Od seljaka nakupci otkupljuju kilogram paradajza za deset dinara, a prodaju ga za ajvar za 200 dinara!

Sve je u Srbiji rasprodato. Voda, izvori, najplodnije zemljište u Evropi dato je Kinezima da prave najotrovniji proizvod - gume.

I deca su na rasprodaji. Po nalogu srpskog ministra luda direktorka bolnice u Batajnici poručuje: vakcine su eksperimentalne, ali zdravstveni radnici moraju da se vakcinišu. Lekar koji je sastavio vakcinu Astra Zeneka potvrdio je da ona nije delotvorna! Ali, svi moraju da je prime, mada to ni on ne preporučuje.

Kinezi zvanično tvrde da su Meskiko i Srbija države nad čijim stanovništvom će se vršiti eksperimenti o efikasnosti vakcine, od koje su efikasniji lekovi, koji su do sada , zvanično, izlečili 196 miliona građana!

U Srbiji j sve utihnulo. Samo grmi Aleksandar Vučić. Svakog dana, u svako vreme. I njegove verne sluga Ana Brnabić, Siniša Mali, Zorana Mihajlović...

Razvilo se crno vreme opadanja, Nabujao šljam i razvrat i poroci, Podigao se truli zadah propadanja, Razvilo se crno vreme opadanja!

Ove stihove napisao je Vladislav Petković Dis, koga danas nema u srpskim lektirama. Jer, Vučić bi se odmah prepoznao u njoj.

Smrdljiva srpska opozicija, koju predvode renegati Demokratske stranke, partije u raspadanju, nada se izborima u aprilu. Nada se pobedi! Ako ne pobedi, nikom ništa, čekaće sledeće izbore.

Hoće li iko od nas, osim njih i Vučićevog kartela, dočekati da se tiranin obori. Smrdljiva srpska opozicija se hvali kako im iz stranih ambasada poručuju da moraju da izađu na izbore, na kojima Vučić mora da pobedi.

To je već Dis opisao. Svoju mudrost rastočismo na izbore; Svoju hrabrost na podele i obede, Budućnosti zatvorismo sve izvore; A poraze proglasismo za pobede; Svoju mudrost rastočismo na izbore. Mesto svetle istorije i grobova; Vaskrsli smo sve pigmeje i repove, Od nesreće naše braće, od robova; Zatvorismo svoje oči i džepove...

Ništa smrdljivu srpsku opoziciju ne može da natera da izađe na ulicu. Da se pobuni. Videli smo kako se tiranin boji svakog susreta sa odlučnim ljudima. Upišao se od straha kada se Vuk Jeremić odazvao na njegov poziv da se sretnu licem u lice.

Smrdljiva srpska opozicija je, po Vučićevom nalogu, oterala Srđana Noga, hrabrog predsednika Opštine Stari Grad, Marka Bastaća, koji se hrabro držao pred Vučićevim pandurima i ekipom Veljka Belivuka. I sve one koji su jula prošle godine izašli ispred skupštine, ispred koje lidera opozicije nije bilo.

Iskreno govoreći, očekivao sam da pobegnu u istom avionu sa Vučićem. Ne bi ih izmarširao, poveo bi ih kao svoje kuce.

Potpisani je sa svojim zamenikom otkrio smrt Vučićevih kritičara. Ubijao ih je bez milosti.

Niko od opozicije nije pozvao na ustanak. U evropskim državama bi to bio skandal nad skandalima, ali za srpsku opoziciju to nije ništa. Ima još ljudi za ubijanje..

Dis je opisao naše dane.

Pod sramotom živi naše pokolenje; Ne čuju se ni protesti ni jauci; Pod sramotom živi naše javno mnenje;

Naraštaji koji sišu k'o pauci; Pod sramotom živi naše pokolenje.

Afera Belivuk, koju pokušavaju da zataškaju američki diplomati, otkrila je zlodela porodice Vučić i njegovog kartela

Ima li nam onda spasa.

Ima, ako se pobunimo, ako izađemo na ulicu i krenemo da ih pohvatamo i privedemo pravdi. Zamišljam opasnu kučku Zoranu Mihajlović, Anu Brnabić, Sinišu Malog, braću Vučić kako pred hiljadama građana koji su ih opkolili, drhte kao miševi. Čujem komandu - na gotovs! Nišani.

I sunčevi zraci nam obasjavaju lica.

Hoće li se Srbija probuditi iz sna?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane