Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna

Radikalno

Cane i Čeda, dva fenomena

Javnost u Srbiji nije znala ni da postoji Stanko Subotić Cane dok Aleksandar Vučić nije počeo da ga optužuje za šverc duvana i droge, kao i za druga teška krivična dela. Posle petooktobarske promene vlasti, a naročito raspadom crno-crvene koalicije SPS-JUL-SRS i formiranja DOS-ove vlade sa Zoranom Đinđićem na čelu, Vučić je Subotića opisivao kao „kralja duvanske mafije", koja izvršava monstruozne zločine, ubija ljude, masakrira tela žrtava i u kesama ih baca u Dunav. Vučić je Subotića optužio i za ubistvo policijskog generala Radovana Stojčića Badže. Subotić je odgovarao brojnim krivičnim tužbama protiv Vučića.

Politički, pravosudni i medijski rat Vučića i Subotića je trajao do 2007. godine, kad su uspostavili poslovnu saradnju. Subotićeva firma „Futura plus" postala je generalni distributer Vučićevih dnevnih novina Pravda. Poslovno partnerstvo uskoro je preraslo u političko, pa je Subotić postao jedan od najkrupnijih finansijera Vučića i tek formirane Srpske napredne stranke. Zaboravili su na međusobne optužbe, a SNS je, po dolasku na vlast, zaštitila Subotića i, uticajem na sudstvo, pomogla da bude oslobođen optužbi za šverc duvana.

Da se ne zaboravi, u celini prenosimo Vučićev autorski tekst, objavljen u dnevnom listu Nacional 25. marta 2002. godine, kao i deo optužbi, koje je u jednom sudskom postupku tadašnji generalni sekretar Srpske radikalne stranke izneo na račun svog danas najvažnijeg političkog i poslovnog partnera. Gospodin Subotić je kasnije organizovao susrete g. Đukanovića i Vučića, Tačija i Vučića, ugovarao je poslove teške milione dolara i evra. DEA se namučila da ih ulovi na delu...

Piše: Aleksandar Vučić

U petak je održan miting radikala u Nišu. Po jakoj kiši sakupilo se 15 hiljada ljudi kako bi čuli drugačije mišljenje od onog koje svaki dan, i po ceo dan, saopštavaju režimski telali. Zadovoljan zbog tog mitinga, broja okupljenih ljudi, kao i sveukupne atmosfere, pozvao sam familiju kako bi me izvestili o publicitetu koji je miting dobio u beogradskim elektronskim medijima. Međutim, umesto toga, dobio sam informaciju da smo mi, radikali, demolirali nekakav sud, da smo divljaci, da se sa nama moraju obračunati svoji oni koji su za mir i red. U početku mi ništa nije bilo jasno, osim što sam pomislio kako režim mora nečim da sakrije niški skup i pažnju javnosti okrene na drugu stranu. A onda sam saznao najvažniju stvar.

Ceo problem je bio u Stanku Subotiću Canetu, odnosno u onima koji su se drznuli da verbalno napadaju i za kriminal optužuju poznatog i, kako Pink i BK saopštavaju, uglednog biznismena Caneta. Žalio se i kukao Canetov advokat zbog toga što presuda, valjda oslobađajuća za Šešelja, nije odmah doneta, već se dozvoljava dalje blaćenje „časnog imena" njegovog klijenta. Kao po komandi, svi mediji su se samoinicijativno (po nalogu Biroa za komunikacije Vlade Srbije) setili kako bi bilo zanimljivo čuti odgovor Canetovih advokata na Šešeljeve optužbe. Pravog odgovora nije bilo, osim podataka da su za sve neispravne vodokotliće, zaglavljene liftove od pre sedamnaest godina, iskrzane itisone stare 25 godina odgovorni radikali, tj. narod koji je kriv, jer je želeo da prisustvuje suđenju po tužbi Stanka Subotića Caneta protiv dr Šešelja. Da, i zbog nalepnica „DOS je najgori".

Tako je najveći balkanski mafijaški bos Cane postao žrtva jednog neprimerenog postupka, kojim DOS, tj. režim u Srbiji ispade gori od njega. A Cane primat i prvenstvo nikome ne daje. Ni Đukanoviću, ni Đinđiću. Uostalom, Nives Celzijus, prsatoj Srpkinji iz Zagreba, poznatoj po tome što peva kao ekspres lonac pun prekuvanog kupusa, učinilo se da je Đukanović samo Canetov telohranitelj. Ajd da se neko, danas, preko žutih televizija drzne da napadne pevanje gospođice Nives, da se usudi da kaže kako nema glas kao slavuj. Odmah bi, preko zastupnika i advokata, svi mediji morali da jave da je reč o nekom poznatom kriminalcu i dojučerašnjem režimliji koji će uskoro zbog svega što je činio završiti iza žutih rešetaka. Možda i crnih, nije važno. Ali, Caneta, njegove slavujke i biznis partnere iz Vlade Srbije niko ne sme da nam dira.

Zabavljajući se sveopštom odbranom Stanka Subotića Caneta u domaćim medijima, gotovo da mi je promakla izjava Čedomira Jovanovića, koji kaže kako neće biti rasprave o Predlogu za izglasavanje nepoverenja Vladi Srbije, zato što su Predlog podneli radikali, koji nisu ni glasali za formiranje Đinđićevog kabineta. Sasvim sam siguran da Jovanović ne zna, ili nije svestan, šta je izgovorio i kakve dalekosežne pravno-političke posledice ta izjava nosi, ili, pak, potpuno smišljeno obaveštava građane Srbije da smo ušli u fazu otvorene diktature DOS-ovog režima. Naime, Jovanović je tom izjavom rekao da u Srbiji nema demokratije, višestranačja, jer samo njegovi koalicioni partneri i oni koji su glasali za Đinđićevu vladu mogu i da je smenjuju (dakle DS, DSS i SSJ), a opoziciji se uskraćuje pravo i mogućnost bilo kakve parlamentarne inicijative koja se suprotstavlja interesima vlasti. Planira li režim ukidanje opozicije?

Uostalom, šta će opozicija njihovim reformama. Reforme nemaju alternativu, pa makar ukinuli i Skupštinu i pravo na bilo kakvo drugačije mišljenje - napisao je Vučić u kolumni pod naslovom „Cane i Čeda dva fenomena".

Vučić je optužio Subotića da je organizovao ubistvo generala Stojčića.

- Jedino je Subotić imao motiv da ubije Badžu, niko drugi! Badža je počeo da se meša u šverc cigareta koji su vodili Cane i Milo Đukanović. Policijski generali kažu da je tražio sve veću proviziju i da je zatvarao granice prema Crnoj Gori da bi dobio više novca. To Cane i Milo nisu hteli više da trpe. Vojislav Šešelj je podneo dokazni materijal na glavnom pretresu, po Subotićevoj tužbi, u pisanoj formi na preko 220 stranica. U ovoj državi se dešavaju neverovatne stvari. Glavna vest na dosovskim medijima jeste to da su uhapšene neke doktorke zbog primanja mita od 150 evra. Ali zato im je najfiniji i najbolji čovek čuveni biznismen Stanko Subotić Cane. Pitam se i kako može neko da stekne toliko bogatstvo, a da nije nikakvu školu završio. A šta mislite, zašto se on vratio ovde iako je uzeo hrvatsko državljanstvo? Zato što su njegovi prijatelji sada na vlasti. I ovi iz DOS-a znaju ko je Cane i da je odgovoran za Badžinu smrt. Ali režimu bi najlakše bilo da se od jedinih ozbiljnih političkih protivnika oslobodi na takav način što će nas strpati u zatvor, jer smo Caneta nazvali mafijašem, kriminalcem i ubicom. I sve što smo govorili istina je. Šešelja ne mogu da zaplaše rešetkama, on je već osam puta bio u zatvoru. Ja nisam nijednom, ali me neće uplašiti. Ako do toga dođe, kad presuda postane pravosnažna, sve do zatvora ići ću pevajući! A kad izađem, čekaću dan kada ću sve njih da smestim iza rešetaka - rekao je Aleksandar Vučić u intervjuu za Nacional 29. maja 2002. godine.

Ni Vučić, ni Subotić, zasad, nisu završili u zatvoru. Naprotiv, oni zajednički vladaju Srbijom, i to baš na isti način na koji su jedan drugog optuživali - lažima i nasiljem.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane