Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Region

Nezadrživo rastu protesti Zrenjaninaca protiv nesposobne vlasti u panici

FOTELJAŠ - ŠKART ROBA ZLATNOG DOBA

Fotelja je i u srednjem Banatu, škart roba - Zlatnog doba! "Ubi" se nazadnjački (polu)svet za parče vlasti, i slepački izvršava zadatke stranačke centrale: upri, udri, satri, zatri! Tradicionalni Dani piva u Zrenjaninu, 36. po redu, uterali su narodu dodatni strah "nabijanjem" u ograđene "torove" ispred Javne (Gradske) Kuće i na Žitnom Trgu, gde se bez uredne potvrde o vakcini, moglo ući samo uz mini korona test, koji je koštao 500 dinara svakog namernika.

Zoltan Horvat

Ovdašnju raju, (ne)odgovornu prema retko viđenom materijalnom i duhovnom siromaštvu koje ponizno trpi, poplašilo i "zidanje" cena piva i pljeskavica. Fijasko zakupaca štandova (unapred "papreno" plaćenih) bi zagarantovan, samo su foteljaši, uz svečani prijem u Gradskoj Bašti za zvanice (ko ih samo sastavi onako neugledne i zadrigle), zadovoljno trljali ruke: prodali građanima, za sve njihove novce, novu turu leba i igara!

Gradski foteljaši, armija stranačkih prevrtača u SNS kontejneru, po navici drski i bezobrazno neodgovorni prema građanima (drugog reda) od kojih parazitski žive, saopštili pre neki dan, da je ugovor sa nepostojećom "fabrikom vode" raskinut...I, tačka. Nema diskusije ni sramote besramnih, ne smeju javno o problemima, "pali" bi za tren oka zbog desetogodišnjeg učinka, NULA... Alo, razgojeni uživaoče restoranskih đakonija, jedva staneš u fotelju, daj objasni, kako ti "uspeva", da već desetu godinu zaredom, sve živo u srednjem Banatu... u zdrav mozak!

Učešće građana srednjeg Banata u javnom životu, takođe, NULA, javne rasprave NEMA, stranačka "mašina" za glasanje Javne (Gradske) Kuće zabranjuje iznošenje činjenica, problema, diskusija je, proterana reč iz Zrenjanina...Al', zato, SNS propaganda "radi", 24 časa na dan! Gde god da se zaviri, i priupita po ovdašnjim kancelarijama vlasnika vlasti, hoćete li, molim vas, reći nešto o problemima koji se godinama gomilaju, oni vele, s visine, iz fotelja, zini da ti kažem, goljo...!

Ima i paradnih, "elitnih", europskih kancelarija u Zrenjaninu. Regionalni Centar za društveno ekonomski razvoj - Banat (RCR Banat), osnovan decembra 2006. godine uz finansijsku podršku EU kroz Evropsku Agenciju za rekonstrukciju, ovdašnji je petnaestogodišnji "kanal" za realizaciju međunarodnih i državnih projekata iz IPA fondova.

Na čelu kolektiva od desetak ljudi u šljaštećoj i ulickanoj zgradi, Irena Živković, bivša sekretarica Stanka Ilića, nekadašnjeg direktora ovdašnje Fabrike koža Toza, danas nepostojeće, planski likvidirane u operaciji "Kako razbiti Kombinat Servo Mihalj i postati pojedinac - bogataš u večitoj fotelji"...

Kao atraktivna i vrsna poznavalka finansija, i tako to, lako je našla angažman u finansijama VIP projekata, gde se lova "sliva", uz maksimalnu odgovornost da papirima uredno "pokriješ " sve što se potroši... A za trošenje ovenčano ispravnim papirima, u RCP-u, ima izuzetno sposobnih. G - đa Živković, sa karijerom u nezadrživom usponu, završavala je vikendima Megatrend, što bi u prevodu značilo, k'o da je doktorirala, toliko joj je posao sa finansijama išao dobro. Nakon 5 godina, i ustoličenja u fotelju direktorice, ljubav na gradski način dovela je u kolektiv njenog aktuelnog supruga, Darka Vukića, novoustoličenog šefa finansijskog sektora RCP-a.

Trebale su da prođu samo dve godine, da se 2013. godine životnim delom Irene Živković, finansijama, pozabave inspektori za privredni kriminal. Kao "remek dela" finansistkinje, navedene su brojne nepravilnosti uz sijaset zloupotreba službenog položaja. Slučaj je završio i zaustavljen je u Tužilaštvu, valjda je bilo dovoljno fioka za odlaganje "osetljivih" predmeta. Nekako u to vreme, Darko Vukić, glavni finansista, kupio je stan u ulici Toše Jovanovića 3, i kao slavni Vulinov preteča, kupovinu stana "pokrio" informacijom da mu je tetka iz Kanade, digla kredit. Nije podneo ni jedan jedini račun iz Kanade, sistem funkcioniše, verujemo ti svaku reč, posebno, ono, majke mi...Darko istina ima ujaka lekara, al' za tetku, niko nikada nije čuo, vala, ni video.

U to vreme, krenuo je nezadrživ poslovni uzlet privatne firme ONIX, u vlasništvu Darkovog rođenog brata. Trenutno, u gradskoj upravi, javnim preduzećima, ustanovama i preostalom, ni u klozet se bez ONIX toalet papira, ne može. ONIX biznis "procvetao", 10, 100, 1000 puta veći godišnji obrti... Veličanstven osećaj za biznis u RPC-u doveo je do ketering saradnje sa privatnim Poljoprivrednim gazdinstvom Draganov, gde su zaposleni svakodnevno dobijali za ručak tone vitaminskih šargarepa, rotkvica, kupusa i kelja... Ketering je trajao, trajao... dok nisu došli inspektori.

U kolektivu, gde su se glavni finansisti "razbijali" od projekata, neki videli šta se radi, pa javno ukazali na probleme u rukovođenju Regionalnim Centrom. Finansistkinja "ovenčana podrškom" iz Javne (Gradske) Kuće i svih preostalih centara moći, kaznila je sve one koji su se usudili da kritikuju nedodirljivu: šikaniranjem! Jedini pravni lek i odgovor finansistkinji, bilo je pokretanje sudskog postupka za mobing. Jes', naši sudovi će da reše slučajeve reč radnika protiv direktorove... malo sutra... Finansistkinja je uživala u pobedama, poslovnim, pa se, do detalja, baš uživela u ulogu, jedne, jedine, nezamenljive, sa njenim suprugom Darkom, bogom dane... Ovaj je, u međuvremenu, postao i šef finansija u Javnoj (Gradskoj) Kući, milina... Finansista, k'o od brega odvaljen.

Krenulo po dobrom, šta dobrom...? Finansistički, fenomenalno, IPA projekti, papirološki sve pokriveno, apetiti porasli...Direktorka potpisala i rešenje o prodaji službenog vozila svom rođenom bratu. Prvo je po bagateli, otišla Škoda, pa Hjundai...Beše li podrazumevajućeg javnog nadmetanja za službene automobile? Da, nije ga bilo. Na red je došla i supruga direktorkinog rođenog brata, Milena Maksimović, zaposlena je kao preko neophodan kadar, malo manja finansistkinja od neprikosnovene prve foteljašice. Suprug Darko ima iz prethodnog braka i dvoje dece, red je da mu se na korišćenje ponudi službeni auto za odmor u Sloveniji. Pre dve godine, novopečeni bračni par Irena - Darko, na bračno putovanje odvezao se, takođe službenim automobilom, Hjundai...

eventualnim (zlo)upotrebama službenih platnih kartica, o "ulupavanju" para IPA projekata međugranične saradnje "pokrivenih" papirologijom", gde su se svi učesnici "ugrađivali", u nekom od sledećih brojeva...Materijala, za izvoz...Toliko, za sada, o idealnom svetu laži pojedinaca po foteljama, gde je sve istinito, ponajviše laž u funkciji lagodnosti života prepunih privatnih džepova...

Glasačka "mašinerija" Javne (Gradske) Kuće u Zrenjaninu je, u međuvremenu, održala još jedno dosadno petnaestominutno skupštinsko zasedanje, gde se predsednik skupštine, baš "oznojio", ponavljajući: sledeća tačka dnevnog reda, ko je za, ima li protiv, nema... sledeća tačka, za, protiv... Diskusije zabranjene! Kraj!

Promenjen je direktor u JKP Gradska čistoća i zelenilo, pristigao SNS junoša, u prvoj mu fotelji, Nemanja Milinković. Zatekao je samo jedan problem manje, od 14 na platnom spisku koji uredno ne dolaze na posao, jedan je otišao u penziju. I, odmah se, lakše diše u firmi. Darko Bađok, ovdašnji funkcioner SNS-a, zaposlenik sa funkcijom dežurnog pomoćnika direktora, zbog silnih stranačkih obaveza, samom sebi je zabranio odlazak na posao u JKP. Pa, još da svakodnevno sreće sve kolege, obične radnike, koji ne mogu da naplate na stotine i stotine prekovremenih sati rada...

Ispod svakog nivoa, za budućeg doktora nauka, bivšeg prodavca petardi i bivšeg vođe navijača bivšeg kluba FK Proleter.

Nasuprot stranačkim finansistima, koji uživaju u "plodovima" Zlatnog doba, nesreće od života prosečnog građanina Zrenjanina, nezadrživo raste konkretan i javni otpor sve većeg broja ljudi. Članovi Udruženja Građanski preokret, PUF i Stranke slobode i pravde, blokiralo je prošle nedelje obilaznicu magistralnog puta Zrenjanin - Beograd, najavljujući kontinuitet sve jačih i masovnijih protesta. Udruženje Zrenjaninska akcija (ZRAK) već četvrtu subotu zaredom, organizuje protestnu vožnju ulicama Zrenjanina, gde se traži zdrava pijaća voda za građane.

Na foteljašku parolu, Ja, slobodnom voljom, izvršavam sve naredbe, i sve dajem za grad u kojem živim, izdajem i stanove koje sam u međuvremenu kupio, čak mogu da izdam i građane...raduje, daje realnu nadu, da je ujedinjenje građana, željnih istinskih promena, na dohvat ruke. Protesti u Zrenjaninu se nižu, jedan za drugim, ulica ponovo, pamet u glavu, postaje sudbina.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane