Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

(Pr)osudite sami

Oranje drumova

Milovan Brkić

Šizofreni srpski tiranin je u mladosti učio pesmu Oranje Marka Kraljevića.

Vino pije Kraljeviću Marko, sa staricom Jevrosimom majkom, a kad su se napojili vina, majka Marku stade besjediti: „O moj sinko, Kraljeviću Marko, ostavi se, sinko, četovanja, jer zlo dobra donijeti neće, a staroj se dosadilo majci, sve perući krvave haljine; već ti uzmi ralo i volove, pak ti ori brda i doline, te sij, sinko, šenicu bjelicu, te ti hrani i mene i sebe".

Pesma dalje kaže da je Marko poslušao majku, on uzima ralo i volove, al' ne ore brda i doline,već on ore careve drumove.

Otud idu Turci janjičari; oni nose tri tovara blaga; pa govore Kraljeviću Marku:

„More Marko, ne ori drumova!"; „More Turci, ne gaz'te oranja!" ...

A kada se Marku dosadilo, kaže narodna pesma, diže Marko ralo i volove, te on pobi Turke janjičare, pak uzima tri tovara blaga, odnese ih svojoj staroj majci:

„To sam tebe danas izorao".

Angelina, majka Aleksandrova, volela je da za kafanskim stolom popije akov vina, ali sinove nije savetovala da žive od svog rada.

Najmanje jednom nedeljno šizofreni srpski predsednik, ničim izazvan, niti ovlašćen, obilazi srpske drumove. Otvara mostove, i mostiće, obilaznice, revitalizovane lokalne puteve, početak gradnje deonica autoputeva. Sav ozaren, devojački nasmejan, poručuje nam da u istoriji Srbije nije izgrađeno drumova, koliko za njegovog vladanja.

Nosi Vučko majci Angelini tri tovara blaga. Njegova ministarka Zorana Mihajlović potpisuje ugovore koje on dogovara.

On ne globi Turke, oni globe nas, zajedno sa Vučićem. Jedan kilometar autoputa je sedam puta skuplji od najskupljeg kilometra koji se gradi na planeti.

Srbija nema para, ali Vučić ima. Uzima kredite, iz veliku kamatu, uz proviziju, koju odmah šalje na svoje strane račune. Onda plaća ambasadore i mafiju koju podmićuje, da ga veliča u belom svetu kao moćnog čoveka na Balkanu.

Na oranju drumova Srbija je oglobljena za najmanje deset milijardi evra, ili dolara. Toliko je šizofreni kriminalac uzeo kredita od stranih država, opljačkao kreditne linije, samo da pokrade milijarde, koje su mu sada zaplenjene.

Državnim novcem je tiranin asvaltirao put do kuće-klanice Veljka Belivuka, koji je ubijao za njegov račun. Drao i klao ljude, da se njegov Danilo uči tom zanatu. Ne postaje se lako tiraninov naslednik.

Asvaltirao je seoske sokake, šorove, samo da se slika, kako, eto, seljaci nekog sela u zabiti nisu vekovima imali asvaltni put, sve dok nisu glasali za njega. Sada imaju 350 metara uskoasvaltnog druma koji, inače, vodi do vikendice ili zamka nekog njegovog kriminalca.

Sve što mu pod ruku dođe, Vučić, njegov brat i kartel otimaju, ne pitaju.

U ovom broju profesor Komazec, Branko Dragaš i još dvojica ekonomskih eksperata opisuju srpski budžet za ovu godinu, koji ima više rupa, kroz koje je su ispale milijarde, da bi napunile džepove ovog skota i njegove mafije.

Osvetu traže stotine ubijenih, koji se nalaze pod zemljom, jer su se zamerili Vučićevom kartelu. Od tona kokaina potrovano je stotine hiljada ljudi u beloj Evropi.

Američka obaveštajna zajednica popisala je njegove račune, imovinu, kompanije... Sav naš novac prebacila je na svoje račune. Najavila je obračun sa njegovim kartelom, koga svi očekujemo, ali ga nema. Važno je da su ga opelješili, pa njemu prepuštaju da nastavi sa pljačkom.

Ovih dana posećuju ga evropski razbojnici, pobratim Kurc, majka Angela Merkel, koja se oprašta od svojih balkanskih dečaka, savetujući ih da ''u slučaju nečega, ne sećaju se ničega''. Plaši se da ne završi u nekom američkom zatvoru, jer je i Angela drpila milijarde evra.

Možemo li se spasiti od nestajanja, umiranja od zime i studi, gladi...?

Zamišljam peto otvaranje zaobilaznice oko Beograda. Na svakih 50 metara bandera, a na banderi Vučićevi kriminalci, sa kratkim natpisom oko vrata. Ime, prezime i iznos opljačkanog.

Na Vučićevim grudima, osim milijardi koje je pokrao, treba da stoje i reči Muhameda proroka, čijoj se veri priklonio u Abu Dabiju.

'' Želi ljudima ono što želiš sebi''.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane