Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Jorgovanka Tabaković, vođin knjigovođa opelješenih para od građana, tvrdi

Opljačkani nisu dostojni pljačkaša!

O finansijskom sistemu države brine se guvernerka Jorgovanka Cica Tabaković. Političkom i poslovnom karijerom i privatnom biografijom opravdala je postavljenje na čelo Narodne banke Srbije. Dokazala je spremnost i sposobnost da krade sve što stigne: stranačke mandate, biznis kombinacije, stanove, automobile, novac, doktorate, muževe... Uspešno je reketirala nekoliko banaka i tajkuna. Sarađivala je s ortacima Darka Šarića, učestvovala je u reketiranju Miroslava Miškovića i iznošenju novca iz Srbije preko braće Karić, a nikad nije razjašnjena njena uloga u progonu Vladimira Cvijana. Jednu od najznačajnijih funkcija u državi Tabaković danas zloupotrebljava u interesu kriminalne grupe iz vrha Srpske napredne stranke. Guvernerka potpisuje odluke kojima se uništava srpska privreda i nanosi trajna šteta građanima, a pritom ponižava opljačkani narod, za koji tvrdi da nije dostojan Aleksandra Vučića.

Milica Grabež

Dok je bio u opoziciji, Aleksandar Vučić je pretio hapšenjem i dugogodišnjom robijom tadašnjem guverneru Mlađanu Dinkiću. Vučić je za skupštinskom govornicom pokazivao zatvorsku uniformu s Dinkićevim imenom i brojem 0001. Kad je došao na vlast, vođa Srpske napredne stranke je sklopio savez sa Dinkićem, a u njegovu fotelju uvalio Jorgovanku Cicu Tabaković.

Opravdala je poverenje. Nastavila je da na Dinkićev način uništava finansijski sistem. Monetarnu politiku sprovodi u skladu s političkim interesima stranke kojoj pripada. Insistiranjem na stabilnosti kursa dinara uništava privredu i omogućava laku zaradu uvozničkom lobiju. Pritom, stabilan kurs nije ništa drugo nego besprizorna prevara. Narodna banka Srbije prikazuje minimalnu devalvaciju kursa dinara do 2,5 odsto godišnje, a realno stanje na tržištu pokazuje skok cena, koji proizvodi inflaciju veću od 25 odsto.

Jorgovanka Tabaković nije slučajno izabrana na funkciju guvernera NBS-a. Za prevarne radnje u finansijskom sektoru obučavana je još dok je bila pod pokroviteljstvom Vojislava Šešelja. Predsednik Srpske radikalne stranke joj je poverio posao s braćom Karić, preko kojih su iznošene pare iz Srbije.

Posle petooktobarskih promena, vlast je pokrenula istragu, ali ne sa ciljem da novac vrati u budžet, nego da ga uzme za sebe. Po tom modelu ponašali su se i Vučić i Tomislav Nikolić kad su, sredinom 2012, preuzeli vlast. Između ostalog, nasledili su desetak pripremljenih optužnica i isto toliko zahteva za sprovođenje istraga protiv braće Karić.

Vladimir Cvijan, tadašnji savetnik predsednika Srbije Tomislava Nikolića, narodni poslanik i član Predsedništva SNS-a, dokaze o tome je ostavio zagrebačkom novinaru Domagoju Margetiću. Magazin Tabloid je u martu ove godine otkrio da je Cvijan mrtav od januara 2018. Posle te informacije, Margetić je objavio dokumentaciju i saznanja koja je dobio od Cvijana.

- Karićima je data prilika da, u zamenu za novac, sve optužnice i zahtevi za sprovođenje istraga, jednostavno nestanu, da budu izbrisani iz pravosudnog sistema. Dragomir Karić je sa Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem postigao dogovor o naplati tzv. političkog poreza tajkunima, odnosno o otkupu slobode. Cvijan je krajem 2013. bio na sastanku, na kome su Nikolić i Vučić tražili od njega da pripremi pravni okvir da se tako nešto sprovede. Cvijan nije hteo da učestvuje u tome, da skloni dokumente koji dokazuju da je novac poreskih obveznika Srbije organizovano, preko Karića, preusmeravan na tajne račune u inostranstvu. U jednom delu dokumentacije spominje se i guvernerka Jorgovanka Tabaković, koja je u tome sudelovala u neposrednoj komunikaciji sa Sretenom Karićem. O tome postoje dokumenti. Postoje krivične prijave i zahtevi za istragu. Da je to procesuirano, neminovno bi se odnosili i na Jorgovanku Tabaković, a očito i na druge ljude iz SNS-a. Po ovoj dokumentaciji vidi se da Tabakovićka nije slučajno izabrana za guvernerku NBS-a, jer je ona osoba, koja je, očito, duže vremena bila umešana u, blago rečeno, sumnjive finansijske operacije koje su se odvijale preko Karićeve mreže. Kad je to otkrio, Cvijan je bio revoltiran. Upozorio me da oni ne žele da reše nijednu korupcionašku aferu, oni žele da se dogovore s Karićima da im se isplati što je moguće veći iznos novca - tvrdi Margetić, koji je prezentovao deo od 8.330 dokumenata koje mu je ostavio Cvijan.

Protiv braće Karić nisu pokrenute nove istrage i podignute pripremljene optužnice, mnogo ozbiljnije od one za pljačku 66 miliona evra preko „Mobtela", za koju je sudski postupak obustavljen zbog zastarevanja. Cvijan je mrtav, a istina o njegovoj smrti i dalje se nalazi pod omertom. Nikolić i Vučić su bogatiji za nekoliko desetina miliona evra, koje su uzeli od Karićevog plena, a Tabakovićka nikad nije odgovarala za saučesništvo u iznošenju novca iz Srbije.

Tabakovićka je sarađivala i prilikom radikalske pljačke Metals banke. Vojislav Šešelj je pokrenuo široku akciju pritisaka na svedoke Haškog tužilaštva. Pod komandom Aleksandra Vučića, na svedoke su, raznim načinima, uticali Vjerica Radeta, Petar Jojić i Jovo Olujić, zbog čega su kasnije i optuženi za nepoštovanje Haškog tribunala. Postoji i optužnica protiv Vučića, ali ona od 2013. miruje, iako je potkrepljena konkretnim dokazima i priznanjem Aleksandra Stefanovića o tome kako ga je lično Vučić podmitio da promeni iskaz na suđenju protiv Šešelja.

Vučić je sredio da Stefanović od Metals banke iz Novog Sada dobije kredit od 2,2 miliona evra. Operativno, taj posao su obavili Jorgovanka Tabaković i Milorad Mirčić. U novembru 2007. godine, oni su pred Metals bankom dočekali Stefanovića i uputili ga na rukovodioce banke Ananija Pavićevića i Nadu Momirov. „Sve je završeno, uzmi pare", rekla je Tabakovićka Stefanoviću. Ona je posao završila u saradnji s Miletom Jerkovićem, čovekom za specijalne zadatke Darka Šarića. Jerković je kasnije postao svedok saradnik u postupku protiv Šarića.

Iako je bilo dogovoreno da banka otpiše kredit Stefanoviću, to se nije dogodilo. Kad je Više tužilaštvo u Smederevu pokrenulo istragu, Stefanović je raskrinkao celu korupcionašku aferu. Pred saradnicima, Vučić je to potvrdio: „Da, tako smo Cica Tabaković i ja organizovali kombinaciju s Metals bankom, ali samo smo hteli da pomognemo Stefanoviću, a on nas sad optužuje..." Stefanović je imao više sreće od Cvijana. Posle prvog upozorenja da je izdat nalog za njegovu likvidaciju, pobegao je iz Srbije. Aleksandar Stefanović se danas nalazi u Holandiji, pod zaštitom evropskih i američkih službi. Nema podataka o tome da li je Tabaković pozvana u smederevsko tužilaštvo da bude saslušana.

Jorgovanka Tabaković je umešana i u mutne poslove Pireus banke. Tada nije imala sreće kao s Metals bankom. Sredinom septembra 2014. godine Tabaković je krenula na put u Italiju, da ćerki Ivani i zetu Nemanji Sekickom odnese 800.000 evra, da kupe stan u Rimu, gde su radili u ambasadi Srbije. U Italiju je krenula preko Crne Gore, gde je imala zakazan sastanak s predstavnikom Pireus banke. Posle sastanka, na kome je dobila crnu akten-tašnu, Cica je otišla u svoju sobu broj 1409, miločerskog hotela „Maestral". Dok je spavala snom pravednice, oko 4,50 ujutru, u sobu je ušao nepoznati lopov. Posle 22 minuta, lopov je izašao iz sobe s akten-tašnom. Pošto nije bilo znakova provale, nasilja nad guvernerkom, ni preturanja nameštaja, pretpostavlja se da je misteriozni posetilac uspeo da nagovori Cicu da mu mirno preda torbu. Poštujući omertu, po kojoj funkcionišu svi visoki funkcioneri SNS-a, Tabaković nije policiji i javnosti priznala šta joj je uzeto.

- Nije uzeo ni nakit sa stola, ni telefone, ni iPad, ni pasoš, ni novčanik iz torbe. Ništa, samo mali, neupadljivi neseser, koji je bio na dnu torbe sa lekovima za srce. Nije nepoznato da sam ozbiljan srčani bolesnik, svako je mogao da vidi da za doručkom pijem lekove upravo iz tog nesesera, tako da mislim da je ovo bio pokušaj atentata, egzekucije koja je trebalo da liči na prirodnu smrt - rekla je Tabaković.

Ni ta misteriozna pljačka nikad nije dobila sudski epilog, baš kao ni njena krađa intelektualne imovine. Jorgovanka Tabaković je u svoj doktorat bez citiranja preuzela delove radova Nikole Tasića, ekonomiste Mehmeda Murića, profesorki Lidije Barjaktarović i Jasne Atanasijević i još nekoliko naučnika.

S plagijatom na temu „Instrumenti centralne banke - dometi i ograničenja na primeru Republike Srbije" Tabaković je diplomirala na Univerzitetu Educons 2011. godine, a mentor joj je bio Milenko Dželetović, predsednik Ekonomskog saveta SNS-a.

Tabaković je doktorirala i na nepotizmu. Ćerku Ivanu je poslala u diplomatsku misiju u Rim, s platom od oko 4.500 evra, a Milenu je postavila na funkciju direktora filijale Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja u Novom Sadu. Uz pomoć svog dečka iz vrha SPS-a, sredila je kombinaciju za kupovinu stana od Telekoma, u kome je tada radila. Pošto za 12 godina nije otplatila nijednu ratu, Telekom joj je, o trošku građana. otplatio dug od 78.000 evra.

- Aleksandar Vučić je čovek koji se po hrabrosti ne može uporediti ni sa kim. Ja mu često kažem: „Aleksandre, da li te je dostojan ovaj narod?" - rekla je nedavno Tabaković, pokušavajući da se ušlihta svom vođi i da, istovremeno, pljune na narod koji zajedničkim snagama nemilosrdno pljačkaju.

Ovaj narod će biti dostojan slobode, pravde i normalnog života tek kad Vučić, Tabaković i svi ostali pripadnici zločinačkog udruženja SNS završe na robiji, gde im je i mesto.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane