Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna

Šta sve može građanima da priredi Vučićev zločinački režim

Samo tražite, sve će vam dati

Šizofreni srpski diktator Aleksandar Vučić, njegova predsednica Vlade Ana Brnabić, ministarka pravde Maja Popović izveli su nečuveni napad na 205 hiljada građana Srbije, na pravni sistem, preko Jasmine Vasović, predsednice Vrhovnog kasacionog suda. Svakim danom preobraćeni šizofrenik Vučić građanima Srbije radi o glavi

M. Grabež

Nakon što je pod pritiskom srpske advokature, građana, organizacija za zaštitu ljudskih prava iz procedure povučen zakon, predložen od trojice poslanika Narodne skupštine, srpski šizofreni diktator je pribegao novoj prevari.

Svaka šuša iz inostranstva, koja mu turi pod nos zelene novčanice, može da traži od njega šta hoće. Sve daje, nije njegovo.

Tako je 26. februara primio pismo od tzv Američke privredene komore, naslovljeno sa komore i Saveta stranih investitora. ''Umanjenje pravnog rizika od različitih tumačenja zakonitosti postupanja u slučaju naplaćivanja naknade za obradu kredita i naplaćivanja premije NKOSK.

Poštovani gospodine Vučiću, Poštovana gospođo Brnabić,

Obraćamo Vam se ispred Američke privredne komore u Srbiji i Saveta stranih investitora povodom problema sa kojima se u ovom slučaju susreću banke, ali koji predstavlja opasan presedan koji generiše povećani rizik za sve učesnike u pravnom prometu, koji dosledno poštuju postojeće propise i smernice regulatora, a koji se naknadno mogu naći u nezavidnoj situaciji zbog različitih tumačenja zakonitosti njihovog postupanja. Neujednačenost tumačenja zakonitosti odredbe ugovora o kreditima po sporovima koji se tiču naknade za obradu kredita, i od nedavno, troškova za osiguranje kredita kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK), uz pokretanje masovnih sporova, ugrožavaju pravnu sigurnost kao jednu od najbitnijih odlika povoljne investicione klime svake zemlje, kreiraju ogroman pritisak na pravosuđe, i time dodatno odlažu pristup pravdi za druge sporove.

U slučaju naknada za obradu kredita, neujednačenost sudske prakse je još 2018. godine pokušao da otkloni Vrhovni kasacioni sud kada je usvojio pravni stav po tom pitanju, međutim i taj stav je potom bio predmet različitih tumačenja. Presuda Evropskog suda pravde kao i lokalna sektorska regulativa (i stav sektorskog regulatora) takođe nedvosmisleno ukazuju na ispravno tumačenje zakonitosti ovih odredbi. Imajući u vidu da je isto pravno pitanje bilo je predmet razmatranja i Evropskog suda pravde (ESP), koji se vodi striktnim pravilima zaštite potrošača kojima i naša zemlja teži, značajno je pomenuti da je stav ovog suda bio da se ugovaranje naknade za obradu kredita ne kvalifikuje kao nepravična ugovorna odredba prema opštim merilima. Detaljnija pravila po ovom pitanju donosi i naš Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga, te u slučaju poštovanja strogih propisa vezanih za jasno predugovorno obaveštavanje korisnika finansijskih usluga (i uniformne mogućnosti poređenja uslova različitih ponuđača finansijskih usluga), ove odredbe ugovora o kreditu čini u potpunosti zakonitim, o čemu je regulator, Narodna banka Srbije, izdala svoj stav....

Imajući u vidu bitnu odliku svih ovih sporova u kojima troškovi spora umnogome prevazilaze vrednosti spora, kao i geometrijsku progresiju broja sporova npr. vezano za naknade za obradu kredita u poslednjoj godini (od 30.000 tužbi krajem 2019. godine do 135.000 krajem 2020.godine), molimo da što pre preduzmete mere iz vaše nadležnosti, koje će minimizirati rizik od različitih tumačenja zakonitosti postupanja, a u skladu sa pozitivnim propisima i smernicama regulatora.

Za sve potrebne dodatne informacije, stojimo na raspolaganju.

S poštovanjem,

Zoran Petrović

Mike Michel

Predsednik Američke privredne komore u Srbiji

Predsednik Saveta stranih investitora

Dostavljeno: Jorgovanka Tabaković, Guverner, Narodna banka Srbije; Siniša Mali, Ministar, Ministarstvo finansija

Ko je ta Američka privredna komora u Srbiji?

Njen osnivač je bio Džordž Vlahović, električar iz Čikaga. Njegov sin Aleksandar je bio u Đinđićevoj vladi ministar privrede i privatizacije. Opljačkao je od privatizacije državnih preduzeća nekoliko stotina miliona evra.

Sadašnji predsednik je Zoran Petrović. On je za predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen (Raiffeisen) banke. Zoran Petrović izabran je 27. februara 2020. za novog predsednika Upravnog odbora Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) na period od dve godine.

"Kao vodeća nezavisna poslovna asocijacija, AmCham će se i u narednom periodu zalagati za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji, ubrzavanje ekonomskih i regulatornih reformi, kao i za uspostavljanje predvidivih i jednakih pravila poslovanja za sve. Nastavićemo da pružamo nedvosmislenu podršku Vladi Srbije u sprovođenju reformi, ali i biti konstruktivna kritika koju će uvek pratiti formulisani predlozi i dobre prakse u oblastima u kojima privreda prepoznaje potrebu za unapređenjem", rekao je Petrović.

Američka privredna komora u Srbiji predstavlja 200 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje.

U Savetu stranih investitora od 9 članova saveta 8. su građani Srbije.

Na vest koja je objavljena na sajtu Vrhovnog (i) kasacionog suda o stavu koji je zauzela sednica Građanskog odeljenja ovog suda, reagovali su istog dana advokati i građani.

Advokati i građani pokušavaju da uđu u Vrhovni sud! - vest je koja je prošla Srbijom

''U toku je protest advokata i građana ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda u Nemanjinoj ulici u centru Beograda, zbog dozvole bankama da ugovaraju troškove obrade kredita. Okupljeni pokušavaju da uđu u zgradu suda, stigla je i policija.

Protest pod nazivom "Ni korak nazad" počeo je u podne u Nemanjinoj ulici, a u pozivu objavljenom na društvenim mrežama navodi se da skup organizuju "advokati i građani". Kako javlja naš reporter, okupljeni konstantno zvižde, a naročito na pomen imena Dragiše Slijepčevića, sudije Vrhovnog kasacionog suda.

Okupljenima se obratio advokat Miroslav Živković, koji kaže da se dešava "krivični akt, kojim se samo unosi haos u već haotično stanje u pravosuđu".

- Ovo nije stav, ovo je krivično delo kojim je posle 20 godina ukinuta odluka suda da banke ne mogu da naplaćuju kamate na troškove kredita. Za nas 11.000 advokata misle da smo stoka, koja samo gleda da strpa pare u svoje džepove. Mi ćemo pozvati svoje stranke da dođemo svi ispred ovog zdanja i ako treba da ga srušimo, da cigla na cigli ne ostane - rezignirano je pričao Živković, koji je zatražio od Advokatske komore da naloži obustavu po predmetima zahvaćenih promenom stava VKS.

Nakon njegovog poziva da advokati uđu u Vrhovni kasacioni sud, to se i dogodilo. Okupljeni su krenuli ka vratima i došlo je do koškanja sa obezbeđenjem!

- Je l' to Velja Nevolja pušten iz pritvora da održava red - vikao je Živković, dok su okupljeni zviždali.

Advokat Branislav Tapušković izjavio da je strašno što advokati moraju pravdu da traže na ulicama.

- Žao mi je što se okupljamo ovako, kao neki uličari i blokiramo saobraćaj, umesto da naši predstavnici u komorama istog dana kada je doneta ova odluka održe sednicu. Ustavni sud je najslabija institucija u pravnom sistemu Srbije i ja za svojih 55 godina rada nisam čuo nijednu njihovu odluku. Gde su naši čelnici iz Advokatskih komora Beograda i Srbije, što nisu sa nama? Oni će večeras održati neku sednicu iza zatvorenih vrata, a dosta je više donošenja odluka u zatvorenim krugovima - kaže Tapušković za Nova.rs.

Skup su podržale opozicione stranke poput Narodne stranke, koalicije NADA i Pokreta slobodnih građana.

Građansko odeljenje VKS u petak je objavilo pravni stav o dozvoljenosti bankama da ugovaraju troškove kredita, čime se po oceni Advokatske komore Srbije "direktno narušava pravna sigurnost građana i menja dosadašnja sudska praksa".

Iz AKS su upozorili da doneti pravni stavovi predstavljaju "poslednji u nizu pokušaja da se u pravni sistem Srbije uvedu rešenja koja pogoduju bankarskom sektoru, a na štetu građana".

Udruženje banaka Srbije danas je objavilo da od stava Vrhovnog kasacionog suda, povodom opravdanosti naplate bankarskih naknada i osiguranja stambenih kredita, očekuje da stavi tačku na jedan period koji je, kako je ocenjeno, bio iscrpljujući i za banke, i za klijente.

Pred srpskim sudovima vodi se protiv banaka koje posluju u Srbiji, uglavnom kao franšize, koje su gulikože i do sada su opljačkale milijarde para od srpskih građana i privrednih društava, oko 200 hiljada sporova. Građani će sada morati, u proseku, da plate po 700 evra bankama na ime troškova sporova i za sudsku taksu. Većina njih će pasti u dužničko ropstvo.

Ovakav stav sudske prakse izdejstvovala je ministarka pravde Maja Popović, koja je venčana kuma predsednici Vrhovnog kasacionog suda Jasmini Vasović.

Upućeni tvrde da su banke platile Vučiću deset miliona dolara da ovu odluku suda, a da se ugradila i predsednica Vlade Ana Brnabić.

Građani od ove mafije mogu da se brane samo oružjem.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane