Natrag

Druga strana

Da li ćemo dočekati slobodu za koju smo založili svoje živote

OPET SMO NA LEDU

***

U subotu, 9. oktobra, šaljemo ovaj broj Magazina Tabloid u štampariju u Podgorici. Već duše od šest godina čitali ste Magazin Tabloid, zahvaljujući štampariji Vijesti koja je pristala da nas štampa, nakon što smo proterani iz Srbije, voljom sumanutog diktatora Aleksandra Vučića.

Pokušali smo u Banja Luci da nastavimo sa štampom, platili unapred, ali nam je pola sata uoči štampanja, saopšteno da se ''mašina pokvarila''. Taj zločin smo pripisali Dodiku, kao saučesniku.

Saradnja sa štamparijom ''Vijesti'' bila je besprekorna. Nikoga, na nesreću, od tih dobrih ljudi nismo upoznali lično. Od prodatih primeraka prvo smo unapred plaćali štampanje svakog broja. Nismo imali primedbe na saradnju. Ni mi ni iz štamparije. Kada je direktor Vidoje Petričić pre nekoliko meseci napustio ovu kuću, štrecnuli smo se. Otišao je čovek kome se moglo verovati.

Prošla nedelja je bila opet puna neizvesnosti. A u životima onih koji prave ove novine, svaki dan je u neizvestan. Velika propaganda laži nas je stavljala na listu za odstrel, a usrani i upišani srpski diktator je optuživao glavnog urednika da poziva na njegovo ubistvo, a njegovi odbrambeni psi su pozivali javnog tužioca Natašu Krivokapić da ga uhapsi.

Ne postoji redakcija na planeti koja je za 18 godina postojanja bila toliko surovo izložena napadima, plenidbom imovine, fizičkim pretnjama, policijskim nadzorima, progonima urednika i novinara.

Iz Podgorice smo stidljivo obavešteni da štamparija nema papira za štampanje Vijesti i lista Dan.

Tek smo 7. oktobra obavešteni da uplatimo novac. Štampaće nas.Ovaj broj.

Po ugovoru sa štamparijom, otkazni rok je 30 dana. Ali...

Obavešteni smo da je štampariju kupio srpski biznismen Dragan Šolak. Njegove novine se štampaju u Osijeku, pa veli, može i on da se tako ponaša.

Dakle, dok šaljemo ovaj broj u štampariju, ne možemo obećati čitaocima sledeći.

Bog nam je svedok da smo svoje živote posvetili borbi za slobodu, u koju svi mi koji pravimo ovaj magazin, tvrdo verujemo.

Da li će se potvrditi aforizam Rastka Zakića - Moj druže iz roda ubi nas sloboda.

Pozivamo čitaoce da nam pomognu. Novčanim prilozima onih koji nas čitaju (a elektronsko i štampano izdanje i tekstove koje prenose drugi portali i YouTube televizije, vidi preo 200 hiljada ljudi) pomoćićete nam da dočekamo toliko sanjanu slobodu.

Setite se samo lica Milomira Marića, Dragana Vučićevića i protuva iz Velike propagande laži koji dobijaju desetine hiljada evra mesečno predstavljajući najsiromašniju zemlju u Evropi kao najperspektivniju, u kojoj samo što pečeni prasići ne padaju s neba.

Ako sunce slobode obasja Srbiju, setite se i nas koji smo iskrvarili za nju.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane