Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Intervju

Mlađan Đorđević, predsednik pokreta Oslobođenje, optužuje Aleksandra Vučića za pljačku i okupaciju Srbije, i tvrdi:

Mafija se ne ruši na izborima

Ko pristane da učestvuje na izborima postaće saučesnik Aleksandra Vučića u uništavanju Srbije, smatra Mlađan Đorđević. Vođa pokreta Oslobođenje u intervjuu za Magazin Tabloid objašnjava svoje planove za obaranje kriminalne piramide SNS-a, optužuje lažne patriote i lažne građaniste za saradnju s Vučićem, kritikuje kolaboracionaške postupke Boška Obradovića, Saše Radulovića i ostalih lažnih opozicionara, i otvoreno govori o razlozima koji su naveli njegovog kuma Dragana Đilasa da svojim saradnicima preporuči da ne kontaktiraju s njim. U razgovoru s Predragom Popovićem, Mlađan Đorđević ističe da će Vučić iza sebe ostaviti srećnu Srbiju, srećnu što se oslobodila najvećeg izdajnika, lažova, kukavice, kriminalca i bezbožnika u istoriji srpskog naroda.

Razgovor vodio: Predrag Popović

Aleksandar Vučić treba da podnese ostavku na mesto predsednika države jer je Briselskim sporazumom izdao Srbiju i de facto stvorio nezavisno Kosovo. Jer su on, njegov otac, brat i kumovi opljačkali Srbiju. Jer je ucenjen objavljivanjem fotografija i snimaka njegovog sina Danila sa izvršiocima najtežih krivičnih dela. Jer se nalazi na čelu Jajinačkog klana, kriminalne organizacije koja kontroliše podzemlje u Srbiji, a čiji krvavi rezultat smo videli u aferi Belivuk i Ritopek.Trebalo bi da podnese ostavku i zbog pljačke, korupcije i autokratije.Trebalo bi da podnese ostavku zbog Rio Tinta, Krušika, Jovanjice, Savamale, PKB-a, Bora, helikoptera, Stanike... To je samo deo optužbi koje Mlađan Đorđević u intervjuu za Magazin Tabloid iznosi na račun vladara, koji je opljačkao, zarobio i okupirao Srbiju.

P.P. U kakvom stanju je Srbija? Može li biti gore?

Đorđević: Srbija davno nije bila u gorem stanju. Opljačkana, zarobljena, okupirana zemlja, zatvorenih medija i institucija, kojom vlada kriminalna piramida koja trampi suverenitet zemlje i nacionalne interese Srba u zamenu za podršku zapada. Vučić već deset godina svakodnevno ponižava naš narod. Na sve to, po vrtoglavo rastućim cenama životnih namirnica vidimo da dolazi kraj onome što Vučić pokušava da predstavi kao ekonomskog tigra. Postali smo prezadužena zemlja, koja ni ne zna koliki je njen dug, naročito prema Kini. Na kraju, vidimo da na Srbe na Kosmetu pucaju i bacaju šok bombe. Znači, izgleda da može i gore od onoga što smo imali pre nekoliko dana. Ali znate kako kažu, mrak je najgušći pred zoru.

P.P. Ko je odgovorniji za opštu propast - diktator Vučić ili nesposobna opozicija?

Đorđević: Najodgovorniji je, naravno, vođa jajinačkog klana i šef Srpske narko stranke, Šešeljev kum Aleksandar Vučić koji radikalskim metodama sprovodi julovsko-eldepeovsku politiku u Srbiji. SNS nije partija, nego kontejner za sav šljam iz svih političkih partija ili pojedinaca.

U tom kontejneru su i radikali, i julovci, i LDP, ceo DSS na čelu s raznoraznim Šormazima, Bakarecima, Jovanovima, Petkovićima, pa onda Dinkić i ceo G17+, Vuk Drašković i SPO, Krkobabić i PUPS, Rasim i SDPS, ali i većina žutog ološa: raznorazni Šapići, Vesići, Maliji, Krstići, Čomićke i Trivanke. Ništa manju odgovornost ne snose ni koalicioni partneri: Dačić i Palma.

Podršku ovakvom režimu i propadanju Srbije daju i takozvane patriotske stranke i pokreti koje je ili direktno osnovao Vučić, ili su pod njegovom kontrolom. Tako su tu Zavetnici, Miša Vacići, Levijatani, Dragani Vasiljkovići, Šešelji, POKS-ovi, Miloši Jovanovići, Milani Stamatovići, DoJeBi i Radulovići, Dveri i Obradovići. Imate i onu lažnu tzv. građansku opoziciju: svakakve Šutanovce, Balše, Kene, Jerkovke, Tadiće, Živkoviće, Macure, Čede, Čanke, Zelenoviće, Ne davimo Beograde, Ćute, Pokrete slobodnih građana... Njegova politika po pitanju Kosova i Metohije, odnosa prema Rusiji, pitanju ulaska u NATO odgovara i Sonji Liht, Milanu Antonijeviću, Sonji Biserko, Nataši Kandić, Ljiljani Smajlović, Biljani Srbljanović, Dušanu Janjiću... Vučić je tokom svoje vladavine stavio pod kontrolu ne samo sve „medije" i medije, već i sve mafijaške grupe.

Dodatno, one kojih se možda i najviše plaši, navijače, je kupio, namirio poslovima ili uslovio dosijeima. Uz časne izuzetke. Zbog svega ovoga u Srbiji ne postoje uslovi za bavljenje politikom, tako da prava opozicija, a to je ona koja je bojkotovala izbore 2020. godine i ostala dosledna bojkotu, ne može da se optuži za stanje u zemlji, jer njihov uticaj je minoran i oni ne doprinose opstanku Vučića poput onih koje sam iznad nabrojao.

P.P. Okružen kriminalcima, narkomanima, ludacima i devijantima svih vrsta, Vučić vlada lažima i prevarama. Kako je moguće da ga, takvog, niko ne može oboriti s vlasti?

Đorđević: Aleksandar Vučić je marioneta antisrpskih zapadnih mentora koji su ga i doveli na vlast s ciljem da omogući stvaranje nezavisnog Kosova, unitarne Bosne, razbijanje srpskog nacionalnog korpusa u regionu i promenu svesti srpskog naroda.

Kao takvom, zapad mu je sve dozvolio: okupiraj institucije, zatvori medije, laži i petljaj, pljačkaj, uvedi kriminalce u sve sfere društva, prebijaj i ubijaj političke protivnike, uzgajaj marihuanu, pretvori svoju stranku u političko krilo narko mafije. Nema veze, doći će Angela Merkel da te tapše po ramenu, a ako je ona zauzeta, svratiće Toni Bler, Gerhard Šreder, Bil Klinton ili mali Soroš... Zauzvrat, daćeš nam sve na Kosmetu. I dao je sve - odmah čim su došli na vlast, potpisali su Briselski sporazum i na osnovu njega rasformirali srpsko pravosuđe, tužilaštvo, policiju, civilnu zaštitu i lokalnu samoupravu na Kosovu i Metohiji.

Ostalo sve ide po automatizmu, preko telekomunikacija i energetike koje su dali Albancima, do najnovijih kapitulacija: registarskih tablica i stalnih upada ROSU na sever KiM. Njegovi zapadni mentori su, tako, saučesnici u ovom zločinačkom poduhvatu i njih ne interesuje stanje ljudskih prava, sloboda medija, izborni uslovi, pljačka, kriminal, već samo njihovi geostrateški ciljevi. Dobar deo njih u Srbiji namiruje svoje seksualne devijacije i materijalno se obezbeđuje, a zauzvrat su uvek tu da svog štićenika podrže.

P.P. Kako to da ne možete da mu se suprotstavite svi vi, potekli iz Demokratske stranke? Vi ste mu pravili stranku i pripremali ga za vlast, a sad ništa...

Đorđević: Prvo, ja nikada nisam bio član Demokratske stranke, a i kada sam bio savetnik predsednika bavio sam se temama koje nisu bile vezane za unutrašnja pitanja, već sam se kao sekretar Saveta za Srbe u regionu bavio poboljšanjem položaja našeg naroda. S tog mesta bavio sam se uspostavljanjem temelja ozbiljne državotvorne politike prema Srbima u regionu i dijaspori uspostavljanjem mreže kulturnih, duhovnih, ekonomskih i političkih institucija u sklopu jedinstvenog prostora na kome žive Srbi.

Posebno sam bio angažovan oko Crne Gore, konkretno na uspostavljanju i formiranju kulturnih institucija Srba, pomoći i saradnji s Mitropolijom Crnogorsko-Primorskom i eparhijama SPC, kao i na popisu 2011. godine.

Zbog svojih aktivnosti sam od strane Mila Đukanovića javno prozivan i proglašen neprijateljem Crne Gore, a po proceni naših službi bezbednosti bio sam fizički ugrožen od strane kriminalnih struktura iz ove zemlje, pa me je nekoliko godina zbog toga obezbeđivala Specijalna antiteroristička jedinica. Bilo kakvo političko suprotstavljanje Vučiću ne može da bude delotvorno iz razloga koje sam ranije nabrojao: sveopšte podrške koje njegova izdajnička i mafijaška politika ima i od stranaca i od znatnog dela odnarođene političke scene.

P.P. Ko iz „prave opozicije" ima najviše šanse protiv Vučića? Vaš kum Dragan Đilas?

Đorđević: Pravom opozicijom, kao što sam već rekao, smatram Stranku slobode i pravde, Narodnu stranku, Demokratsku stranku i Skupštinu slobodne Srbije, tj. one stranke i organizacije, a takvih je na lokalu po Srbiji sijaset, koje su zagovarale bojkot i ostale mu dosledne. U ovakvim uslovima zarobljene države od strane mafije, kriminala i izdajnika, niko nema šanse da na izborima koje Vučić organizuje ugrozi njegovu vladavinu: ni Đilas, ni bilo ko.

Problem ove opozicije i ovih ljudi je što su zarobljeni u petooktobarskoj podeli Srbije i što se nadaju nekom ponovljenom Petom oktobru, koji se nikada neće dogoditi, jer Zapad sada apsolutno podržava svoju marionetu. Drugi problem je što ne shvataju da se Vučić nikada ne može pobediti sa liberalno-građanske, proevropske pozicije, jer u Srbiji, u kojoj je 70% stanovništva tradicionalno i konzervativno, nacionalno orijentisano, samo takva politika može da se suprotstavi aktuelnom režimu koji stvara istu takvu, samo lažnu, sliku o sebi. Konačno, u ovakvim uslovima samo oni koji su spremni na ličnu žrtvu, koja podrazumeva i spremnost da se životom plati uloga opozicionara, mogu biti opasni protivnici za ovaj režim. Nažalost, mislim da narod ne vidi takvu spremnost kod većeg dela opozicije.

P.P. I pre nego što ste osnovali pokret Oslobođenje, kad ste počeli samostalni politički angažman, u javnosti je stvoren utisak da to radite u dogovoru sa Đilasom. Da li je to tačno?

Đorđević: Naravno da to nije tačno. Lični odnosi Đilasa i mene nisu interesantni za publiku i njih ne bih komentarisao. Što se tiče političkih stavova, mi se veoma razlikujemo i po tom pitanju nemamo nikakvu saradnju. Ono što mora da se prizna je da je Dragan Đilas izložen najsurovijoj i do sada neviđenoj na ovim prostorima medijskoj satanizaciji od strane Vučića i treba mu apsolutno odati priznanje što sve to izdržava. Razlike u političkom smislu su to što je on ideološki levičar, socijaldemokrata, dok sam ja tradicionalista i konzervativac. On je proevropski orijentisan i na momente zaslepljen nerealnim očekivanjima od takozvanog zapada, dok ja nemam nikakve iluzije po pitanju Evropske unije i onoga što Zapad Srbiji misli i ostvaruje.

Ne sporim da se i on bori protiv Aleksandra Vučića, ali su nam metode apsolutno različite. Cilj Oslobođenja je smena Aleksandra Vučića tako što na ovim identitetskim temama ulazimo među Srbe koji podržavaju Vučića i pokazujemo da on nije branitelj, već izdajnik Kosmeta, da on ne radi na očuvanju Republike Srpske, već na njenom ukidanju, da on ne brani srpske interese u Crnoj Gori, već pomaže opstanak na vlasti Mila Đukanovića, da je, bez obzira što ima orden Svetog Save, on ateista, čovek koji nema veze s pravoslavljem i koji ne poštuje ni srpsku crkvu, ni srpske vladike i da je lažni rusofil koji svoju rusofiliju koristi samo zarad slikanja s Putinom pred izbore, a u stvari vodi Srbiju u NATO i ka proterivanju ruskog uticaja sa naših prostora, da je on, za razliku od mene koji kažem da je jedini genocid na Balkanu bio na prostoru Hrvatske i Bosne i da je sprovođen u Jasenovcu, a da ga u Srebrenici nije bilo, čovek koji to ne sme javno da izgovori, a nisam siguran ni da to misli. Za mene su teme kojima se Đilas bavi poput metroa, ekonomskog rasta, životnog standarda, visine plata, izgradnje škola i vrtića takođe važne, ali daleko od toga da su prioritet.

P.P. Da li sada sarađujete?

Đorđević: Između pokreta Oslobođenje i Stranke slobode i pravde ne postoji nikakav kontakt, niti saradnja, a na užem predsedništvu SSP-a od strane Đilasa je preporučeno da niko od njih ne održava nikakav kontakt sa mnom. Pa i golim okom možete da vidite da sam na medijima koji su bliski Đilasu skoro pa zabranjen.

Dokaz nepostojanja te saradnje je i to da pada u vodu priča kako smo mi osnovali Oslobođenje kako bih ja „držao desnicu" i pomogao Đilasu da dođe na vlast iz prostog razloga što će on verovatno učestvovati u lažnim Vučićevim izborima, a ja na njih sigurno neću ići. Takođe, više puta sam ponovio da ću svakoga ko izlazi na ove takozvane izbore i time daje legitimitet Vučiću za izdaju i pljačku tretirati kao njegovog saučesnika.

P.P. S obzirom da zastupate tvrđe nacionalne stavove, koji su blisku Vuku Jeremiću, zašto s njim ne sarađujete?

Đorđević: Vuk Jeremić je talentovani političar sa impresivnom biografijom, ali on nije autentični srpski nacionalista. Mislim da je on istinski demokrata sa puno kvaliteta, ali da desnica nije njegov prirodni ambijent. To mu ne stoji i ja njega vidim na poziciji centra, bez obzira na pokušaje da se približi srpskom tradicionalizmu. Takođe, poznajem mnogo časnih ljudi i iskrenih patriota u Narodnoj stranci, ali, nažalost, bilo je mnogo prilika i po pitanju Kosmeta, i Republike Srpske, i crkve, i Rusije na koje Narodna stranka ili uopšte nije reagovala, ili je reagovala blago ili sa zakašnjenjem. Činjenica da će i oni najverovatnije izaći na lažne Vučićeve izbore je dovoljan razlog za onemogućavanje bilo kakve saradnje.

P.P. Kako sad izgleda, kompletna „prava opozicija" će izaći na sledeće izbore. Kako objašnjavate tu mogućnost?

Đorđević: Kratkoročni stranački interes je prevagnuo nad dugoročnim interesom Srbije. Tu pre svega mislim na finansijske interese, jer ulaskom u parlament dobijaju ne samo imunitet, već i budžetska sredstva. Zato im je često izgovor da, ako ne učestvuju, neće moći da opstanu. Na to ih ja otvoreno pitam: a kakva bi to šteta bila da vas i nema na političkoj sceni u zemlji u kojoj ne postoje uslovi za bavljenje politikom? Bilo bi pošteno od njih da kažu motiv zbog kojeg izlaze na izbore.

Ako je motiv da budu dekor u Skupštini, onda narod treba da zna da izlazi na izbore da bi oni bili poslanici, a pre toga bi oni istom tom narodu trebalo da objasne šta se promenilo u odnosu na jun 2020. godine kada su bili zagovornici bojkota. Ako kažu da idu na izbore da bi pobedili Vučića, što im ja od srca želim, da li su spremni da, ako ga ne pobede, ponesu moralnu i političku odgovornost za to? Svakako da u njihovoj odluci ima uticaja istih onih koji su Vučića i doveli na vlast, a koji im po principu štapa i šargarepe obećavaju da će baš oni biti ti koji će ga smeniti, samo da Skupština punog legitimiteta, u kojoj će i oni biti, reši pitanje Kosmeta i promeni Ustav. To je truli kompromis.

P.P. Da li verujete u procene, koje iznose neki opozicionari, da je moguća pobeda nad SNS-om u Beogradu, a možda i nad Vučićem na predsedničkim izborima?

Đorđević: Ne verujem, ali verujem da neki od njih pokušavaju tako da opravdaju svoj izlazak na Vučićeve lažne izbore. Već sam rekao, mafija se ne ruši na izborima.

P.P. Boris Tadić tvrdi da bi imao šanse za pobedu na predsedničkim izborima. Verujete li u to?

Đorđević: Boris Tadić je u dva mandata bio predsednik Srbije i za vreme njegove vladavine bilo je i dobrih i loših stvari. Najvažnija dobra je da je 2011. godine odbio plan Angele Merkel o povlačenju institucija Srbije sa severa Kosmeta. Osim toga, u odnosu na Vučića, njegov odnos prema funkciji koju obavlja i čitavoj javnosti, bio je neuporedivo bolji. Međutim, činjenica je da je za vreme Borisa Tadića nastala SNS i da je imala ozbiljnu finansijsku, logističku i bezbednosnu podršku tadašnje vlasti.

U velikom delu javnosti stvoren je utisak da je on apsolutni krivac za dolazak Aleksandra Vučića na vlast i stvaranje društva u kakvom danas živimo. Zato smatram da on nema nikakve šanse da pobedi bilo koga, a kamoli Vučića na njegovim lažnim izborima i da je trenutno njegovo političko delovanje ponižavajuće i više služi održavanju Vučićevog režima, nego njegovom obaranju.

P.P. Iz grupe opozicionara, koji su prošle godine bojkotovali izbore, Boško Obradović je prvi objavio izlazak Dveri na sledeće izbore. Kako ocenjujete taj postupak?

Đorđević: Sve mi je bilo jasno posle onog susreta u vili „Mir", tobože zbog podrške Republici Srpskoj. Tada su se kod Vučića na kanabetu okupili Šešelj, Zavetnici, ono što je ostalo od DSS, POKS, Radulović i Boško. Svi lažni desničari i lažne patriote na jednom mestu i na istom zadatku - da za račun svog šefa Vučića svađaju patriotski raspoložene građane i sprečavaju formiranje patriotskog fronta koji bi bio ozbiljna pretnja SNS-u. I pre tog sastanka na kanabetu znao sam i govorio da je Boško Obradović napravio dogovor s Vučićem, tako da za mene sve to nije bilo iznenađenje.

P.P. Kako objašnjavate najave učešća na izborima raznih ekoloških pokreta i njihovih lidera?

Đorđević: Kao pokušaje da se politički profitira na temi sa kojima nemaju nikakve veze. Zelenović, Ne davimo Beograd, Ćuta i ekipa su se dohvatili ekologije jer vide da su građani zabrinuti oko ekoloških problema, pa pokušavaju da na tome dobiju 3% glasova tj. da pređu cenzus.

P.P. Kakve motive i šanse imaju pojedinci poput Aleksandra Jovanovića Ćute, Dejana Žujovića, Vladimira Vuletića i ostalih opozicionara, koji su u poslednje vreme privukli pažnju javnosti?

Đorđević: Znaćete po tome ko od njih izađe na izbore. Ko bespogovorno izlazi na ovakve izbore - za nas nije opozicija, jer pomaže Vučiću.

P.P. Da li ćete Vi i Vaš pokret učestvovati na izborima?

Đorđević: Naravno da nećemo.

P.P. Zašto ne verujete da je moguća pobeda na izborima nad Vučićem i SNS-om?

Đorđević: Zato što se mafija ne pobeđuje izborima i zato što dok je Aleksandar Vučić na vlasti u Srbiji neće biti slobodnih izbora.

P.P. Kako drugačije može da se Srbija oslobodi diktature?

Đorđević: Upornom vaninstitucionalnom borbom, podsticanjem građanske neposlušnosti, kreiranjem jedinstvenog opozicionog fronta koji će odbiti učešće u Vučićevim šaradama i na kraju, a ovo je takođe nužno, stalnim traženjem saveznika unutar režima, koji bi mogli da proizvedu pukotine u kriminalnoj piramidi. Cilj je Vučić, kada taj vrh piramide padne, cela konstrukcija će se srušiti kao kula od karata.

P.P. Pokrenuli ste akciju kojom pozivate Vučića da podnese ostavku. Kako Vam ide, hoće li Vučić popustiti pod tim pritiskom?

Đorđević: Naša prva velika akcija bilo je brendiranje Vučića kao izdajnika. Prvi smo ga u Srbiji tako nazvali i štampali smo milion nalepnica s njegovim likom i tim natpisom. Ovo je za rezultat dalo to da sada već svi u Srbiji znaju na koga se misli kada se kaže izdajnik. Sada smo pokrenuli sličnu akciju „ostavka" zbog već dokazane izdaje Kosmeta, veza s kriminalom i stalnog ponižavanja Srbije i srpskog naroda i za sada smo mi jedini u opoziciji s tim zahtevom. Ostatak njih izgleda misli da čovek s kojim se Veljko Belivuk, koji je odgovoran za surova ubistva oko 40 Vučićevih političkih protivnika, više puta sastajao u stanu Katarine Šišmanović i dogovarao zločine, treba da ostane na funkciji predsednika Republike i bude smenjen na izborima. Čovek otvoreno brani narko dilera koji je proizveo i stavio u promet tonu i po marihuane, a opozicija na to reaguje tako što posle dva dana najavi mogući izlazak na izbore.

P.P. U toj kampanji ističete da, posle Vučićeve ostavke, za v.d. predsednika države, kao što je predviđeno Ustavom, treba da bude postavljen Ivica Dačić. Predsednik socijalista tvrdi da se to neće dogoditi. Da li zaista postoji takav plan?

Đorđević: Takav plan je skovan tokom našeg prošlomesečnog boravka u Moskvi i dobio je podršku. Ivica dobro zna za plan i on je ključni šraf u njemu. Tu su i ekspertska vlada na čelu s nestranačkim premijerom, koja treba da oslobodi institucije i medije i pripremi prve slobodne izbore još od 2012. godine. Paralelno s tim radio bi specijalni tužilac za politički kriminal koji bi procesuirao sve one koji su se tokom prethodnih godina ogrešili o zakon krijući se iza leđa diktatora i izdajnika. Ivica već zna sve o tome.

P.P. Zbog čega bi Vučić trebalo da podnese ostavku?

Đorđević: Zato što svaki dan krši Ustav Srbije. Jer je Briselskim sporazumom izdao Srbiju i de facto stvorio nezavisno Kosovo. Jer su on, njegov otac, brat i kumovi opljačkali Srbiju. Jer je ucenjen objavljivanjem fotografija i snimaka njegovog sina Danila sa izvršiocima najtežih krivičnih dela. Jer se nalazi na čelu Jajinačkog klana, kriminalne organizacije koja kontroliše podzemlje u Srbiji, a čiji krvavi rezultat smo videli u aferi Belivuk i Ritopek.Trebalo bi da podnese ostavku i zbog pljačke, korupcije i autokratije.

Trebalo bi da podnese ostavku zbog Rio Tinta, Krušika, Jovanjice, Savamale, PKB-a, Bora, helikoptera, Stanike, zbog poništavanja svih institucija, ponižavanja srpskog naroda, držanja građana u siromaštvu, strahu, neizvesnosti, zbog medijske manipulacije i stvaranja društva u kome, ako si politički protivnik, ti si neprijatelj, a ako si član Srpske narko stranke i vladajuće mafije, tebi je sve dozvoljeno, pa čak i da ubijaš devojke na pešačkim prelazima. Trebalo bi da podnese ostavku da Srbija konačno prodiše.

P.P. Zašto lideri „prave opozicije", a i mnogi kritičari naprednjačkog režima, očekuju da Vučića obore s vlasti strani centri moći? Zar nije logičnije da podršku za to traže u svom narodu?

Đorđević: Strani centri moći mu daju podršku da radi ovo što radi. Demokratija u Srbiji je u poslednjih dvadeset godina zavisila od delikatnog balansa domaće i strane podrške. Stranu podršku je Vučić kupio u zamenu za Kosmet, a domaće glasače je ili kupio ili zastrašio. Očigledno da neki u opoziciji čekaju da isti oni koji su Vučića doveli na vlast treba i da ga smene. Mi u pokretu Oslobođenje smo stava da je ovo naša zemlja i da se moramo sami izboriti za nju.

P.P. Vi u fokus kritike Vučića stavljate odnos prema Kosovu i Metohiji, drugi opozicionari otvaraju kriminalne i korupcionaške afere. Zar ne bi bilo korisno da se, umesto tih krupnih tema, bavite praktičnijim problemima kao što su poskupljenje životnih namirnica, otimačina koju sprovode javni izvršitelji i slično?

Đorđević: Odbrana Kosova i Metohije je najvažnije pitanje. Na toj temi se dolazi na vlast i odlazi s vlasti. Od Miloševića naovamo je to tako. Aleksandar Vučić je lažima o odbrani Kosmeta došao na vlast, a zbog izdaje će s nje otići. Ali stavljamo mi i druge stvari u fokus. Naša politika je oslobođenje Srbije: od izdaje, pljačke i autokratije. Dakle: Kosovo i Metohija, kriminal i korupcija, nesloboda - to su teme koje će oboriti Vučića.

P.P. Zašto javnost nije žešće reagovala na stravične afere, kao što su smrt Vladimira Cvijana, zločini ganga Veljka Belivuka, „Krušik", „Jovanjica" i sve ostalo?

Đorđević: Ljudi reaguju, ali je domet ograničen jer SNS svojom kontrolom medija sprečava formiranje prave javnosti.

P.P. Zašto narod trpi ovo zlo? Strah, beznađe...

Đorđević: Srpski narod se trenutno ućutao, ide pognute glave, ponižen je, posramljen. Ali će ovaj čir neslobode, izdaje, nakaradne vlasti uskoro da pukne. Razlog zbog kog će se to desiti može da se pojavi i danas, i sutra, i može da bude i apsolutno nepolitički. Postoji čitav niz događaja zbog kojih narod može da se digne i pomete trenutnu vlast: jednostavno je takva atmosfera da vrlo lako može da dođe do bunta i pobune i tada će se ponovo videti prava veličina srpskog naroda.

P.P. Kako objašnjavate ćutanje, a ponekad i otvorenu podršku koju Vučiću daju istaknuti pojedinci iz SPC, SANU i Beogradskog univerziteta?

Đorđević: Odsustvom skrupula i moralnih načela.

P.P. Da li podržavate Jeremićeve pretnje revanšizmom naprednjacima, koji su se ogrešili o zakone?

Đorđević: Mi podržavamo formiranje Specijalnog tužilaštva koje bi se bavilo političkom korupcijom i drugim zločinima povezanim sa visokom politikom. Sa druge strane, ne mislim da je naročito korisno nekom higijenskom radniku iz Mionice ili šalterskoj radnici iz Negotina pretiti revanšizmom na tviteru.

Niko zbog toga što pripada nekoj partiji ne treba da oseća strah, niti da bude kažnjen gubitkom posla. Članovi SNS-a su možda i najviše poniženi delovi društva. Oni su ucenjeni da za sendvič putuju od Subotice do Preševa, njih nadređeni maltretiraju i šamaraju, a oni nemaju kome da se požale.

Mi se borimo i za njih, te ljude treba osloboditi. S druge strane, svi oni koji su kršili zakon, maltretirali i ucenjivali, plašili ljude, treba da budu zakonski sankcionisani i lustrirani, a najmanje milosti treba imati prema preletačima iz prošle vlasti, koji su zarad ličnih privilegija samo promenili dres.

P.P. Kad padne, kakvu Srbiju će Vučić ostaviti iza sebe?

Đorđević: Srećnu, jer će se narod radovati što se oslobodio najvećeg izdajnika, lažova, kukavice, kriminalca i bezbožnika u istoriji Srbije.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane