Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (224)

Šizofreni diktator deli pravdu

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Zašto je za ministra postavljena Nela Kuburović, koja za svojih 36 godina života nije donela nijednu presudu, nije podigla nijednu optužnicu? Ko je nova ministarka pravde Maja Popović, službenica Bezbednosno informativne agencije. O tome piše urednik Milan Glamočanin, bivši načelnik uprave u saveznoj policiji, u saradnji sa istraživačkim timom Magazina Tabloid. U ovom broju zamenjuje ga Milovan Brkić, jer je Glamočanin na dužem lečenju.

Milovan Brkić

Evropska komisija će u okviru godišnjeg Izveštaja o Srbiji preporučiti otvaranje klastera 3 (Konkurentnost i rast) i 4 (Zelena agenda i održiva povezanost), saopšteno je u Briselu.

Komisija u Izveštaju, koji je predstavljen u Strazburu, 19. oktobra, konstatuje napredak Srbije u usklađivanju sa EU merilima posebno u oblasti politike oporezivanja i energetike.

„Evropska komisija je preporučila da su ispunjena prelazna merila za ove klastere i da bi oni trebalo da budu otvoreni", stoji u tekstu Izveštaja o Srbiji.

Evropska komisija u svom izveštaju o Srbiji konstatuje „ograničen napredak" u oblastima javne administracije, pravosuđa, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i medija.

EK primećuje da je Vlada Srbije u prvoj polovini 2021. godine „fokus stavila na EU reforme sa prioritetom na vladavini prava".

Dan kasnije u Srbiji, u kojoj komesari Evropske komisije vide ''ograničen napredak'' u oblasti pravosuđa i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, u dvodnevni štrajk stupili su advokati, da upozore srpskog diktatora i javnost da je stav koji je zauzeo Vrhovni kasacioni sud na zahtev tzv Američke privredne komore protivustavan i da može doći glave građanima, a ima ih oko 200 hiljada, koji vode spor pred sudom protiv banaka gulikoža.

Još nije zabeleženo da su advokati jedne zemlje, da bi se izborili za prava građana, obustavili rad, sa ciljem da primoraju režim da se dosledno primenjuje zakonitost, kao osnovno načelo pravnog sistema Srbije.

Srpski diktator Aleksandar Vučić izvršio je još žešći pritisak na pravosuđe. Policija hapsi i privodi u tužilaštvo sve one koje šizofreni diktator označi da su opasni po njegovu bezbednost, bezbednost brata Andreja i članova njihovih porodica.

Vučićeva Velika propaganda laži organizuje pripremu za hapšenje, prvo orkestriranom podrškom predsedniku da se ''razbiju kriminalne bande'', potom sledi direktan prenos hapšenja i osvete.

Državna tužilaštva, koja po Zakoniku o krivičnom postupku vode tužilačku istragu ćute, ne oglašavaju se. Predlažu određivanje pritvora, a da nikad javnosti ne saopšte razloge za istragu. To čini šizofreni diktator i njegova Velika propaganda laži.

Kakav to ''ograničen pomak'' u reformi srpskog pravosuđa vidi predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen? A samo nekoliko dana ranije je u Sloveniji, na Bledu, saopštila da se ne može odrediti krajnji rok u kojem Srbija i zemlje Balkana, mogu postati punopravni članovi ove Unije! A predlagano je da to bude 2030. godina.

Bivši američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi je za Glas Amerike pre dve nedelje izjavio da „Srbija mora da rešava i pitanja kao što je vladavina prava. Bivšoj administraciji, kako se čini, nije bilo stalo do toga u Srbiji, a ponekad ni u SAD. Zatim imate slobodu medija. Srbija ne ide u ispravnom smeru u toj oblasti, a bivša administracija nije bila mnogo zainteresovana za to pitanje. Zbog toga bih očekivao da ova administracija zauzme snažniji stav o nekim od tih pitanja", naveo je Kirbi.

Građani u Srbiji, ukazao je Kirbi, žele da budu prosperitetni i oni po mentalitetu jesu Evropljani i ovo im daje šansu, a na Vladi Srbije je da odluči da li će je prihvatiti.

„Pored toga, godinama imamo posla sa Vučićem. Ja sam tamo došao pre nego što je on postao premijer. Zatim je postao premijer, a potom i predsednik. Dao je određena obećanja u Beloj kući tadašnjem potpredsedniku Bajdenu koja nije ispunio i možda je vreme da to uradi", kazao je Kirbi.

Ko to daje šansu srpskom diktatoru, koga Obaveštajna zajednica SAD-a sumnjiči da je zajedno sa bratom Aleksandrom opljačkao Srbiju za najmanje 25 milijardi dolara, plus ogroman broj nekretnina u SAD-u i po najskupljim destinacijama. Ona ga opisuje kao jednog od najopasnijih narko bosova u svetu?

Američki predsednik Džo Bajden potpisao je pre četiri meseca Izvršnu uredbu kojom je naložio nadležnim državnim institucijama da sastave listu građana Balkana koji će biti proglašeni kao pretnja nacionalnoj bezbednosti države, da im se zabrani ulazak i zapleni sva imovina i računi koje imaju u SAD-u.

Nedavno objavljeni Izveštaj Međunarodne istraživačke grupe novinara pod nazivom ''Pandorina kutija"" u kojim se pominje i srpski ministar finansija Siniša Mali i Vučićev kum Nikola Petrović, javno je ignorisan od srpskog predsednika. U svim drugim državama reagovala su tužilaštva. Čak je i u Crnoj Gori tužilac za organizovani kriminal Milivije Katnić ''formirao predmet Đukanović'', da istraži dokaze iz "Pandorine kutije''. Srpski diktator je to glatko odbio. Austrijski kancelar Kurc je odmah podneo ostavku, a tužilaštvo otvorilo istragu o njegovom ponašanju.

Nije hteo Vučić tome da raspravlja. Ni tužilaštvo se nije javilo.

Dok je Vučić u Srbiji u životu, pravda će biti još više u okovima.

1

U „Pandorinim papirima" i tajni račun advokata Isailovića, bliskog vrhu vlasti

Pod zaštitom svog klijenta-premijerke

Kontroverzni beogradski advokat Igor Isailović, prijatelj i saradnik ministra Siniše Malog i premijerke Ane Brnabić, posredstvom ofšor kompanije na Britanskim Devičanskim Ostrvima bio je vlasnik tajnog računa, otkriva KRIK u projektu „Pandorini papiri".

Pišu: Stevan Dojčinović i Dragana Pećo

Bio je državni praznik 3. avgusta 2015. godine na Britanskim Devičanskim Ostrvima i tamošnja agencija koja osniva ofšor firme „Trident Trust" nije radila toga dana.

Stigao im je, međutim, mejl iz Beograda od osobe kojoj se očigledno žurilo.

„Samo me obavestite da li će kompanija biti potpuno osnovana do 24. avgusta, jer naš klijent želi da otvori račun u banci tog dana. Izvinjavam se što vas prekidam za vreme praznika", napisao je advokat pripravnik Radomir Bogdanović.

Kompanija je, zapravo, već bila osnovana 31. jula te godine, a vrlo brzo je Bogdanoviću dostavljen sertifikat u kojem se vidi da je klijent upravo njegov šef - poznati beogradski advokat Igor Isailović u čijoj kancelariji je radio.

Dokaz da je Isailović osnovao ofšor firmu

Ovaj uticajni advokat godinama je usko sarađivao sa ministrom finansija Sinišom Malim, a imao je i firmu sa premijerkom Srbije Anom Brnabić koja ga naziva „prijateljem". Ovog advokata često angažuje i Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Firmu na Britanskim Devičanskim Ostrvima Isailović je nazvao „New Moments Consulting" i, sem što je bio njen vlasnik, bio je i direktor, pokazuje dokumentacija međunarodnog projekta „Pandorini Papiri" koji predvodi Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) i u kojem učestvuje KRIK. Zemlja koju je Isailović izabrao da otvori firmu poznata je po tome da je jedna od najzatvorenijih ofšor destinacija, odnosno da tamo mogu da se osnuju firme - a da gotovo niko ne može da utvrdi ko je njihov vlasnik.

Svrha kompanije, sudeći prema dokumentima, bila je da Isailović preko nje tajno bude vlasnik bankovnog računa. Ova firma mu nije bila potrebna dugo. Već 15. jula 2016, samo godinu dana nakon osnivanja, je ugašena.

Ekonomista i potpredsednik opozicione Socijaldemokratske stranke Goran Radosavljević kaže da su ova firma i račun osnovani verovatno da bi Isailović naplatio neku proviziju.

„Računi i firme na ofšor se otvaraju, između ostalog, da bi se neki posao sakrio ili naplatila neka provizija", kaže Radosavljević za KRIK. „Relativno brzo zatvaranje takve firme ukazuje na mogućnost da je otvorena samo za premošćavanje transfera nekog novca, a najverovatnije sa ciljem da se transakcija sakrije."

Radosavljević kaže da bi, pre svega, poreska uprava trebalo da istraži ovaj slučaj.

Dokumenta koja su procurela iz agencije „Trident trust" ne otkrivaju podatke o uplatama na tajni Isailovićev račun, a ni on nije odgovorio na pitanja koja su mu novinari KRIK-a poslali.

Mejl koji je Isailovićev pripravnik poslao agenciji „Trident Trust"

Srbija kao ofšor zona

Sa poslovanjem preko ofšora Isailović je dobro upoznat.

U autorskom tekstu za ekonomski magazin „Profit" pisao je o detaljima ofšor poslovanja i naveo je i kako bi Srbija, u slučaju da postane ofšor zona, imala koristi jer bi time punila budžet.

Isailović je dugo godina blisko sarađivao sa čovekom od koga je mogao dosta da nauči o poslovanju preko ofšora - Sinišom Malim.

„Isailović je bio na početku karijere i Siniša ga je uzeo pod svoje i naučio poslu", ispričala je bivša supruga ministra finansija, Marija Mali, u intervju za KRIK pre nekoliko godina.

Isailović se za osnivanje svoje ofšor firme „New Moments Consulting" obratio agenciji „Trident Trust" - istoj koju je nekoliko godina ranije Mali angažovao da mu osnuje firme preko kojih je kupio čuvene apartmane u Bugarskoj.

Istog meseca kada je osnovao ovu ofšor kompaniju, u julu 2015, Isailović je u Srbiji osnovao firmu „Energy & Innovation" zajedno sa premijerkom Brnabić. Nije poznato koje je tačno poslove imala ova firma koja je bila registrovana za inženjerske delatnosti.

Govoreći ranije za KRIK o svom odnosu sa Isailovićem, Brnabić je navela da ga je upoznala kada je sa njegovom advokatskom kancelarijom radila na potencijalnom investiranju u Srbiji iz oblasti energetike i dodala da su „vremenom postali prijatelji". Ovaj advokat je takođe zastupa na sudu.

Moćni klijenti

Osim Brnabić i Malog, Isailović je među klijentima i poslovnim partnerima imao i druge uticajne ljude.

Predsednikov kum Nikola Petrović angažuje ga da ga zastupa na sudu. Petrović takođe posluje preko ofšora - u projektu „Pandorini Papiri" novinari KRIK-a otkrili su da je od 2016. imao firmu koju nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

Isailović je imao zajednički posao i sa nekadašnjim prvim urbanistom Grada Beograda Milutinom Folićem. Njih dvojica zajedno su osnovali firmu „Sillage" - agenciju za prodaju luksuznih stanova iz velikih stambenih kompleksa čiju je gradnju, dok je radio u Gradu Beogadu, pomogao upravo Folić, kako je ranije otkrio KRIK.

Ovog beogradskog advokata angažovali su i medijski tajkuni. Isailović na sudovima zastupa provladine tabloide „Srpski telegraf" i „Alo", a za biznismena Bobana Rajića je registrovao kompaniju koja je kupila dnevni list „Večernje novosti", o čemu je pisalo Raskrikavanje.

Najkotroverzniji Isailovićev klijent ipak je ozloglašeni biznismen sa severa Kosova Zvonko Veselinović, kome je pomagao da osniva firme.

2

Pismo sudije u penziji

Sud mu plaća milione

Uvaženi,

Da li je tačno da je advokat Emin Dešević naplatio od Prekršajnog suda u Beogradu preko 9.400.000 dinara (samo do 30.09.2021. godine)- advokat Ermin Dešević ima i svoje zemljake sa severa Crne Gore, koje pro forme uključuje u predmete tako da je ovaj iznos višestruko veći !!! ( Stefan Leković, Jelena Aleksić, Vladimir Božić, Ratomir Tomić, Saša Nedović ...) .

Molim samo da se jednostavno utvrdi koliko su do dana 30.09.2021. godine naplatili advokatske troškove od Prekršajnog suda u Beogradu.

Advokati - Emin Dešević, Stefan Leković, Jelena Aleksić, Vladimir Božić, Ratomir Tomić, Saša Nedović.

Postavlja se pitanje kako se advokat Ermin Dešević šeta po računovodstvu Prekršajnog suda kao po svojoj kući: Ranije se pričalo da Emina Deševića protežira Olivera Ristanović predsednica suda i da to po njenom uputstvu rade svi njeni ljudi u sudu. Da li je to istina to Vi možete lako utvrditi.

Eksplicitno se zna da je Ermin Dešević poslao donaciju u Tursku kada je pretvorena crkva Aja Sofija u džamiju, što samo po sebi nije zabranjeno, ali se postavlja pitanje da li je normalno da neko ko dođe iz druge države izvlači novac iz budžeta Republike Srbije i finansira pretvaranje pravoslavne crkve u džamiju.

I ono što je glavno da li je to razlog zašto se stopiraju predmeti u kojima se pojavljuje advokat Marko Lagator (radi pojašnjenja advokat Emin Dešević je radio za DOAJENA u advokaturi Marka Lagatora dok se Emin Dešević nije osamostalio-što ukazuje na psihološki profil istog). Neformalno na opštoj sednici sudija Prekršajnog suda u Beogradu (ovo su Marku Lagatoru potvrdile više sudija koje su prisustvovale sednici), predsednica suda je dala uputstvo da se na svaki način stopiraju predmeti advokata Marka Lagatora

Mada deluje obimno sve provere se mogu lako i brzo sprovesti.

Gajo Vučetić

sudija u penziji

A 3

Koliko je teška reč poslanika

O ''ograničenom napretku'' u reformi pravosuđa govori i slučaj neizabrane sudije prekršajnog suda u Zaječaru. Objavljujemo njena pisma.

Poslaniku Narodne skupštine Srbije

Dejanu Kesaru

Poštovani, na Drugoj redovnoj sednici Skupštine RS, osporili ste predlog Visokog saveta sudstva i Odbora za pravosuđe 7 kandidata. Moju kandidaturu za mesto sudije Prekršajnog suda u Zaječaru osporili ste, izgovorivši javno da ne ispunjavam OSNOVNE, ELEMENTARNE, BEZBEDNOSNE KRITERIJUME.

Obzirom da se radi o teškoj povredi ugleda i časti, kako moje, tako i moje porodice, zahtevam da mi dostavite na uvid izveštaje bezbednosnih službi, na osnovu kojih ste ovako ozbiljnu tvrdnju izneli pred visokim telom RS i celokupnom javnošću RS i šire.

Prilikom iznošenja ovako ozbiljne činjenice, doveli ste u pitanje ugled pravosuđa RS i čestitih, neukaljanih ljudi iz pravosuđa, sudijskih pomoćnika, a samim tim i bezbednosne službe koje su sve nas, državne službenike proveravale, pre zaposlenja i početka rada u sudovima, za šta, verujem, imate dokaze, te Vas ljubazno molim da mi izveštaje pružite na uvid. Na osnovu njih, mogu uočiti kojim postupcima ugrožavam RS, pravni poredak i građane RS, obzirom da za 18 godina rada sa strankama, primedbu na rad nemam. Kada mi se obratite, posebno se osvrnite na Vaše godine i moje, kao i na moj porodični status. Majka sam dva maloletna deteta koja su prenos Skupšine i Vaše olako izgovorene reči, gledali i pažljivo slušali, te i njima dugujem objašnjenje šta sam to pogrešno učinila da ne zadovoljavam OSNOVNE, ELEMENTARNE, BEZBEDNOSNE KRITERIJUME. Vi u Skupštini predstavljate građane RS, mi smo Vas izabrali i po tom osnovu dugujete obrazloženje i mojoj porodici.

Uzmite u obzir da niste postupili po Zakonu na koji ste se prilikom izlaganja pozvali i niste pojedinačno obrazložili iz kog razloga osporavate pojedinačno, svakog kandidata, već ste suprotno Zakonu paušalno izneli tvrdnju da ne ispunjavamo određene kriterijume, uz podsećanje da su iz istih razloga sudije vraćene na sudijske funkcije posle reforme 2010. god. što je nanelo veliku finansijsku štetu RS.

Uz dužno poštovanje,

sudijski pomoćnik Milijana Jovnaš,

JMBG 1109974755020 kontakt tel. 060 .....

Visokom savetu sudstva

Poštovani,

obzirom da sam kao vaš predlog za sudiju Prekršajnog suda u Zaječaru izglasana i od strane Odbora za pravosuđe, molim da me obavestite iz kog razloga je poslanik SNS Dejan Kesar na današnjoj sednici osporio moju kandidaturu i javno izneo tvrdnju da nisam prošla bezbednosnu proveru, za šta imam suprotna saznanja. Molim da mi dostavite na uvid izveštaj bezbednosne službe kako bi saznala na koji način i kojim postupcima bi obavljajući sudijsku funkciju ugrozila pravni poredak i građane RS.

Zbog činjenice da konkurs traje godinu dana, za koje vreme su sve bezbednosne službe imale dovoljno vremena da vas, kao najviše telo u pravosuđu, obaveste o ponašanju kandidata i da nas vi kao nedostojne, ne predložite.

Činjenica je da je na ovakav način doveden u pitanje moj ugled i kao sudijskog pomoćnika sa 18 god. staža u pravosuđu, ugled čitave porodice, te vas molim da mi pomognete da dođem do saznanja kako bi zaštitila svoj ugled, a samim tim i ugled naše profesije. Ukoliko se ne izglasa predlog VSS o 6 sudijskih pomoćnika, postavlja se pitanje kakvi su to državni službenici zaposleni u pravosuđu RS, koji nisu prošli bezbednosnu proveru! U tom slučaju, mi ne trebamo raditi posao sudijskih pomoćnika.

S' poštovanjem

sudijski pomoćnik, Milijana Jovnaš

Predsedniku Aleksandru Vučiću

Poštovani,

zaposlena sam u Prekršajnom sudu u Zaječaru više od 18 god. Dok ste bili premijer obratila sam Vam se zbog nezakonitih radnji predsednice suda i mobinga koji sam trpela. Izdržala sam sve udarce i prevazišla probleme, časno radim svoj posao i položila sam ispite sa ocenom 5.

Konkurisala sam za mesto sudije više puta, VSS me predložio, danas Odbor za pravosuđe izglasao, da bi Vaš poslanik Dejan Kesar javno pred Skupštinom i celom RS rekao da nisam prošla bezbednosnu proveru. Omalovažio je još 5 kandidata, tkđ. sudijskih pomoćnika.

Pitam ja Vas kako to da pored ovolikog kriminala u pravosuđu, ovolike nepravde, ja koja sam van kriminalnih krugova, kako to da ja budem osporena, a da su prošli ljudi koji imaju kriminalnu prošlost i sadašnjost, a birani su za sudijske funkcije?

Ne moram se izjašnjavati da li sam neko ko Vas podržava i glasa, to je poznata stvar. Molim Vas ili ljude iz Vašeg kabineta da sklonite ljagu sa mog imena i imena mojih kolega, koje je danas pomenuo Vaš poslanik. Ukoliko je u pitanju politička igra usled previranja i promene Ustava, molim Vas da me koliko sutra u danu za glasanje sklone iz te igre.

Verujem da cenite čestite i poštene ljude u pravosuđu i da ćete mi pomoći da povratim svoj ugled, koji sam godinama stvarala. Znam da su moje bezbednosne ocene vrhunske, a ko je Vašim poslanicima podmetnuo laž da glasaju protiv mene, Vašeg kadra, e to jeste pitanje i veliki problem za Vašu poziciju, stranku i izbore kako sudija, tako i političkih funkcija. Molim da mi dostavite izveštaj iz koga proizilazi da ja bezbednosno ugrožavam RS.

Nadam se da razumete koliko je ozbiljna priča u pitanju. Konkurs traje godinu dana, VSS je proveravao sve službe, Odbor za pravosuđe koji čine Vaši poslanici je izglasao, Vaš poslanik u Skupštini za pola sata osporio. Molim Vas, dovedite ih u red, da ne brukaju visoko telo Skupštinu, čestite ljude i Vas koje ste naš predsednik.

S poštovanjem,

Milijana Jovnaš

JMBG 1109974755020,

kontakt tel. 060 .....

4

Ubili su mi muža

Ja sam žena od dečka, koga su pronašli na Adi 18.09.2021. g. i predstavili kao utopljenika. On se zvao Petar Glumac, sin od Petra Glumca starijeg, čija firma za telekomunikaciju G - Net u Krunskoj, a koji je preminuo mesec dana pre smrti sina!

Sin je dakle trebalo da nasledi tatinu firmu i da završi projekat, koji je odobrila Evropska Unija po izgradnji u Vinči (a plac do onog, koji goreo preko leta) Instituta proučavanja izvora alternativnoj energii u Srbiji. Znam da vlast na svakakve načine protivila izgradnji Instituta, a samo par dana pre smrti Petra mlađeg, sam Siniša Mali se raspitivao o Petru i pretio da mora da skloni "šut" sa placa u Vinči, a na moje pitanje: "Koji to šut?" Petar je odgovorio da je to materijal za izgradnju, a ne šut.

Sada par reči o Petrovoj (mlađi) smrti, a koja apsolutno nigde nije bila osvetljena! Dečko (37 godina) od prilike mesec dana pre smrti dobijao pretnju i dva puta je bio krvnički pretučen. Drugi put neposredno 2 dana pre smrti po izlasku iz stanice policije (gde je prijavio rejderski napad na firmu G - Net), jer je dobijao i pretnje, a koji i prijavio tog dana u policijskoj stanici 29. novembra, svaki put posle batina pozvana hitna i odvezen u Urgentni centar. Prijava sada je prosleđena u tužilaštvo u Katanićevoj.

Ja kao supruga već mesec dana pokušavam da dođem do obdukcijskog nalaza, ali meni isti ne daju, isto tako pokušavam da dođem do istražnog sudije, ali mene odbijaju sa obrazloženjem da je žena, koja vodi slučaj, na bolovanju (polomila nogu), a kad tražim broj predmeta, odgovaraju da slučaj nije zaveden i tako u krug već mesec dana - gde god pokušavam da izvučem bilo koju informaciju u vezi slučaja, svugde ili neko na bolovanju ili jednostavno me odbijaju..

U međuvremenu sam i ja isto dobila u sandučetu preteće pismo, a kad sam otišla u stanicu u 29. novembra da to prijavim i da ispričam sve šta znam (i za smrt mog Petra), policajci nisu nikako reagovali, još i podrugivali mi se, kad sam još jednom došla da pitam da li slučaj prosleđen nadležnim organima?

U napred se izvinjavam na gramatičkim greškama, jer je srpski nije moj maternji jezik i nadam da nećete ostati ravnodušnim ka svemu, što sam ovde Vama izložila!

Sa poštovanjem,

(ime poznato redakciji)

A.5

Građani ne mogu da izdrže korupciju u pravosuđu

OD OŠTEĆENOG POSTAO OKRIVLjENI

Redakciji se javio ugledni mladi advokat Ivan Maksimović iz Prokuplja ukazujući na korupciju u pravosuđu sa kojom se sreće svakodnevno u svom poslu posebno u Topličkom Pravosuđu, pri tome napominjući da se ništa nije promenilo počev od kada je održan prvi okrugli sto na temu „Pravosudne korupcije" koji je organizovalo Društvo sudija Srbije marta meseca 1998 godine, pri tome da je danas korupcija u pravosuđu uhvatila neviđene razmere, bez ikakvog sistema odgovornosti i sankcionisanja lica sklonih korupciji, ukazujući da nosioci pravosudne funkcije pokrivaju jedni druge po principu „ja tebi danas ti meni sutra", te da je znatan broj građana oštećen u postupcima.

Sa žaljenjem iznosi da je veoma mali broj onih časnih, poštenih i stručnih nosilaca pravosudne funkcije u Toplici koji su u zapećku lica nosilaca pravosudne funkcije sklonih korupciji, koji javno iskazuju svoje odluke, jednom rečju „bahatost" i da im kontrola drugih vidova vlasti ne može stati na put.

Maksimović je dugo u advokaturi, skoro čitavu deceniju, a pre toga je staž obavio u Sudu, potiče iz ugledne i poštene porodice, međutim isti nije mogao naći pravdu ni u svom predmetu pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Prokuplju KT. Br. 500/19, gde je bio oštećen za krivično delo ometanje pravde iz člana 3366 KZ koji je na njegovu štetu nizom uvredljivih reči tokom vođenja aktivnih predmeta kao advokata u vezi istih nizom uvrednjivih reči tokom vođenja aktivnih predmeta kao advokata u vezi istih, atakovao na njegovu čast i ugled od strane određenih osumljičenih lica, između ostalih jednog advokata i jednog sudije iz Kuršumlije, sklonih nezakonitim radnjama, a po kom predmetu je postupila Vršilac funkcije Osnovnog suda u Prokuplju, inače javno deklarisan kadar Demokratske stranke.

Pored takvog stanja tokom postupaka Maksimović je verovao u pravosuđe iako se sretao sa brojnim nepravilnostima jer je znao da u tom predmetu su zakon dokazio kao i stav Vrhovnog kasacionog suda apsolutno na njegovoj strani, kao i činjenica da se tokom postupka vršilac funkcije Osnovnog javnog tužioca u Prokuplju Jelena Bošković bez „da je neko od nje nešto tražio sama izjasnila 20.11.2019 godine da je predmetno krivično delo na štetu Maksimovića, čisto krivično delo i da će da podigne optuženje" i to sve u prisustvu Maksimovića, njegovih punomoćnika i svedoka u tom postupku koje je saslušala predsednica Osnovnog suda u Kuršumliji Jelica Milanović, da bi nakon toga bez da se u vezi istog činjenično bilo šta promenilo, javno izrečenu odluku promenila i pri tome svesno obmanula oštećenog u postupku i dana 21.05.2020 odbacila krivičnu prijavu Maksimovića upućujući ga na privatnu tužbu.

Maksimović se pita dali „Korona" uticala na ovakvu nezakonitu odluku i ako jeste koja vrsta „Korone".

Da bi nakon toga i dalje Maksimović koristio zakonita pravna sredstva i protiv Jelene Bošković podneo krivičnu prijavu za kršenje zakona od strane sudije, javnog tužioca i njegovog zamenika iz člana 360 KZ, kao i disciplinsku prijavu , usled čega je VF OJT Jelena Bošković izložila progonu advokata Maksimovića privatnim krivičnim tužbama za uvredu, ugrožavanje sigurnosti i disciplinskom prijavom sa montiranim dokazima u vidu njene zapisničarke a sve kako bi opravdala svoju nezakonitu odluku koju je promenila po nalogu jednog sudije Višeg suda u Prokuplju koji je sklon da i sam izrađuje odluke po narudžbi inače među građanima poznat kao „Gugl sudija", a sve iz razloga jer su određena lica kojima je pretilo da oobavljaju određene poslove trgovali uticajem preko tog sudije ali zbog čega i u kom obimu o tome su obavešteni nadležni državni organi gonjenja da preduzimaju radnje.

Sklonost pomenute Jelene Bošković da svoje nezakonite odluke opravdava progonu učesnika u postupku jeste činjenica da se vodi postupak za proganjanje i protiv advokata Slobodana D Strojanovića iz Prokuplja i to čovekom koji je takođe oštećen radom imenovane.

Protiv iste je zavedena krivična prijava da je u periodu falsiofikovala lekarsko uverenje da je bila trudna da bi izbegla plaćanje novčane kazne za prekršaj zbog nenošenja pojasa koji joj je napisala policija.

Nezakonitu odluku Jelenu Bošković preko istih linija pokrio je Zamenik Višeg javnog tužioca u NIšu Goran Bursać koji je bio razrešen u reformi Pravosuđa 2009 godine i to kako je saopštio Branko Stamenković tadašnji član DTV pred kamerama iz razloga što je remetio javni red i mir u Palati Pravosuđa u Beogradu u vidno alkoholisanom stanju.

Maksimović ovim apeluje na vrh države u koji još gaji poverenje da se država mora pod hitno obračunati sa ovakvom i sličnom korupcijom u Pravosuđu, kako u Pravosuđu Toplice tako i širom Republike Srbije, kako građani nebi trpeli a u ostalom i otklonila se jedna od glavnih prepreka za pristupanje Evropskoj uniji, koja stavlja veliku primedbu u pogledu korupcije u Pravosuđu .

Takođe želim da dodam da logistiku ovakom nezakonitom postupanju potporu čineodređene ličnosti iz pravosuđa i jedan političar koji idu na muabet u američku ambasadu i odaju informacije protiv naše države i rade protiv srpskog naroda. Preduzmimo mere da se ta korupcija iskoreni

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane