Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Ekskluzivno

Irak

Rat nikome ne donosi dobro

Bela kuća je najavila da će do kraja godine povući vojsku iz Iraka. Šta je ona tamo radila i šta će iza nje ostati. Magazin Tabloid je u dva nastavka u brojevima 136 i 137 objavio reportaže sa ekskluzivnim fotografijama tadašnjeg reportera Mileta Ješanova. Oba teksta ćemo ponovo preneti, da dočaraju sliku i priliku iz okupiranog Iraka.

Mile Ješanov

Pošto je američkom i britanskom vojnom akcijom srušen režim dotadašnjeg predsednika Sadama Huseina, Irak se od aprila 2003. do juna 2004. nalazio pod okupacijom međunarodne koalicije pod vođstvom Sjedinjenih Država. Vlast je predata privremenoj iračkoj vladi 28. juna 2004. godine, a 30. januara 2005. sprovedeni su izbori za prelaznu skupštinu. Američke, britanske i vojne trupe nekoliko drugih zemalja i dalje su u velikom broju prisutne u Iraku i bore se protiv iračkih gerilaca koji se protive okupaciji i teže stvaranju islamske države.

Jedna od najpoznatijih američkih baza, "Viktorija" u Iraku, nalazi se na oko 30 kilometara od Bagdada. Njena komanda je u jednoj od Sadamovih luksuznih rezidencija, smeštenoj u centralnom delu jezera. Tu su pronađeni mnogi vredni predmeti kao što su zlatne kočije, zlatni kalašnjikov i hekler, kao i skupoceni lusteri i nameštaj. Drugi delovi baze povezani su putevima i mostovima koji presecaju jezero. Dozvoljena brzina kretanja vozilom je 40 kilometara na čas. Baza se prostire na oko 25 kilometara u prečniku s pregršt objekata koje koriste najviši američki oficiri ali i vojnici. U bazi se nalazi preko 15 restorana. Tu su i prodavnice garderobe, na primer firme "Polo", zatim tehničkih uređaja i mnogih drugih potrepština, kao i banke za transfer novca. Sveže odštampani dolari ovamo stižu u kontejnerima, a koriste se za isplatu radnika i ostale potrebe. U bazi rade i stranci. Među njima su Indijci, Pakistanci, Iračani, Tajlanđani, kao i radnici iz Evrope. Mesečne plate zaposlenih stranaca kreću se od 500 pa do 5.000 američkih dolara.

Do sada je baza bila nekoliko puta napadnuta spolja. Gađana je s više granata, pa je bezbednosna služba veoma obazriva prema strancima, iako su u više navrata bili proveravani. Tako se dešava da u toku noći američki bezbednjaci naprave proveru stranih zaposlenih radnika u bazi. Proveravaju im stvari, kontakte preko mobilnih telefona i sve što im se učini sumnjivo. No najviše sumnje pokazuju prema zaposlenim Iračanima. Kolika je bezbednost i sigurnost Amerikanaca u bazi, ostaje otvoreno pitanje.

Meni je pošlo za rukom da sasvim slučajno zamenim fleš-memoriju s pukovnikom Salinesom, iz američke vojnoobaveštajne služe, čiji sam bio gost. Zahvaljujući toj slučajnosti, oko 300 ekskluzivnih fotografija iz Bagdada pokazaćemo našim čitaocima, i u razmeni, čitaocima Komsomolske pravde. Pukovnik Salines neće se ljutiti, jer družba je družba...

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane