Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Centar Banata - "laboratorija pokusnih kunića" - građana od strane SNS vlasnika vlasti

PROTIV DRŽAVNOG PING PONG LING LONGA - TOP SPIN GRAĐANA ZRENJANINA

U jeftinoj zemlji jeftinih ljudi, po meri besprizornih vlasnika vlasti, nije ih sramota, naprotiv, uživaju, skupo, preskupo i fatalno je samo, "spontano" uterivanje dnevno-tekućih strahota strahovlasti. Kolektivni strah naroda, uzduž i popreko Srbije, kao trajna posledica od sračunatog ćutanja države koja "najspontanije" izbegava odgovornost i delovanje u ostvarivanju osnovnih ljudskih prava na vazduh, vodu, zemlju, život...trenutno je jedini "čuvar" podguznih fotelja.

Zoltan Horvat

Srednji Banat, centar je vojvođanske SNS "laboratorije" otimanja od građana svega čega se besprizorni dohvate....pa se, logično abnormalno, krenulo na otimanje zemlje, vazduha, vode i života ponižene i bezvredne raje, koja masovno završava na prenatrpanim grobljima. Lokalni polu(ne)pismeni stranački bosovi, duduk-autsajderi suživota sa građanima koje pokoravaju, pune isključivo sopstvene džepove.

Nemati zdravu pijaću vodu u trećoj deceniji XXI veka, obećanu pre 10 godina, kada je lokalna vlast bukvalno pokradena u zrenjaninskoj Javnoj (Gradskoj) Kući "kupovinom" jednog odbornika, uz ubrzanu izgradnju mega-trovačnice od kineske fabrike guma na najplodnijoj banatskoj zemlji, jeste za Ginisovu knjigu rekorda...Al'...nije smetnja za lokalne vlasnike vlasti, koji isključivo polažu račune centrali SNS stranke: zadatak izvršen, vode, vazduha, zemlje i ljudi će u ovom veku biti, ako bude...Javni interes nebitan, najvažnija je, moja sve deblja guzica u fotelji.

Na manje od 5 meseci do izbora, predizborno "utrenirana" zrenjaninska SNS "vrhuška" bavi se sakupljanjem kapilarnih glasova, zarad projekcija sebe samih u sve veće i veće, stranačke fotelje. Usput se, daleko od očiju javnosti, po zabravljenom kapilarnom (NE)Kulturnom centru interesne grupe međusobno prozivaju, sukobljavaju, psuju, pljuju, šaketaju...Čedomir Janjić, predsednik skupštine, bivši gradonačelnik, trenutno ima najviše sledbenika po foteljaškim SNS kancelarijama, koji, svim raspoloživim sredstvima, "brane" svog "poslodavca"...

Uglavnom, šakama, pa Oliver Mitrović, grmalj od bivšeg portira, trenutno potpredsednik skupštine,"zaštitnik" druge interesne SNS grupe iz kancelarije Nenada Karapandže - Džegera, šefa nečega u stranci, koji, uglavnom postrojava...ima pune ruke posla...Predizborno zrenjaninsko ludilo opsednutosti foteljama i privilegijama svakojakih, stranački profilisanih, stranački prevrtači, k'o hleb nasušni, dobrodošli, pokušava da "gasi" koordinator iz novosadske SNS centrale, kikindski advokat Vladimir Galić, iskusni stranački preletač (svojevremeno bio i savetnik Vojislava Koštunice).

U trenutku kada kompletna zakonodavna, sudska i izvršna vlast u srednjem Banatu zavisi od rezultata predstojećih izbora (čitaj: prpa od opstanka u foteljama, ponajviše od razotkrivanja "minulog rada" posakrivanog po fiokama), koordinator Galić - stranački tutor Zrenjanina, ima problema sa ovdašnjim "gromadama" od stranačkih autoriteta, izraslih u monopoliste. Aleksandar Farkaš, rodom iz Mužlje, SNS funkcioner od najvećeg poverenja SNS stranačke vrhuške (da l' mu Andrej od najvećeg poverenja), doskočio već do funkcije konzula Republike Srbije u Mađarskoj, bivši pokrajinski poslanik, dojučerašnji izvanredni kuvar riblje čorbe, sin bivšeg boksera, trenutno i (su)vlasnik apartmana u Morahalomu ( u Mađarskoj), zavodi marketinški red i u Zrenjaninu.

Sav mogući autobuski prevoz pod ingerencijom lokalne vlasti, kolektivna službena putovanja zaposlenih u gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama (škole, vrtići...), sve to obavlja, jedini i jedino, privatna firma Trans Farkaš, u vlasništvu Aleksandra Farkaša. I na poslednje putovanje zrenjaninskih prosvetnih radnika na Veliki Školski čas u Kragujevac 21. oktobra ove godine, uprkos već dogovorenim aranžmanima sa stalnim prevoznicima, "umešao" se Trans Farkaš Travel, preuzeo vožnju i organizaciju putovanja, uz urednu avansnu naplatu iz gradske kase. Da se zna ko je i u ovoj oblasti, monopolista (stranački) u Zrenjaninu.

Ovdašnji lokalni mediji 'vataju predizborni zalet po stranačkim direktivama prebogatih vlasnika privatnih medija i uz "savršenu" asistenciju države (RTV Santos, List Zrenjanin...). Obilje prostora za "puna usta" funkcionera o "skladnom i ubrzanom razvoju" Zrenjanina, koji, po mišljenju "u(NE)srećitelja" sugrađana, donosi kineska fabrika guma Ling Long u furioznoj izgradnji.

Uz danonoćno "pumpanje" medija sa nacionalnom frekvencijom o obećanjima da će..."...na ono malo drva po gradu roditi zlato i biserje...", preostali mediji, analitički, kritički i studiozno, iznose opravdane sumnje i opasnosti od nadolazećeg i pretećeg zla. Serijski, nedeljama i mesecima unazad, vesti se nižu: Vlasnici Srbije su dozvolili da Ling Long postane država u državi...

U Zrenjaninu neprestani prostesti protiv izgradnje fabrike guma...Svedočenje radnika Ling Longa: Kao robovi smo, bez ikakvih sredstava za rad, nemaš gde ruke da opereš...Srpski radnici u Ling Longu idu pod prismotru i kažnjavanje ako otkriju iznos plate i pod kojim uslovima rade...Udruženja za zaštitu života traže reakciju države zbog eksplicitnih snimaka bukvalnog dranja mačaka u krugu fabrike Ling Long...Ling Long se gradi bez dozvole, krajnje sporna ekološka pitanja i dotiranja "šakom i kapom" od strane države...I na kraju, obraćanje predsednika države koji ponovo, po ko zna koji put, obećava: proverićemo uslove u Ling Longu..." .

Ovakav krajnje neodgovorni ping-pong države sa građanima, gde se, bez ikakvog objašnjenja, a kamo li obavezujuće studije o izvodljivosti (ne) zna koliko će otrova (sumpora, katrana...) direktno u nebo nad Zrenjaninom "bacati" 67 pretećih dimnjaka Ling Longa, predstavlja vređanje prosečne inteligencije. Pristanak na zabranu kritičkog izveštavanja o Ling Longu, zločin je prema zdravom razumu, i praktično, predstavlja pristanak na totalnu (ne)izvesnost u odnosu na sve ranije slučajeve u svetu, gde je Ling Long, sve živo u prečniku od pedesetak kilometara, zavio u crno. Dominantno-privilegovan položaj kineskog investitora, neispunjavanje ekoloških standarda propisanih zakonom, ponižavajući tretman radnika...početak je kraja kritičnih i po zdravlje građana krajnje opasnih sadržaja kineske investicije u Zrenjaninu, gde se kao prebogat domaćin-investitor, "ugradila" i država.

Logičnu pobunu ogorčenih Zrenjaninaca na najavu otvaranja "trovačnice" grada usred plodnih njiva koja traje godinama, artikulisale su ovdašnje opozicione stranke i udruženja građana, Suverenisti - Dosta je bilo, SSP, Narodna stranka, Metla, Udruženja građana Građanski preokret i ZRAK (Zrenjaninska akcija). Po njihovim rečima, Ling Long je "država u državi", nedodirljiv, zakonima ove zemlje je u ovom slučaju "zabranjeno" da se sprovode, pa su lokalni stranački vlasnici vlasti sproveli direktivu stranačke države, i poklonili 100 hektara plodne zemlje stranom investitoru, država im poklonila i 75 miliona subvencija...

U zemlji jeftine radne snage, gde se prosečna inteligencija svodi na građanina - zombija, država dozvoljava stranom investitoru, da nas gazi na sopstvenoj zemlji, navodi Dušan Kokot, predsednik Udruženja Građanski preokret, najavljujući odlučnu borbu armije Zrenjaninaca protiv (ne)izvesnog trovanja zemlje, vazduha, vode i ljudi.

Uz sve ovo, građani Zrenjanina se ovih dana "čašćavaju" i celodnevnim prekidom grejanja zbog instaliranja grejanja u Ling Longu. Prioritet vlasnika države je Ling Long, a sa građanima koji pristaju na status bednika preživljavanja, igra se, ping - pong. Čak 215 primedbi koje su povodom izgradnje kineske fabrike podnete gradskoj vlasti, odbijene su, jednoglasno. Stranački odbornici su, prostim podizanjem ruku, bez obrazloženja, al' uz direktivu lokalnih gazda, poništili pravo na odgovor vlasti, zbog čega uopšte sedi u foteljama, ako je izabrana, tamo nekom voljom građana.

Na kraju, najlepše teme. Seksualno obrazovanje odraslih "zagospodarilo" je i u Javnoj (Gradskoj) Kući u Zrenjaninu. Potvrđeno je pisanje Magazina Tabloid u pretprošlom broju, da se u kancelariji visokog nameštenika gradske uprave, odigrao seksualni delikt, u kojem je pravoslavni popa strasno "napadao" sebi poznatu "žrtvu" na njegovom radnom stolu.

Pukla je bruka nad brukama, zatečeni lokalni foteljaši nemaju rešenja ni za ovaj slučaj, a kamo li za rešavanje problema pijaće vode. Reagovala je i gospođa - ktiror crkve u Zrenjaninu koja je povodom stogodišnjeg jubileja, osveštala gradsku crkVu u kojoj svoje svete dužnosti obavlja zatečeni popa iz gradske kancelarije.

Od tobdžije do furundžije, Alavo Zlatno doba, mora da se proba. U svim oblicima, u svim pravcima, protiv građana ponajviše, u svim pozama. Do trenutka kada će, prekipelom voljom građana, stići izvršna naredba vlasnicima vlasti: A sad, "skidajte gaće", i bež'te pogani, u istoriju tamnog vilajeta.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane