Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Preko pune linije

Aleksandar Vučić - ucenjeni ucenjivač

Glava u torbi, dupe u pelenama

Aleksandar Vučić se nikoga ne plaši, nikome ne plaća reket, uvek je spreman svakome da izađe na crtu - tako sam sebe opisuje diktator, koji nosi glavu u torbi, a dupe u pelenama. Vučić je napravio kriminalni krug u kome svi ucenjuju svakoga. Njega ucenjuju uticajni stranci, kao i pripadnici njegovog kartela, a on reketira političke i poslovne saradnike, tajkune, vlasnike medija i svakog drugog ko je slabiji od njega. Već mesecima Vučić vodi kampanju kojom preti robijom svojim kumovima Stefanoviću i Kokezi ukoliko ne plate otkupninu grehova, a njega Belivuk iz ćelije podseća na zajedničke zločinačke poduhvate. Opasna igra ucenama zaoštriće se početkom izborne kampanje, čiji ishod može da odluči snimak Belivuka i Danila Vučića u prisustvu Goksijeve glave. Još se ne zna koji kriminalac ima jače adute za ucenjivanje, ko će koga. Za Srbiju bi bilo najbolje da se unište svi zajedno.

Predrag Popović

Srpska napredna stranka je kriminalna organizacija, koja je samo registrovana kao politička partija. Aleksandar Vučić je šef kartela, koji se predstavlja kao predsednik države. To zna svaki funkcioner, član i glasač Vučića i SNS-a, baš kao i svaki policajac, sudija, novinar, pekar, lekar, apotekar, kolar, stolar... To zna, a za to ima i dokaze, svaki kriminalac iz režimske mafije, jednako onaj koji je još u fotelji ministra, kao i onaj koji čami u pritvorskoj jedinici Centralnog zatvora.

Kao svaki iskompleksirani kukavica, Vučić se u privatnom životu i na političkoj sceni služi svim prljavim sredstvima. Laže, vara, preti, napada slabije, cvili pred jačim... Patološku potrebu za privlačenje sažaljenja javnosti najčešće zadovoljava na dva načina. Prvo izmišljenim atentatima. Nema ko ga nije ubijao. Da mu skinu ludu glavu hteli su Slobodan Milošević, Zoran Đinđić, Vojislav Šešelj, Stanko Subotić Cane, Boris Tadić, pa Leri King sa CNN-a, a i mnogi agenti CIA, FBI, snajperisti iz britanskog SAS-a, kuvar Kalugin iz ruskog FSB-a. Optuživao je urednike i novinare Magazina Tabloid, kao i stotine građanina koji su mu psovali mamu Angelinu na Fejsbuku i Tviteru. Uporedo s nepostojećim atentatima, Vučić je izložen mnogo realnijim ucenama.

Po običaju, i na tu temu najčešće iznosi brutalne laži, kao što je slučaj s optužbama na račun nas iz Magazina Tabloid. Na sahrani mitropolita Amfilohija, ispred Bele kuće u Vašingtonu i posle neprospavane noći u tajnim odajama Emanuela Makrona, u fabričkom krugu pribojskog FAP-a, u svakoj prilici Vučić je nalazio povod da istakne svoj junački otpor reketaškim ucenama Milovana Brkića i ostalih urednika i novinara našeg Magazina.

Bez namere da analizira uzroke tih mentalnih poremećaja Aleksandra Vučića, autor ovog teksta je više puta javno priznao da od njega ne bi uzeo ni dinar, taman da mu treba za lek, a ne bi mu ga ni dao. Glavni urednik Brkić je postupio još direktnije, na oba Vučićeva telefona poslao je sms poruku: „Govno jedno, kad sam ti tražio novac?” Još nije stigao odgovor.

Iako kmeči zbog svakog teksta u našim novinama, Vučić dobro zna ko ga, kako i zašto ucenjuje. A, taj spisak je dug. Na njemu se nalaze zaista ozbiljni protivnici, strani i domaći političari i tajkuni, ortaci iz kartela, ali i članovi porodice. Ima i onih koji ga ucenjuju javno, najčešće preko internih poruka na društvenim mrežama. Takvim pritiscima su izloženi mnogi političari i druge javne ličnosti, ali samo Vučiću je preko Tvitera pretila supruga Ksenija.

U vreme razvoda, kad se Aleksandar Vučić ekspresno venčao sa svojom dugogodišnjom ljubavnicom Tamarom Đukanović, Ksenija Vučić mu je preko Tvitera uputila nekoliko upozoravajućih rafalnih poruka: „Ne služi se prljavštinama. Ne varaj u igri. Ne potcenjuj. Ne ucenjuj. Ne kradi moje. Ne diraj me. Nikada neću odustati od onoga do čega mi je istinski stalo.” Ksenija je postigla željeni cilj. Odbegli muž je zabranio medijima da objave izveštaj sa svadbe, da ne bi uznemiravali bivšu suprugu, kao i tada maloletnu decu, sina Danila i ćerku Milicu. Ipak, Danilo je, revoltiran, još neko vreme bio redovan učesnik protesta patriotskih organizacija protiv njegovog oca. Na kraju, Vučić je podvio rep, Ispunio je sve zahteve bivše supruge, platio otpremninu i kupio ćutanje.

Ksenija Vučić je, u tih nekoliko tvitova, savršeno opisala muža: služi se prljavštinama, vara, potcenjuje, ucenjuje, krade, napada... Aleksandar Vučić se tako ponaša prema svima, ne samo prema članovima svoje porodice. Vara, krade, potcenjuje i ortake iz naprednjačkog kartela. Kad naiđe na otpor, cvili kao Damjanov Zelenko. A, već godinu dana cvili i leleče nad sobom, uplašen predikcijom događaja, koje je sam izazvao.

Vučić zna da će ostati na slobodi samo dok je na vlasti. Kad padne s trona, neće moći da se sakrije od poverilaca, kojima je dužan novac, imovinu, živote... Zato na sve načine pokušava da stvori uslove za pobedu na izborima, koji će se održati na proleće. Već je počeo s pritiscima i podmićivanjem, upregao je sve lažne opozicionare, pravi scenu na kojoj će odigrati još jednu montiranu izbornu predstavu.

Međutim, prvi put otkad je na vlasti ima ozbiljne razloge za zebnju. Svestan je da kolektivna hipnoza, koju širi preko svojih medija, može da se prekine pod udarom dokaza o njegovim zlodelima. Razloge Vučićevog straha nedavno je dobro opisao Srđan Milivojević, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke.

- Šta ako se predsednik SNS-a 2022. godine kandiduje na izborima za predsednika Srbije? Jedno veče aktivisti SNS-a prikupe 30.000 potpisa i to proslave uz harmoniku i pesmu, a sutradan neko održi konferenciju za novinare i kaže: “Gospodine Vučiću, vi ste kazali da ste videli snimak s rampe u Doljevcu, i da je on toliko strašan da ne želite da ga prikažete građanima. Onda ste nam prikazali kasapljenje u Ritopeku, koje, po vama, nije toliko strašno. E, pa, gospodine Vučiću, i mi imamo snimak iz Doljevca, i na njemu se vidi šta je strašno. Molimo vas da odmah povučete svoju kandidaturu.” Pa se onda pokaže taj snimak. On bi rekao: “Šta? To je falsifikat, to nije istina, to nije tačno! Neću da podnesem ostavku i da povučem kandidaturu, ne dam fotelju!” Onda, sedam dana kasnije, opet neko održi konferenciju za novinare i kaže: “Dobili smo snimak jednog od ubistava iz Ritopeka. Na snimku se vidi kako neko na mobilnom gleda taj snimak i kako komentariše - bato, on mu je odsekao glavu, ej, on ga ubi! Ta osoba se nesporno dovodi u vezu sa Aleksandrom Vučićem. To iz temelja može da uzdrma političku scenu Srbije i da sruši ovaj mafijaški režim. Vučić hoda po tankoj žici, koja je sve tanja. U cirkusu, onaj na trapezu se drži za motku, kojom balansira. Ovde se Vučić drži za Dijanu Hrkalović, za Veljka Belivuka, za opsenu koju je sam stvorio. Padobran mu je balon od sapunici, koji je sam naduvao i preduvao - rekao je Milivojević u intervjuu za KTV Zrenjanin.

Vučić strepi od takvog scenarija. Srbija već zna da nije do kraja razjašnjeno ubistvo na naplatnoj rampi u Doljevcu, kad je automobil u kome se nalazio Zoran Babić, tada na funkciji direktora Koridori Srbije, izazvao sudar u kome je život izgubila Stanika Gligorijević. Policija, tužilaštvo i sud su izgubili dva minuta snimka s bezbednosne kamere na rampi, ali javnost nije izgubila interesovanje za odgovor na pitanje da li je vozilom upravljao Babić ili njegov šofer. Ako bi neko, usred izborne kampanje, prikazao snimak na kome iz oštećenog automobila, s polomljenom nogom izlazi Babić, to bi bio dokaz da Vučić nije samo lažov, nego i saučesnik u pružanju pomoći izvršiocu krivičnog dela.

Snimak na kome se vidi Danilo Vučić, kako gleda egzekuciju Gorana Veličkovića Goksija, označio bi kraj političke karijere Aleksandra Vučića. Već godinu dana se Beogradom šire glasine o tom i takvim snimcima. O njima je govorio i sam Vučić, kad je najavljivao rat protiv mafije, kojoj je pretio “maljem u glavu”.

Tada je upotrebio staro uličarsko pravilo - ako je sukob neizbežan, udari prvi. Vučić je znao da će priča o snimcima ubistava pre ili kasnije biti povezana sa Danilom, pa je pokušao da pripremi javnost izazivanjem sažaljenja.

- Imam problem što je mom starijem sinu život uništen i to ne mogu da oprostim. To je za mene bilo vrlo bolno u ličnom smislu. Danilu, tom dečaku je život uništen. On, koji nosi majicu “Samo srpsko Kosovo i Metohija” kaže da mu je jedino rešenje da ode u inostranstvo. On, koji mrzi inostranstvo... I njega su pratili i fizički. Mislili su da će moći da me ucenjuju... Pa, nećete moći! Šešelj, sa kojim sam sarađivao 15 godina, davno je rekao: “Ko god je mislio da Vučića ucenjuje i da bude bezobrazniji od njega, prevario se” - kukao je Vučić zbog “hajke” koju su slobodni mediji poveli protiv njegovog 24-godišnjeg dečaka, objavljujući fotografije na kojima pozira zagrljen sa Acom Rošavim, Borisom Karapandžićem i ostalim pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Sa svakom sledećom Danilovom fotografijom u društvu kriminalaca, Vučićeva nervoza je postajala sve veća. U izlive patetike ubacio je i optužbe za ucenjivanje, koje su zbunjivale neobavešteni deo javnosti. Tada nije bilo lako shvatiti ko i zašto ucenjuje Vučića dokazima o druženju njegovog sina s kriminalcima, i šta traži zauzvrat.

- Moj sin nije video nikoga od tih lica. Kao otac, razumeo sam da je to poruka meni i da će nastaviti da lažu. Ja sam više puta tražio da izađu i kažu narodu ko im je javio sa kim je Danilo gledao utakmicu. To su im javili najgore ubice i kriminalci! Zašto je Danilo meta? Prvo je bio Andrej, pa su se sad ućutali, jer više nemaju ni šta da kažu. Lagali su da bi me emocionalno osakatili da ne bih mogao da se bavim politikom i javnim poslom. Moj odgovor je uvek samo jedan. Neću da se dodvoravam nikome, neću da plaćam reket. Čak su terali i dvojicu dilera iz Valjeva da se približe Danilu, da ga nateraju da pije, da mu dovedu neke devojke, da bi me ucenjivali. Jeste li čuli mog Danila da plače i kuka, da pita zašto mi ovo radite? Ili mog brata? Kada se sve to vidi, ja nisam želeo da plaćam reket belosvetskim ubicama. Ja znam kako ću da skončam, kao svi u Srbiji, koji su nešto uradili, i nemam nikakav strah. Ja sam najslabiji od Vučića. Meni nekada možete da vidite suzu u oku, ostalima iz moje familije ne. Ja vam kažem, vi koji pravite ćevape od ljudi, sve ću, bando jedna kriminalna, da vas pohapsim - urlao je Vučić na televiziji Prva.

U histeričnom nastupu Vučić je pretio hapšenjem belosvetskim banditima koji prave ćevape od ljudskog mesa, ali za “notorne laži o jednom dečaku” prozvao je samo profesora Vladimira Vuletića i Dragana Đilasa.

Umesto Vučića, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je za ucenjivanje konkretno optužio Veljka Belivuka. Na jednom saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal, pritvoreni Belivuk je opisao svoje susrete s Vučićem u stanu Katarine Šišmanović, kao i detalje dogovora koje su imali, kakve usluge je Vučić tražio i šta mu je naređivao da radi.

- Belivukova odbrana je politička. On je pokušao da tim izjavama uceni predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nas nekoliko kako ne bi dobili doživotne robije - rekao je Vulin.

Ni on nije objasnio kako bi to Belivuk, pričom o susretima s Vučićem kod Šišmanovićke, mogao da izbegne maksimalnu kaznu za monstruozne zločine. Ipak, treba verovati Vulinu da Belivuk zaista ucenjuje Vučića. Ucenjuje ga, možda, upravo snimcima s dečakom Danilom. Njihovo objavljivanje bi probušilo Vučićev prenaduvani balon.

U Šešeljevoj oceni, koju je sam Vučić citirao, ima istine. Od Vučića niko nije bezobrazniji, niko nije spreman da pokvarenije i podlije ucenjuje. Vučić je to dokazao svim postupcima u sukobu s kriminalnom grupom Veljka Belivuka, koju je stvorio i koju je koristio kao ličnu gardu.

Da bi presekao veze, koje od Belivuka vuku prema vladarskoj porodici, Vučić je mesecima vodio medijsku kampanju protiv svog kuma Nebojše Stefanovića i svoje miljenice Dijane Hrkalović. Po Vučićevom scenariju, njima je dodeljena uloga krajnjih korisnika Belivukovih usluga.

Hrkalovićka je odbranu zasnivala na internim porukama, plasiranim preko Instagrama, u kojima je pretila da će “vatrom uzvratiti na vatru”. Uz to, šaptačkom diverzijom puštala je glasine da raspolaže snimkom telefonskog razgovora u kome je Vučić nekome naredio da “skloni” dva minuta s bezbednosne kamere u Doljevcu. Uzalud se trudila, nije uspela da dovoljno uplaši Vučića.

Medijska kampanja, koju je Vučić pokrenuo posle njenog hapšenja, ukazuje na suštinu ucene kojoj je izložena. Ako pristane da optuži Stefanovića - da kaže kako je po njegovom nalogu komandovala Belivukovim klanom, organizovala prisluškivanje Vučića i članova njegove porodice i pripremala državni udar - biće optužena samo za trgovinu uticajem. Dobiće godinu-dve robije, ali i šansu da preživi. U suprotnom, zna šta je čeka. Režimski mediji su već najavili konačan ishod. Hrkalovićka je, pišu Vučićevi bilteni, dosad tri puta neuspešno pokušala samoubistvo. Ako je zatvorski čuvari nađu obešenu ili presečenih vena, to nikoga neće iznenaditi.

Da pojača ulog, Vučić je primenio svoj omiljeni trik s koronom. Režimski mediji su objavili da je Hrkalovićka “u teškom stanju, zaražena virusom korona, smeštena u zatvorsku bolnicu”. Uzalud su njeni advokati demantovali te tvrdnje i objašnjavali da je ona dan ranije bila zdrava i jaka, a test na Kovid 19 negativan. Dobro zdravlje i fit kondicija nisu nikakva prepreka da nepodobni pojedinci odu na onaj svet ako zasmetaju Vučiću. Ko ne veruje, neka pita inspektora Dejana Jovića, Dragoslava Kosmajca, Branka Stefanovića, pa i patologa Zorana Stankovića, koji je uznemiravao Vučićev gang zahtevom da se vrši obdukcija svih osoba preminulih, navodno, od korona virusa.

Hrkalovićka, verovatno, zna da joj je spas samo u tome da optuži Stefanovića. Ako to ne uradi, čeka je respirator, a potom crno-bele fotografije na naslovnim stranama režimskih biltena.

Vučić ne bi bio Vučić kad ne bi spletkario i s drugom targetovanom žrtvom. Kao što od Hrkalovićke traži da optuži Stefanovića, ista ponuda važi i u obrnutom slučaju. Vučiću je važno da sakrije svoje tragove, baš ga briga ko će stradati zbog toga. Stefanoviću preti preko svojih trabanata, pre svih Šešelja i Aleksandra Papića.

Šešelj je zadužen da kriminalizuje Stefanovića optužbama da je naručio ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. Prema Šešeljevim tvrdnjama, dok je bio ministar policije, Stefanović je saznao da Ognjanović ima dosije o njegovim i mutnim poslovima njegovog oca Branka. Sad Šešelj javno optužuje Stefanovića, a tajno priča da mu je sumnjiv i Vučić. Vojvoda tvrdi da je među onih 26 ljudi, koji su bili pod policijskim merama praćenja, s kojima je Vučić uhvaćen u 1887 telefonskih razgovora, bio i Miša Ognjanović. Šešelj se pred saradnicima hvali kako zna o čemu su razgovarali Vučić i advokat Luke Bojovića, koga režimski mediji opisuju kao konsiljerea mafije.

U istu tikvu duva i Papić. Iako je, pod Vučićevim pritiskom, izdao kuma, Papić tvrdi da se Stefanović neće slomiti i pristati da optuži Hrkalovićku. Po njegovoj proceni, dr Neša iz Beograda je odavno fatalno zaljubljen u “čeličnu lejdi”. Oni su se, po toj verziji, upoznali 2009. godine, na splavu “H2O”, gde je Diksi radila kao hostesa. Seksepilna, u crvenom kožnom miniću, Diksi je bez po muke osvojila Stefanovića. Da je neodoljiva, dokazala je nekoliko noći kasnije. Stefanović je hteo da je šarmira time što će je povesti u provod na voždovačke ulice, da zajedno lepe predizborne plakate. Zabavu im je prekinula grupa radikala. Kad su videli Stefanovića, zaustavili su auto, izašli i počeli da cepaju plakate i razbacuju kante s lepkom. Jedan radikal je izdajniku Neši opalio šamar, ne znajući u šta se upušta.

Dok je Neša brisao suze, na radikale je nasrnula Diksi. Jednog je oborila udarcem glavom u nos, a ostale je prskala biber sprejom. Siroti šešeljevci su zvali policiju. Naravno, goropadna Dijana je napala i pripadnike policijske patrole. Iz pritvora ju je izvukao, na Stefanovićevu molbu, Miodrag Rakić. Od tada traje emocionalno-patološka veza Stefanovića i Hrkalovićke, zbog čega Papić procenjuje da će njegov kum odbiti Vučićevu ponudu da, posle svedočenja protiv nje, dobije mesto ambasadora u Rusiji i zadrži deo plena, koji je prigrabio za ovih desetak godina.

S drugim, ali jednako bitnim motivom, Vučić ucenjuje i kuma Slavišu Kokezu. Od njega, pod pretnjom zatvorom, traži novac, skoro svih 640 miliona evra, koje je ovaj zgrnuo švercom.

Vučić je ucenom prisvojio televiziju Pink. Osim dugovanja za porez, Željko Mitrović je upao u druge probleme, koje je Vučić iskoristio za reketiranje. Na to su presudno uticale dve smrti. Mitrović je izbegao utvrđivanje odgovornosti za smrt overdoziranjem njegove ljubavnice Ive Bodružić, a njegov sin Aleksandar je dobio zanemarljivu kaznu za ubistvo u saobraćanom udesu maloletne Andree Bojanić. Posle toga, šta će drugo, Mitrović je Vučiću prepustio televiziju.

Međutim, taj odnos je sad na ozbiljnom ispitu. Sedam američkih kongresmena nedavno je potpisalo pismo u kome od predsednika Džozefa Bajdena traži da primeni izvršnu naredbu i stavi na crnu listu nekoliko saradnika Aleksandra Vučića. Konkretno, kongresmeni zahtevaju da se Mitroviću blokiraju računi i imovina i zabrani ulazak u Sjedinjene Države. Mitrović je takav tretman prošao pre dvadeset godina. Skupo je platio skidanje s američke crne liste. Svestan da se Vučiću bliži kraj političke karijere, Mitroviću ne pada na pamet da se zamera Amerikancima. Čim je video za šta je optužen, vlasnik Pinka je pokušao da angažuje lobiste iz agencije Barbur-Rodžers-Grifin. Do dogovora još nije došlo, pošto vlasnici te agencije još vagaju, ne žele da se zamere Bajdenovoj administraciji.

Sociolog Jovo Bakić je javno ispričao kako mu je Vučić pokazao dosije Ivice Dačića, kojim ga ucenjuje. Šešelj je tvrdio da Vučić na isti način, pretnjom otvaranja dosijea, ucenjuje Nenada Čanka i Čedomira Jovanovića. Što Vučić radi lokalnim politikantima, to njemu rade globalni moćnici.

- Stranci su ucenili Vučića jer se vlast bavi kriminalom i neviđenom korupcijom i on mora da im daje sve što mu traže. Kao što im je obećao potpis za Kosovo i Metohiju tako im je obećao ida će Rio Tintu dozvoliti da iskopava litijum, i on neće odustati ako ga svi zajedno ne sprečimo - rekao je Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke.

Demokratka stranka ističe da je “Vučić opasnost po nacionalne interese”.

- Aleksandar Vučić i njegovo najbliže okruženje je povezano sa kriminalnim krugovima. Rezultat te saradnje je enormno bogaćenje porodice Vučić, njihovih kumova i saradnika, dok su mu kriminalci, poput Veljka Belivuka, čuvali vlast. Kada bezbednosne službe nekoliko država poseduju materijalne dokaze saradnje režima i kriminalaca u vidu njihove međusobne prepiske i snimaka najmonstruoznijih krivičnih dela, postavlja se pitanje da li je Vučić time ucenjen i čije je naloge, na štetu nacionalnih interesa, prinuđen da ispunjava. Vučić zbog svega navedenog nije dostojan da i dalje obavlja funkciju predsednika države, jer zbog povezanosti režima sa mafijom može biti ugrožena čak i državnost Srbije. Hitna ostavka Vučića je jedini čin koji Srbiju može bar delimično izvući iz kriminalnog blata i sramote u koju nas je uvukao režim - saopštila je DS.

Dok su Dveri bile u Savezu za Srbiju i Boško Obradović je ukazivao da je Aleksandar Vučić ucenjen.

- Aleksandar Vučić je najveći sponzor nezavisnog Kosova. Niko ne zna šta je Vučić spreman da da kako bi opstao na vlasti. Duboko sam ubeđen i tvrdim da je Vučić obećao međunarodnom zapadnom faktoru, kad su ga 2012. godine doveli na vlast, da će učiniti sve što je potrebno da se odrekne Kosova. On je ucenjen čovek - tvrdio je Obradović.

Koliko god se gicao, Aleksandar Vučić neće uspeti da se odbrani od istine, zakona i pravde. Koga god ucenjeni Vučić ucenama povuče sa sobom na dno, neće pogrešiti. Zajedno su učestvovali u kriminalu, red je da zajedno i okajavaju grehe. Za Srbiju, pa i za njega i ostale Vučiće, bilo bi dobro da se to što pre desi, da država i narod imaju manju štetu, a oni manje kazne.

1

Svedočenje Šešelja o Vučiću

link ()

ŠEŠELJ: Vučić je vukao glavne konce u odmetanju dela Radikalne stranke, a istovremeno je meni donosio dokaze da se Toma sastaje sa Borisom Tadićem, donosio mi fotografije Tomine velelepne kuće u Bajčetini itd. Čak prisluškivane telefonske razgovore između Tomislava Nikolića i Borisa Tadića. I, Vučić je kupio neki aparat od 35.000 evra tadašnjih kojim je mogao da prisluškuje sve telefone sa umreženih radikalskih brojeva. Mi smo radikali umrežili naše telefone da bi nam Telekom naplaćivao što nižu cenu usluga impulsa. A on je našao načina da te umrežene telefone prisluškuje preko tog aparata i on je sve znao šta se u stranci dešava. Posle kada je postao predsednik Vlade prisluškivao je sve telefonske razgovore moje sa mojim saradnicima, sa članovima Komiteta za moju odbranu, sa članovima predsedničkog kolegijuma i ja sam to znao pa sam ponekad kroz te razgovore lansirao i nešto što nije stajalo, što nismo planirali, a on bi se zalepio kao da se stvarno to sprema.

Kad su se odcepili mi smo uspeli naravno da se obračunamo s njima, to je bilo povodom glasanja o sporazumu,o pridruživanju, kako se to zove....

A onda su tek počeli da dobijaju ogromnu finansijsku pomoć, dobijali su i ranije, a tek tada su dobijali ogromnu finansijsku pomoć od Borisa Tadića koji je aktivirao srpske biznismene, najviće od Miroslava Miškovića, zatim Stanka Subotića, Mila Đukanovića, od stranih službi Nemačke, američke itd.

U političkim govorima on je znao da bude ekstremniji od mene. On je i nakon mog odlaska u Hag lepio nalepnice bulevar Ratka Mladića umesto bulevar Zorana Đinđića. U Narodnu skupštinu su donosili plakate „Sigurna kuća za Ratka Mladića” itd.

Međutim, sastade se on sa Mortonom Abramovicem, to je čuveni američki diplomata veoma blizak CIA i okrenu ćurak naopako.

Već na izborima 2004. godine, to su bili Republički i lokalni izbori, on je bio kandidat za gradonačelnika Beograda i odjednom unese narandžastu boju, nema više plave radikalne nego narandžasta. Nema srpske narodne muzike sa nacionalnom tematikom nego rep muzika. Nisam ja protiv rep muzike da se razumemo, ima mnogo lepih pesama ali nije to pokazatelj naše ideologije.

Ajde da su bile nekoliko rep pesama pa da čovek to razume. Pa neko voli ovakve neko voli onakve. I mi Radikali imamo nekoliko tih rep pesama, čuli ste i na našem mitingu i tako. Ja ne bežim od toga, ali on je sa manifestacione potpuno promenio imidž Srpske radikalne stranke. To je isto uradila i Maja Gojković u Novom Sadu.

U izbornoj noći radosni naši članovi izašli sa zastavama, ona ih je pred televizijskim kamerama naterala da sklone zastave. I ja sam zvao Aleksandra Vučića i Maju Gojković i očitao im lekciju i rekao ako to ne promene zauvek svoje kontakte sa njima prekidam. Vučić me je poslušao, a Maja Gojković nije. Naravno, vidi se da me je Vučić prividno poslušao.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane