Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Govoreći otvoreno

Srpski novinar u izbeglištvu u Holandiji optužio je tiraniju sprskog predsednika Vučića

Pljačkaju, zastrašuju, prebijaju, hapse, ubijaju ..

Na konferenciji Amnesty international uz prisustvo holandskih političara sam pročitao na holandskom jeziku sledeći tekst:

Đorđe Višekruna

Izmenama Krivičnog zakonika Srbija se i formalno pretvara u Severnu Koreju, kritika nosilaca vlasti je u praksi već zabranjena, a sada se planira i formalno, izmenama zakona, člana 149.

Stotine građana se nalazi u zatvorima zbog kritike režima putem twittera i facebooka, često tamo provode i godine da bi ih na kraju sud oslobodio kao nevine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uređuje sve medije u Srbiji. Svaka kritika Predsednika se u svim medijima predstavlja kao napad na Srbiju, a kritičar proglašava lopovom, ubicom, izdajnikom.

Malobrojnim nezavisnim novinarima koji mogu da deluju samo preko interneta poput pisca Marka Vidojkovića policija otvoreno poručuje da "pazi šta radi kako ne bi završio u zatvoru".

Nezavisni novinari su izloženi fizičkim napadima, hapšenju, pritiscima te verbalnim pretnjama, o čemu je 7. kongresmena pre nekoliko dana pisalo Predsedniku Joe Bidenu.

Novinarka Ana Lalić je uhapšena jer je izveštavala o stanju u bolnici u toku epidemije. Država je novcem građana i međunarodnih kredita kupila sve medije po cenama koje su mnogo veće od realnih kako bi ih ili ugasili ili program stavila u funkciju pohvale režima i napada na opoziciju.

Na primer za kompaniju Kopernikus koja pokriva mali deo usluga interneta i TV država je platila za Srbiju neverovatnih 200 miliona evra. odnosno 1.000 evra po jednom korisniku, da bi potom bivši vlasnik Kopernikusa kupio od grčkog vlasnika jednu od najvećih TV u Srbiji, dakle država daje novac pojedincima da kupe medije i stave ih pod kontrolu autokratskog režima.

U medijima koje kontroliše država, a to su sve TV sa nacionalnom frekfencijom se hvali Kina, a kritikuje EU, iako iz EU dolazi 90% investicija, a država sa najviše investicija u 2020 je bila Holandija.

Državna kompanija Telekom je pre nekoliko meseci kupila za 600 miliona evra prava prenosa engleske premijer lige za 6 godina, kako bi smanjili gledanost nezavisne kablovske TV N1 registrovane u Luksemburgu, koja posluje na Balkanu, a koja je deo američke Junajted grupe, a koja je do sada plaćala 12 miliona evra prava prenosa Premijer lige za Srbiju.

Dakle, režim Srbije se maksimalno zadužuje i investira novac građana kako bi ugušio svaki oblik kritike, sto su za zadnjih 10 godina koliko su na vlasti i uspeli. Građanima se saopštavaju laži koje se preko svih medija uporno ponavljaju, tako da su građani potpuno sluđeni i žive u virtuelnoj realnosti u toj realnosti Srbija ima najveći ekonomski rast na svetu, najjaču vojsku u Evropi ..

Po merenjima predsednik Srbije Aleksandar Vučić zauzima 90,69% ukupnog medijskog prostora, dok se opozicioni lideri pominju, ali isključivo negativno. U Parlamentu Srbije ne postoji ni jedna opoziciona partija ili poslanik, dok u Severnoj Koreji postoje dve opozicione partije. Kod Vučića se stapaju državna i stranačka funkcija.

Opozicija koja je bojkotovala poslednje izbore nije dobila ni jedan minut na RTS- medijskom javnom servisu koji plaćaju svi građani. U procesu pristupanja EU Srbija formira radne grupe za bezbednost novinara i donosi strategije zbog čega od evropskog komesara za proširenje iz Mađarske i EU Komisije dobija pohvale. Međutim, te formalne promene nemaju pozitivan efekat u praksi, naprotiv u praksi Srbija nazaduje u pogledu medijskih sloboda i bezbednosti novinara, o čemu izveštavaju međunarodne organizacije poput Reportera bez granica i Human Rights Watch, verbalni napadi i govor mržnje najviših državnih zvaničnika i poslanika su sve žešći, ukupan ambijent u kom novinari rade sve više smanjuje medijske slobode i slobodu izražavanja.

Tako je na primer država Srbija zloupotrebljavajući inspekcije zatvorila štamparije koje su štampale novine Magazin Tabloid, koji se kritički osvrće na vlast, potom je vlast otkupljivala ceo tiraž novina od velikih distributera pre nego što stigne do trafika, da bi odlukom suda bilo naloženo da mora biti na trafikama,ali sada je samo jedan primerak na trafici na mestu koje nije vidljivo.

Glavni urednik Milovan Brkić je izložen javnim pretnjama Predsednika i ministara, a na preko 100 mesta u glavnom gradu Beogradu su ispisani grafiti " Treba ubiti Brkića" koje vlast ne želi da prekreči, niti je neko krivično odgovarao. Dok je zamenik glavnog urednika Magazina Tabloid Milan Malenović zbog kritičkih tekstova proveo godinu dana u pritvoru, iz koga je pušten oslobađajućom presudom suda, teško narušenog zdravlja. Novina Magazin Tabloid se danas štampa u štampariji u Crnoj Gori. Dok sam ja kao novinar koji 10 godina piše o kriminalu za Magazin Tabloid stavljan na poternicu Interpola i uhapšen 2019 godine u Budimpešti, ali me je sud nakon tri dana provedena u pritvoru oslobodio i pustio na slobodu.

Dan pre hapšenja su me fizički napala u Budimpešti dva pripadnika tajne službe Srbije u prisustvu roditelja a tri pripadnika tajne službe Srbije su privedena ispred moje kuće u Holandiji o čemu me je obavestila policija u stanici u Harlemu.

Na isti način je poznati novinar koji kritikuje režim Goran Marković, urednik portala Rikošet, uhapšen po poternici Srbije u Zagrebu u Hrvatskoj i nakon 6 meseci pritvora pušten je odlukom suda na slobodu. Dok je Goran Pantelić uhapšen u Nemačkoj gde je proveo 5 meseci u pritvoru da bi odlukom suda bio oslobođen i pušten na slobodu.

U Srbiji postoje zabranjene teme, na primer ubistva dva opoziciona političara i lidera opozicionih stranaka Olivera Ivanovića i Vladimira Cvijana. Vladimir Cvijan je bio i narodni poslanik, on je ubijen 2018. godine ali je vlast uspela da sakrije tu informaciju sve do 2020. kada je novina Magazin Tabloid objavila dokument tužilaštva koji potvrđuje smrt što je šokiralo javnost.

Pre ubistva Cvijan se fizički sukobio na sastanku sa predsednikom Srbije, zbog čega je podneo Tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Vučića za ugrožavanje sigurnosti, te najavio da želi da ga ubije. Državno tužilaštvo nikada nije otvorilo istragu ubistva Cvijana, već je slučaj arhiviralo kao samoubistvo skokom sa broda u reku Dunav.

Zbog istrage ubistva Olivera Ivanovića, lidera opozicione partije, policija Srbije je uhapsila novinara Stefana Cvetkovića, kao primer kako će proći svi koji se budu bavili zabranjenim temama, kao što su ubistva protivnika režima. Institucije EU konstatuju ograničen napredak Srbije zbog formalnih promena, iako je u praksi stanje sve gore, evropske institucije ne preduzimaju ništa konkretno da zaustave produbljivanje medijske krize u Srbiji.

Ne postoji objektivno informisanje već sve novine i TV stanice emituju identičan tekst napisan u kabinetu Predsednika Srbije. Od 2012. od kada je promenjena vlast do danas se beleži konstantan pad kvaliteta izveštavanja, zbog čega proces izgradnje demokratskog društva nazaduje.

Podatak nevladine organizacije CRTA od jula 2020. do juna 2021. je izrazito neravnopravna zastupljenost vlasti i opozicije u medijima sa nacionalnom pokrivenosti predstavnici vlasti su zauzeli 93% vremena posvećenog politici dok opozicija 7% ( isključivo negativno)

U Srbiji je TV mediji preko kojeg se informiše velika većina stanovništva, dok je dostupnost i uticaj interneta i kablovskih TV zanemarljiv. Ne postoji politički pluralizam i građanima je uskraćeno pravo na objektivno informisanje. Na primer otkrivena je najveća farma marihuane u Evropi 2019. godine, Jovanjica pored Beograda, o tome su izveštavali svi svetski mediji poput agencije Rojters i novina Gardian, međutim do danas oko 80% građana Srbije za to nije čulo, jer je zabranjena tema za srpske medije.

Ministar policije je otkrio farmu odmah nakon dolaska iz Amerike i sastanka sa direktorom FBI, on je smenjen a policajci koji su učestvovali u akciji kažnjeni. Vlasnik farme Predrag Koluvija je pušten da se brani sa slobode. Obezbeđenje farme marihuane Jovanjica su činili aktivni pripadnici tajne službe i policije jer je to bio državni posao, a marihuana je prodavana u zapadnoj Evropi , takvih farmi i danas ima mnogo po Srbiji i njih čuva policija.

Takođe je RTS- državni javni servis objavio spisak evropskih političara koji se pominju u Pandora papirima, ali ne i imena ministara iz Vlade Srbije. Čim se pojavi u istraživanju javnog mnjenja protivnik režima, vlast odmah u svim medijima ponavlja laži kako je ubica ili lopov.

Tako su svi mediji izveštavali kako sam ja preko 10 puta pokušao da ubijem Predsednika Srbije i nazivan sam u vestima državnim neprijateljem broj jedan i raspisana je Interpol poternica jer sam izvršio laku telesne povredu Predsednika Srbije i to tekstovima koje sam pisao iz Holandije. U tajnoj policiji se pišu tekstovi koje prenose svi mediji istovremeno, metod rada i organizacija je preuzet iz bivšeg Sovjetskog saveza. Svi statistički podaci koji se saopštavaju kao zvanični su lažni i izmišljeni u svrhu marketinga i izborne kampanje koja u Srbiji traje tokom cele godine.

U medijima u Srbiji se ne čuje ni jedna reč kritike vlasti već isključivo laži i kritika opozicije. Istraživačko novinarstvo ne postoji. Vlast iz budžeta finansira javni servis i privatne TV koje su pod direktnom kontrolom vlasti. Malobrojni nezavisni portali i mediji nemaju ni jedan oglas jer vlast zatvori odmah firmu koja objavi reklamu, čak je nedavno vlast zatvorila kafić u kojem je seo opozicioni lider Dragan Đilas.

Na konkursima opština i gradova novac dobijaju samo mediji koje kontroliše vlast, te se tako zloupotrebljava budžet. Javni servis i privatne TV su potpuno zavisne od državnog budžeta, te ne postoji uređivačka nezavisnost.

Kupovinu medijske podrške vlast ostvaruje kroz nameštene medijske konkurse, pozajmice i ugovore o odlaganju poreskih obaveza. Na primer, TV Pink je privatna TV koja raspolaže nacionalnom frekfencijom, a u koju država upumpava milione evra, zato se 24 časa emituju lazi o opoziciji, lažni statistički podaci o ekonomskim uspesima vlasti, a Predsednik Srbije je čest gost i prati se uživo svaki njegov korak i prekida program, po nekoliko sati dnevno se na svim TV prate dnevne aktivnosti Predsednika Srbije, čak i otvaranja toaleta u seoskim školama.

TV Pink je od 2014. do 2016. dobio 7 miliona evra kredita a za jos 7 miliona evra poreskog duga je odloženo plaćanje. Po izveštavanju medija na Predsednika Srbije je do sada pokušano nekoliko stotina atentata i napada na njegovu porodicu (čim mu malo padne rejting). Novinar Teša Tešanović je nakon snimljene video emisije sa mnom u Harlemu u kafiću Reaks uhapšen od strane tajne policije Srbije i zabranjeno mu je da postavi emisiju na youtube kanal Balkan.info te mu je prećeno, zbog čega je formiran anketni odbor u Skupštini Srbije. Opoziciona liderka pokreta Živim za Srbiju Jovana Stojković je pre nekoliko meseci uhapšena samo dan nakon intervjua sa mnom na temu ubijenog opozicionog lidera Vladimira Cvijana, policija je tražila šifru i obrisala facebook stranicu pokreta preko kojeg sam dao intervju.

Novinari se proglašavaju izdajnicima i stranim plaćenicima čim postave pitanje. A 99% medija je pod kontrolom vlasti, a sada se kupuju i youtube kanali ili se hapse vlasnici. Vlast vlada strahom, davanjem otkaza, hapšenjem, batinama i ubistvima. Taktika manipulacije je da građani vide istu vest na 10 različitih medija i pomisle da je istina iako se radi isključivo o lažima i bajkama.

Ambasador Holandije u Srbiji je javno rekao, " u Srbiji zakoni ne znače ništa" Novinaru Milanu Jovanoviću je zapaljena kuca po nalogu predsednika opštine Grocka. Među stotinama uhapšenih je više meseci u zatvoru provela Aleksandra Janković, zbog kritike vlasti na twiteru i Radoš Micović, zbog pisanja na facebooku, a bio je i slučaj navodnog samoubistva u zatvoru protivnika režima uhapšenog zbog objave na facebooku.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane