Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

(Pr)osudite sami

Diktator u mojim snovima

Milovan Brkić

Subota je. Tog 4. decembra spremala se blokada puteva u Srbiji. Velika propaganda laži, u punom sastavu, od rane zore preti pobunjenicima svim i svačim. Izostale su samo kletve.

Upišani Vučić je u jednom selu kod Loznice, da ubeđuje seljake da je dobro što će ostati bez zemlje i što će im Rio Tinto pošteno platiti što će prodajom zemlje i okućnice zauvek uništiti Srbiju.

Podivljala je i Ana Brnabić i njeni ministri i jurišnici naprednjaka. Aca Vulin preti i preti. Biće svašta, ako se putevi blokiraju, poručuje.

Sedim u prohladnoj redakciji i pred očima su mi razne slike. Maštanje, kažu, održava čoveka i meni pred očima slike ovih ljudi, ali u drugom izdanju.

Zamišljam kasarnu preuređenu za smeštaj ovih pojavnih oblika života.

Habib Burgiba je bio prvi i doživotni predsednik Tunisa, a njegova vladavina trajala je punih trideset godina. Tvorac je nezavisnosti Tunisa i jedan od glavnih arapskih lidera koji se zalagao za umerenost u Arapskom svetu.

Ali, godine 1987. Burgiba se odlučio da strelja političke protivnike. Ovaj poslednji zahtev uverio je i pristalice Burgibe da se on više ne ponaša racionalno i posle pregleda ustanovljeno je da je mentalno nesposoban da obavlja svoje dužnosti, što je dovelo do ustavnog udara kojim je uklonjen sa vlasti.

Poslednjih 13 godina života, Habib Burgiba proveo je u kućnom pritvoru, a umro je u 96. godini.

Da mu život ne bi bio surov, svo osoblje koje je o njemu vodilo računa, počev od lekara, kuvara, čistačica, stražara, odlučili su da učestvuju sa Bugibom u zaveri, da on ponovo dođe na vlast.

I tako i ja zamišljam preuređenu vojnu kasarnu u bolnički centar. Umesto bukagija svi korisnici su u odelima. Ana, Darija, Zorana, braća Vučić i Danilo, Aca Vulin, Vučević i novosadska naprednjačka klika. Lekari su celodnevno sa njima. Predrag Kon, kada je dežurni, viče na sve da stave maske preko usta. Šapuće im da će tako teže da ih uhvate.

Željko Mitrović svira gitaru, Marić svira k....., priča svoje zlurade viceve, namiguje im da je to šifra. Kuju se zavere da savladaju dvojicu stražara, koji su njihovi ljudi, ali da ne stradaju, da pobegnu i da ponovo dođu na vlast. I stražari učestvuju, navodno prenose sve poruke onima koji su ostali na slobodi, jer nije bilo više mesta u zatvorima. Donose poruke koji se odred približava Beogradu, koliko ih ima po šumama na Ceru, koliko vodova je pod Avalom, koliko jedinica imaju pod Fruškom gorom.

Doktor Lončar piše poštede. Željko Mitrović iza barake, ispod ruke, deli poslednje paketiće mare, čistu koku čuva za Andreja i Acu. Poziva svoje saborce da idu u treći paviljon, tamo, danas, Jovana (Jeremić, sa Pink-a) izlazi u susret drugovima, a Ana drugaricama.

Uleće među njih jedan od stražara, udara se šakom po čelu i kaže da su provaljeni. Neko ih je od njihovih otkucao, zavera je otkrivena. Moraće ispočetka. Svi sumnjaju na doktore Kona i Lončara.

Aca Kojot se čudi, baš juče je razgovarao sa predsednikom Putinom, prekjuče sa šeikom Bin Zajedom. Mama Angela nije se javila, ona je u zatvoru, ali nisu joj dali da se javi. Mićko Ljubičić imitira Putinov glas i Aca mu se ispoveda gde je ostavio novac, da Rusi mogu slobodno da ga troše, samo da ga vrate na vlast. Mićko obećava, daje instrukcije i direktive.

Ovako su sa Burgibom zavere pravili oni koji su brinuli o njemu, kada je svrgnut s vlasti.

Trgnem se i na svim kanalima Vučić telali u Gornjim Nedeljicama. On je taj koji odlučuje, poručuje, njega je narod izglasao. Niko da mu pomene crne liste predsednika Bajdena, Crnu ruku koja je oblomila ruke vežbajući oko sokolovo.

S one strane Drine nadleće helikopter, Vučić zažubori od straha, telohranitelji se zbijaju oko njega, da ga ohrabre da se ne plaši. Nije to apač sa Bondstila iz Tuzle, to Mile Dodik šalje čeličnu pticu da brani nebo od apača.

I te subote, 4. decembra nije se desilo ono što sam sanjao i priželjkivao. U 50 gradova građani su pokazali da se ne plaše Acinih pandura ni Velike propagande laži.

Ratno stanje traje, ali moram da završim tekst pre završetka protesta, jer se štampariji u Podgoricu tekstovi moraju ranije slati.

Valjda će vesti koje priželjkujemo, ove subote javiti drugi mediji.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane