https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

(Pr)osudite sami

Isti ... u drugom pakovanju

Milovan Brkić

Do smrti se bori za Istinu i Gospod će pobeđivati za tebe, pouka je Svetog Jovana Zlatoustog.

Potpuni skandal je izjava Aleksandra Vučića da bi Srbija bila dužna da kompaniji Rio Tinto plati odštetu od milijardu evra ukoliko ne bi dobili dozvolu za eksploataciju litijuma. Pre svega, to nije istina pošto niti jedna država u svetu nije dužna da nekoj kompaniji izda dozvole za otvaranje rudnika dok god ne budu ispunjeni svi potrebni kriterijumi. U slučaju rudnika litijuma u dolini Jadra nisu ispunjeni ključni kriterijumi za dobijanje dozvola, a to su procene uticaja na životnu sredinu kao i saglasnost lokalne zajednice koja je u zoni eksploatacije.

Primera radi, kompanija Tesla ima ozbiljne probleme sa realizacijom projekta izgradnje proizvodne hale za električne automobile nedaleko od Berlina, a jedan od razloga je i taj što ugrožavaju staništa zmija i guštera!

Kako je Vučić toliko siguran da će Rio Tinto našim državnim organima dokazati da rudnik ne ugrožava recimo staništa zmija i guštera?! To bi mogao da bude jedan formalni razlog za odbijanje i ne bi bilo osnova za bilo kakvu tužbu protiv Srbije.

Međutim, mi očigledno imamo problem sa time što je državni vrh Srbije dao garancije onima koji stoje iza kompanije Rio Tinto o tome da će sve dozvole sigurno biti izdate. Iz tog razloga Vučić svesno daje izjave kako Rio Tinto ima prava da dobije odštetu od milijardu evra kako bi ta kompanija tu njegovu izjavu datu u funkciji predsednika Srbije mogla da koristi kao argument na sudu!

U tu brojku Vučić računa i pola milijarde evra koje je dobio kao mito, plus novac isplaćen ministarki Zorani Mihajlović i drugim lozničkim naprednjacima.

I što je još gore, i Vučić i Mihajlović i Rio Tinto računaju na svinju koja se zove Dragan Đilas, koji se nada da će ga Vašington ustoličiti na Vučićevo mesto. Mesto apsolutnog gospodara Srbije.

Pregovore sa Rio Tintom započela je klika Borisa Tadića, a pare je uzeo Aleksandar Vučić, sa svojim klanom.

Ne treba smetnuti sa uma da je Đilas, preko Marinike Tepić, zaustavio protest koji su pokrenule ekološke organizacije. Kada je povukao Zakon o eksproprijaciji, Marinika je vrisnula koliko je noge nose, zatraživši da se protest obustavi! Vučić je to uradio tek kada je 16. decembra u Briselu doneta rezolucija protiv Srbije, u kojoj je navedena i opasnost od eksploatacije litijuma u plodnoj Jadarskoj dolini.

Vučić je siguran, da kada on ode, Đilas će nastaviti njegovim stopama, pravdajući se da to traži Amerika, da se ispune međunarodni ugovori.

Zamišljam ovog opasnog krmka, koji je kao skutonoša Borisa Tadića opelješio Beograd i naneo Srbiji, šurujući sa Vučićima, nenadoknadivu štetu. Đilas je kao gradonačelnik Beograda podržao Vučićev projekat Beograd na vodi, koji je najveća praonica prljavog novca u Evropi. Đilas je opljačkani novac ulagao u trgovinu oružjem. Agenti FBI-a, Agencije za sprečavanje pranja novca i CIA raspolažu preciznim podacima o kriminalu gospodina Đilasa. Evidentirani su svi njegovi računi u of šor kompanijama, koliko je zaradio poslujući sa United Groupom, a reč je o stotini miliona evra, o čemu raspolažem validnim izveštajima.

I dok Velika propaganda laži huli na Đilasa, njega ladno oslobađa tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić, Dragan Buljošević, direktor RTS-a potvrđuje da njegova kuća nije oštećena poslovanjem sa Đilasovom kompanijom, dok je on bio kradonačelnik.

Andrej i Đilas svo ovo vreme se čuju, ugovaraju i posluju! Sve ostalo su žvake za ludake, za porobljene građane.

Da nije ovog krmka, građani bi do sada oterali Vučićevu kamarilu. Ali, tu je Đilas, guja iz potaje, da razbije sve proteste na kojima njega nema!

Mnogo lako zaboravljamo kada smo glasali, listom, protiv Borisa Tadića, Đilasa i njegove bande - Bože Đelića, Mirka Cvetkovića, Dragana Šutanovca, Dušana Petrovića, Aleksandra Vlahovića, Snežane Malović..., nadajući se da će naprednjaci da ih stave iza brave.

Ako se vrati ova banda, GOTOVI SMO zauvek!

Ako ustanemo, pa se sami oslobodimo, u zatvor će, sa Vučićevom, otići i Đilasova mafija.

Onda imamo nadu da možemo da izađemo iz ropstva.

Drag mi je Platon, ali mi je draža istina, rekao je Aristotel.

Do smrti se bori za Istinu i Gospod će pobeđivati za tebe, pouka je Svetog Jovana Zlatoustog.

Zato ispisujem ove redove.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane