Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Braničevski okrug

Požarevac u zagrljaju prljavih političara i lokalnih šerifa

Pokvarenost, sramota i loši đaci vladaju

Grad Požarevac je rukama prljavih političara i lokalnih šerifa. Korupcija im je vrlina i najslađa veština. Vrtoglavo su se bogatili, do juče su bili sitni trgovci, mešetari, loši đaci sa kupljenim diplomama, a sada su poznate gradske face i vladari grada Požarevca.

M. Hadžić

Kada se godinama urušavaju institucije, dobijamo pretpolitičko društvo i današnju mračnu sliku Požarevca. U pravosuđu se ništa nije promenilo od 90 - ih, sve je ostalo isto, čak je za nijansu i gora situacija. Pojedini tužioci su izabrani sa slabim biografijama, zapošljavaju se tatini i mamini sinovi i ćerke. Ovakvo pravosuđe je neodrživo, za karijerno napredovanje više nije bitna stručnost i posvećenost već poltronstvo, političke i prijateljske veze. Jednostavno, to nije održivo i mora da se menja. Srećom, uvek postoji ravnoteža u životu, jer postoje tužioci i sudije od integriteta, morala i stručnosti.

U požarevačkoj policiji, unapređuju sekretarice u analitičare, a pomoćne radnike u operativce UKP- a. Došla su neka naopaka vremena, menjaju se načelnici na par godina, većinom u službi napreduju policijski službenici koji su bliski naprednjacima, a za rezultate ih niko ne pita.

Aleksandar Vasilijević, načelnik PU Požarevac prezentovao je 1. decembra 2021. godine rad policije na sednici Saveta braničevskog upravnog okruga uz lupkanje čaša, flaša i tanjira u kafani „Vila Jelena" kod poznatog Gorana Janićijevića zvanog Čeda Ema koji je i te kako poznat istražnim organima, hapšen nekoliko puta, a ima nekoliko svojih predmeta u Osnovnom javnom tužilaštvu Požarevac.

Veruje se da Vasilijević nije bio dobro obavešten kada je držao svoju prezentaciju u kafani Čede Eme. Sada se azbuka svela u kriminalističkoj policiji, između ostalog, na čvrste momke poput, Gorana Mitića i Vojina Popovića. Goran Mitić je bio dobar kao operativac, ali sada se ne snalazi baš najbolje u ulozi šefa opšteg kriminala, njegov mentor je bio Petar Nedeljković zvani Lambada, a srčani Vojin Popović je prešao put od pomoćnog radnika do inspektora UKP - a.

Nije lako bilo, stepenik po stepenik, malo se grlio sa gradonačelnikom, sklopile se kockice, kažu kolege. Njihova zapažena akcija je bila na protestima održanim 04. decembra 2021. godine, gde su „izuzetnim opažanjem" slikali učesnike protesta.

Svaki grad ima svog junaka iz SNS koji je uspeo da se bez škole, zvanja, zaštićen od istražnih organa, obogati zahvaljujući ovom zlom dobu. Nadvladali su nepismeni, beskrajno zli, pokvareni i nemoralni ljudi. Posledica ove vlasti su Dragan Krstić kontroverzni biznismen i Dane Hrkalović.

U vreme državne sekretarke Dijane Hrkalović, preko njenog oca, Dragan Krstić je u Požarevcu bio najjači. On i Dane Hrkalović su se toliko osilili da su čak pravili spiskove za hapšenje,između ostalog na tom spisku je bio i jedan poznati požarevački advokat. Dane Hrkalović ima nekoliko krivičnih prijava za razne mahinacije sa svim dokazima u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Više javno tužilaštvo u Kraljevu. Vedrili su i oblačili ova dva ugledna naprednjaka i preko rasnih poslovnih kombinacija stvarali bogatstvo. Krstićevi verni saradnici su Nenad Marković direktor PD Autransport, Zlatko Aranđelović penzionisani pripadnik BIA, Ljubiša Petrović penzionisani inspektor UKP i Milan Smiljić pripadnik BIA koji svakodnevno informiše Krstića.

Dragan Krstić i Zlatko Aranđelović nekadašnji načelnik BIA u Požarevcu koji je devedesetih godina, terao svoje operativce da se učlane u SPS, a sada je istaknuti naprednjak koji skuplja sigurne glasove za naprednu stranku i ide na mitinge. Njih dvojica sarađuju još u vreme 90 ih, jer je Krstić oduvek voleo da cinkari za policiju i BIA- u.

Povezanost između Dragana Krstića, Zlatka Aranđelovića, pa i Ljubiše Petrovića je čvrsta i traje decenijama. Dragan Krstić je prolazio razna iskušenja i prepreke u životu koje su bile na ivici zakona, pa ga je muka naterala ili sudbina da bude blizak sa nekadašnjim tužiocima u Višem javnom tužilaštvu Požarevac, Draganom Petrovićem i Mitom Krstevim. Mada, postoji i ona izreka „Što imaš više pravih prijatelja to si bogatiji, odnosno zaštićeniji". U poslovnom svetu je jako uspešan, radiće kao podizvođač na izgradnji puta Požarevac - Golubac, jer je povezan sa firmama Zvonka Veselinovića. Inače, kao gazda u svojoj firmi „LDS" ponaša se prema svojim radnicima jako loše, napuštaju ga kvalitetni majstori i beže od njega, nekim radnicima je ostao dužan plate.

Njegov uspešni kum Nenad Marković, direktor Privrednog društva Autotransport koje je u velikim finansijskim dugovima jer je preduzeće izgubilo mnoge ugovore i javne nabavke. Krstić, poslednje tri godine na volšeban način dobija poslove u kostolačkom EPS - u, i može se slobodno reći da su se crtali tenderi za njegov konzorcijum. Sve su to namešteni poslovi za određene firme koje su tesno povezane sa direktorom Miloradom Grčićem i bliske vladajućem režimu. Na delu je politička korupcija na najvišem nivou, gde se narodne pare preko tendera prelivaju u lične i stranačke džepove, a svi ostali koji su na drugoj strani, koji konkurišu za posao moraju da odustanu i povuku svoje ponude, milom ili silom.

Promene u požarevačkom SNS. Vučić imenovao Miodraga Stepanovića za poverenika u lokalnom odboru.

Posle postavljenja ljutog naprednjaka Miodraga Stepanovića ništa više neće biti isto. Odlukom Vučića, Stepanović je imenovan za poverenika koji će od sada zakazivati i predsedavati sastancima lokalnog odbora. Ovim potezom je svima jasno da je mladi inženjer iz Klenovnika sklonjen u drugi plan, jer očigledno nisu bili zadovoljni njegovim radom i veruje se da će Miodrag Stepanović uneti novu energiju, poboljšati rad partije, javnih preduzeća, grada Požarevca i Kostolca.

Saša Pavlović je, poslednjih godinu dana bio veoma uspešan da zapošljava svoje rođake, kumove i prijatelje u EPS, a da ne govorimo o nepotizmu u Kostolcu. Njegova sestra Jelena Šamanc je direktor Kulturno - sportskog centra Kostolac, Aleksandar zet je odbornik u gradskoj opštini Kostolac, kum Jovan Savić, takođe je odbornik i zaposlio ga je u EPS. I da ne nabrajamo ostale rođake i prijatelje. Supruga Ana Pavlović je avanzovala u Tehničkoj školi na bolje radno mesto i sa većom platom. Njegov „brat sa tri srca" kako ga Pavlović potpisuje na svojim fotografijama je Zoran Janković zvani Pasulj, nemirnog duha, nekadašnji policajac u Policijskoj stanici Kostolac, a nakon toga preko SPS - a prelazi za visokopozicioniranog magacionera u Žandarmeriji, inače, jača strana mu je spletkarenje i hvali se po čaršiji kako ima ljude na jakim pozicijama u Beogradu. Janković je preko „svog brata" Saše Pavlovića mnoge zaposlio u EPS, između ostalog, svoju rođaku Katicu Kostić koja je radila u gradskoj opštini Kostolac, prebacio je pre tri meseca u EPS. Pored Zorana Jankovića, gradonačelnik ima još „braću sa tri srca", pre svega iz BIA i policijske inspektore sa kojima se redovno druži.

Dosadašnje vreme i brojke su pokazale da gradonačelnik Saša Pavlović sa svojim timom, odnosno članovima gradskog veća vode ovaj grad u pogrešnom smeru, i da su nesposobni, nestručni i neodgovorni, jer im je realizacija budžeta za devet meseci bila 45 odsto, a realizacija kapitalnih investicija samo 23 odsto. Nesumnjivo je da su oni najodgovorniji za ovako lošu realizaciju budžeta.

Najbolje bi bilo da pokupe svoje pinkle i da se povuku što pre, jer postoji bojaznost, ako ostanu u ovom sastavu do lokalnih izbora, napraviće još veću štetu gradu Požarevcu koji sve više propada ekonomski, ekološki i infrastrukturno. Nema kraja njihovoj gramzivosti, prema nacrtu budžeta grada Požarevca za 2022. godinu, troškovi gradonačelnika uvećani su za 4 miliona, a Skupština grada za 5 miliona. Javna nabavka za ugradnju led rasvete trebala je još početkom prošle godine da bude raspisana. Zašto se ovoliko odugovlači, postavlja se pitanje?

Da li nečiji školski drug treba da dobije posao ili čeka se ko će veću proviziju da udeli? Korupcija je na svakom koraku, firma Trans kop d.o.o. Požarevac je preko nabavki dobila poslove u vrednosti oko 170 miliona dinara, koja ima negativne reference od svojih saradnika i ta ista firma poseduje asfaltnu bazu, bez dozvole i studije o proceni uticaja na životnu sredinu.

Njegov otac Dragan Pavlović poslednjih godina vrlo uspešno trguje ugljem. Udruženje penzionera grada Požarevca koje zastupa Milorad Jovanović već nekoliko meseci odbija da dostavi Povereniku za informacije od javnog značaja traženu informaciju o firmama koje su dobile ugovore za prevoz uglja i to bez raspisivanja javnog poziva, navodno protiv Milorada Jovanovića je Policijska uprava Požarevac podnela krivičnu prijavu 2017. godine VJT Požarevac zbog neovlašćene trgovine ugljem. Zlatno doba za Dragana Pavlovića su poslednje tri godine, jer je dobio najveću kvotu za prevoz uglja. U prethodnom periodu, meštani sela Bradarac, Maruljevac i Bubušinac, ne mogu da dobiju uplaćeni ugalj dok im ne doveze kamion registarske tablice PO 072 ŠA plave boje, navodno u vlasništvu Dragana Pavlovića.

Lokalni šerif koji ruši graditeljsko nasleđe grada Požarevca, gradi solitere gde mu se prohte, zbog njegovih megalomanskih planova i želja, gradska uprava menja plan generalne regulacije da bi gradio višespratnice u Požarevcu.

Krenuo je iz sela Šapine sa jednim stovarištem, a sada je milijarder, ugledni domaćin i biznismen, Radiša Živanović Madžar „ Evrotrgovina". Objekat na k.p. 1244 Stari korzo, Drinska br. 24 je srušio do temelja koji je bio arhitektonskog i urbanog nasleđa, dela starog gradskog jezgra Požarevca da bi sagradio novi objekat sa nekoliko lokala.

Nekadašnja zgrada „Žitostiga" u ulici Lole Ribara sa 695 kvadratnih metara u samom centru grada i procenjenom vrednošću od 61.287.749,42 dinara je prodata njemu za 33.000.000,00 dinara. On je taj objekat, takođe, srušio do temelja i izgradiće novi objekat sa jednom etažom više u odnosu na staru direkciju „Žitostiga".

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane